پیام خوزستان

آخرين مطالب

سامانه‌های هوشمند، ابزار مؤثر مقابله با قاچاق سوخت گفتگو

سامانه‌های هوشمند، ابزار مؤثر مقابله با قاچاق سوخت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - نماینده ویژه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در امور پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت، به اهمیت سامانه‌های هوشمند نظارتی در کنترل تردد ناوگان حمل‌ونقل و مدیریت مصرف سوخت تأکید کرد و گفت: اجرای کامل این سامانه‌ها ابزاری راهبردی در تخصیص عادلانه سوخت و مقابله با قاچاق است.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، سیدمحمدمهدی سیدی دیروز (سه‌شنبه، نهم اردیبهشت) در برنامه میز اقتصاد درباره نقش سامانه سپهتن و سیپاد در مدیریت مصرف سوخت با اشاره به اهمیت سامانه‌های هوشمند نظارتی در بخش حمل‌ونقل بیان کرد: سامانه سپهتن به‌عنوان سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان، با هدف کنترل عملکرد و نظارت بر تردد ناوگان حمل‌ونقل طراحی شده و مطابق با تکالیف قانونی ابلاغ‌شده از سال 1393 در دستور کار نهادهای مسئول قرار گرفته است.
وی افزود: بخش مهمی از این سامانه که وزارت نفت از آن بهره‌برداری می‌کند، مربوط به داده‌های پیمایش ناوگان است که برای تطبیق سهمیه تخصیصی سوخت به ناوگان برون‌شهری استفاده می‌شود.
نماینده ویژه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در امور پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت با اشاره به اهداف اولیه قانون‌گذار در راه‌اندازی این طرح اظهار کرد: اصلاح تخصیص سهمیه سوخت بر اساس عملکرد واقعی ناوگان، چه درون‌شهری و چه برون‌شهری ازجمله اهداف کلیدی این طرح بوده است. از سوی دیگر بخشی از نارضایتی مصرف‌کنندگان به‌دلیل عدم تأمین به‌موقع و کافی سوخت بود که این سامانه می‌تواند نقش مهمی در روان‌سازی تأمین پایدار سوخت ناوگان حمل‌ونقل بار و مسافر ایفا کند.
سیدی با بیان اینکه ایمن‌سازی تردد، جلوگیری از قاچاق سوخت و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی از دیگر اهداف مهم اجرای این سامانه به‌شمار می‌رود، ادامه داد: با توجه به پیش‌بینی بهره‌برداری از آن تا نیمه سال 1395 طبق تصویب‌نامه هیئت وزیران، بهره‌برداری رسمی آن با تأخیر روبه‌رو شد، اما وزارت نفت از مهر 1394 و در چارچوب بند پنج همان تصویب‌نامه، وظیفه خود را در تخصیص سهمیه سوخت بر مبنای اسناد حمل و اطلاعات دریافتی از سامانه انجام داده و این بخش در سرویس بهره‌برداری قرار گرفته است.
وی درباره سامانه سیپاد گفت: رویکرد مشابهی برای این سامانه نیز وجود دارد، اما با تفاوت‌هایی در نحوه اجرا، وزارت نفت به‌عنوان متولی تولید و توزیع سوخت در کشور، همواره بر تسریع در اجرای این سامانه‌ها تأکید داشته و این موضوع در نشست‌های مختلف پیگیری شده است.
50 درصد نفت‌گاز کشور در بخش حمل‌ونقل توزیع می‌شود
مشاور معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از مصرف فرآورده‌های نفتی در ناوگان دیزلی حمل‌ونقل برون‌شهری و درون‌شهری مربوط به نفت‌گاز است و تکمیل و به‌کارگیری کامل سامانه‌های هوشمند، نقشی تعیین‌کننده در مدیریت مصرف و مقابله با انحرافات احتمالی دارد، اظهار کرد: به‌طور متوسط در سال 1403 روزانه بیش از 120 میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور توزیع شده که 50 درصد آن، یعنی حدود 60 میلیون لیتر، در بخش حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری مصرف شده است. این حجم از توزیع نشان‌دهنده اهمیت مدیریت مصرف و نظارت بر تخصیص سوخت در این بخش است.
سیدی با تأکید بر اینکه قطعاً موضوعی با این اهمیت باید به‌طور جدی از سوی یک نهاد مشخص پیگیری شود، افزود: آنچه قانون‌گذار در برنامه هفتم توسعه تحت عنوان «تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت انرژی» پیش‌بینی کرده، می‌تواند نقش مهمی در هم‌افزایی میان دستگاه‌های مختلف ایفا و به موفقیت طرح‌هایی مانند سپهتن و سیپاد که در مدیریت مصرف سوخت مؤثر هستند، کمک کند.
وی با بیان اینکه اکنون با نیمی از سبد توزیع فرآورده‌های نفتی در بخش حمل‌ونقل روبه‌رو هستیم، تأکید کرد: تأخیر در اجرای طرح‌ها و نبود احصای دقیق عملکرد ناوگان در سال‌های گذشته، منجر به بروز تخلفات و انحراف‌هایی در حوزه توزیع سوخت و در پی آن، قاچاق شده است؛ موضوعی که بارها در برنامه‌های مختلف صداوسیما نیز به آن پرداخته شده است.
نماینده ویژه معاون وزیر نفت در امور پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت یادآور شد: بررسی‌های انجام‌شده در سال‌های اخیر و تجربیات حاصل از اجرای اسناد حمل، نشان داده که اتکای صرف به این اسناد در احصای عملکرد ناوگان، اشکالات جدی دارد. فرآیند احصای دقیق عملکرد ناوگان تنها زمانی کامل می‌شود که افزون بر اسناد حمل، اطلاعات سامانه موقعیت‌یاب جغرافیایی (جی‌پی‌اس) نیز در سامانه جامع پیمایش لحاظ شود.
سیدی گفت: وزارت نفت از زمان ابلاغ آیین‌نامه هیئت وزیران در سال 1394، تمام تکالیف خود را به اجرا درآورده و از مهرماه 1395، یعنی هفت ماه پس از ابلاغ، بر اساس اسناد حمل، نسبت به تخصیص سهمیه سوخت ناوگان اقدام کرده و این روند تا امروز ادامه داشته است.
وی با تأکید بر لزوم تجهیز ناوگان و تکمیل سامانه جامع پیمایش افزود: بخشی از ناوگان با هزینه خود طی این سال‌ها به سامانه‌های موقعیت‌یاب مجهز شده‌اند. از همین تریبون اعلام می‌کنیم که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران آمادگی دارد تمام اطلاعات مربوط به این ناوگان را دریافت کند و سهمیه سوخت را بر اساس داده‌های واقعی تخصیص دهد؛ اقدامی که بدون تردید، تأثیر مثبت و قابل‌توجهی در مدیریت توزیع سوخت خواهد داشت.
طرح تخصیص سوخت در مسیر تا ابتدای خرداد عملیاتی می‌شود
نماینده ویژه معاون وزیر نفت در امور پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت با اشاره به اقدام‌های مستمر وزارت نفت در حوزه کنترل و مدیریت توزیع سوخت اظهار کرد: مقابله با قاچاق سوخت، موضوعی است که طی سال‌های اخیر همواره در دستور کار وزارت نفت و به‌ویژه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران بوده و برنامه‌های مختلفی برای آن اجرا شده است.
سیدی با بیان اینکه بخشی از این اقدام‌ها با مشارکت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به اجرا درآمده است، افزود: ازجمله این طرح‌ها می‌توان به اجرای طرح برداشت نفت‌گاز و بلوک‌بندی ناوگان درون‌شهری اشاره کرد. همچنین طرح تخصیص سوخت در مسیر که از سال 1401 در دستور کار قرار گرفت، در قانون بودجه 1403 و نیز برنامه هفتم توسعه گنجانده شده و هدف آن، مدیریت هرچه بهتر مصرف سوخت و مقابله با ناترازی انرژی در کشور است.
وی با اشاره به اینکه هرچند این طرح‌ها تأثیرگذار بوده‌اند، اما نمی‌توانند به‌تنهایی ریشه انحراف در شبکه توزیع را از بین ببرند، تأکید کرد: انحراف اصلی از آنجا ناشی می‌شود که سهمیه‌های نادرست، بر اساس اسناد حمل جعلی و اطلاعات غیرواقعی تخصیص می‌یابد، بنابراین اجرای همزمان این طرح‌ها با سامانه‌های هوشمند مانند سپهتن، شرط اثربخشی واقعی در مبارزه با قاچاق است.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به الزام ماده 46 قانون برنامه هفتم توسعه گفت: طبق جزء 2 بند 2 این ماده، دستگاه‌های ذی‌ربط مکلف‌اند تخصیص سوخت در مسیر را برای ناوگان حمل‌ونقل اجرایی کنند. در همین زمینه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی زیرساخت‌های لازم را ایجاد کرده و طی یک سال گذشته این طرح به‌صورت آزمایشی با همکاری سازمان راهداری اجرا شده است. برخی اشکالات فنی مانع از تعمیم سراسری آن شد، اما در نشست اخیر کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی مقرر شد تا ابتدای خرداد این طرح عملیاتی شود.
سیدی با اشاره به تأکید وزیر نفت بر مدیریت مصرف و مقابله با تخلفات بیان کرد: وزارت نفت در انتهای زنجیره توزیع قرار دارد و بهره‌بردار اطلاعاتی است که باید از سوی نهادهای متولی تولید و از بستر سامانه جامع پیمایش منتقل شود. زمانی می‌توان از صحت عملکرد ناوگان اطمینان یافت که این اطلاعات همزمان از طریق اسناد حمل و سامانه جامع پیمایش به‌دست آید. ما آمادگی کامل داریم که تخصیص سهمیه سوخت را برای ناوگان تجهیزشده، بر پایه اطلاعات دریافتی از این سامانه عملیاتی کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1091769/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/ از تلخی جان کندنم، از عاشقی واسوختند

سفارت روسیه: روز خلیج فارس بر تمام ایرانیان مبارک!

پیام تسلیت وزیر امور خارجه صربستان به «عراقچی»

بقائی: روز ملی خلیج فارس فرصتی برای بازخوانی تاریخ مشترک مردمان منطقه است

الهه کولایی: رابطه متوازنی با روس‌ها در همه وجوه نداریم

دبیر شورای عالی امنیت ملی: سلاح اتمی در دکترین دفاعی ایران هیچ جایگاهی ندارد

تد کروز دعوت موسویان برای مناظره عمومی را رد کرد؛ تنها مناظره‌ای که باید داشته باشید، با مأموران وزارت امنیت داخلی آمریکا است

خلیفه‌اصل: می‌توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم/ اسکلت تیم را حفظ می‌کنیم

فردا برای دل مردم خوزستان می‌جنگیم

قطع برق محل کنفرانس شکوری در دمای 40 درجه!

نقش آفرینی فولاد خوزستان در توسعه صادرات غیرنفتی کشور

سواد رسانه و روایت مقاومت: نبرد نابرابر در غزه

نمایش فیلم‌هایی درباره پابلو پیکاسو

پشت صحنه دیده نشده از یک سریال خاطره‌انگیز دهه 80

حسین معززی از نحوه شروع به کار خود به عنوان منتقد سینمایی می‌گوید

داریوش ارجمند در نقش ناخدا خورشید

امشب مشتری به ماه سلام می‌کند / درخشش دو غول آسمانی

شهرداری گرگان؛ فاتح نخستین بازی فینال بسکتبال

پایان بوکس نوجوانان آسیا با کسب 7 مدال توسط ایران

شهرداری گرگان و بنیاد شهید گلستان برای خدمت به ایثارگران هم‌عهد شدند

حکم‌رانی کاهش بر طلا ادامه دارد، خیز لاکپشتی دلار در جاده 81 هزار تومان

45 درصد از جمعیت ایران در فقر و زیر خط فقر!

ظرفیت تولید پتروشیمی تا پایان 1404 به 105 میلیون تن می‌رسد

داستانک/ مرد فلج

دنبال علم و دانش نرو!

امیر نصیرزاده: اقتدار دریایی ایران در راستای ایجاد صلح در خلیج فارس است

تحلیل زیدآبادی از تغییر رویکرد در روابط آمریکا و ویتنام پس از جنگ

سخنگوی دولت: درباره پیامک‌های حجاب بی‌اطلاع هستم

غریب‌آبادی در دیوان بین‌المللی دادگستری: جنایت‌های رژیم صهیونیستی مصداق بارز نسل‌کشی است

حماسه خرمشهر نقطه عطف تاریخ دفاع مقدس است

برنامه های فخوز برای مقابله با ناترازی انرژی

پل‌های اهواز؛ نماد ماندگار تاریخ و مهندسی ایران

کشف 158 راس دام قاچاق در شهرستان هندیجان

سیرجان میزبان ششمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه دفاع مقدس می شود

مدیرکل هواشناسی خوزستان : گردوخاک و کاهش شدید دید تا فردا صبح ادامه دارد

استقلال با بوژوویچ توافق نکرد؛ شاکی جدید در راه است؟

طلا جهانی افتاد؛ قیمت سکه مقاومت کرد/ قیمت درهم و دلار روی مرز حساس

زمین‌های خروسی اهواز به‌زودی صاحب سند می‌شوند

خلیفه‌اصل: می‌توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم

تراکتور از تتوی بیرانوند رونمایی کرد: میدان آزادی!

منم باید کارِ خودم رو تموم کنم

شوخی با تاریخ اروپا با عطر ادویه‌های شرقی در یک نمایش!

رویاپردازی سینمای ایران با سعید روستایی در جشنواره کن

ببین حشمت فردوس چی میگه!

ستاره های آسمان در حال اجرای کنسرت

پاسخگویی هوش مصنوعی به مشتریان رستوران‌ها

عطر رضوی در شادگان پیچید

نیک‌افروز: کیش پیشگام در اجرای طرح های دولت الکترونیک

درخشش تیم‌های ایرانی در تکواندو جام باشگاه‌های آسیا

ثبت‌نام 18 نفر در انتخابات فدراسیون کاراته