پیام خوزستان

آخرين مطالب

آخرین روز زندگی موسولینی، دیکتاتور ایتالیا/ چه کسانی جسد را دزدیدند؟ سیاسی

آخرین روز زندگی موسولینی، دیکتاتور ایتالیا/ چه کسانی جسد را دزدیدند؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بنیتو موسولینی پس از فرار در 25 آوریل [5 اردیبهشت 1324] دستگیر و سه روز بعد به دستور کمیته ملی آزادی‌بخش ایتالیا شمالی (CNL Alta Italia) توسط یک گروه پارتیزانی اعدام شد. کمیته این اقدام را «ضروری» توصیف کرد تا «به مردم ایتالیا امکان آغاز زندگی‌ای آزاد و عادی داده شود».
در 28 آوریل 1945 [شنبه 8 اردیبهشت 1324] حدود ساعت 4 بعدازظهر، بنیتو موسولینی (که در روزهای پیشین توسط پنجاه‌ودومین تیپ گاریبالدی «لوئیجی کلریچی» در دونگو، شهری کوچک در ساحل شمال غربی دریاچه کومو، دستگیر شده بود) به همراه کلارتا پتاچی [معشوقه موسولینی] توسط یک گروه پارتیزانی کشته شدند.
در این گروه بی‌تردید والتر آودیزیو (سرهنگ والریو، تنها فردی از میان سه نفر که از سوی کمیته ملی آزادی‌بخش ایتالیا شمالی مجوز رسمی انجام عملیات را داشت و به طور رسمی مجری حکم اعدام بود)، آلدو لامپردی (با نام مستعار گویدو) و میکله مورتی (با نام مستعار پیِترو) حضور داشتند. والتر آودیزیو بعدها روایت کرد: او را در سمت راست ماشین نشاندم و پتاچی در سمت چپ نشست. خودم... روبه‌روی موسولینی نشستم. نمی‌خواستم حتی لحظه‌ای از او غافل شوم. ماشین به آهستگی شروع به پایین رفتن کرد. تنها من مکان تعیین شده را می‌دانستم و به محض رسیدن به نزدیکی دروازه دستور توقف دادم. گفتم صداهای مشکوکی شنیده‌ام و به سمت جاده رفتم تا مطمئن شوم کسی به سوی ما نمی‌آید. وقتی برگشتم، چهره‌ موسولینی تغییر کرده بود: نشانه‌های ترس روی صورتش آشکار بود...
موسولینی را از ماشین پیاده کردم و به او گفتم بین دیوار و ستون دروازه بایستد. مانند یک توله‌سگ اطاعت کرد. هنوز باور نداشت که قرار است بمیرد؛ واقعیت را درک نمی‌کرد. آدم‌هایی مثل او همیشه از واقعیت می‌ترسند و ترجیح می‌دهند آن را نادیده بگیرند...
ناگهان شروع به خواندن متن حکم اعدام جنایتکار جنگی، بنیتو موسولینی، کردم. به فرمان ستاد کل نیروی داوطلب آزادی، مأمور اجرای عدالت در حق مردم ایتالیا شده بودم. گمان نمی‌کنم موسولینی حتی معنای این کلمات را درک کرده باشد. با چشمانی گشاد، به مسلسل نشانه‌گرفته‌شده به سویش خیره شده بود...
ماشه را کشیدم، اما گلوله‌ای شلیک نشد. مسلسل گیر کرده بود. گلنگدن را حرکت دادم و دوباره تلاش کردم، اما باز هم شلیک نکرد. مسلسل را به گویدو دادم و تپانچه‌ای برداشتم؛ تپانچه هم گیر کرد. تپانچه را هم به گویدو دادم و دوباره مسلسل را از لوله‌اش گرفتم، در حالی که انتظار داشتم موسولینی واکنشی نشان دهد. هر انسان عادی در چنین شرایطی سعی در دفاع از خود می‌کرد، اما موسولینی کمتر از یک انسان عادی بود؛ همچنان بی‌حرکت می‌لرزید و زیر لب چیزی نامفهوم زمزمه می‌کرد، با دهانی نیمه‌باز و دستانی آویزان.
با صدای بلند کمیسر تیپ پنجاه‌ودوم را صدا زدم. او با سلاح ماس(Mas) خود به‌سرعت آمد. دوباره مقابل موسولینی ایستادم؛ او همچنان تکان نمی‌خورد و به زمزمه‌های التماس‌آمیزش ادامه می‌داد. تنها می‌خواست آن بدن بزرگ لرزان را نجات دهد.
با همان اسلحه، پنج گلوله به سوی بدنش شلیک کردم. جنایتکار روی زانوهایش فرو ریخت، به دیوار تکیه زد و سرش روی سینه افتاد. هنوز زنده بود، بار دیگر چهار گلوله به سویش شلیک کردم. پتاچی (حکم اعدام رسمی، که بدون جوخه‌ی اعدام اجرا شد، شامل کلارتا پتاچی نمی‌شد) که از وحشت و شوک از خود بی‌خود شده بود، حرکتی کرد و به صورت نیمه‌افتاده بر زمین افتاد و هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.
موسولینی هنوز نفس می‌کشید، پس با سلاح ماس، آخرین گلوله را به قلبش شلیک کردم. کالبدشکافی بعدا نشان داد که این گلوله آخر آئورت او را به طور کامل قطع کرده بود.
[در 29 آوریل 1945 پیکرهای موسولینی و پتاچی و سایر فاشیست‌های معدوم به جنوب به سوی میلان برده شد. در ساعت سه بامداد پیکرها در میدان لوره‌تو رها، و پس از لگدمال و تف و لعنت شدن توسط مردم، از سقف یک پمپ‌بنزین آویزان شدند و مردم شروع به سنگ‌اندازی به سمت آن‌ها کردند.]
پایان ضروری یک مرحله تاریخی کمیته ملی آزادی‌بخش ایتالیا شمالی (CLNAI) بیانیه‌ای صادر کرد که در آن اعلام شد:
«اعدام موسولینی و همدستانش، که به دستور این کمیته انجام شد، پایان ضروری یک مرحله تاریخی است که کشور ما را همچنان در میان ویرانی‌های مادی و اخلاقی باقی گذاشته است. این اعدام، پایان یک مبارزه‌ی قیام‌آمیز است که پیش‌زمینه‌ای برای باززایی و بازسازی میهن به شمار می‌آید. اگر کمیته ملی آزادی‌بخش ایتالیا شمالی به موقع اراده‌ آهنین خود را در به اجرا گذاشتن حکمی که تاریخ پیش‌تر صادر کرده بود، نشان نمی‌داد، ملت ایتالیا نمی‌توانست زندگی آزاد و عادی‌ای را که فاشیسم به مدت بیست سال از او دریغ کرده بود آغاز کند»
جسد موسولینی به صورت ناشناس در گورستان ماجوره‌ میلان دفن شد. گرچه هیچ نامی بر روی قبر او قرار داده نشده بود تا از شناسایی جسد جلوگیری شود، اما مردم خیلی زود محل دفن را شناسایی کردند و این مکان به مقصد بسیاری از کنجکاوان و برخی از دلباختگان او تبدیل شد.
جسد ربوده شد! در شب بین 22 و 23 آوریل 1946، با نزدیک شدن به نخستین سالگرد مرگ او، جسد موسولینی ربوده شد. در میان شایعات مختلف، خیال‌پردازانه‌ترین روایت این بود که موسولینی دوباره زنده شده است، به‌ویژه با توجه به این‌که آن سال، عید پاک به 21 آوریل افتاده بود.
فرضیه‌ زنده شدن (موسولینی) با انتشار دو نامه به روزنامه‌های «آوانتی» و «اونیتا» رد شد؛ در این نامه‌ها، «آدم‌ربایان» اعلام کردند که حزب فاشیست، پس از آن‌که پاسخی به درخواست‌هایش برای دفن موسولینی دریافت نکرد، تصمیم گرفته بود بقایای جسد دوچه [1] را خود به دست گیرد.
نهایتا در ماه اوت 1946، با دخالت آلچیده دِ گاسپری و پاپ (زیرا در پنهان کردن جسد، چند تن از روحانیون نیز دخیل بودند)، راه‌حلی برای این ماجرا پیدا شد.
در 30 اوت 1957 [8 شهریور 1336] در دوران حکومت زولی [2]، جسد موسولینی که به طور مخفیانه در صومعه‌ کاپوچین‌ [3] در چرو ماجوره نگهداری می‌شد، به بیوه‌ او تحویل داده شد و بقایای آن در گورستان یادبود سن کاسیانو این پنینو، نزدیک شهر پره‌داپیو، به خاک سپرده شد؛ جایی که هنوز هم قرار دارد.
از آن زمان، «زیارت سیاه» [4] به پره‌داپیو با جریانی نسبتا پیوسته ادامه یافت و همزمان با آن، تجارت محصولات یادبود فاشیستی نیز رونق گرفت.
منبع:
www.collettiva.it
پی‌نوشت
1- «دوچه» (به ایتالیایی:Duce) به معنای «رهبر» است. در تاریخ معاصر ایتالیا، لقب «دوچه» به طور خاص به بنیتو موسولینی داده شده بود، که در فاصله سال‌های 1922 تا 1943 رهبر حزب فاشیست و دیکتاتور ایتالیا بود. درواقع وقتی در متن‌ها یا کتاب‌های تاریخی نوشته شده «دوچه»، منظور موسولینی است، درست مثل لقب «فوهرر» به معنای «پیشوا» که در آلمان به هیتلر داده بودند.
2- آدنه زولی سی‌وپنجمین نخست‌وزیر ایتالیا از 19 مه 1957 تا 1 ژوئیه 1958
3- صومعه‌ کاپوچین، عجیب‌ترین جاذبه پالرمو ایتالیا ولی در عین حال یکی از محبوب‌تری‌هاست. این صومعه را بیشتر به خاطر دخمه‌های محل قبر مردگانی که در آن قرار دارند می‌شناسند. این راهروهای زیرزمینی در حدود سال 1599 در درون سنگ‌های آتشفشانی حفاری شدند و تا سال 1881 از این‌ محل برای تدفین مردگان استفاده می‌شد. در داخل این دخمه‌ها حدود 8 هزار جسد و 1225 مومیایی وجود دارد که براساس جنسیت و موقعیت اجتماعی مرتب شده و یا روی زمین قرار گرفته‌اند.
4- زیارت سیاه (pellegrinaggio nero) به سفرها و بازدیدهایی گفته می‌شود که طرفداران فاشیسم به شهر پره‌داپیو (زادگاه موسولینی) انجام می‌دهند. این بازدیدها به‌ویژه در سالروز تولد موسولینی (29 ژوئیه)، سالگرد مرگش (28 آوریل) یا مناسبت‌های دیگر مربوط به رژیم فاشیستی صورت می‌گیرد. بازدیدکنندگان اغلب بر سر قبر او می‌روند، دسته گل می‌گذارند یا نمادهای فاشیستی به همراه دارند.
259
کد خبر 2056392

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090723/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعری از امان‌الله میرزایی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

روزبه کیائیان درگذشت

روایت عضو کمیسیون امنیت ملی از گزارش هیات اعزامی مجلس به بندر شهید رجایی

پیام تسلیت دبیرکل سازمان همکاری شانگهای به وزیر امور خارجه

ادای احترام رییس جمهور به مزار حیدر علی اف پدر رییس جمهور آذربایجان

دیدار وزیر دفاع جمهوری زیمباوه با امیر نصیرزاده

عارف: با عوامل حادثه انفجار بندر شهید رجایی برخورد می‌کنیم

پزشکیان در همایش تجاری ایران و جمهوری آذربایجان: دو کشور در گذشته باهم بوده اند و مرز نمیتواند آنها را از هم جدا کند

اسامی محرومان هفته بیست و هشتم لیگ برتر؛ تراکتور بدون سرمربی و مدیر!

هشدار حزب الله درباره تحرکات خطرناک برای شکاف میان ارتش و مقاومت لبنان

اسامی محرومان هفته بیست و هشتم لیگ برتر فوتبال ایران

پیام تسلیت چند صنف سینمایی با تاکید بر شفاف‌سازی علت انفجار بندر شهید رجایی

واقعیت مجازی و فریب بدن برای احساس گرما

طلا، سکه و دلار به عقب‌نشینی از میدان معاملات ادامه دادند

شاعرانه/از دوست به‌خیر آمد و از ما به سلامت

کتابخانه زیبای پدر محمدعلی ابطحی

روایت نتانیاهو از آستانه کشف عملیات پیجر توسط ایران

مثال فوتبالی ابراهیم اصغرزاده درباره مذاکرات اخیر

کسب رتبه پنجم دختر جوان گیلانی در مسابقات جهانی حفظ کل قرآن کریم

از زد و خرد در رختکن تا کتک خوردن شهردار؛ ماجرای درگیری آبادان چه بود؟

استقلال و پرسپولیس بدون محروم در هفته بیست و هشتم لیگ برتر

از زد و خورد در رختکن تا کتک خوردن شهردار؛ ماجرای درگیری آبادان چه بود؟

دو روز از فوت پدرشون نگذشته خواستگار اومده

سیروس به هیچ پس‌اندازی رحم نمیکنه!

اگه میخوای بری خواستگاری این نکات رو درنظر داشته باش!

دانشمندان ژنوم پسته کرمان را توالی‌یابی کردند

ماموریت ناسا برای مطالعه «الکتروجت‌های شفق قطبی» آغاز شد

برگومی: فکر می‌کردیم انتقال مهدی طارمی به اینتر جواب دهد، اما اینطور نشد

10 خرید برتر بارسلونا بعد از فروش نیمار؛ با حضور پدری و آرائوخو

برنامه ویژه رئال‌مادرید برای تقویت ترکیب تیم

سکوت در مادرید؛ برق رفت، مسابقات تنیس متوقف شد!

نگاهی به عملکرد لژیونرهای والیبال در هفته‌ای که گذشت

رقابت بسکتبال بانوان ایران با 7 تیم برای صعود به سطح یک آسیا

گزارشی کوتاه از گفتگوی بی واسطه استاندار خوزستان با مردم در بازار ایذه

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

واکنش احمدی‌نژاد به انفجار بندر شهید رجایی

عضو ارشد حماس: تحرکات اشغالگران در کرانه باختری راه به جایی نمی برد

رگبارهای پراکنده و وزش باد شدید در خوزستان تا پایان هفته

نظارت بر مقاومت و استحکام سازه‌ها خط قرمز است

محدودیت جذب دانشجو به دلیل کمبود خوابگاه در دانشگاه فرهنگیان خوزستان

ظرفیت بسیار بالایی در فضای مجازی و رسانه‌ای بسیج استان زنجان دارد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز 8 اردیبهشت

پوستر باشگاه خیبر؛ همدردی با خانواده‌های قربانیان حادثه تلخ بندر شهید رجایی

در صورت قهرمانی تراکتور جشن در اهواز برگزار می‌شود

بازگشت به زندگی بانوی 50 ساله دزفولی با اقدام به موقع اورژانس 115

مقام حزب‌الله: اولویت،‌ خروج دشمن اسرائیلی از لبنان است

اولین تجربه حضور بازیگران «جان سخت» در سینما ​

عزت الله ضرغامی: جیرانی را از «هفت» کنار نگذاشتیم

چقدر بهت پول بدم دست از سر پسرم برداری

سهم یک درصدی محصولات فولاد خوزستان در تولید ناخالص ملی