پیام خوزستان

آخرين مطالب

چرا فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی در دریا اجرا می‌شود؟ وزارت نفت

چرا فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی در دریا اجرا می‌شود؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مجری طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با تأکید بر اینکه معیارهایی مانند اقتصادی‌ بودن طرح، ملاحظات محیط زیستی و پدافند غیرعامل، همچنین محدودیت زمین در عسلویه در تصمیم برای اجرای فشارافزایی در دریا مؤثر بوده است، گفت: با تأکید بر استفاده از توان پیمانکاران ایرانی، گزینه دریا برای اجرای طرح فشارافزایی در پارس جنوبی در وزارت نفت تصویب شد.

به گزارش خبرنگار شانا، میدان مشترک پارس جنوبی بزرگ‌ترین میدان مشترک گازی در جهان است که بیش از 50 درصد از ذخایر گازی ایران را به‌عنوان دومین کشور دارنده ذخایر گازی دنیا در دل خود جای داده است.
زمزمه‌های توسعه این میدان مشترک در ایران از دهه 70 شمسی آغاز شد و سرانجام در ابتدای دهه 80 برداشت گاز از پارس جنوبی از سوی ایران آغاز شد. ویژگی‌های ژئوفیزیکی این مخزن به‌گونه‌ای بوده که تخلیه طبیعی گاز بدون استفاده از تجهیزات فشارافزایی تاکنون از سوی ایران و قطر در جریان بوده است و حالا پس از گذشت بیش از دو دهه از آغاز برداشت گاز به‌تدریج فشار درونی مخزن کاهش یافته و باید به فکر استفاده از تجهیزات فشارافزایی برای برداشت حداکثری و البته صیانتی از این میدان مشترک بود.
با توجه به قابل پیش‌بینی بودن افت فشار در هر میدان نفتی و گازی، ایران از سال 2017 موضوع فشارافزایی در پارس جنوبی را در دستور کار قرار داد، از همین رو قرارداد توسعه فاز 11 با کنسرسیومی متشکل از توتال، سی‌ان‌پی‌سی‌آی و پتروپارس با هدف ساخت سکوهای فشارافزایی در این فاز و سپس توسعه به سایر فازهای پارس جنوبی امضا شد اما به‌دلیل تحریم‌ها آن قرارداد 4.8 میلیارد دلاری از سوی شرکای خارجی به اجرا نرسید.
با این حال در دولت‌های قبل همواره بر این موضوع تأکید می‌شد که فشارافزایی در پارس جنوبی تنها از سوی شرکت‌های خارجی ممکن خواهد بود؛ موضوعی که باعث تعلل هشت ساله در اجرای طرح فشارافزایی در بزرگ‌ترین میدان مشترک گازی جهان در سمت ایران شده است.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، توجه به توسعه میدان‌های مشترک، همچنین تضمین امنیت انرژی به‌عنوان اولویت‌های اصلی در دستور کار قرار گرفت و طرح فشارافزایی پارس جنوبی که هر دو اولویت را دارا است، به‌عنوان مهم‌ترین و راهبردی‌ترین طرح صنعت نفت مورد توجه قرار گرفت.
از سوی دیگر استفاده از توان شرکت‌های ایرانی در این دولت از شعار خارج شد و به عرصه عمل رسید، بنابراین طرح فشارافزایی پارس جنوبی با تکیه بر توان چهار پیمانکار اصلی ایرانی که پیش از این نیز در توسعه فازهای میدان مشترک پارس جنوبی دخیل بودند، در واپسین روزهای سال 1402 و در آستانه روز ملی شدن نفت امضا شد تا ملی شدن صنعت نفت معنایی جدید به خود بگیرد و حالا صنعت نفت ملی شود.
فشارافزایی در پارس جنوبی البته در دو سال گذشته از سوی یک شرکت مشاور ایرانی بررسی شد تا مشخص شود اقتصادی‌ترین و البته صیانتی‌ترین روش برای فشارافزایی در این میدان مشترک کدام مسیر خواهد بود.
از ابتدا نیز دو سناریوی فشارافزایی در خشکی و دریا مورد بررسی قرار گرفت و سرانجام آن‌گونه که محمدمهدی توسلی‌پور، مجری طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی در گفت‌وگو با شانا اعلام کرده، سناریوی فشارافزایی در دریا به تصویب رسید.
وی با اشاره به اینکه میدان‌های گازی زیادی در دنیا وجود دارند، گفت: از بین آنها 9 میدان گازی در نقاط مختلف دنیا که تا حدود زیادی از نظر میزان ترشی گاز، عمق آب در فراساحل، مقدار فشارافزایی و... با میدان گازی پارس جنوبی شباهت دارند انتخاب شد و با همکاری شرکت مشاور داخلی مدل این میدان‌ها و فشارافزایی انجام‌شده در آنها را مطالعه کردیم.
مجری طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با تأکید بر اینکه یکی از میدان‌هایی که مطالعه شد، میدان گنبد شمالی یا همان بخش قطری میدان مشترک پارس جنوبی بوده است، افزود: با مطالعه روی همه این 9 میدان به این جمع‌بندی رسیدیم که طرح فشارافزایی باید در فراساحل به اجرا برسد.
توسلی‌پور ادامه داد: از چند معیار برای مقایسه سناریوی فشارافزایی در خشکی و دریا استفاده کردیم تا به بهترین و کم‌هزینه‌ترین نتیجه برسیم.
وی با اشاره به اینکه در نخستین مرحله فشارافزایی در پارس جنوبی از منظر اقتصادی بررسی شد، تأکید کرد: مقدار ازدیاد برداشتی که گزینه فراساحل نسبت به گزینه خشکی داشت با قیمت 70 دلار برای هر بشکه میعانات گازی و 33 سنت برای هر مترمکعب گاز بررسی شد که نشان داد اجرای فشارافزایی در دریا درآمد بالاتری برای کشور به دنبال خواهد داشت.
مجری طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با بیان اینکه مطالعه از منظر زیست‌ محیطی و پدافند غیرعامل نیز در این طرح مورد توجه بود، گفت: برای اجرای طرح فشارافزایی در بخش خشکی باید در مجاورت مجامع محلی تأسیسات ایجاد می‌شد که می‌توانست مخاطرات زیست محیطی و پدافندی را ایجاد کند.
توسلی‌پور تصریح کرد: از سوی دیگر در مناطق پارس یک و پارس دو با محدودیت زمین مواجه هستیم. این موضوعات نیز بر تصمیم و جمع‌بندی اجرای طرح فشارافزایی در پارس جنوبی در دریا اثرگذار بود.
وی با اشاره به موضوع سوختن گازهای ارسالی به مشعل در منطقه عسلویه در اوضاع کنونی افزود: اکنون وجود مشعل‌ها در منطقه پارس جنوبی فضا و محیط زیست آن منطقه را تحت تأثیر قرار داده است و اگر این پروژه عظیم نیز به خشکی منتقل می‌شد، تبعات زیادی داشت.
مجری طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی ادامه داد: با بررسی این موارد و رایزنی با خبرگان این صنعت که به مخزن و خطوط لوله دریایی آشنا هستند، این ارزیابی‌ها در قالب یک کارگروه تخصصی انجام شد و با استفاده از ظرفیت مشاور داخلی گزینه دریا برای اجرای طرح فشارافزایی در پارس جنوبی در وزارت نفت تصویب شد.
توسلی‌پور با اشاره به تغییر در حجم سکوهای فشارافزایی در این طرح در مقایسه با مطالعات توتال برای اجرای طرح فشارافزایی گفت: مطالعاتی که شرکت فرانسوی توتال انجام داد برای فاز 11 بود و سکوهای 2، 3 و 5 میلیارد فوت مکعبی برای فشارافزایی در نظر گرفته شده بود.
وی با تأکید بر اینکه برای تطبیق این مطالعات، همچنین استفاده حداکثری از ظرفیت پیمانکاران داخلی افزود: به این نتیجه رسیدیم که میزان فشارافزایی روی هرکدام از این پلت‌فرم‌ها را از 2، 3 و 5 میلیارد فوت مکعبی به سکوهای یک میلیارد فوت مکعبی برسانیم.
مجری طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی به تعیین هفت منطقه در پارس جنوبی برای اجرای طرح فشارافزایی اشاره و تصریح کرد: به جای استفاده از یک سکوی 20 هزار تنی، این توان را بین دو سکو در هر منطقه تقسیم کردیم تا امکان ساخت و اجرای این طرح ازسوی پیمانکاران داخلی وجود داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/847626/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیچاره ندانست که یارش سفری بود

مهم ترین زمان زندگی تو!

پزشکیان: ما با کسی دعوا نداریم و به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم به خاک ما تجاوز کند

پزشکیان برای صرفه‌جویی چراغ‌های سالن را خاموش کرد

نیوزویک: احتمال امضای توافق راهبردی ایران و روسیه قبل از تحلیف ترامپ

رئیس دولت اصلاحات: درهای امید را به روی مردم و خودمان نبندیم

واکنش ایران به جنایت جنگی رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران

واکنش نمایندگان مجلس به اولین گام دولت پزشکیان برای رفع فیلترینگ

ابلاغ اساسنامه بنیاد شهید رئیسی؛ جمیله علم‌الهدی عضو هیات امنا شد

فیروزآبادی: واتس‌آپ و گوگل‌پلی بدون قید و شرط باز شدند

چمران: خدمات دهی شایسته به مردم رضایت عمومی را در پی دارد

دیدار استقلال سپاهان در ورزشگاه آزادی برگزار می شود؟

تسریع در روند اجرای پروژه‌های عمرانی شهرداری و ساماندهی آرامستانهای شوش

اجلاسیه بزرگداشت 137 شهید کاشان + عکس

محسن رضایی: مقاومت سوریه توسط جوانان سوری احیاء می‌شود

محدودیت‌های ترافیکی در هفته مقاومت اعلام شد

حباب سکه، 6 دی 1403 + جدول

خوزستان؛ مقصد بعدی سفرهای استانی رئیس‌جمهوری

سوریه و هرج‌ومرج سیاسی

شمال و مرکز ایران از روز شنبه برفی می‌شود

هفته مقاومت با شعار «سرباز وظیفه پاسدار قاسم سلیمانی» در کرمان برگزار می شود

کامل ترین ویدئو ورزشگاه آزادی بعد از 6 ماه

قیمت سکه و طلا امروز 6 دی 1403 در بازار آزاد

نمایشگاه اهواز پترو اکس فرصتی طلایی اقتصادی است

عکس| پوستر خلاقانه استقلال خوزستان برای دیدار مقابل فولاد با تم کریسمس

استاندار: مسائل سلامت خوزستان را با همدلی و گفت‌وگو حل کنیم

خاص ترین ستاره یحیی گل محمدی در بازی امروز

قیمت سکه و طلا امروز 6 دی 1403

امشب قهرمانان پنج وزن کشتی فرنگی ایران در شیراز مشخص می شوند.

سخرانی پرشور استاندار خراسان شمالی: آقای پزشکیان جز خودتان چیزی نمی‌خواهیم/ شما که باشید جوانمردی و آزادی بیان هست + فیلم

تراکتور شانس اول قهرمانی است

کدام تیم دربی را از دست می‌دهد؟+جزئیات

ورزشگاه آزادی میزبان دختران حاج قاسم + فیلم

میزبانی بیش از 400 مسجد از معتکفین در گلستان

جهاد تبیین یکی از ملزومات امروز جامعه است

روشن ماندن چراغ‌های تیر برق در برخی از خیابان‌های دزفول + عکس

همه امکانات برای امنیت در هفته مقاومت پای کار است

عقب‌ماندگی‌های سیستم سلامت در خوزستان با همدلی جبران می‌شود

آزادی 10 زندانی در میلاد حضرت عیسی(ع) از زندان نجف‌آباد

جزییات آتش‌سوزی در پالایشگاه آبادان

از تفریحات همیشگی دهه شصتی ها

تلویزیون امروز و فردا چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

فناوری منسوخ شده لامپ ادیسون یک کاربرد جدید پیدا کرد

درمان کم‌شنوایی با ریزسوزن‌های ساخته شده با چاپ 3 بُعدی

نماینده اهواز: اعتبار تکمیل پروژه فرهنگسرای عین2 تأمین شد

رضا درویش: من هم مثل هواداران از نتایج پرسپولیس ناراضی‌ام

انیمیشن باشگاه خیبر خرم‌آباد برای دیدار با پرسپولیس

بیماری و بدشانسی دست از سر کیه‌زا برنمی‌دارد

پیروزی لیکرز و شکست بوستون در روز کریسمس

پزشکیان بازوبند پهلوانی را بر بازوی قهرمان کشتی‌ باچوخه بست