پیام خوزستان

آخرين مطالب

ساخت کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرم با قابلیت حمل انسان علمي

ساخت کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرم با قابلیت حمل انسان
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / رئیس سازمان فضایی ایران از طراحی و ساخت کپسول‌های زیستی جدید در کلاس جرمی 1500 کیلوگرم خبر داد و گفت: فاز طراحی کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، در حال طی شدن است و پس از آن برای ساخت نمونه‌های اولیه زیر سیستم‌های این کپسول اقدام خواهد شد.
دکتر حسن سالاریه در گفت‌وگو به بیان فعالیت‌های سازمان فضایی در حوزه کپسول‌های زیستی و پروژه اعزام انسان به فضا پرداخت و گفت‌: این پروژه‌ها با همکاری مراکز تحقیقاتی از جمله پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم در حال پیگیری است که سبقه طولانی و نسبتا موفقی در این حوزه دارد. در سال 1402 برای اولین بار کپسول زیستی500 کیلوگرمی پرتاب شد و نمونه‌های بعدی این کپسول در کلاس جرمی 1500 کیلوگرم با قابلیت‌های بالاتر در دستور کار قرار گرفت.
وی کپسول‌های زیستی جدید را در کلاس جرمی 1500 کیلوگرم دانست و با تاکید بر اینکه این پروژه در فاز طراحی قرار گرفته است، گفت: به زودی کار طراحی آن به پایان می‌رسد، همچنین ساخت نمونه‌های اولیه آزمایشگاهی-تحقیقاتی کپسول 500 کیلوگرم با قابلیت‌های ارتقاء یافته باید در سال 1404 به اتمام برسد.
وی از پرتاب نمونه اولیه کپسول زیستی 1500 کیلوگرمی در سال 1405 خبر داد و خاطر نشان کرد: فاز طراحی کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، در حال طی شدن است و پس از آن برای ساخت نمونه‌های اولیه زیر سیستم‌های این کپسول اقدام خواهد شد.
سالاریه یادآور شد: این پروژه یک پروژه بسیار مهم برای کشور در حوزه‌های علوم و اکتشافات فضایی، اعزام انسان به فضا و پرتاب‌هایی با قابلیت حمل انسان محسوب می‌شود، ضمن آنکه موضوع بسیار حساس و ضروری برای توسعه فرایندهای فضایی و اقتصاد و توسعه صنعت فضایی کشور است، چرا که نگاه به آینده دارد؛ از این رو همکاری با کشورهایی که در این حوزه صاحب صنعت هستند، از موضوعات مهمی به شمار می‌رود که به طور جدی به آن توجه داریم.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی‌های کپسول‌های کلاس جدید 500 کیلوگرمی، قابلیت‌های هدایت و کنترل و سیستم ناوبری است تا امکان هدایت‌پذیری این کپسول‌ها ارتقاء یابد، علاوه بر آن باید قابلیت‌های مربوط به بازگشت آن به جو و ورود و فرود آرام به سمت زمین را دارا باشند که باید نسبت به کپسول قبلی 500 کیلوگرمی ارتقاء یابند.
سالاریه با بیان اینکه در کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرمی قابلیت‌های حفظ موجود زنده ارتقای جدی می‌یابند، یادآور شد: علاوه بر توضیحاتی که دادم، ویژگی دیگری که باید در کپسول‌های زیستی اضافه شود، فناوری‌های هدایت پذیری و کنترل این کپسول‌ها است که باید رشد پیدا کند.
وی اضافه کرد: در کنار آن باید در مورد حامل کپسول و قرارگیری آن در مدار، ارتقاء و توسعه فناوری ویژه‌ای صورت گیرد؛ چرا که شتاب وارد شده به کپسول‌ زیستی و سرنشینان آن باید شتاب کنترل شده‌ باشد تا موجود زنده بتواند آن را تحمل کند و در این حوزه در حال کار هستیم.
توسعه هوش مصنوعی و صنعت فضایی
سالاریه با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت فضایی، گفت: صنعت فضایی مثل سایر صنایع و حتی بیشتر از سایر صنایع، بیش از پیش نیاز به بهره‌گیری از هوش مصنوعی و استفاده از ابزارهای پردازشی بسیار قوی دارد؛ به طور نمونه هوش مصنوعی می‌تواند سرعت تشخیص و کیفیت تشخیص و سهولت کار در حوزه کاربردهای تصاویر ماهواره‌ای را ارتقاء دهد.
وی با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در تهیه نقشه‌ها، شناسایی تغییرات سطح زمین در حوزه‌های مربوط به زمین خواری و مسائل مربوط به پنجره واحد زمین، برآورد سطح زیر کشت، برآورد خسارت ناشی از حوادث، ادامه داد: هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌هایی که مورد استفاده قرار می‌دهد و با استفاده از داده‌هایی که در اختیارش قرار می‌گیرد و آموزش‌هایی که می‌بیند، می‌تواند این فرآیند را خیلی سریع‌تر انجام دهد، البته ممکن است با خطا همراه باشد، اما روند انجام کارها را تسریع و کمک می‌کند.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در توسعه ماهواره‌ها و صنعت پرتابگرها، خاطر نشان کرد: در حال حاضر پردازنده‌های با کیفیت بسیار بالا در صنعت فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرند و این قابلیت را می‌دهند که بتوانیم الگوریتم‌ها و نرم‌افزارهای مرتبط با استفاده از هوش مصنوعی را در صنعت فضایی به صورت فراگیرتری استفاده کنیم و این یعنی افزایش کیفیت سیستم‌های کنترل کیفیت، سیستم‌های مخابراتی و ارتباطی، سیستم‌های مدیریت توان و سایر زیر سیستم‌ها و کنترل دما.
وی تاکید کرد: وقتی این زیر سیستم‌ها، ارتقاء و استفاده از آنها گسترش یابند، طبیعتا عمر ماهواره‌ها و عملکرد پرتابگرها بهتر خواهد شد و این امر هم به لحاظ اقتصادی، موجب می‌شود ساخت و پرتاب ماهواره‌ها به صرفه‌تر شود و هم به لحاظ کارکردی، سیستم‌های پیشرفته‌تری در ماهواره‌ها مورد استفاده قرار گیرد و مثلا این امکان را می‌دهد که بخشی از پردازش تصاویر، بر روی خود ماهواره‌ها انجام شود و بسیاری از مزایای فنی دیگر که بیان آن به فرصت و زمان مفصلی نیاز دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1085380/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ما چون ز دری پای کشیدیم کشیدیم

نظر مشاور مرحوم هاشمی درباره نقش دولت در مذاکرات

ظریفیان: موفقیت مذاکرات می‌تواند اعتماد عمومی به دولت را احیا کند

پرسپولیس محبوب نیازمند!

هوای اهواز و بهبهان در وضعیت قرمز

«نغمه ماندگار مقاومت» کارن همایونفر چطور خلق شد؟

اجرای طرح برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در خوزستان

پیشرفت 35 درصدی ساخت بزرگترین هتل ایران در تبریز

نظامیان صهیونیست در کمین مقاومت/ وارد کردن ضربات دقیق به نیروهای صهیونیست/ معاریو: جنگ با حماس در بلند مدت پیچیده و شکننده است/ تحلیلگر صهیونیست: شبکه تونل‌های مقاومت همچنان گسترده باقی مانده است

دو هزار کیلومتر رکاب‌زنی برای دفاع از مردم غزه

گذرِ خواننده معروف هم به مرکز ناخن آقایان افتاد!

درمان نوین زخم‌های مزمن با کمک سلول‌های بدن

یارانه بیش از 400 هزار نفر قطع شد

برخورد قضایی در انتظار متخلفان تخلیه زباله در محل‌های غیرمجاز آبادان

VAR نبود رئال به جای بارسا قهرمان لالیگا می‌شد!

داور بازی فولاد - تراکتور تغییر کرد

آلکاراس: خانواده مهم است نه فشار افکار عمومی

روزانه 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود!

مروری بر آثار شاعر عطرفروش

جزئیات سفر رئیس قوه قضاییه به چین؛/ اژه‌ای عازم هانگژو شد

آمریکا طرح گسترش حفاری‌های فراساحلی را آغاز کرد

برداشت گندم و کلزا در شادگان

سپاه افتخارات بزرگی را برای نظام و ملت ایران رقم زده است

ماجرای آزادی پس از 21 سال در 70 سالگی

استقلالی‌های محبوب گل‌محمدی در فولاد؟ | بازسازی تیم با چهره‌های آشنا

هوادار؛ آبی پوشان به دنبال برپایی جشن بقا در آزادی

جنگ نقل‌وانتقالاتی آغاز شد | پای بازیکن سرشناس فولاد خوزستان به میدان آمد

تکرارناپذیریِ یک معمولی در فصل هفتم پایتخت

حضور همسران در تلویزیون

نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران

مناسبت روز/ دوشنبه، 1 ادیبهشت‌ماه

خبیری: رها کردن فولاد و رفتنم به پرسپولیس ناجوانمردانه است

حسین وفایی به جمع 16 بازیکن برتر جهان رسید

پاسخ بانک مرکزی به ابهام آماری تراز پرداخت‌ها

زیان 16هزار میلیارد تومانی صندوق‌های طلا در 1 هفته

زنانی که می‌جنگند

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: آمریکا زیاده‌خواهی نکند، امکان توافق وجود دارد

هشدار الویری درباره غفلت از اروپا؛ در تابستان باید نگران مکانیسم ماشه بود

سردار شاهوارپور: شورای فرهنگ عمومی باید نقش محوری در نهادینه کردن شعار سال داشته باشد

آغاز پروژه اصلاح خط برق‌رسانی بندر تجاری شادگان

قیمت طلا 24 عیار و قیمت سکه بهار آزادی؛ ( امروز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404 )

نماینده ولی فقیه در خوزستان: فرهنگ‌سازی تنها با شعار محقق نمی‌شود

استقلال – هوادار؛ آبی پوشان به دنبال برپایی جشن بقا در آزادی

آزادی زندانی پس از 21 سال حبس در زندان قزلحصار

مرتضی عاشق شد!

نویسنده و کارگردان سینما و تئاتر درگذشت

کیهان به «پایتخت» گیر داد/ بی‌حیایی و پاسور بازی ترویج شد!

افزایش سرعت تصمیم‌گیری با تحریک مغز

بهبهان آلوده‌ترین شهر خوزستان

سردار آزمون: وضعیتم خوب است