پیام خوزستان

آخرين مطالب

سینماگران آمریکای لاتین رو در روی ترامپ سیاسی

سینماگران آمریکای لاتین رو در روی ترامپ
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - جام جم / دیه‌گو لونا، بازیگر و فعال مدنی قاره آمریکای لاتین و مرکزی، درام اجتماعی تازه‌ای را تهیه می‌کند که کارگردان آن نیز هست.این فیلم با نام«یک مشت کامل خاکستر» وارد مرحله تولید ‌شده و لونای مکزیکی‌تبار یکی ازنویسندگان فیلمنامه‌اش نیز هست.
فیلمنامه اقتباسی این درام پرتنش اجتماعی براساس داستان نول پرخواننده برندا ناوارو به همین نام نوشته شده است. کلید فیلمبرداری فیلم چند روز قبل زده شد. لونا، فیلمش را شرح‌حال قاره آمریکای‌مرکزی توصیف می‌کند که از طریق دنبال کردن مشکلات زندگی زنی جوان، تلاش دارد به بحث و بررسی درباره وضعیت لاتینی‌تباران بپردازد.
مهاجرت یا فرار؟
بازار
داستان نول خانم ناوارو بر روی لوسیا، زن جوان 21 ساله‌ای تمرکزمی‌کند که در میانه تصورات نژادپرستانه، تعصب‌های خانوادگی و دیدگاه‌های نفرت‌پراکنانه نسبت به شخصیت زنان، قصد دارد جایگاه خود را در جامعه‌ای به دست بیاورد که تحت حاکمیت حکومت دست‌نشانده دیکتاتور مورد حمایت آمریکاست. لوسیا همراه برادرش دیه‌گو راهی اسپانیا می‌شود تا به مادرش ایزابل بپیوندند. ایزابل هشت سال قبل از این به امید آینده‌ای بهتر و روشن‌تربه اسپانیا رفته است اما لوسیا خیلی زودمتوجه‌می‌شوددراسپانیا هم خبری ازآرامش‌وآسایش نیست ومادرش باچالش‌های زیادی دراین کشوراروپایی روبه‌روست.
بیان درد و رنج یک ملت
یک مشت کامل خاکستر چهارمین تجربه فیلمسازی لونا از سال 2007 تاکنون است. او که بازیگر تعدادی از آثار اجتماعی و سیاسی تحسین‌شده مکزیک بوده است، با این باور به دنیای فیلمسازی روی آورد که بتواند دردها و رنج‌های مردم کشورش را به زبانی رساتر بیان کند. ساخته جدید او محصول مشترک مکزیک و اسپانیا است که با کمک مالی چند سرمایه‌گذار مستقل اسپانیایی، امکان تولید پیدا کرده است. به گفته لونا: «زمانی که به عنوان کارگردان پشت دوربین قرار می‌گیرم،احساس می‌کنم می‌توانم راحت‌ترصحبت کنم وحرف‌های دلم راباصدایی بلندتر به گوش بقیه برسانم.مردم لاتینی‌تبار حرف‌های زیادی برای بیان کردن دارند. آنها سال‌ها تحت حاکمیت دولت‌های دیکتاتوری وابسته به آمریکا بوده‌اند و داستان زندگی‌شان سرشار از مبارزه با سختی‌هاست.»
هنرمند علیه ترامپ
لونا دلیل انتخاب داستان نول ناوارو برای فیلم تازه‌اش را نوع نگاه نویسنده به مضمون مهاجرت ذکر می‌کند: «مهاجرت موضوعی است که بسیاری از لاتینی‌تبارها و به‌ویژه مردم مکزیک باآن رودررو هستند.همین حالا ما با مشکل بازگرداندن مهاجران مکزیکی توسط دولت راستگرای ترامپ مواجه هستیم. بسیاری فکر می‌کنند مهاجرت راه نجات‌شان است و با ورود به آمریکا یا هر کشور سرمایه‌داری دیگری، زندگی‌شان رو به بهبود می‌رود و طعم خوشبختی را خواهند چشید اما واقعیت چیز دیگری است. فیلم تازه‌ام تلاش دارد ضمن انگشت گذاشتن بر روی کاستی‌های موجود در داخل کشور و چالش‌های متعدد در زندگی روزمره مردم، به این موضوع هم بپردازد که آیا مهاجرت می‌تواند راه‌حل مناسبی برای غلبه بر مشکلات و به پایان رسیدن آنها باشد یا نه.»
خانم ناوارو هم می‌گوید دیه‌گو لونا، فیلمسازی است که فیلم‌هایش همزمان هم شاعرانه است و هم بی‌رحم و تند و تیز و داستان نول او کمک می‌کند تا این دنیای جذاب درونی آثار فیلمساز گسترش پیدا کرده و وارد فضای تازه‌ای شود.
علیه راستگرایان دیکتاتور
اگر هنرمندان مکزیکی دغدغه مهاجرت و مشکلات مربوط به آن را در دوران زورگویی‌های قلدرمآبانه ترامپ در آثارشان به نمایش می‌گذارند، هنرمندان دیگر کشورهای آمریکای لاتین به دنبال تعریف مسائل و مشکلات دیگری هستند که دولت‌های سابق آمریکا در دهه‌های قبل از این برای‌شان ایجاد کرده‌اند. «ال‌آبوسو» مینی‌سریال اجتماعی و سیاسی مشترک آرژانتین، اروگوئه و اسپانیا، داستان مبارزات مردم اروگوئه علیه دولتی دست‌نشانده و طرفدار آمریکا را در قالب اثری همچون سریال معروف «فرار از زندان» به تصویر می‌کشد. خط اصلی داستان ال‌آبوسو که برگرفته از یک ماجرای واقعی است، با مضمون جذاب و پرطرفدار فرار از زندان ساخته می‌شود که با چاشنی سیاست و دیدگاهی ضدآمریکایی همراه است. تیم دونفره سزار چارلونه و فرناندو میرلیس با استفاده از داستان نول پرخواننده الوتریو فرناندز هویدوبرو، یکی از اتفاقات مهم ومشهورسال1971 اروگوئه را برای تماشاگران بازآفرینی می‌کند.دراین سال بیش از100زندانی سیاسی اروگوئه توانستند از زندان مخوف و بدنام پایتخت فرار کنند. در این فرار دراماتیک و هیجان‌انگیز، پپه موجیسا هم حضور داشت. او بعدها و زمانی که کشور استقلال خود را به دست آورد، به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد.
فرار به عنوان نماد آزادی و استقلال
به گفته چارلونه: «در زمانه‌ای که جامعه به دوپاره تقسیم شده بود، این فرار بزرگ به عنوان نمادی از آزادی و استقلال برای تمام مردم کشور تبدیل شد. در کنار این فرار هیجان‌انگیز، داستان سریال درباره ربودن دن میتریونه، مامور ویژه سازمان جاسوسی سیا در اروگوئه هم صحبت می‌کند. او در زندان مخوف پایتخت به شکنجه‌گران راه‌های اقرارگیری و شکنجه را می‌آموخت. داستان سریال به تماشاگرانش یادآوری می‌کند که در دورانی که با نام دوران جنگ سرد شناخته می‌شد، اهالی آمریکای لاتین و مرکزی با چه فجایعی روبه‌رو بودند. تلاش ما این است که سریال با بهره‌گیری از احساسات بومی، اثری باشد که مورد طبع و قبول تماشاگران بین‌المللی هم قرار گیرد. هدف ما این است که تماشاگران بین‌المللی هم با تاریخ کشور ما آشنا شده و ببینند که ما چه اتفاقاتی را پشت‌سر گذاشته‌ایم. یکی از تلاش‌های ما این بوده که در دل داستان سریال، به بررسی ارزش انسان‌ها در دل تضادها و درگیری‌های سیاسی بپردازیم.»
پروژه‌ای ضددیکتاتوری و ضدآمریکایی
سازندگان سریال برای جذب بیشتر تماشاگران در داخل کشور وهم چنین سطح بین‌المللی،نقش اصلی ال‌آبوتو را به انزو ووگرینچیچ داده‌اند که محبوبیت زیادی در کشورهای اسپانیایی‌زبان و اروپای غربی دارد. اوبه دلیل بازی در درام اجتماعی و واقعگرای «جامعه برف زده» در سال گذشته، شهرت زیادی به دست آورد.اوکه سخت تحت‌تاثیر داستان سریال قرار گرفته، می‌گوید: «عمیقا خوشحالم که بخشی از این پروژه انسانی و ضددیکتاتوری هستم. این سریال نه‌تنها هیجان‌انگیزترین فرار از زندان تاریخ معاصر رابه تصویر می‌کشد بلکه به مکاشفه‌ای عمیق درباره بخشی ازتاریخ آمریکای لاتین می‌پردازد که نباید فراموش شود. دخالت‌های آمریکا در زندگی مردم این قاره و تلاش برای ادامه فعالیت حکومت‌های دست‌نشانده، چیزی است که باید همواره یادآوری شود و تماشاگران امروزی بدانند که در گذشته‌ای نه چندان دور چه اتفاقاتی در این قاره رخ داده است.»
سازندگان ال‌آبوسو تاکید می‌کنند که چندین سال وقت صرف آن شد تا این درام پرتنش سیاسی وهیجانی امکان تولید و ساخت را پیدا کند. دو کارگردان فیلم در کنار بهره‌گیری از فضای داستان نول هویدوبرو، تحقیقات مفصلی مستقلی هم انجام دادند تا روایت‌شان صادقانه و اصیل باشد. 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090297/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت مأموریت ناتمام یحیی در فولاد

چینی: استقلال آماده خروج از بحران است

کونته: معجزه شد، می‌توانیم قهرمان شویم!

رودیگر شایسته دعوت به تیم ملی آلمان نیست!

استقلال محبوب‌ترین مهاجم تاریخش را می‌خواهد

پیام تسلیت مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان در پی حادثه تأسف‌بار بندرعباس

چهار بازیکن جدید در پرسپولیس!

ابراز همدلی با قربانیان سانحه بندر شهید رجایی؛ چراغ های برج آزادی، برج میلاد و پل طبیعت امشب خاموش است

انصارالله حادثه بندرعباس را تسلیت گفت

رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر

تهران قفل پس از توفان؛ سقوط درخت آزادی را بست

دو عملیات مقاومت در غزه و هلاکت چند نظامی صهیونیست

فولاد خوزستان؛ طلایه‌دار صادرات ایران زیر ضرب تحریم مستقیم آمریکا

شهردار نوشهر: از مردم آبادان انتظار بیشتری داشتم

هخامنشی‌ها سنگ‌های غول‌آسا را چگونه جابه‌جا می‌کردند؟

طلسم غیبت طولانی کاپیتان گل‌گهر شکست

ای با همه کس به صلح و با ما به خلاف

گفتگوی پزشکیان با شبکه تلویزیونی جمهوری آذربایجان؛ از روابط سیاسی تا کریدور زنگزور

پیشنهادی که می‌تواند سینماها را از شلوغی منفجر کند

همکاری جدید رامبد جوان و مهراب قاسم‌خانی پس از سال‌ها

واکنش رسانه ملی به حادثه دلخراش بندرعباس/ دریغ از یک نوار مشکی!

از پوری بنایی تا هدیه تهرانی؛ جای خالی‌تان توی ذوق می‌زند

«مارتین اسکورسیزی» با فیلم هندی به کن 2025 می آید

چهره ها/ سلفی حامد بهداد در کیش

تصاویر آهسته از لحظه پرتاب استارشیپ

پرداخت بیمه بیکاری و مستمری به کارگران و خانواده‌های متوفیان

آیا شغل شما توسط هوش مصنوعی از بین می‌رود؟

پوستکوگلو: کار را برای لیورپول سخت کردیم!

پیش‌بینی دبیر کانون صرافان ازبازار ارز

«از سرزمین بی‌پرنده تا قلعه» منتشر شد

«عشق، زن، خاورمیانه» روانه بازار کتاب شد

پیام رهبر انقلاب درپی حادثه دردناک بندرعباس: مسئولان امنیتی و قضائی هرگونه سهل‌انگاری یا تعمّد را کشف و بر طبق مقررات پیگیری کنند

نقل قول سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از امیر ایرانی؛ اصابت قرار دادن ناوشکن زاگرس در دریای سرخ جوک قرن بود

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس به نقل از تخت روانچی: دور بعدی مذاکرات شنبه آینده است

جلیلی: کسانی که 10 سال پیش منکر وجود مکانیسم ماشه بودند، امروز «کاسه‌ی چه‌کنم» به دست گرفته‌اند!

اهدای خون توسط عارف، عراقچی و اعضای کابینه دولت

سفیر ایران در روسیه: مسکو سه فروند هواپیما ویژه مهار آتش همراه با نیروهای امدادی به بندر شهید رجایی اعزام کرد

پیام تسلیت خانواده شهید حاج‌قاسم سلیمانی در پی حادثه بندر شهید رجایی

عراقچی، گروسی را در جریان مذاکرات قرار داد

نتانیاهو دوباره علیه قدرت هسته‌ای ایران یاوه‌گویی کرد

گفتگو پزشکیان با شبکه تلویزیون دولتی جمهوری آذربایجان

سالیوان: توافق احتمالی بین ایران و آمریکا با توافق 2015 تفاوتی ندارد

وضعیت قرمز هوا در 9 شهر ایران | هندیجان آلوده ترین شهر ایران شد

نگاهی به طرح ساماندهی تجمعات و راه‌پیمایی‌ها

کمبود ظرفیت تعویض پلاک در اندیمشک؛ مردم هفته‌ها در انتظار نوبت

فیدان: حماس توافق بر اساس راهکار دودولتی را می‌پذیرد

سقوط درخت روی دو خودرو در خیابان آزادی/ در هنگام وزش باد شدید در جای امن توقف کنید

واکنش حزب الله به حملات رژیم صهیونیستی به ضاحیه

کارگری سمبل شرافت و نان حلال است

حفظ دامنه نوسان، مقاومت در برابر تغییر یا بی‌برنامگی؟