پیام خوزستان

آخرين مطالب

تجربه‌ی تجدیدپذیر‌ها در فولاد خوزستان شهرستان ها

تجربه‌ی تجدیدپذیر‌ها در فولاد خوزستان
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش نبض بازار، شدت گرفتن بحران ناترازی انرژی، توجه صنایع فولادی را به سوی نیروگاه‌های تجدیدپذیر جلب کرد. این تجربه که از نمونه‌های خارجی الگوبرداری شد در فولاد مبارکه اصفهان و فولاد خوزستان مورد استفاده قرار گرفت. فولاد مبارکه با احداث نیروگاه تجدیدپذیر 600 مگاواتی در شرق این استان و فولاد خوزستان با احداث نیروگاه تجدیدپذیر در بهبهان و گتوند دو گام بلند در جهت عبور از بحران ناترازی را برداشتند.
آغازی برای پایان ناترازی
آبان 1403 بود که خبر آغاز ساخت پروژهی نیروگاه تجدیدپذیر 600 مگاواتی فولاد خوزستان با سفر وزیر نیرو به این استان منتشر شد. این نیروگاه که فاز اول آن 200 مگاوات است، توسط فولاد خوزستان و با نظارت شرکت برق استان خوزستان در حال تکمیل است. اگرچه ایدهی این نیروگاه به ماه‌ها قبل برمی گردد و خرداد 1403، مدیرعامل فولاد خوزستان گفته بود: «محدودیت‌های انرژی در سالیان گذاشته تا به امروز خسارت‌های فراوانی به صنعت فولاد وارد نموده است، بعنوان مثال مصرف برق در صنعت فولاد تنها 5 درصد از مصرف کلی کشور است، اما متولیان امر برای اعمال محدودیت اول به سراغ صنعت فولاد میآیند. با توجه به شرایط موجود برای بقای این صنعت، باید به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم و در این مسیر گام‌های بلندی برداشته شود.»
صنایع بر طبق ماده 16 قانون جهش تولید دانشبنیان موظف به ساخت نیروگاه‌های خورشیدی شدهاند و تاکنون فولاد مبارکه و فولاد خوزستان، پیشگام این قانون بودهاند. طبق این قانون، صنایع با مصرف بیش از یک مگاوات برق موظفاند 2 درصد از برق مصرفی سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند. فولاد خوزستان نیز با این طرح به دنبال تولید هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر است که در سال 1405 به بهرهبرداری میرسد. 
سرمایه اجتماعی با ساخت نیروگاه
ساخت نیروگاه صرفاً مشکل برق صنایع را حل نمیکند، بلکه سرمایه اجتماعی این مجموعه‌ها را نیز که در اثر اخبار محیط زیستی دچار خدشه شده است را بازمی گرداند. صنایع با این اقدامات میتوانند جامعهی محلی پیرامون خود را نسبت به فعالیت‌های صنعتیشان قانع کرده و با ایجاد اشتغال در روند ساخت نیروگاهها، شرایط اجتماعی مناسبتری برای توسعهی خود ایجاد کنند. نرخ بیکاری استان خوزستان به 12.3 رسیده که 4 درصد بیش از نرخ کل کشور است. استان خوزستان چهارمین استان کشور از نظر نرخ بیکاری است که احداث نیروگاه‌های صنعتی میتواند تا حدی این آمار‌ها را کاهش دهد. 
آغاز به کار نیروگاه
طبق برآورد‌های انجام شده در تابستان 1404 نیز 50 مگاوات از این نیروگاه تکمیل خواهد شد. استان خوزستان با توجه به پتانسیل‌های طبیعی، فرصت خوبی برای صنایع در جهت سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی تجدیدپذیر است که میتواند تا حدی از شدت بحران انرژی بکاهد. حجم وسیع نیروگاه‌های فوق و سرمایهگذاری 100 میلیون یورویی در فاز دوم آن، روند اتمام این پروژه را زمان بر میکند، اما با افتتاح آن استان خوزستان گام بلندی به سوی توسعه و عبور از بحران ناترازی و اشتغال برمی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1081208/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توصیه نماینده ادوار مجلس درخصوص مذاکره با آمریکا

عراقچی عازم مسکو شد

کواکبیان: به هیچ کجا مربوط نیست درصد غنی سازیمان چقدر است

فلاحت‌پیشه: با وجود حرف‌های اخیر ویتکاف، مذاکرات به بن‌بست نمی‌رسد

ترکی حرف زدن پیمان یوسفی سوژه خنده پزشکیان شد

مفهوم خانواده از زبان تهیه کننده پایتخت

خلاصه بازی اینتر 2 - بایرن مونیخ 2

خلاصه بازی رئال مادرید 1 - آرسنال 2

چرا قیمت دلار بیش از 100 درصد بالا رفت اما قیمت موادمخدر نه!

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز

ادامه «پایتخت» ساخته می‌شود

قابی سنگین از بهروز و ارشاد در اکران سریال پایتخت

نوآوری جالب ژاپنی‌ها؛ خانه‌هایی که هنگام زلزله با فشار هوا از زمین جدا می‌شوند

رئیس‌جمهور در مراسم قهرمان ایران: باید بهترین باشیم

عراقچی پس از دیدار با گروسی: به یک «مدیرکل صلح» نیاز داریم

واکنش ایران به اتخاذ سیاست «ادعا و اتهام» انگلیس: لندن مسئول تبعات گسست روابط خواهد بود

معاون عراقچی به عربستان رفت

ذوب‌آهن هفتمین برد را از استقلال خوزستان می‌خواهد

یمن؛ سرزمین مقاومت و سلحشوری

سردار گودرزی: مرز‌های ایران به سامانه‌های هوشمند داخلی مجهز می‌شوند

از آلبرت اینشتین تا کامپیوترهای کوانتومی

درویش و کارتال در محل تمرین پرسپولیس جلسه گذاشتند

نبرد بقا و تثبیت در ایستگاه بیست‌وهفتم لیگ برتر فوتبال

بولر رسما نماینده ویژه‌ ترامپ در امور اسیران آمریکایی شد

ماجرای توهین و ضرب و شتم به دو پزشک در ایذه و شوش

برگزاری مراسم استغاثه به نیت پیروزی جبهه مقاومت در سندرک

ماجرای مسمومیت عجیب تعدادی از دانشجویان اهواز چه بود؟

رونمایی از پوستر جالب ذوب آهن در حمایت از حفظ آثار باستانی

سردار برسلانی: امروز نقش اصلی هنرمندان تبیین‌گری در جبهه مقاومت است

حماس و جهاد اسلامی هرگونه مذاکره درخصوص خلع سلاح مقاومت را رد کردند

تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در این شهر

اتحاد بزرگان استقلال و پرسپولیس برای آزادی فوتبالیست زندانی/ طلبکاران عزیز! تخفیف بدهید تا من آزاد شوم!

پوتین از حماس به خاطر آزادی تبعه روسی در غزه تشکر کرد

شتاب در توسعه فولاد زاگرس با تزریق سرمایه سهامداران/ پرداخت معوقات کارگران پیمانکار EPC در دستور کار قرار گرفت

از آزادی تا سن‌سیرو؛ طارمی به مستطیل سبز برگشت!

جزئیاتی از زمان پاسخ حماس به پیشنهاد اسرائیل/ بر سر سلاح خود مذاکره نمی‌کنیم

رایج ترین کلاهبرداری ها با هوش مصنوعی/ ویدئو

تجمع دانشجویی و مردمی در پی جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین

پور علی: تقویت اردو‌های راهیان نور؛ رسالتی برای تبیین معنویت و مقاومت

روستای گردشگری شوکِ حاجیوند در آستانه ثبت ملی با دست بافته‌های منحصر‌به‌فرد چوقا

برگزاری جشنواره سفیران سلامت در 27 شهرستان استان با هدف ترویج خودمراقبتی و بهداشت فردی

سیو دیدنی زومر مانع از گل تساوی بخش بایرن مونیخ شد

واکنش غریب آبادی به ماجرای خودکار طلایی در حاشیه‌ مذاکرات ایران و آمریکا

جزییات دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر خارجه

امیدواریم پیروز میدان در پایان بازی تیم ذوب‌آهن باشد

پورعلی‌‎گنجی: فوتبالم مقابل چشم هوادار 50 درصد تغییر می کند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

خلع سلاح مقاومت خط قرمز همه گروه‌های فلسطینی

گل اول آرسنال توسط ساکا در دقیقه 71

گل اول رئال مادرید توسط وینیسیوس در دقیقه 67

گل دوم بایرن مونیخ توسط دایر در دقیقه 78