پیام خوزستان

آخرين مطالب

کلزاکاران خوزستانی در تنگنای حمل‌ونقل؛ 53 هزار تن محصول خریداری شد سیاسی

کلزاکاران خوزستانی در تنگنای حمل‌ونقل؛ 53 هزار تن محصول خریداری شد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - - در حالی که خوزستان، قطب کشاورزی ایران با خرید 53 هزار تن کلزا از کشاورزان گام بلندی در تأمین دانه‌های روغنی کشور برداشته، مشکلات حمل‌ونقل و تأخیر در پرداخت‌ها سایه‌ای بر این موفقیت انداخته است. مسئولان استانی از استاندار گرفته تا نمایندگان مجلس با رایزنی‌های گسترده در تلاش هستند تا موانع لجستیکی را رفع کرده و مطالبات کشاورزان را به‌موقع پرداخت کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ناصر صالحی‌نسب، سرپرست سازمان تعاون روستایی خوزستان در این خصوص گفت که 43 مرکز خرید در سراسر استان برای خرید مستقیم کلزا، یکی از محصولات کلیدی روغنی، از کشاورزان فعال شده‌اند. این طرح که بر اساس دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور اجرا می‌شود، با هدف خرید کل محصول تولیدی کشاورزان خوزستان تا پایان فصل برداشت ادامه خواهد یافت.
صالحی‌نسب عنوان کرد: از ابتدای فصل برداشت کلزا تاکنون، 53 هزار تن از این محصول از طریق شبکه تعاون روستایی خریداری شده است. مراکز خرید ما کاملاً آماده هستند تا هر تن کلزای تولیدی کشاورزان خوزستان را تا پایان فصل خریداری کنند.
با این حال، مشکلات حمل‌ونقل روند تحویل این محصول را مختل کرده و صالحی‌نسب از مسئولان استانی خواست تا به این موضوع رسیدگی فوری کنند. او گفت: از مسئولان استانی درخواست داریم با توجه به مشکلات حمل‌ونقل دانه‌های روغنی، اقدامات لازم را برای عادی‌سازی روند بارگیری و تحویل از کشاورزان انجام دهند. وی افزود: جلسات متعددی برای حل این مشکل برگزار شده است.
خوزستان یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی ایران، پیشرو در تولید کلزا است و بر اساس اظهارات مجتبی یوسفی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در این فصل حدود 90 هزار تن کلزا در این استان برداشت شده است.
یوسفی اظهار کرد: مذاکرات اخیر با وزارت جهاد کشاورزی موانع خرید کلزا را برطرف کرده و مطالبات مالی کشاورزان ظرف یک تا یک‌ونیم ماه آینده پرداخت خواهد شد.
یوسفی عنوان کرد: مشکلات خرید کلزای کشاورزان خوزستانی برطرف شده و ما متعهد هستیم که پرداخت‌ها به‌موقع انجام شود. وی همچنین از تخصیص اعتبارات مناسب برای خرید گندم در مجلس خبر داد که به حمایت از بخش کشاورزی کمک خواهد کرد.
دستور استانداری
در تحول دیگر، سید محمدرضا موالی‌زاده استاندار خوزستان نیز به مدیران کشاورزی دستور داد تا فوراً نرخ حمل‌ونقل کلزا را اصلاح کرده و مراکز خرید گندم و سایر محصولات کشاورزی را بازگشایی کنند. موالی‌زاده با تأکید بر لزوم رسیدگی سریع به مشکلات کشاورزان، خواستار تحویل محصولات آن‌ها در مراکز خرید ظرف 48 ساعت آینده، به‌ویژه در شهرهایی مانند اهواز، شوش، دزفول و ماهشهر شد.
موالی‌زاده گفت: «مدیران جهاد کشاورزی، غله و تعاون روستایی استان باید ظرف 48 ساعت نرخ حمل‌ونقل کلزا را اصلاح و مراکز خرید را فعال کنند.
این تصمیم برای رفع نگرانی‌های کشاورزان و جلوگیری از خسارات اقتصادی به بخش کشاورزی استان اتخاذ شده است.
کلزا، که برای تولید روغن خوراکی و خوراک دام استفاده می‌شود، محصولی استراتژیک برای ایران است که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و چالش‌های اقتصادی به تولید داخلی وابسته است. دشت‌های حاصلخیز خوزستان، این استان را به منطقه‌ای ایده‌آل برای کشت دانه‌های روغنی تبدیل کرده‌اند اما ناکارآمدی در حمل‌ونقل و خرید محصول سال‌هاست که این بخش را تحت فشار قرار داده است.
صالحی‌نسب گفت: هفت شرکت خصوصی که توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی معرفی شده‌اند با اتحادیه تعاون روستایی استان قرارداد امضا کرده‌اند تا به‌عنوان مباشر در خرید کلزا از کشاورزان فعالیت کنند. این اقدام بخشی از استراتژی گسترده‌تر برای ساده‌سازی فرآیند خرید و کاهش فشار بر مراکز دولتی است.
با این حال، کشاورزان از تأخیر در پرداخت‌ها و مشکلات حمل‌ونقل ابراز نارضایتی کرده‌اند.
یوسفی، نماینده اهواز هم گفت که تعهد دولت به تسویه حساب با کشاورزان ظرف چند هفته گامی در جهت بازگرداندن اعتماد به سیستم است. او افزود: بودجه لازم تأمین شده و وزارت جهاد کشاورزی در حال تلاش برای اطمینان از پرداخت به‌موقع است.
با ادامه فصل برداشت کلزا، توجه‌ها به توانایی خوزستان برای غلبه بر موانع لجستیکی معطوف شده است. صالحی‌نسب ابراز خوش‌بینی کرد که مذاکرات جاری بین مقامات استانی، شرکت‌های حمل‌ونقل و تعاونی‌های کشاورزی به راه‌حل‌هایی منجر خواهد شد. او گفت: ما به‌طور منظم جلساتی برگزار می‌کنیم و امیدواریم به‌زودی شاهد پیشرفت‌های قابل‌توجهی باشیم.
دستور 48 ساعته موالی‌زاده به مقامات کشاورزی نشان‌دهنده فوریت موضوع است اما تحلیلگران هشدار می‌دهند که مسائل سیستمی، مانند کمبود سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های روستایی، ممکن است زمان بیشتری برای حل نیاز داشته باشد. در حال حاضر، کشاورزان خوزستان به اقدامات سریع برای نجات فصل برداشت و تضمین آینده اقتصادی خود امیدوارند.
این تحولات در خوزستان تعادل ظریف بین سیاست‌های کشاورزی و واقعیت‌های میدانی در ایران را برجسته می‌کند، جایی که جاه‌طلبی‌های دولت برای خودکفایی به تاب‌آوری کشاورزان و کارایی شبکه‌های روستایی وابسته است.
منبع: مهر

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090719/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعری از امان‌الله میرزایی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

روزبه کیائیان درگذشت

روایت عضو کمیسیون امنیت ملی از گزارش هیات اعزامی مجلس به بندر شهید رجایی

پیام تسلیت دبیرکل سازمان همکاری شانگهای به وزیر امور خارجه

ادای احترام رییس جمهور به مزار حیدر علی اف پدر رییس جمهور آذربایجان

دیدار وزیر دفاع جمهوری زیمباوه با امیر نصیرزاده

عارف: با عوامل حادثه انفجار بندر شهید رجایی برخورد می‌کنیم

پزشکیان در همایش تجاری ایران و جمهوری آذربایجان: دو کشور در گذشته باهم بوده اند و مرز نمیتواند آنها را از هم جدا کند

اسامی محرومان هفته بیست و هشتم لیگ برتر؛ تراکتور بدون سرمربی و مدیر!

هشدار حزب الله درباره تحرکات خطرناک برای شکاف میان ارتش و مقاومت لبنان

اسامی محرومان هفته بیست و هشتم لیگ برتر فوتبال ایران

پیام تسلیت چند صنف سینمایی با تاکید بر شفاف‌سازی علت انفجار بندر شهید رجایی

واقعیت مجازی و فریب بدن برای احساس گرما

طلا، سکه و دلار به عقب‌نشینی از میدان معاملات ادامه دادند

شاعرانه/از دوست به‌خیر آمد و از ما به سلامت

کتابخانه زیبای پدر محمدعلی ابطحی

روایت نتانیاهو از آستانه کشف عملیات پیجر توسط ایران

مثال فوتبالی ابراهیم اصغرزاده درباره مذاکرات اخیر

کسب رتبه پنجم دختر جوان گیلانی در مسابقات جهانی حفظ کل قرآن کریم

از زد و خرد در رختکن تا کتک خوردن شهردار؛ ماجرای درگیری آبادان چه بود؟

استقلال و پرسپولیس بدون محروم در هفته بیست و هشتم لیگ برتر

از زد و خورد در رختکن تا کتک خوردن شهردار؛ ماجرای درگیری آبادان چه بود؟

دو روز از فوت پدرشون نگذشته خواستگار اومده

سیروس به هیچ پس‌اندازی رحم نمیکنه!

اگه میخوای بری خواستگاری این نکات رو درنظر داشته باش!

دانشمندان ژنوم پسته کرمان را توالی‌یابی کردند

ماموریت ناسا برای مطالعه «الکتروجت‌های شفق قطبی» آغاز شد

برگومی: فکر می‌کردیم انتقال مهدی طارمی به اینتر جواب دهد، اما اینطور نشد

10 خرید برتر بارسلونا بعد از فروش نیمار؛ با حضور پدری و آرائوخو

برنامه ویژه رئال‌مادرید برای تقویت ترکیب تیم

سکوت در مادرید؛ برق رفت، مسابقات تنیس متوقف شد!

نگاهی به عملکرد لژیونرهای والیبال در هفته‌ای که گذشت

رقابت بسکتبال بانوان ایران با 7 تیم برای صعود به سطح یک آسیا

گزارشی کوتاه از گفتگوی بی واسطه استاندار خوزستان با مردم در بازار ایذه

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

واکنش احمدی‌نژاد به انفجار بندر شهید رجایی

عضو ارشد حماس: تحرکات اشغالگران در کرانه باختری راه به جایی نمی برد

رگبارهای پراکنده و وزش باد شدید در خوزستان تا پایان هفته

نظارت بر مقاومت و استحکام سازه‌ها خط قرمز است

محدودیت جذب دانشجو به دلیل کمبود خوابگاه در دانشگاه فرهنگیان خوزستان

ظرفیت بسیار بالایی در فضای مجازی و رسانه‌ای بسیج استان زنجان دارد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز 8 اردیبهشت

پوستر باشگاه خیبر؛ همدردی با خانواده‌های قربانیان حادثه تلخ بندر شهید رجایی

در صورت قهرمانی تراکتور جشن در اهواز برگزار می‌شود

بازگشت به زندگی بانوی 50 ساله دزفولی با اقدام به موقع اورژانس 115

مقام حزب‌الله: اولویت،‌ خروج دشمن اسرائیلی از لبنان است

اولین تجربه حضور بازیگران «جان سخت» در سینما ​

عزت الله ضرغامی: جیرانی را از «هفت» کنار نگذاشتیم

چقدر بهت پول بدم دست از سر پسرم برداری

سهم یک درصدی محصولات فولاد خوزستان در تولید ناخالص ملی