پیام خوزستان

آخرين مطالب

روایت خبرنگارتسنیم از حاشیه‌های مذاکره ایران و آمریکا در رُم سیاسی

روایت خبرنگارتسنیم از حاشیه‌های مذاکره ایران و آمریکا در رُم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - تسنیم / درها باز شد و چند خودرو در قالب یک ستون امنیتی که پلیس رُم آنها را اسکورت می‌کرد، وارد ساختمان شدند. آقای ویتکاف با تیم همراه خود وارد سالن مذاکرات شد؛ تیم ایرانی و آمریکایی در 2 سالن مستقر شدند و مذاکرات شروع شد.
مهدی مشکینی خبرنگار اعزامی تسنیم به رم:
«شب‌به‌خیر آقای دکتر عراقچی و هیئت همراه... مقصد ما رُم است، با عبور از آسمان کشورهای ترکیه و یونان؛ مدت زمان پرواز هم پنج ساعت.» این خلاصه‌ای بود از گزارش اولیه پرواز تهران – رم (Pre-Flight Briefing). تیم مذاکره کننده ایران و هیئت همراه حدود ساعت 22 جمعه، تهران را به مقصد رم ترک کرد تا در دور دوم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در رُم شرکت کند.
آقای وزیر به همراه سایر اعضای تیم خود از جمله دکتر تخت‌روانچی و دکتر غریب‌آبادی و همچنین تیمی مختصر از خبرنگاران، عازم رُم شد. 5 ساعت بعد، هواپیمای ایرباس 321 جمهوری اسلامی ایران در رُم به زمین نشست. برای استراحت کوتاه راهی هتلی در نزدیکی اقامتگاه سفیر ایران در ایتالیا شدیم.
رسانه‌های خارجی بلافاصله شروع به گمانه‌زنی درباره محل مذاکرات کردند؛ از سفارت عمان در رُم، تا برخی هتل‌های مشهور و حتی اقامتگاه سفیر عمان؛ آن‌قدر گمانه‌ زدند تا از طریق "برهان خلف" هم که شده، پی‌ بردند محل اقامت سفیر عمان در رم محل مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکاست.
9 صبح شنبه؛ آقای عراقچی به دعوت همتای ایتالیایی خود به وزارت خارجه این کشور رفت. آقای آنتونیو تایانی به او خوش‌آمد گفت و از مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن ابراز خرسندی کرد. دیدار که به پایان رسید، وزیر به محل اقامت سفیر ایران بازگشت تا برای شروع مذاکرات با آقای ویتکاف آماده‌تر شود.
در اقامتگاهی که از قضا در همسایگی محل اقامت سفیر عمان قرار داشت، آقای عراقچی برای مدتی با تیم و مشاوران خود به‌صورت خصوصی گفت‌وگو کرد. در این میان، رسانه‌های آمریکایی گمانه‌زنی‌ها درباره زمان آغاز مذاکرات را آغاز کردند؛ از نقل‌قول‌های منتسب به «منابع آگاه عمانی» تا «فرد نزدیک به تیم ایرانی» و غیره. اما واقعیت این بود که زمان دقیق مذاکرات را وزیر خارجه عمان که از شب گذشته وارد رُم شده بود، تعیین می‌کرد.
حدود ساعت 12:30 به وقت رم، تیم ایرانی اقامتگاه سفیر را ترک کرد و راهی محل مذاکرات شد که همان محل اقامت سفیر عمان بود. تقریباً تمام رسانه‌های داخلی ایتالیا و رسانه‌های مطرح آمریکایی و اروپایی در منطقه کامیلوچایا منتظر آغاز مذاکره بودند؛ محله‌ای که محل اقامت بسیاری از دیپلمات‌های خارجی است.
خیابان منتهی به محل مذاکره، میزبان خبرنگاران رسانه‌های مطرح دنیا شده بود. تیم ایرانی زودتر از تیم آمریکایی وارد ساختمان شد. آقای عراقچی با همتای عمانی دیدار کرد و درباره قواعد دور دوم مذاکره گفت‌وگو شد.
دقایقی بعد، درهای اصلی ساختمان باز شد و چند خودرو در قالب یک ستون امنیتی که پلیس رُم آنها را اسکورت می‌کرد، وارد ساختمان شدند. آقای ویتکاف با تیم همراه خود – حدود پنج تا شش نفر – با استقبال تیم عمانی وارد سالن مذاکرات شدند. تیم ایرانی و آمریکایی در 2 سالن مجزا مستقر شدند و با اعلام وزیر خارجه عمان، مذاکرات آغاز شد.
هم‌زمان با شروع مذاکرات، رسانه‌های آمریکایی، به‌ویژه نزدیک به دموکرات‌ها، مدعی شدند آقای گروسی وارد محل مذاکرات شده است. من در جایی بودم که تقریباَ تمام ورودی‌ها به ساختمان محل مذاکره را می‌دیدم، با تعجب از چند نفر پرسیدم این ساختمان درب دیگری دارد؟!! گفتند؛ نه. خب شاید آقای گروسی از شب گذشته آنجا خوابیده باشد! این خبر به‌سرعت تکذیب شد.
15 دقیقه بعد، خبری با عنوان "Breaking News"(خبر فوری) منتشر شد، که: «جی. دی. ونس، معاون ترامپ هم به مذاکرات اضافه شده است!»
ساعتی بعد، که هیچ رسانه‌ای نمی‌توانست جزئیاتی از روند مذاکرات منتشر کند، برخی رسانه‌ها ادعا کردند مذاکرات معلق شده است!. دلایل ادعایی هم متفاوت بود؛ از مطرح شدن موضوعات غیرهسته‌ای از سوی طرف آمریکایی گرفته تا چالشی شدن فضا یا حتی وقفه‌ای برای تبادل پیام از سوی عمانی‌ها!. دلایل یکی پس از دیگری اضافه شد در حالی که اصل ادعا نادرست بود.
سکوت بیرون ساختمان ادامه داشت و خبرنگاران پایه‌ دوربین را به سمت ساختمان کاشته‌ بودند و خودشان در حال گپ‌وگفت با همکاران‌شان بودند و مأموران امنیتی و راننده‌ها منتظر خروج هیئت‌ها. یک خبرنگاری آمریکایی نزدیک من شد و گفت: «شما خبرنگار تسنیم هستید؟» پاسخ دادم: «بله.» دیدم می‌خواهد سر صحبت را در آن "هیر و ویر" باز کند. به شوخی گفتم: «شما آمریکایی هستید و من ایرانی. مذاکرات ما با شما هم اکنون غیرمستقیم است. پس گفت‌وگوی مستقیمی هم بین ما موضوعیتی ندارد». بنده خدا، خندید و رفت.
بیش از سه ساعت از آغاز مذاکرات گذشته بود و هنوز هیچ خبری منتشر نشده بود. تنها، آقای بقایی - سخنگوی وزارت خارجه- برای دقایقی از ساختمان خارج شد تا به برخی شایعات و گمانه‌زنی‌ها که با اهداف مشخص سیاسی منتشر می‌شد، پاسخ دهد. او، حضور گروسی، حضور معاون ترامپ و ادعای تعلیق مذاکرات را هم‌زمان تکذیب کرد و به داخل بازگشت.
دقایقی بعد که به یکی از آقایان که در داخل بود، پیام دادم که وضعیت چطور‌ است. در پاسخ نوشت: «مذاکرات دور دوم طبق برنامه‌ریزی قبلی به پایان رسید.» نوشتم: «نتیجه؟» پاسخ داد: «فضای حاکم بر مذاکره، سازنده بود.»
در همان حین، تیم‌های ایرانی و آمریکایی از محل مذاکرات خارج شدند. تیم آقای ویتکاف مشخص نبود به کجا اما تیم ایرانی به سمت محل اقامت سفیر ایران.
آقای دکتر عراقچی از خودروی خود پیاده شد و در پاسخ به خبرنگاران گفت: «مذاکرات رو به جلو و سازنده بود. توافق شد که جلسات کارشناسی ظرف چند روز آینده آغاز شود.» وزارت خارجه عمان نیز در بیانیه‌ای، ضمن تأیید این اظهارات، نسبت به تداوم مذاکرات ابراز خوش‌بینی کرد. آمریکایی‌ها نیز در اظهاراتی، بر گفته‌های آقای عراقچی صحه گذاشتند.
تیم ایرانی و هیئت همراه آماده بازگشت به فرودگاه شدند. آقای عراقچی در مسیر فرودگاه با چند همتای خود مشغول گفت‌وگو به زبان انگلیسی بود؛ یکی‌ از آنها وزیر خارجه ایتالیا بود که طبق گفته رسانه‌ها، وزیر خارجه ایران، همتای خود را در جریان گفت‌وگوهای غیرمستقیم قرار داده است.
تیم ایرانی به فرودگاه رم رسید و شنبه‌ شب عازم تهران شد.
در حین پرواز، یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده با خبرنگاران گفت‌وگوی صمیمی و به تعبیر خبرنگاران، (Off The Record) داشت. او تأکید کرد که «مذاکرات ایران و آمریکا حتی برای یک دقیقه هم مستقیم نبوده است» و افزود که «دیدار کوتاه آقای عراقچی با ویتکاف در عمان نیز به معنای مذاکره مستقیم نبود».
بازار
هواپیما در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست و این سفر 16 ساعته به پایان رسید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1087223/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو خط کتاب/ روح پراگ

خوشا میانه میدان شهید عشق شدن

رئیس دولت اصلاحات درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت

گروسی: ایران از ذخایر اورانیوم کافی برای ساخت چندین کلاهک هسته‌ای برخوردار است

رئیس پیشین سیا: مذاکرات ایران و آمریکا با شرایط فعلی کار آسانی نخواهد بود

ترامپ پس از تماس تلفنی با نتانیاهو: ما در همه مسائل در یک جبهه هستیم

بیانیه وزارت خارجه چین در آستانه سفر «عراقچی» به پکن

توقیف 2 شناور حامل سوخت قاچاق توسط سپاه

منابع لبنانی: بیروت سفیر ایران را به خاطر مواضعش اخیرش در شبکه اجتماعی ایکس احضار خواهد کرد

پیگیری برای تخصیص 20 درصد سهم نیشکر برای تکمیل طرح 550 هزار هکتاری در خوزستان

جشن هواداران و بازیکنان سپاهان پس از پیروزی

گمنام‌ها آنگونه که فکر می‌کنید گمنام نیستند!

اجرای طرح محوطه‌سازی فرودگاه اهواز به 87 درصد پیشرفت رسید

وزرای کابینه شامگاه سه‌شنبه گزارشی درباره مذاکرات آزادی گروگان‌ها دریافت می‌کنند

بقائی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملتی است

سکه 72 میلیون و 100 هزار تومان شد / هر گرم طلای 18عیار چند؟

هواشناسی خوزستان؛ از تشدید گرد و غبار تا موج گرما تا 40 درجه از فردا در خوزستان

اتفاقی ارزشمند در نخستین جلسه کمیته عالی HSE فولاد خوزستان در سال جدید

بقایی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملت است

تصادف 2 خودرو در محور هندیجان به ماهشهر با 2 فوتی

سرقت وحشیانه گوشواره زن جوان در محله شوشِ تهران توسط اوباش + فیلم

واردات 20 هزار تن گندم از خوزستان به قم؛ آغاز ذخیره‌سازی

ریزگردها عاملی بازدارنده برای توسعه پایدار خوزستان است

برگزاری پویش «سهم من از کرامت» در آستانه فرا رسیدن دهه کرامت

رشد40 درصدی آزادی مددجویان جرائم غیر عمد از زندان های کرمان

2 کشته در تصادف مرگبار 2 خودروی آریسان در محور هندیجان-ماهشهر

نهایی‌ شدن تخصیص 20 درصد سهم نیشکر برای تکمیل طرح 550 هزار هکتاری

مقایسه دستکش کار چرمی و پارچه‌ای + کاربرد هر کدام

سرقت وحشیانه گوشواره زن جوان در محله شوش | ببینید

ریزگردها و بحران آب نفس خوزستان را به شماره انداخته‌اند

اولین نشست «ستاد توسعه خوزستان» در تهران برگزار شد

فولاد خوزستان، رکورددار در رکوردشکنی

حضور مقتدرانه سپاه پاسداران ، چراغ هدایت جبهه مقاومت

جزئیات واردات بنزین سوپر مشخص شد

چهره ها/ تصاویری از گشت‌و‌گذار تینا آخوندتبار در اسپانیا

هنرنمایی پرحاشیه مازیار لرستانی در یک موزیک ویدئو!

علیرام نورایی: طرفداران زیاد «مردان آهنین» دلیل اجرایم بود

التهاب، عامل پنهان در پشت پرده افسردگی‌ها

حمله هوش مصنوعی چقدر جدی است؟

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نهادی مقتدر و مردمی

تکذیب کتک‌کاری در بازی جنجالی!

دنده عقب قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در مرز 80 هزار تومان ایستاد

توسعه 50 میدان گازی با سرمایه‌گذاری 41 میلیارد دلاری

تغییر مقاصد صادرات ال‌پی‌جی با تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین

تسریع توسعه صنعت پالایش با تمرکز بر پروژه‌های اولویت‌دار

ای دل غمدیده، حالت بِه شود، دل بَد مکن

«عاشق‌شدن آداب ندارد» روایتی تازه از زیستن در جهان معاصر

حمله تند فیاض زاهد به وزیر آموزش و پرورش

تبریک فرمانده نیروی هوایی ارتش به مناسبت سالروز تاسیس سپاه پاسداران

العربیه الجدید: احتمالا توافقی میان تهران و واشنگتن طی دو ماه آینده حاصل شود؛ شاید حتی زودتر