پیام خوزستان

آخرين مطالب

شکست شمشیر صهیونیستی در برابر هزاران کیلومتر تونل مقاومت/ از خالی کردن دریا با قاشق تا بن‌بست نظامی اسرائیل در غزه سیاسی

شکست شمشیر صهیونیستی در برابر هزاران کیلومتر تونل مقاومت/ از خالی کردن دریا با قاشق تا بن‌بست نظامی اسرائیل در غزه
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - در ماه‌های اخیر، ارتش رژیم بارها اعلام کرده است که بخش اعظمی از تونل‌های نیروهای مقاومت در غزه را از بین برده است، اما کارشناسان با اشاره به عملیات‌های پیچیده فلسطینیان، ادعاها ارتش را رد می‌کنند.

پیام خوزستان

بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
درواقع اصلی ترین دغدغه صهیونیست‌ها در نبرد با نیروهای مقاومت در غزه در بیست سال اخیر، شبکه‌ تونل‌های پیچیده‌ای بود که مقاومت در غزه ایجاد کرده است. تاریخچه تونل‌ها در فلسطین اشغالی 1980 تا 2006: غافلگیری صهیونیست‌ها با اسارت گلیعاد شالیت
مسئله حفر تونل در غزه به دهه 1980 برمی‌گردد، زمانی که گروه‌های فلسطینی در برابر رژیم صهیونیستی به دنبال مسیرهایی برای دور زدن محدودیت‌ها بودند. در این دوره، تونل‌های کوچک و ابتدایی ایجاد شد که عمدتاً برای قاچاق کالا و سلاح از مصر به غزه (از طریق منطقه رفح) استفاده می‌شد. در این دوره این تونل‌ها ساده بودند و ساختار ایجاد و مهندسی آنها شکل پیچیده‌ای نداشت.
نقطه عطف اصلی در تاریخچه تونل‌ها به سال 2005 برمی‌گردد، وقتی رژیم صهیونیستی در غزه شکست خورده و نیروهای خود را از نوار غزه خارج کرد اما کنترل مرزها، آسمان و دریا را حفظ کرده و در واقع محاصره غزه را آغاز کرد. اما بعد از تشدید محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی و مصر، تونل‌ها به یک ضرورت حیاتی تبدیل شدند. فلسطینیان در این دوره اقدام به ایجاد دو نوع تونل در غزه کردند. تونل‌های اقتصادی و نظامی و در واقع در این دوره، شاهد افزایش پیچیدگی در مهندسی تونل‌ها در غزه می‌باشیم.

پیام خوزستان

پس از تشدید تحریم اقتصادی غزه، صدها تونل در زیر مرز رفح (غزه-مصر) حفر شد که برای ورود کالاهای اساسی مثل غذا، سوخت، دارو و حتی خودرو استفاده می‌شد. همچنین حماس و جهاد اسلامی شروع به حفر تونل‌های نظامی نیز کردند. این تونل‌ها برای مخفی کردن تسلیحات، جابه‌جایی نیروها و آماده‌سازی برای عملیات علیه ارتش رژیم صهیونیستی طراحی شدند.
در این زمینه، معروف‌ترین نمونه از استفاده نیروهای مقاومت از تونل‌ها، عملیات 2006 بود که طی آن رزمندگان حماس از یک تونل مرزی برای نفوذ به فلسطین اشغالی استفاده کرده و سرباز اسرائیلی، گیلعاد شالیت، را اسیر کردند. با این عملیات، تونل‌های مقاومت نخستین بار از سوی صهیونیست‌ها یک تهدید جدی مطرح شدند.
2010 تا 2014: شبکه تونل‌ها پیچیده تر می‌شود
با شدت گرفتن حملات رژیم صهیونیستی به غزه (مانند عملیات سرب گداخته ارتش رژیم صهیونیستی در 2008-2009)، مقاومت فلسطین اقدام به ایجاد شبکه پچیده تر و پیشرفته تری از تونل‌ها کرد. در این دوره، ساختار و نوع مهندسی تونل‌ها شکل ویژه تری به خود می‌گیرد و شبکه‌ای بهم پیوسته از تونل‌ها در غزه ایجاد می‌شود.
در نهایت در حمله رژیم صهیونیستی به غزه در سال 2014 تونل‌ها نقش کلیدی در این نبرد ایفا کرده و رزمندگان فلسطینی بارها از تونل‌ها برای حمله به پایگاه‌های نظامی اسرائیل استفاده کردند.

پیام خوزستان

رژیم صهیونیستی که نسبت به این مسئله به شدت خشمگین و دچار سردرگمی شده بود، عملیات زمینی گسترده‌ای برای تخریب تونل‌ها انجام داد اما سران ارتش رژیم در نهایت اعتراف کردند که شناسایی و نابودی کامل تمامی تونل‌ها تقریباً غیرممکن است.
2021: شمشیر قدس و شبکه گسترده‌ تونل‌ها در غزه
در جنگ سال 2021، رژیم صهیونیستی ادعا کرد که بیش از 100 کیلومتر از تونل‌های غزه را در حملات هوایی نابود کرده است، اما گزارش‌های بعدی نشان داد که بخش زیادی از شبکه تونل‌ها دست‌نخورده باقی مانده است، مسئله‌ای که نشان داد موضوع شبکه تونل‌ها غزه، چیزی فراتر از آن است که صهیونیست‌ها تصورش را بکنند
2023: شهرهای زیرزمینی مقاومت، جهانیان را شگفت زده می‌کند
در جنگ سال 2023 که از آن به عنوان بزرگترین نبرد میان مقاومت فلسطین و ارتش رژیم صهیونیستی نام برده می‌شود و همچنان نیز جنگ در جریان است، شبکه‌ تونل‌ها مقاومت در غزه نه تنها سران سیاسی و نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، بلکه تمام کارشناسان و نخبگان سیاسی و نظامی جهان را شگفت زده کرد.

پیام خوزستان

در واقع نیروهای مقاومت گستردگی و پچیدگی شبکه تونل‌ها در غزه را به نقطه‌ای رسانده بودند که در جنگ فعلی غزه، بسیاری از تحلیلگران از آن صرفا نه به عنوان شبکه‌تونل‌ها، بلکه به عنوان یک شهر زیرزمینی بزرگ یاد می‌کنند، شهری که پس از یک سال نیم حملات متداوم، همچنان پابرجا است.
توقف ماشین جنگی رژیم صهیونیستی در میان شهر زیرزمینی غزه توجه و تمرکز بر روی نقش و جایگاه تونل‌های غزه در مبارزه با حملات رژیم صهیونیستی در جنگ طوفان الاقصی، نسبت به نبردهای قبلی، بسیار متقاوت تر و قابل توجه تر می‌باشد. پیچیدگی و ویژگی خاص این تونل‌ها باعث شده است که ارتش رژیم صهیونیستی علیرغم حمایت لجستیکی آمریکا و دیگر کشورهای غربی، در مدت یک سال و نیم جنگ در غزه، در رسیدن به هدف اصلی خود یعنی شکست نیروهای مقاومت و آزادی اسرا ناکام باشد.
از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی تا زمان حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به غزه و شروع نبرد زمینی میان رزمندگان مقاومت و نظامیان صهیونیست، تونل‌های غزه، دغدغه اصلی صهیونیست‌ها بوده و همچنان نیز هست. انتشار فیلم و تصاویر برخی از این تونل‌ها توسط حماس و جهاد اسلامی و یا کشف برخی از آنها توسط صهیونیست‌ها دیگر از سوی نیروهای مقاومت استفاده‌ نمی‌شد، ابعاد جدیدی از موضوع تونل‌ها در غزه را نمایان کرد که شاید فرماندهان ارتش رژیم، هیچ‌گاه انتظار آن را نداشتند.
موقعیت‌یابی در زمان ساخت تونل‌ها از یک سو و از سوی دیگر، عرض بزرگ این تونل‌ها به منظور عبور ماشین و کامیون‌ها، محاسبات صهیونیست‌ها را نسبت به آنچه که تصورش را داشتند، به شدت بهم ریخت. در واقع صهیونیست‌ها انتظار وجود چنین شبکه‌ پیچیده‌ای از تونل‌ها در زیر غزه را نداشتند.
همچنین با وجود استفاده از پیشرفته ترین دستگاه‌های ماهواره‌ای و اطلاعاتی برای پیدا کردن اسرای صهیونیست، طی یک سال و نیم گذشته، تا به امروز صهیونیست‌ها موفق به پیدا کردن موقعیت اسرا نشدند که کارشناسان و متخصصان نظامی علت آن تنها یک چیز است: پیچیدگی بیش از حد شهرزیر زمینی مقاومت در غزه و عدم داشتن اطلاعات از شبکه‌تونل‌ها و موقعیت آنها.
اعترافی تلخ برای صهیونیست‌ها
اما به گفته صهیونیست‌ها این تمام مسئله نیست. به اذعان صهیونیست‌ها، علیرغم ارزیابی اولیه مبنی بر نابود شدن اکثر تونل‌ها در غزه، اما شواهد جدید نشان می‌دهد که نه تنها ارزیابی‌ها از وضعیت تونل‌ها اشتباه بوده است، بلکه بخش اصلی و اعظم این شهر زیر زمینی همچنان سال و پابرجاست. نیروهای مقاومت همچنان با استفاده از این تونل‌ها در نقاط مختلف غزه، از شمال تا جنوب، به نظامیان صهیونیست‌ حمله می‌کنند و به ارتش این رژیم تلفات جانی و مالی وارد می‌کنند، بدون آنکه ارتش این رژیم قادر به رصد و پیدا کردن آنها باشد.

پیام خوزستان

سخنان تحلیگران و کارشناسان صهیونیست، گواهی روشن بر این امر است. در همین رابطه، آوی اشکنازی، تحلیلگر مسائل نظامی رژیم صهیونیستی تاکید کرد: جنگ در غزه چالش بسیار پیچیده‌ای برای ارتش اسرائیل است و ده‌ها هزار تونل در نوار غزه وجود دارند که پاکسازی آنها شبیه به خالی کردن آب دریا با قاشق است.
در موردی دیگر، یواف زیتون تحلیلگر روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحرونوت تاکید کرد: حماس همچنان هزاران عضو دارد که تعداد آنها بیشتر از ششم اکتبر سال 2023 است، علاوه بر آنکه صدها نفر را به عنوان نیروهای نظامی جدید جذب کرده است و ده‌ها رهبر در سطوح مختلف دارد همچنین کیلومترها تونل که هنوز کشف نشده است در اختیار آن است و برخی از آنها به مناطق مرزی نزدیک است، علاوه بر همه این‌ها حماس همچنان آرزوی نابودی اسرائیل را دارد که به وضوح آن را بیان نموده و بر آن تاکید می‌کند.
ضرباتی که نیروهای مقاومت از طریق تونل‌ها به نظامیان صهیونیست در غزه وارد می‌کنند، همچنان ادامه دارد. در روزهای اخیر نیز نیروهای مقاومت طی عملیاتی غافلگیرانه تحت عنوان "شکستن شمشیر" چندین نظامین صهیونیست‌ را به هلاکت رسانده و تعدادی دیگر را زخمی کرد.
روزنامه عبری زبان یدیعوت احرونوت گزارش داد که برآوردهای امنیتی حاکی از آن است که حماس یک کمین گسترده و برنامه‌ریزی‌شده در منطقه بیت حانون شمال نوار غزه آماده کرده است. به گفته این روزنامه عبری زبان، این کمین از تونلی که توسط ارتش رژیم صهیونیستی کشف شده بود، انجام گرفت. علی‌رغم کشف بخشی از این تونل، ارتش "اسرائیل" نتوانست آن را به طور کامل از بین ببرد و حماس از این تونل برای اجرای عملیات استفاده کرد.
اذعان به عدم توانایی شکست مقاومت غزه
در پایان باید به سخنان ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی، اسحاق بریک اشاره کرد تا عمق ناکامی صهیونیست‌ها در برابر نیروهای مقاومت در غزه را نمایان کرد. این ژنرال صهیونیست در رابطه با عدم توانایی ارتش رژیم صهیونیستی در نابودی تونل‌های مقاومت در غزه اینگونه توضیح می‌دهد:
«ارتش اسرائیل قادر به نابودی حماس نیست، زیرا توانایی تخریب بیشتر تونل ها را ندارد. این ناتوانی ناشی از کمبود نیروهای ارتش اسرائیل است که در مکان هایی که به اشغال آنها در آمده است، نمیتوانند بمانند، زیرا ارتش ما طی دهه اخیر کوچک و خرد شده است. چندین بار خروج و ورود نیروهای ما به یک مکان، باعث شکست حماس نمیشود و برعکس، خسارات سنگین غیر قابل تحملی را برای ما به همراه دارد. علاوه بر کمبود نیرو، کمبود ابزار مناسب برای تخریب تونل‌ها وجود ندارد، زیرا سال‌ها توسعه آن‌ها به دلیل این تصور که دیگر جنگی در نوار غزه رخ نخواهد داد، نادیده گرفته شد.»

پیام خوزستان

او با اشاره به دسترسی نیروهای حماس برای بدست آوردن امکانات مورد نیاز می‌گوید: نیروهای حماس در صدها تونل زندگی می کنند و از زیر محور نتساریم به شکل آزادانه ای عبور و مرور دارند. آنها مواد غذایی و ابزار جنگی را به طور مداوم دریافت می کنند، بنابراین ارتش اسرائیل می تواند تا ماه ها و سال های آینده با آنها مبارزه کند اما همچنان حماس شکست نخورد.»
اسحاق بریک در ادامه با اشاره به حضور نیروهای حماس در تونل‌ها و استمرار روند تقویت نیروهای، به عدم امکان شکست حماس اذعان می‌کند: «تعداد زیادی از نیروهای حماس در تونل ها حضور دارند و دائماً توسط نیروهای تازه نفس تقویت می شوند. نیروهای حماس می توانند برای مدت بسیار طولانی در تونل ها بمانند و به عنوان یک حاکمیت به کنترل مطلق نوار غزه ادامه دهند. اما از این طرف، ما هر روز سربازان خود را از دست می دهیم و اسرای ما در تونل ها می میرند. فاصله ما تا رسیدن به هدف سرنگونی حماس، به اندازه فاصله شرق تا غرب کره زمین است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090578/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

سرنوشت ترجمه رمان سووشون سیمین دانشور توسط امام موسی صدر

دنیامالی از دولت رفتنی شد؟

عضو فراکسیون زنان: کاندیداهای زن در انتخابات هیئت رئیسه مجلس حضور دارند

خضریان: هیچ سندی از دخالت عوامل خارجی در حادثه بندر شهید رجایی ارائه نشده است

جزئیات رسیدگی به پرونده فارس، انصاف نیوز و رجانیوز در دادگاه مطبوعات

پزشکیان در باکو: قره‌باغ قسمت جدانشدنی از خاک آذربایجان است

غضنفری: همتی لیاقت ماندن در وزارت اقتصاد را نداشت

فولاد خوزستان پرچمدار صادرکنندگان فولاد ایران شد

اعلام فراخوان «جشنواره علمی شهید چمران» در چهارمحال و بختیاری

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد 8 اردیبهشت 1404

احتمال اصلاح قیمت بیت کوین و اتریوم|وضعیت ریپل بهتر از دو رمزارز نخست بازار!

بازگشت لیوربرد به جایگاه رفیع؛ جشن خاص صلاح با هواداران لیورپول

دیدار مدیرعامل شرکت فولاد اکسین با استاندار خوزستان

قیمت طلا وسکه امروز 8 اردیبهشت؛ سکه امامی 72 میلیون و 900 هزار تومان

مقاومت مستاجران در 1404 رسماً شکسته شد

یک مربی: هدف ما توسعه وزنه‌برداری دختران خوزستانی است

طلا ارزان شد؛ سکه کانال عوض کرد | جدول قیمت انواع سکه و طلای 18 عیار

آزادی 11 اسیر فلسطینی از زندان‌های اشغالگران

بازپخش سریال «پرگار» با بازی مرجانه گلچین و علی عمرانی

جایگزین «پایتخت» باعث شد مردم زودتر به رخت‌خواب بروند!

اشک و غم «فلامک جنیدی» بخاطر دوقلوهایش

به زودی زیستگاه فضانوردان در مدار ماه آماده می‌شود

معمای 30 ساله سیاه‌چاله‌ها حل شد

رونمایی از پنج آفت‌کش گیاهی جدید جهاددانشگاهی

مهر و موم یکی از تالار‌های پذیرایی دزفول به‌دلیل تیراندازی غیرمجاز

محبی در روسیه دو جایزه را با هم برد

انتقاد دنیامالی از رفتارهای هنجارشکنانه‌ در فوتبال ایران

صعود بانوان تنیس ساحلی ایران به فینال مسابقات بین‌المللی

در انتظار تست DNA برای تشخیص هویت قهرمان قایقرانی ایران

توسعه ارائه خدمات رفاهی و درمانی در مجتمع ایثار گلستان

دکلمه‌ای شیرین از «خسرو شکیبایی»

روایت‌هایی از سفر به بی‌نهایت در طول تاریخ

لحظاتی از مراسم بدرقه رئیس جمهور برای سفر به آذربایجان

مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور آذربایجان از پزشکیان

وقتی پزشکیان از مترجم ایراد می‌گیرد!

برگزاری جشن دختران آرمانی در ورزشگاه آزادی

بازگشت بابک زنجانی و اما و اگرهای مردم

جشن قهرمانی تراکتور قطعا در خوزستان!

برگزاری جشن قهرمانی در اهواز در صورت قهرمانی تراکتور

المیرا شریفی‌مقدم روی آنتن زنده سیاه‌پوش شد

خطاب عزت‌الله ضرغامی به حمید فرخ‌نژاد: بگویید اشتباه کردید

آقای حشمت فردوس، این واقعا شمایید؟!

آغاز سریال پربازیگر «کنکل» پنجشنبه در شبکه نمایش خانگی

این ویدیوی طنز اما تلخ را به رییس صداوسیما نشان بدهید!

چین از فضاپیمای باری خود رونمایی کرد

محققان روی بدن خرس‌های آبی خالکوبی کردند

عمیق‌ترین حفاری تاریخ؛ دانشمندان به مرز گوشته‌ زمین رسیدند

راز جام ندادن به تراکتور در تبریز

پیاتزا با تیمش از روی حریف رد شد!