پیام خوزستان

آخرين مطالب

طبق بررسی‌ها کیفیت نان در نانوایی‌هایی که انبار آرد دمای پایین تری دارد، بهتر است شهرستان ها

طبق بررسی‌ها کیفیت نان در نانوایی‌هایی که انبار آرد دمای پایین تری دارد، بهتر است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - محمد راضی جلالی گفت: 3 هزار و 352 واحد نانوایی در استان خوزستان تحت نظارت اتحادیه مربوطه فعالیت دارند.
او با اشاره به نشست هم اندیشی اتحادیه نانوایان استان خوزستان با محوریت کیفیت نان استان افزود: اتحادیه ها و دیگر دستگاه های نظارتی مربوطه باید کیفیت و بهداشت در فرآیند پخت نان در استان را با دقت بررسی کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان پایین بودن کیفیت نان برخی خبازی ها را غیر قابل قبول دانست و آموزش کارگران را به عنوان یکی از راهکارهای بالا بردن کیفیت نان بیان کرد.
راضی جلالی یادآور شد: علاوه بر بالا بردن سطح کیفی نان، موضوع بهداشت نانوایی ها و سلامت نان باید بصورت جدی مورد پیگیری قرار گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با اشاره به تحقیقات انجام شده پیرامون چرایی کیفیت پایین نان در خوزستان گفت: کیفیت پایین نان در خوزستان به دلیل پخت نامناسب است که با رعایت 3 نکته امکان تحول در کیفیت آن وجود دارد.
سیدمحمود طبیب غفاری با اشاره به نقش گندم و نان در امنیت غذایی کشورها افزود: سهم استان خوزستان از تولید گندم طی 12 سال گذشته حدود 15 تا 16 درصد کل تولید کشور بوده است.
او ادامه داد: رکورد خرید یک میلیون و 800 هزار تن گندم در سال 1402 در استان خوزستان به ثبت رسید که با این حجم از تولید، این استان نان 60 روز کشور را تامین کرد.
استاندارد نبودن فرآیند پخت مهمترین دلیل کیفیت پایین نان
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول مهمترین دلیل کیفیت پایین پخت نان در خوزستان را طبق بررسی‌های انجام شده استاندارد نبودن فرآیند پخت نان عنوان و تاکید کرد: 3 عامل مهم در فرآیند پخت شناسایی شد که این عوامل نقش تعیین کننده در کاهش کیفیت نان دارند.
طبیب غفاری شرایط دمایی نانوایی‌ها را یکی از دلایل اثرگذار بر کیفیت نان دانست و گفت: برخی آنزیم‌های موجود در آرد که نقش کلیدی در کیفیت نان پخته شده دارند بر اثر دمای نگهداری کیسه‌های آرد در نانوایی‌ها از بین می‌روند و همین عامل موجب می‌شود که نان پخت شده در تابستان کیفیت کمتری نسبت به زمستان داشته باشد.
او با بیان اینکه دمای مناسب زمان پخت، انبار و تهیه خمیر نان زیر 30 درجه است، افزود: بررسی‌ها نشان داد،‌ کیفیت نان در نانوایی‌هایی که دمای انبار آرد و مراحل تهیه خمیر در شرایط استاندارد قرار دارد کیفیبت نان بهتری داشتند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول نحوه تهیه خمیر نان را از دیگر عوامل مهم کیفیت نان در خوزستان برشمرد و اظهارکرد: خمیر نان در نانوایی‌هایی که فرآیند تخمیر در آنها به خوبی انجام شده و به اصطلاح خمیر رسیده باشد دارای کیفیت بسیار بیشتری نسبت به خمیرهای نرسیده دارد.
او افزود: تنورهای قدیمی دارای جداره عمودی بود و در چنین تنورهایی در صورتی که خمیر نرسیده باشد، نان به جداره داخلی تنور نمی‌چسبد به همین دلیل در تنورهای قدیمی برای جلوگیری از افتادن نان از بدنه تنور دقت لازم برای رسیدن خمیر انجام می‌شد که در تنورهای جدید با سطح افقی امکان پخت خمیرهای نرسیده نیز میسر است و این یکی از عوامل اصلی کیفیت پایین نان به شمار می‌رود.
طبیب غفاری تاکید کرد: رسیدن خمیر نان دلیل اصلی کیفیت و ماندگاری بسیار بیشتر نان‌های خانگی نسبت به نان‌های تولیدی نانوایی‌ها است.
او نحوه پهن کردن خمیر نان را سومین عامل در کاهش کیفیت نان در نانوایی‌ها دانست و افزود: نانوایی‌های جدید برای پهن کردن خمیر نان از غلطک استفاده می کنند که به دلیل فاصله کم فاصله بین 2 غلتک بخشی از گاز مفید موجود در خمیر خارج و این موضوع در کاهش کیفیت نان تاثیر مستقیم دارد.
مهارت آموزی به نانوایان ضروری است
طبیب غفاری با اشاره به لزوم مهارت آموزی به نانوایان اظهارکرد: باید به تمام کسانی که در فرآیند پخت نان در نانوایی‌ها دخیل هستند آموزش‌های لازم ارایه و برای آنها گواهینامه صادر شود.
او با اعلام آمادگی مرکز تحقیقات صفی آباد برای برگزاری دوره‌های آموزشی و صدور گواهینامه معتبر برای آموزش نانوایان شهرستان افزود: تامین اعتبار و نوسازی واحد نانوایی مرکز تحقیقات به منطور ترویج و ارتقای استانداردهای تهیه نان از جمله مواردی است که در صورت همراهی مسوولان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در بهبود شرایط نانوایی‌ها ایفا کند.
گندم و نان نقش موثری در تامین امنیت غذایی و کاهش سوء تغذیه در کشور دارند به همین دلیل دولت نسبت به توسعه کشت گندم در کشور توجه ویژه دارد.
بر اساس داده‌های جهانی میزان تامین انرژی از محل غذا در ایران در سال 1963 بسیار پایین تر از میانگین جهانی بود که با اقدام‌های انجام شده ایران از سال 1974 میلادی تاکنون همواره در این شاخص بالاتر از میانگین جهانی قرار گرفته اس؛ همچنین این شاخص در ایران بیش از سه هزار کیلوکالری برای هر فرد در روز است.
سهم گندم در تامین انرژی مورد نیاز هر نفر در ایران، کشورهای غرب آسیا، آسیای میانه و آفریقا و بسیاری از کشورهای جهان بیش از 40 درصد است که نشان می‌دهد گندم و فرآورده‌های آن شامل نان، ماکارونی و رشته قوت غالب مردم در این مناطق است

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/944122/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شغل پسر شهید چمران چیست؟

متهمان نابودی چنارهای قشنگ‌ترین خیابان تهران/ آقای چمران می‌گوید درختان سرطان گرفته‌اند/ چنارها جزو هویت تاریخی و طبیعی تهران هستند

جای خالی بانوان کنشگر فرهنگی در فضای رسانه

شگرد جدید شیادان؛ پول بده در نهادهای دولتی استخدام شو!

چهار کشته و 11 مصدوم در سوانح رانندگی متعدد خوزستان

پل شهید هاشمی اهواز بسته شد

سازمان بهزیستی یاریگر 8 میلیون نفر در مسیر به‌زیستن است

شکست های سریالی آمریکا – آفتاب نو

فعالان صنایع دستی خرمشهر از فرصت جشنواره بین‌المللی فجر استفاده کنند

نمایشگاه صنعت نفت خوزستان جایی برای تعامل تخصصی و فنی میان سازندگان و صنعت است

حمایت از سازندگان داخلی در راستای ارتقاء کیفیت تجهیزات و خدمات مورد نیاز صنعت نفت

پیروزی ارزشمند مقاومت شهرداری تبریز در آخرین بازی بیرون از خانه

هت‌تریک مقاومت شهرداری مقابل میزبان

فارست 1-1 لیورپول؛ اشلوت به روزهای سخت رسید

برنتفورد 2-2 سیتی؛ بریس فودن هدر رفت!

خلاصه بازی برنتفورد 2 - منچسترسیتی 2

آتالانتا 1-1 یووه؛ مساوی دست از سر موتا برنمی‌دارد

عامل: با هیچ پولی گزارشگری کشتی را کنار نمی‌گذارم

عامل: عاشق زندگی در ایران و مشهد هستم

جزییات تعطیلی مراکز آموزشی و اداری 22 شهرستان خوزستان طی روز چهارشنبه 26 دی ماه

اقتصاد ایران؛ از اهداف بلندپروازانه تا واقعیت‌های تلخ!

گل اول آتالانتا توسط متئو رتگی در دقیقه 78

گل اول لیورپول توسط دیوگو ژوتا در دقیقه 66

موقعیت‌ عالی ژوتا؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

متس سلس دروازه را نجات داد؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

گل دوم چلسی به بورنموث روی ضربه آزاد دیدنی ریس جیمز

صحبت‌های گواردیولا با گواردیول بعد از پایان بازی برنتفورد و منچسترسیتی

توپ را از روی خط دفع کرد؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

کادو و یادگاری جالب محسن کیایی برای هادی چوپان

سی‌بی‌اس نیوز مدعی شد: اسرائیل و حماس به توافق رسیده‌اند

حماس و اسرائیل بر سر پیش‌نویس توافق آتش‌بس در غزه موافقت کردند

اعتکاف انسان را به سوی کمال هدایت می‌کند

4 کشته و 11 مصدوم در سوانح رانندگی متعدد در محورهای خوزستان

4 کشته و 11 مصدوم در سوانح رانندگی متعدد در خوزستان

گل دوم بورنموث به چلسی توسط سمنیو؛ چلسی 1 - بورنموث 2

گل اول یوونتوس به آتلانتا توسط پیر کالولو؛ آتلانتا 0 - 1 یوونتوس

گل دوم منچسترسیتی به برنتفورد توسط فیل فودن

لوکاس ژوائو و رقیبی که از پرسپولیس دور شد!

گل اول برنتفورد به منچسترسیتی توسط یوان ویسا

کادوی جالب جناب‌خان برای هادی چوپان

صحبت‌های احساسی هادی چوپان درباره همسرش

شعرخوانی جناب‌خان برای هادی چوپان، قهرمان بدنسازی دنیا

عامل از علاقه‌اش به ماشین می‌گوید

ماجرای دلخوری جناب‌خان از آرنولد شوارتزنگر

عراقچی: فرمول برجام همچنان معتبر است/ مذاکرات با اروپایی‌ها مثبت بود

زخم کاری در باتلاق فیلمنامه + نقد و بررسی

تقویم نجومی 26 دی ماه/ روز مناسب برای شروع پروژه‌ها و امور مهم

جبهه مقاومت روزبه‌روز به پیروزی نزدیک‌تر می‌شود

واکنش آلمان به آزادی شهروند ایرانی- آلمانی

تصادف رخ‌به‌رخ دو خودرو در جاده اندیمشک-دهلران؛ 3 نفر کشته شدند