بزرگنمايي:
پیام خوزستان - ایسنا /سرمربی پیشین تیم ملی شمشیربازی سابر ایران پس هشت ماه سکوتش را شکست. او مدعی شد رییس فدراسیون شمشیربازی در امور فنی دخالت میکرد و از ابتدا دنبال مربی خارجی بود.
امین قربانی، سرمربی پیشین تیم ملی شمشیربازی سابر ایران، دیماه سال 1402 و در آستانه قطعیشدن سهمیه المپیک پاریس به طور ناگهانی از سمتش کنارهگیری کرد. او که آن زمان درباره دلایل استعفایش صحبتی نکرده بود، اکنون و پس از گذشت هشت ماه سکوتش را شکست.
قربانی درباره علت سکوتش پس از استعفا از سرمربیگری تیم ملی بیان کرد: من در حالی استعفا دادم که شرایط فنی تیم خوب بود و استعفا دادن من به این معنی است که منافع شخصی را زیر پا گذاشتم. درباره موضوعاتی با رییس فدراسیون اختلاف نظر داشتم که در این اواخر این اختلاف نظرها به دخالت در امور فنی تبدیل شده بود. اختلاف نظر در کار میتواند سازنده باشد و گاهی نیز ممکن است بسیار مخرب و مانع پیشرفت تیم و منافع ملی باشد
بدون اطلاع نفرات را مشخص میکردند
او افزود: یک مثال از این دخالتها بزنم. بعد از گرفتن نقره تیمی جام جهانی الجزایر که البته بر خلاف انتظار برخی از دوستان در فدراسیون به دست آمد، بهیکباره دور تیم سابر شلوغ شد. بعضی از دوستان در فدراسیون فکر کردند این نقره بدون تلاش، برنامه و کار فنی و گروهی به دست آمده است. در مسابقات بعدی خودشان اسامی نفرات را مشخص کردند و حتی متوجه شدم فردی بدون اطلاع من به عنوان یکی از اعضای کادر فنی به مسابقات تونس اعزام شده است.
به جام جهانی رفتیم اما هتل رزرو نشده بود!
قربانی در پاسخ به این پرسش که چرا زودتر درباره دلایل استعفایش صحبت نکرد، گفت: نامه استعفایم را زمانی نوشتم که نزدیک به دوماه تا مسابقه بعدی فاصله داشتیم و زمان مناسبی برای استعفا بود. بیان دلیل استعفا قبل از المپیک کار سنجیدهای نبود. البته باید این موضوع برای همه روشن شود که فدراسیون شمشیربازی از همان ابتدای شروع مدیریت جدید به هر طریقی دنبال مربی خارجی برای تیم بود. نکته دیگر اینکه مشکلات و کمبودهایی وجود داشت. به طور مثال هزینه اعزام یکی از سفرها را خودم تامین کردم! واقعا جای سوال دارد چطور امکان دارد یک تیم ششنفره با 1200 یورو به یک کشور اروپایی برود؟ حتی در کشوری که ترانزیت بودیم متوجه شدم هتل هم برای جام جهانی ایتالیا رزرو نشده و زمان ورودمان به ایتالیا این مشکل را از طریق فردی در فدراسیون که مسئول این کار بود، برطرف کردم. به این مسائل اشاره کردم تا بگویم نمونه زیادی از این کمبودها و مشکلات بوده است و بهراحتی استعفا ندادم.
فدراسیون از استعفای من استقبال کرد
او ادامه داد: به نظر شما حاصل اقدام برای آوردن مربی خارجی و اختلاف نظر چیزی جز استعفا میشود؟ البته این استعفا با استقبال بسیار خوبی هم از سوی فدراسیون همراه بود و هیچ گونه تماسی از سوی رییس فدراسیون با من گرفته نشد.
دلیل کاملنبودن کادر فنی تیم ملی
قربانی در پاسخ به این پرسش که چرا در زمانی که سرمربی بود تلاشی نداشت تا کادر فنی تیم ملی کامل شود و در بازیهای آسیایی از مسعود فتوحی به عنوان دستیار استفاده کرد که حضور جدی در اردوها نداشت، تصریح کرد: مگر میشود که سرمربی تیمی خوب و حرفهای مانند ایران باشی و نخواهی کادر فنی خوبی داشته باشی؟ همیشه درخواست حضور کمکمربی، ماساژور، بدنساز و حتی بازیکنان امید و جوانان را در مسابقات به فدراسیون دادم. در جلسهای با حضور رییس فدراسیون خواستههایم را برای دوری از انتخابیهای داخلی و اعزام کادر و نفرات دیگر اعلام کردم و همان روز مورد موافقت قرار گرفت و قرار شد صورتجلسه هم بشود اما کمتر از 24 ساعت از پایان آن جلسه دوباره بدون اطلاع من لیست نفرات اعزامی به بهانههای مختلف از جمله نبود بودجه، خستگی نفرات و نتایج ضعیف احتمالی تغییر کرد!
او ادامه داد: درباره کادر فنی هم موضوع به این شکل بود که از قرارگرفتن نفرات دیگر کنار من جلوگیری شد. یکی از اهدافم در اردوها دعوت از مربیان سازنده بود اما این اتفاق نیفتاد. برای بازیهای آسیایی هم دو اسم مقابل من گذاشتند و گفتند از میان سرپرست و مربی بدون تغییر نامشان میتوانم یکی را انتخاب کنم. طبیعتا در کنار خودم باید از یک کمکمربی استفاده میکردم تا در مسائل فنی تصمیمات بهتری بگیرم.
اقدام عجیب فدراسیون در اعزام برخی بازیکنان به مسابقات
سرمربی پیشین تیم ملی از اقدام عجیب فدراسیون برای اعزام برخی بازیکنان جوان و امید پرده برداشت و گفت: یکی از دغدغههای من اضافهشدن بازیکنان امید و جوانان در کنار نفرات اصلی بود و سعی کردم از انجام مسابقه انتخابی داخلی بین این بازیکنان با بازیکنان اصلی خودداری کنم و آنها را در مسابقات بینالمللی محک بزنم اما نحوه ورود این بازیکنان به تیم هم بهدرستی مدیریت نشد. در برههای به من اعلام شد که فلان بازیکن را به تیم اضافه کنم و هزینه سفرش را خودش میدهد. شاید آن بازیکن مورد تایید من هم بود اما با شکل حضورش در مسابقه و پرداخت هزینه از سوی خود بازیکن مخالف بودم زیرا ممکن بود بازیکن دیگری در همان سطح فنی نتواند هزینهها را خودش بپردازد و امکان حضور در مسابقات برایش فراهم نشود. از طرفی وظیفه فدراسیون است که هزینههای مالی تیم را تقبل کند.
واکنش به اختلاف با علی پاکدامن
قربانی درباره اینکه گفته شد با علی پاکدامن اختلاف داشته و حتی خواستار حضور او در کمیته انضباطی شده است، تصریح کرد: علی پاکدامن بازیکن بسیار فنی، تلاشگر، صاحب سبک و عنواندار در دنیاست. عملکرد او در این چند ساله کاملا واضح و تحسینبرانگیز است. هیچگاه اختلاف خاصی با آقای پاکدامن نداشتم. حواشی بیرونی کمکم داشت به درون تیم آسیب میزد و این حواشی صرفا مربوط به یک نفر نبود. درخواست من برای برگزارشدن کمیته انضباطی که البته هیچگاه توسط فدراسیون اجرا نشد، در چارچوب آوردن نظم در داخل تیم بود.
فدراسیون قبل از المپیک به حرفهای پاکدامن گوش میداد
سرمربی پیشین تیم ملی درباره مدالنگرفتن در المپیک پاریس گفت: هر بازیکنی که قدم در المپیک میگذارد قطعا برای بهترین نتیجه است. علی پاکدامن بازیکن بزرگی است و همه به واسطه افتخاراتش از او توقع بهترین نتیجه را دارند و زیر ذرهبین است. در این المپیک هم از جان مایه گذاشت اما نتوانست به حقش که حداقل یک مدال نقره بود، برسد. پاکدامن درباره کمپ فرانسه و شرایطش در المپیک صحبتهایی کرد که بهتر بود فدراسیون قبل از المپیک دلسوزانه به حرفهای کاپیتان تیم گوش میداد تا حاصل زحمات در المپیک بهراحتی از بین نرود.
او ادامه داد: چگونه میشود تیمی مانند ایران که از شانسهای مدال در المپیک بود، بدون مربی باشد! کمپ فرانسه از قبل نیز در برنامههای خود من بود اما نه به این شکل. حتی علی پاکدامن درخواست این اردو را داده بود و من با حضورش موافقت کرده بودم. در جایی هم اعلام کردند پاکدامن قصد داشته است مربی خود را عوض کند اما خودش بهصراحت به این شائبهها پاسخ داد و اعلام کرد هدفش استفاده از فضای تمرینی کمپ فرانسه بود اما نه به این شکل و بدون برنامهریزی خاصی که قبل از المپیک برگزار شد.
تیمی که شانس مدال المپیک بود ششماه مربی نداشت!
قربانی در پایان گفت: تیم ملی سابر در چند سال گذشته همیشه رو به پیشرفت بود و در یک فصل دو مدال جام جهانی گرفت. در بسیاری از مسابقات جز هشت تیم برتر بود و در قهرمانی آسیا بعد از 24 سال طلا کسب کرد. قطعا این انتظار بود در المپیک هم بهترین نتیجه را بگیرد اما متاسفانه این تیم حدود ششماه بدون سرمربی بود و هیچ برنامهریزیای هم نشد. به نظرم این تیم که با برنامهریزی خوب میتوانست در المپیک به مدال دست پیدا کند، متاسفانه به عقب برگشت و حسرت یک مدال المپیک برای کل جامعه شمشیربازی باقی ماند.