پیام خوزستان

آخرين مطالب

مستند «برار انیسه»؛ ماجرای شهیدی که نه سردار بود نه فرمانده! فرهنگی

مستند «برار انیسه»؛ ماجرای شهیدی که نه سردار بود نه فرمانده!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مهر /صادق کاظمی کارگردان مستند «برار انیسه» از تجربه‌های چالش برانگیز تولید این اثر گفت و عنوان کرد در این مستند زندگی ساده یک شهید مهربان و معمولی را به تصویر کشیده است.
سیدصادق کاظمی کارگردان مستند «برار انیسه» که پیش از این جایزه بهترین کارگردانی مستند نیمه بلند جشنواره «تلویزیونی مستند» و جایزه استعداد نو از جشنواره «سینماحقیقت» را دریافت کرده است، در رابطه با انتخاب این سوژه و چرایی تولید مستندی با این موضوع گفت: من از بچگی از روستای اونج که روستای پدر و مادری من است خاطرات خیلی قشنگی داشتم؛ در فضای سینما به علاقه‌مندان یاد می‌دهند آن چیزی را که از حس شما نشات می‌گیرد، روایت کنید، خیلی از اوقات از جهت تکنیکی چیزهایی بلد هستیم اما اگر خودمان با احساسات همراه شده باشیم می‌توانیم بقیه را همراه کنیم.

وی با اشاره به اینکه از بچگی درگیر خاطرات و فضای بکر روستای خود بوده است، ادامه داد: برای اولین مستند جدی خود سراغ این سوژه رفتم و خاطرات کودکی و دغدغه شخصی ام در این فضا منجر به تولید این فیلم شد؛ محور اصلی کار راجع به یک شهید است که مخاطب تا اواسط داستان متوجه شهید بودن شخصیت اصلی نمی‌شود. فیلم ساختن درباره شهدا کلیشه‌ای شده است از این رو مهمترین کار یک کارگردان در مورد شهدا شکستن این کلیشه‌های روایی است.
این کارگردان با اشاره به این‌که شهید سوژه مستند در ظاهر فردی معمولی است، عنوان کرد: شهید ما در ظاهر خیلی معمولی است و اتفاق خیلی خاصی را رقم نزده است یا سردار و فرمانده نبوده است بلکه یک انسان پاک، معصوم و مهربان بوده که ‌این مهربانی از حیوانات روستا تا خانواده را در بر می‌گرفته است. همین مهربانی نسبت به کشور عامل حرکت او به سمت حضور داوطلبانه در جبهه ها شده است. با توجه به عبارت «شهدا زنده اند» روند روایت فیلم را به گونه ای طراحی کردیم که مخاطب تا اواسط فیلم تصور می‌کند راجع به یک شخصیت زنده صحبت می‌شود و در روایتی خلاقانه حضور و زنده بودن شخصیت برای مخاطب ملموس است.
وی با اشاره به چالش‌هایی که در تولید این مستند داشته است، گفت: قبل تر هم کار مستند انجام داده بودم اما این کار اول من و یک کار حرفه ای بود و همین کار اولی بودن خودش چالش برانگیز است. امکانات ما خیلی محدود بود و تقریبا بودجه و حمایتی برای تولید این اثر وجود نداشت درحالی که همه از کار تعریف می‌کردند اما خبری از کمک و حمایت نبود به عنوان مثال من حتی برای تصویربرداری، لنز نداشتم و از طریق راضی کردن یک بانی هیات توانستم هزینه لنز را تامین کنم و کار با یک دوربین خیلی ساده تصویربرداری شد.
این مستند ساز ادامه داد: با توجه به این که تجربه اول من بود، ساماندهی ایده ها سخت بود و همچنین تصویر روشنی از این که کار با استقبال مخاطب مواجه می‌شود یا نه وجود نداشت. از طرفی کار در چند جشنواره سطح پایین حضور پیدا کرد و هیچ جایزه ای نبرد بنابراین از این که مستند در جشنواره های شاخص جایزه بگیرد ناامید شده بودم ولی در نهایت به واسطه لطف شهید، این مستند در 2 جشنواره شاخص مستند کشور به خوبی مورد توجه قرار گرفت و با وجود این که در ابتدای مسیر کار بسیار سخت بود، ولی در نهایت برای من حجت شد که این نتیجه خوب پایانی به واسطه عنایت شهید و خانواده شهید بوده است.
کاظمی ضمن اشاره به اینکه باید به استعدادها توجه شود، گفت: به نظرم باید سازوکاری وجود داشته باشد تا از کار اولی های با استعداد حمایت کنند، فضای فیلمسازی و به طور خاص مستند کار راحتی نیست و برای حرفه ای شدن فرصت لازم است؛ خوب است در سازمان ها و ارگان ها ذهنیت ها تغییر کند و بهتر است این ارگان ها به جای تخصیص میلیاردی بودجه برای برخی پروژه ها که در نهایت هم با مخاطب ارتباط برقرار نمی‌کنند برای استعدادها در شهرستان‌ها برنامه ریزی کنند.
وی افزود: خیلی از استعدادها فقط به واسطه این که دیده نمی‌شوند از بین می‌روند. به نظرم اولویت نهادها و سازمان های کشور باید جوان‌های با استعداد باشد؛ جوانانی که خلاق هستند و سراغ سوژه های مرتبط با انقلاب هم می‌روند. پس بهتر است نگاه سازمان‌ها تنها به اسم و رسم و سابقه نباشد و با ملاک استعداد و شایسته سالاری از طرح های خوب استقبال کنند.
وی در پایان با اشاره به این که اوج درام فیلم درباره 2 استکان چای‌ است و تعلیق استکان چای به کشف شخصیت منجر می‌شود و عامل اتفاق غم انگیز بین خواهر و برادر فیلم بوده است، گفت: اگر شخصی بخواهد برای دقایقی از زندگی پرهیاهو و شلوغ شهری فاصله بگیرد و به زندگی فطری و انسانی خود که امروزه در روستاها متبلور است، برگردد مستند «برار انیسه» پیشنهاد مناسبی به شمار می‌رود.
فیلم مستند «بِرارِ انیسه» روایتی از زندگی یک انسان معمولی روستایی به نام سید علی است که به دلایلی که در اواسط فیلم مشخص می‌شود، از حضور در جلوی دوربین سر باز می‌زند. این فیلم با روایت فضای شیرین سنتی و طبیعت زیبای روستای اَوَنجِ استان اصفهان به موازات روایت از شخصیت اصلی، بنا دارد روی ارتباط وی با خواهر بزرگترش، آبجی انیسه دست گذاشته و از یک اتفاق سوزناک پرده بردارد؛ اتفاقی که هردوی آن ها هیچ وقت فراموش نکرده‌اند.
عوامل تولید این فیلم مستند عبارتند از تهیه‌کننده و کارگردان: سیدصادق کاظمی آونجی، نویسنده: محمدرضا احمدی، تدوین: علیرضا خوش‌منظر و علی حبیبی.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/908492/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خوزستانی‌ها برای شروع مجدد لیگ لحظه‌شماری می‌کنند

درگیری سنگین مبارزان مقاومت با صهیونیست‌ها در جنین

منابع خبری رژیم صهیونیستی : 750 هزار نفر در تظاهرات علیه نتانیاهو شرکت کردند

خوش‌خبری اقتصادی؛ تورم کم شد!

گفت و گو با معتمدکیا مدیر رسانه ای تیم ملی درباره وضعیت ملی پوشان برای تقابل با امارات

کومان: نمی‌خواهم با مصاحبه‌ام کشور را به هم بریزم

کیمیش: موسیالا نشان داد باید نامزد توپ طلا باشد

موسیالا: می‌توانستیم کل شب بازی کنیم و گل بزنیم

گزارش عملکرد نمایندگان ایران در روز دهم مسابقات پارالمپیک 2024

خاطره فن‌دایک در اولین دیدار با یورگن کلوپ

قسمت سی و هفتم؛ پرتغال و رونالدو چگونه قهرمان یورو 2016 شدن؟

قسمت سی و نهم؛ پرتغال و رونالدو چگونه قهرمان یورو 2016 شدن؟

قسمت سی و هشتم؛ پرتغال و رونالدو چگونه قهرمان یورو 2016 شدن؟

قسمت چهل و یکم؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

قسمت چهل؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

قسمت چهل و سوم؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

قسمت چهل و دوم؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

نیاز بهبهان به یک کوره لاشه سوز + فیلم

مصدومیت اولمو جدی نیست

تمرینات شاگردان یحیی در تهران از سر گرفته شد

سیو دیدنی مارک آندره تراشتگن در مقابل مجارستان

مقر فرماندهی لشکر 91 ارتش اسرائیل به آتش کشیده شد

بیفوما دروازه یک تیم تهرانی دیگر را هم باز کرد!

پیروزی آلمان و هلند با تحقیر رقبا!

رایس: شلوغ نکنید، چیز خاصی به هری کین نگفتم

خلاصه بازی هلند 5 - بوسنی 2

خلاصه بازی آلمان 5 - مجارستان 0

دستاوردهای پایگاه‌های مقاومت بسیج آمل درطرح «اسوه» به نمایش گذاشته شد

گل چهارم آلمان به مجارستان توسط پاولوویچ

گل پنجم آلمان به مجارستان توسط هاورتز

گل دوم بوسنی به هلند توسط ژکو

رئیس جدید شورای المپیک آسیا فردا انتخاب می‌شود

گل چهارم هلند به بوسنی توسط وخهورست

گل پنجم هلند به بوسنی توسط سیمونز

طلای بیت‌سیاح پس گرفته شد؛ اعتراض بی‌فایده ایران

اعتراض دوم ایران هم رد شد، طلای بیت سیاح برنگشت

تخلف 100 هزار میلیارد تومانی در شرکت فولاد اکسین «کذب محض» است

عملیات تونل آزادی؛ الهام‌بخش مقاومت فلسطین در طوفان الاقصی

ویدیو/ آغاز نصب صندلی‌های طبقه دوم ورزشگاه آزادی

انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری مشترک بین منطقه آزاد اروند خرمشهر با کشور عمان

حمله تند نبویان به رئیس جمهور: حرف پزشکیان کذب بود/ هر کسی راضی به فتنه زن زندگی آزادی بود در قتل هایی که انجام شد، شریک است؛ در اصل خود قاتل است

گسترده‌ترین تظاهرات در تل آویو از آغاز جنگ غزه

گریلیش: بدترین فصل زندگی من تمام شد

توضیحات مسئولان تیم پارادوومیدانی ایران درباره دیسکالیفه‌شدن صادق بیت‌سیاح

گل دوم آلمان به مجارستان توسط موسیالا

گل سوم هلند به بوسنی توسط خاکپو

رد اعتراض اول ایران به دیسکالیفه شدن بیت سیاح

نالد به حال زار من!

رئیس سابق کمیسیون اصل 90: اگر عشقی آن موقع که تذکر دادم، برکنار شده بود نه مال مردم می‌رفت، نه آبروی خودش

پزشکیان: اگر توان دفاعی را نداشتیم، جنایتکاران علیه مردم ما جنایات می‌کردند