پیام خوزستان

آخرين مطالب

مقاومت بازار خودرو در برابر ریزش نرخ ارز سیاسی

مقاومت بازار خودرو در برابر ریزش نرخ ارز
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - اقتصاد آنلاین / افزایش تعرفه و تغییر نرخ ارز گمرکی واردات خودرو و تاثیر آن بر بازار خودرو، نااطمینانی بازار از روند و نتایج مذاکرات، تاثیرپذیری اندک و با تاخیر قیمت خودرو از دلار و همچنین جنب و جوش دلالان و واسطه‌گران در بازار به منظور عدم تغییر قیمت خودرو سبب شده تا افت قیمت‌ها در بازار خودرو محسوس نباشد.
طی دو هفته گذشته و با انجام مذاکرات میان ایران و آمریکا روند نزولی قیمت دلار در بازار آغاز شده است، اما ریزش نرخ ارز تاثیر چشمگیری بر کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو نداشته است.
بازار
در حالی طی این مدت نرخ دلار از 103 هزار تومان به حدود 80 هزار تومان رسیده، قیمت‌ها در بازار خودرو افت کمتر از 5 درصد را تجربه کرده و کمتر از نرخ نزولی قیمت دلار و انتشار اخبار مثبت از مذاکرات تاثیر پذیرفته است. 
بازار خودرو در حالی این روزها در برابر نوسانات نرخ ارز و اخبار سیاسی بی توجه است که سابق بر این هر نوع جهشی در قیمت ارز مستقیم بر قیمت خودرو تاثیر می‌گذاشت و قیمت خودرو افزایش می‌یافت. 
افزایش تعرفه و تغییر نرخ ارز گمرکی واردات خودرو و تاثیر آن بر بازار خودرو، نااطمینانی بازار از روند و نتایج مذاکرات، تاثیرپذیری اندک و با تاخیر قیمت خودرو از دلار و همچنین جنب و جوش دلالان و واسطه‌گران در بازار به منظور عدم تغییر قیمت خودرو سبب شده تا افت قیمت‌ها در بازار خودرو محسوس نباشد.
اما با این حال از روز سه شنبه که روند نزولی نرخ ارز ادامه یافته و دلار کانال 70 هزار تومانی را هم لمس کرده است، بازار خودرو واکنش متفاوتی نسبت به قبل نشان داده و روند کاهش قیمت‌ها شتاب بیشتری گرفته، به طوری که به گفته فعالان بازار روز گذشته افت 10 درصدی قیمت خودرو ثبت شده است. 
در همین زمینه فیروز نادری، کارشناس بازار خودرو درخصوص تاثیر نوسانات نرخ دلار بر قیمت خودرو در بازار می‌گوید: از روز سه شنبه شدت تغییرات در بازار خودرو بسیار زیاد بوده و این نشانه‌ بسیار خوبی است. به‌نظر می‌رسد برخی خودروها حدود 10 درصد کاهش قیمت داشته‌اند. ریزش‌هایی که دیروز اتفاق افتاد، نسبت به پانزده روز ابتدایی بازار واقعاً قابل‌ توجه بود. 
بازار خودرو با روند مذاکرات همراه شد
وی درخصوص عدم واکنش بازار خودرو به افت نرخ ارز طی روزهای گذشته نیز گفت: پیش‌تر این تصور وجود داشت که این مذاکرات همانند دوره‌های گذشته خواهد بود، یعنی ممکن است به نتیجه نرسد یا متوقف شود یا طولانی شود، اما این بار متفاوت است؛ زیرا زمان محدودی باقی مانده و قطعاً باید به نتیجه‌ای برسند. مردم نیز به‌تدریج در حال درک این موضوع هستند که این روند شدنی است یا شاید دولت در پشت پرده اقدامات لازم را انجام داده و اکنون به‌تدریج در حال اطلاع‌رسانی به مردم است.
به گفته نادری، بسیاری از افرادی که با هدف سرمایه‌گذاری وارد بازار طلا، دلار و یا خودرو شده بودند، شروع به فروش کرده‌اند تا از زیان بیشتر جلوگیری کنند. این هجمه از فروش باعث شده است که قیمت‌ها به‌صورت ناخواسته کاهش یابد.
به این شرط کاهش قیمت خودرو ادامه می یابد
وی در مورد پیش‌بینی قیمت خودرو با تداوم روند نزولی نرخ دلار نیز گفت: این موضوع بستگی به این دارد که دلار در چه محدوده‌ای تثبیت شود. اگر نرخ ارز در همین سطح باقی بماند، بدون تردید روند نزولی در بازار خودرو ادامه خواهد داشت و تأثیر آن به‌ویژه به نفع مصرف‌کنندگان بسیار مثبت خواهد بود. معتقد هستم که سال جاری می‌تواند سال خوبی در حوزه‌ خودرو چه از نظر کیفیت چه از نظر رقابت میان شرکت‌ها و دیگر جنبه‌ها باشد. 
بازار خودرو از رکود خارج می شود؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا با ادامه ریزش قیمت خودرو، بازار از حالت رکود خارج خواهد شد، گفت: به‌نظر من بعید است، زیرا ابتدای سال است و بسیاری از افراد، قبل از عید خودرو خریده‌اند و سفرهای خود را انجام داده‌اند. در حال حاضر خریدار خودرو بسیار اندک است. شب عید هم بسیاری از افراد صرفا برای حفظ ارزش دارایی خود اقدام به خرید کردند و تقاضای واقعی تا این اندازه در کشور وجود نداشت.
نادری گفت: با کاهش قیمت‌هایی که اتفاق افتاده، خودروهای داخلی فاصله‌ چندانی با قیمت‌های قبل از عید ندارند. خودروهای مونتاژی کمی هیجانی افزایش قیمت داشتند و اکنون نیز برخی از آن‌ها تا حدود 150 تا 200 میلیون تومان کاهش قیمت داشته‌اند. فکر می‌کنم قیمت مونتاژی‌ها همچنان کاهشی باشد. 
وی درخصوص فعالیت‌های دلالان برای مقابله با کاهش قیمت خودرو نیز گفت: این موضوع صد درصد تأثیرگذار است، برای دلالان از جمله سرمایه‌داران بزرگ که تعداد زیادی خودرو دپو کرده‌اند، بسیار دشوار است که به طور ناگهانی شاهد افت شدید قیمت‌ها باشند و این کاهش قیمت برای آن‌ها ضرر زیادی به‌ همراه دارد.
این کارشناس بازار خودرو در پایان گفت: قیمت‌ها در بازار خودرو باید به ‌آرامی به تعادل برسند. در غیر این صورت، ممکن است همانند گذشته، برخی افراد دچار ورشکستگی شوند و اتفاقات عجیبی رخ دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1088841/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ سخنرانی و پول

اعلام آمادگی ایران برای ایجاد تفاهم بین هند و پاکستان

عارف، زمان جنگ کجا بود؟

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره سومین دور از مذاکرات ایران و آمریکا

پزشکیان در اردوی تیم ملی فوتسال بانوان حضور یافت

امام جمعه بندرعباس از رسانه ملی تا خانواده ایرانی سخن گفت

شاخص آلودگی هوا در 8 منطقه به وضعیت قرمز رسید | هوای اهواز، ‌ ناسالم برای گروه های حساس

فیلم خلاصه بازی تراکتور و فولاد خوزستان امروز جمعه 5 اردیبهشت 1404

استقبال هواداران قاب دیدنی فرودگاه اهواز: دلجویی از علیرضا بیرانوند و درخواست شیرین 3 کودک از شجاع و ترابی

تولیدات داخلی باید در اولویت اول خرید دستگاه‌ها باشد

تمجید اسکوچیچ از فولادِ خوزستان ساختارمند؛ سرمربی تراکتور تبریز : برای برد با تمام قوا می‌آییم

نگاهی به 4هفته پایانی لیگ یک

دو بازیکن آبی‌پوش رسما اخراج شدند

عارف: فجایع غزه اوج تمدن غرب است

انتقاد امام جمعه قزوین از سرانه درمان/ چند پروژه بیمارستانی در حال پیگیری است

ایرانِ جان در رسانه ملی

2 جایزه جشنواره استانبول برای سینمای ایران

ویدئویی از اولین تست بازیگری «الناز ملک»

«پتاسیم» ناجی بدن در برابر نمک زیاد

هشدار اینزاگی به ستاره‌ها؛ حق اشتباه ندارید

شوک به بازیکنان نساجی قبل از شروع بازی!

خط‌خورده بزرگ نساجی در بازی مهم فصل

یامگا به دنبال فرصتی برای جبران مافات

قهرمانی پدیده نوظهور پینگ پنگ ایران در بوسنی

بزرگ‌ترین فینال والیبال دنیا با حضور یک ایرانی

پایان کار پدیده والیبال ایران در شهداب

کامبک استثنایی؛ اینجا ژاپن، یکی‌ از بهترین‌ لیگ‌های دنیا

پاسخ جالب جباری به خطرات شغل ترسناک در استقلال

حذف نوشاد عالمیان با شکست مقابل گربه سیاه سوئدی

بیانی: جباری بهترین گزینه برای سرمربیگری استقلال بود

جزئیات بسته حمایت از مستاجران چیست؟

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

کنایه زیدآبادی به فعالان سیاسی: خیال می‌کنید هر چه واژه‌های نیش‌دارتری به کار ببرید، پیشگام‌تر به حساب می‌آیید؟

عضو کمیسیون امنیت ملی: تیم مذاکره‌کننده آمریکا آداب و رسوم مذاکرات غیرمستقیم را رعایت می‌کنند

پزشکیان پا به توپ شد

عراقچی برای سومین دور گفتگوها با آمریکا وارد مسقط شد

مسئولان برای بهسازی تجهیزات درمانی استان قزوین تلاش بیشتری کنند

مومنان باید برای دستاورد‌های انقلاب و خون شهدا مقاومت کنند

مذاکرات صرفاً بر سر مسئله هسته‌ای است

موالی زاده: منطقه منگشت می‌تواند به قطبی گردشگری تبدیل شود

پیش بینی وضعیت آب و هوا خوزستان فردا شنبه 6 اردیبهشت ماه 1404 | هواشناسی اهواز در 24 ساعت آینده + هواشناسی خوزستان

ترکیب احتمالی استقلال برابر پیکان

مقاومت، کلید عزت ایران است

نتایج ضعیف استقلال در آزادی/ عملکردی دور از انتظار از آبی‌ها

نام‌های اسلامی را برای فرزندان خود انتخاب کنید

مردم غزه در صف اول مقاومت قرار دارند

هدف بزرگ ربیعی کوچک: شگفتی‌سازی در حذفی!

شهدای مدافع حرم خط مقاومت را گستراندند

غم‌انگیزترین آثار سینما که با قلبتان بازی می‌کنند

اولین همکاری خوانندگی مهران مدیری با سجاد افشاریان