پیام خوزستان

آخرين مطالب

نایب رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان تهران:

هزینه سبد معیشت کارگران 23.5 میلیون اعلام شد علمي

هزینه سبد معیشت کارگران 23.5 میلیون اعلام شد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - نایب رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان تهران از آغاز به کار کمیته دستمزد کانون با هدف بررسی هزینه‌ها و محاسبه تورم سبد معیشت خانوارهای کارگری خبر داد و هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران را 23.5 میلیون تومان اعلام کرد.

محسن باقری در نشست خبری دستمزد اظهار کرد: معتقدیم که دستمزد با تورم رابطه معناداری ندارد ولی عده‌ای تلاش می‌کنند افزایش دستمزد کارگران را تورم‌زا نشان بدهند در حالی که افزایش نرخ ارز و دلار و سکه باعث دامن زدن به تورم می‌شود، نه حقوق کارگران و کارمندان و اگر منطقی تصمیم‌گیری شود می‌بینیم در این اوضاع اقتصادی حداقل مزد بیشتر شود، قدرت خرید کارگران را افزایش داده‌ایم.
وی ادامه داد: متاسفانه با ایجاد بازارهای دلالی و واسطه‌گری و سفته‌بازی، بسیاری از مشاغل و صنایع بیکار شده و به سمت مشاغل خدماتی سوق یافته است. در حال حاضر تعداد نیروهای خدماتی بیشتر شده و به لحاظ کارگاهی 70 درصد کارگاه‌های کشور را تشکیل می‌دهند ولی نرخ رشدشان در بین کارگران کشور کمتر از 1.6 درصد است. برخی شرکتها در بورس وارد شده و منتظر سبز شدن بورس هستند. ما هنوز درگیر شرکت داروگر هستیم و اگر نتوانسته‌ایم آن را به دولت برگردانیم، به این دلیل است که در بورس واگذار شده است و کارگران این شرکت ذینفع سبز شدن بورس هستند ولی سبز شدن بورس مستلزم شرایطی است و این مساله بسیاری از بازارها و موضوعات را تحت تاثیر قرار می‌دهد و جامعه مزدبگیران و کارمندان ضرر می‌کنند.
نایب رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان تهران تصریح کرد: گزارش‌هایی که از سوی وزارت اقتصاد درباره درآمد کارگران به کمیته مزد ارائه می‌شود نشان می‌دهد که درآمد کارگران از حداقل مزد 5 میلیون و 600 هزار تومانی نیست چون کارگران به طور متوسط 2.1 درصد دستمزد دارند و درآمد جانبی آنها از بخش‌های دیگری همچون فروش مسکن یا ارز است.
باقری در ادامه از آغاز به کار کمیته دستمزد کانون شورای اسلامی کار استان تهران خبر داد و گفت: این کمیته با هدف بررسی هزینه‌های سبد معیشت و محاسبه تورم اقلام مصرفی خانوار فعالیت خود را آغاز کرده و بحث استخراج قیمت کالاها، اشتغال و تعداد تقاضا برای نیروی کار را در دستور کار قرار خواهد داد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار در پاسخ به سوال ایسنا درباره رقم سبد معیشت خانوارهای کارگری گفت: سال گذشته رقم ماهانه هزینه سبد معیشت خانوار کارگری را 17 میلیون و 700 هزار تومان استخراج کردیم ولی چون در جلسات کمیته مزد به نتیجه نرسید اولین بار بود که کمیته دستمزد مصوبه‌ای در مورد رقم سبد معیشت نداشت. با این حال مجموع دریافتی کارگر با اولاد به 8 میلیون و 500 هزار تومان رسید. در حال حاضر و بر اساس تورم اعلامی مرکز آمار و بانک مرکزی، هزینه ماهانه سبد معیشت خانوار 3.3 نفری تا پایان آذرماه را 23 میلیون و 500 هزار تومان استخراج کردیم.
وی با بیان اینکه در شورای عالی کار قدرت چانه‌زنی و حمایت بیرونی حرف اول را می‌زند،‌ گفت: در کانون هم بحث سبد معیشت و هم بحث تورم و هم ضریب همبستگی دلار با دستمزد، اشتغال با دستمزد و تورم با دستمزد را استخراج کردیم، به غیر از آن از یک شخص بی طرف خواستیم تا هزینه‌ها را استخراج کند و در قالب پاورپوینت به جلسه شورای عالی کار ارائه کردیم، حتی نظریه دیوید کارد برنده نوبل اقتصادی 2021 را هم مطرح کردیم که به موجب آن افزایش دستمزد باعث بیکاری یا تورم نمی‌شود و تعیین حداقل دستمزد بیشتر از میانگین دستمزد هر کشوری موجب رفاه و اشتغال و کم شدن تورم می‌شود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره برگزاری جلسات دستمزد شورای عالی کار گفت: امیدواریم که جلسات تعیین مزد شورای عالی کار به بعد از انتخابات مجلس یا سال آینده موکول نشود و در سایه وحدت و همدلی و آرامش به دور از تنش با درنظر گرفتن هزینه‌های روز زندگی کارگران دستمزدی واقعی و در شأن این قشر زحمتکش تعیین و تصویب شود.
باقری در عین حال به معایب تعیین مزد منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: اگر چند حداقل دستمزد در کشور تعیین کنیم، می‌تواند نظامات مزدی و جبران خدمات را در کشور به هم بریزد چون حداقل مزد پایه سایر سطوح مزدی است بنابر این اگر چند حداقل مزد داشته باشیم باید مشخص شود کدام یک از حداقل‌ها قرار است به سایر سطوح مزدی تسری یابد. در طول سالیان سال در شورای عالی کار حداقل حقوق به عنوان پایه تعیین شده و سپس به جدول 30 سالانه جبران خدمت تسری یافته است.
به گفته او بزرگترین ایرادی که در شورای عالی کار وزارت مسکن در حوزه منطقه‌ای شدن حق مسکن گرفت این بود که خود وزارتخانه هنوز نتوانسته مسکن را از یک کالای سرمایه‌ای به یک کالای مصرفی تبدیل کند.
وی به بررسی طرح پیشنهاد مزد منطقه‌ای در کمیته دستمزد نیز اشاره و تصریح کرد: طبق مصوبه شورای عالی کار همه ساله کمیته‌ای ذیل شورا تشکیل می‌شود که بحث دستمزد را بررسی می‌کند. امسال موضوع مزد منطقه‌ای به میان آمده و بعد از تشکیل سه جلسه و مناظره‌های متعدد اعلام موضع کردیم و برای آنکه جامعه کارگری در جریان امر قرار گیرد، با توجه به آنکه امکان دسترسی برای برگزاری مجامع استانی کم و هزینه‌بر است از طریق رسانه‌ها دفاعیات خود را از مزد حداقلی و ملی اعلام و به ابهامات مزد منطقه‌ای اشاره کردیم.
نایب رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان تهران تصریح کرد: به لحاظ حقوقی در قانون کار موضوعی تحت عنوان مزد منطقه‌ای مطرح نشده است. فقط در قانون کار عبارت برای نقاط مختلف آمده است و متاسفانه از آن به مزد منطقه‌ای برداشت و استنباط می‌شود، در حالی که تعیین مزد منطقه‌ای تناقضاتی دارد و نظامات مزدی را به چالش خواهد کشید.
باقری در پایان گفت: در جلسات کمیته مزد تنها حامی ما سازمان تامین اجتماعی بود که به این طرح پیشنهادی ایراداتی وارد کرد و نمایندگان دستگاه‌ها بر آن اصرار می‌کردند. ما از نمایندگان مجلس انتظار داریم در جهت تعیین مزد ملی و حداقلی به کمک بیایند. علیرغم آنکه پایان جلسات کمیته دستمزد شورای عالی کار با اجماع نمایندگان همه گروه‌ها بر تعیین مزد حداقلی و ملی استوار بود و مصوبه کمیته دستمزد این بود که مزد ملی تصویب شود اما مجددا مصاحبه‌ها و زمزمه‌هایی مبنی بر منطقه‌ای شدن دستمزد سال آینده کارگران می‌شنویم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/832840/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بانوان شاعر از دید بهمن بنی هاشمی

برگزاری محفل شعر نوزدهمین جشنواره بین المللی فجر در زاهدان

چرا مولانا و سایر ادبا از شعر برای بیان حکمت استفاده می‌کردند ؟

کتابی جالب که درباره نقص عضو برای کودکان صحبت می‌کند

اعضای هیئت رئیسه فراکسیون کارگری مجلس انتخاب شدند

ترامپ: توافق صلح‌آمیز هسته‌ای راستی‌آزمایی‌شده با ایران را ترجیح می‌دهم

لاهوتی: پزشکیان محور تحقق وفاق است

حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان شد

زیدآبادی: ترامپ در مورد ایران به رمز و کنایه، هدف و استراتژی‌اش را آشکار کرد

یادداشت محسن رضایی درباره اقتصاد آمریکا در دوره ترامپ

پزشکیان: تاکنون 20 میلیون مترمکعب گاز در روز توسط مردم صرفه جویی داشتیم

جزئیات عفو و تخفیف مجازات 3 هزار و 126 نفر از محکومان عمومی و انقلاب

پاسخ پزشکیان به تهدید ترامپ برای صفر کردن صادرات نفت ایران

واکنش سخنگوی قوه‌ قضائیه به صدور پروانه وکالت سعید مرتضوی: باید بررسی کنیم

اعلام هویت مجری عملیات تیاسیر/ فراخوان حماس در کرانه‌باختری

ورزشگاه آزادی میزبان بازی پرسپولیس و النصر عربستان

ورزشگاه آزادی میزبان دیدار پرسپولیس – النصر

هشدار نارنجی برای وزش باد و توفان‌های لحظه‌ای در خوزستان

تائید نهایی: پرسپولیس - النصر در آزادی

نوروزی: شادگان نمی‌تواند به کشتی‌گیران ایرانی توجه ویژه کند

وزش باد و توفان‌های لحظه‌ای در خوزستان

ارتقای سواد رسانه‌ای دانش‌آموزان امری مهم و ضروری است

45 میلیون تن کالا از مبادی خوزستان جابجا شد

اعلام محل برگزاری دیدار پرسپولیس و النصر

بیش از 45 میلیون تن کالا از مبادی خوزستان جابجا شد

محل برگزاری دیدار پرسپولیس و النصر اعلام شد

541 کلاس سنگی در خوزستان وجود دارد

قطعی شد؛ پرسپولیس – النصر در آزادی

پرسپولیس در آزادی پذیرای النصر

دیدار پرسپولیس و النصر در آزادی

محور مقاومت و تحولات منطقه غرب آسیا با تاکید بر تحولات سوریه و آتش بس رژیم صهیونیستی با لبنان و فلسطین

حماس: عملیات «تیاسیر» نشان دهنده شکست تحرکات سرکوبگرانه در کرانه باختری است

دیدار پرسپولیس و النصر در آزادی برگزار می‌شود

آزادی؛ میزبان دیدار پرسپولیس - النصر

آغاز به کار دبیرخانه پیگیری مصوبات سفر استانی رئیس‌جمهور

ستاره جدید استقلال در ترکیب اصلی؟

دبیرخانه پیگیری مصوبات سفر رئیس‌جمهور تشکیل شده است

قیمت سکه وارد کانال 69 میلیون تومان رشد / رشد بی سابقه قیمت سکه امروز 17 بهمن 1403

اکسین اهواز و نخل خرمشهر میزبان‌های خوزستانی جشنواره فجر

پرسپولیس و النصر به آزادی رسیدند

تکمیل 800 کلاس درس تا پایان سال در خوزستان

روز جانباز؛گرامیداشت فداکاری و وفاداری به آرمان‌های اسلامی

شرکت فولاد اکسین خوزستان نمونه‌ای از تلاش و خودباوری در صنعت کشور است/ فولاد اکسین یکی از نماد‌های جهش تولید در کشور است

مسیرهای راهپیمایی 22 بهمن 1403 اعلام شد

دو شبکه تلویزیونی HD شدند

پایان شایعات/ پرسپولیس – النصر در آزادی

مشکل بلوارسرداران شهید گناباد حل شد/بهره‌برداری تا پایان سال

اجتماع پرشور یاوران انقلاب نویدبخش پیروزی جبهه مقاومت است

رسانه؛ سلاح راهبردی سپاه و بسیج در جنگ نرم

سردار معروفی: بسیج؛ ستون مستحکم انقلاب اسلامی در برابر توطئه‌های دشمن است