پیام خوزستان

آخرين مطالب

استفاده از هوش مصنوعی نیاز به سواد دارد! علمي

استفاده از هوش مصنوعی نیاز به سواد دارد!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز اول مهر با حضور در یکی از مدارس استان تهران به اهمیت هوش مصنوعی در آینده کشور اشاره کرد و گفت در این مسیر دانش‌آموزان باید دروس پایه ازجمله ریاضی را به‌درستی فرابگیرند تا بتوانند هوش مصنوعی را در امور روزمره خود به‌کارگیرند.
در پی گفته وزیر ارتباطات با امیرمحمد صالح‌اوف متخصص هوش مصنوعی در خبرآنلاین به موضوع استفاده از هوش مصنوعی در آموزش‌وپرورش، آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان و استفاده از هوش مصنوعی در امور روزمره آن‌ها پرداختیم. با فرض بر اینکه ما هوش مصنوعی پیشرفته‌ای داریم، آیا هوش مصنوعی در آینده برای ما مشکل ایجاد خواهد کرد یا نه؟
به گفته این متخصص، متولدین دهه 30 و 40 که در دورانی تحصیل کردند که کامپیوتر وارد جامعه نشده بود، از جهت ساختار ذهنی، چه ازنظر بیولوژیکال مغزی و چه ازنظر رفتاری، نسبت به نسلی که با کامپیوتر بزرگ‌شده‌اند، رفتاری متفاوتی در برخورد با موضوعات مختلف دارند. به‌عنوان‌مثال "صبر" آن‌ها در برخورد با مسائل خیلی بیشتر از کسانی است که هرچه می‌خواستند به‌سرعت با کامپیوتر به دست می‌آورند.
همین موضوع در مورد افرادی که در دهه 70 افرادی که در دهه 90 به دنیا آمدند هم صدق می‌کند. کامپیوترهای آن زمان، کامپیوترهایی کندتر بودند و ممکن بود فردی فقط برای اینکه کامپیوتر را روشن کند، پنج دقیقه صبر کند. اما کامپیوترهای در دسترس متولدین دهه 90 با سرعت به مراتب بالاتری کار می‌کند و لذا مشاهده می‌شود که این افراد اساساً صبر خیلی کمتری در برخورد با مسائل زندگی‌شان دارند.

پیام خوزستان


ساختار ذهنی ما تغییر کرده است، اما ساختار جامعه نه!
او بابیان این موضوع که اکنون در مورد هوش مصنوعی نگرانی‌هایی وجود دارد گفت: «قبل از پیشرفت‌های اخیر هوش مصنوعی، یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی برای پیشبرد تحقیقات خود وظیفه داشت که تعداد زیادی مقاله را بررسی و مطالعه کند، حتی شاید ماه‌ها زمان می‌گذاشت و صد مقاله می‌خواند؛ این‌ها به فرد قدرتی می‌داد که کارهای علمی آینده‌ی خود را بهتر جلو ببرد. در حال حاضر، با پیشرفت فناوری‌های هوش مصنوعی، تمام این کارها را در یک تا سه روز می‌توان انجام داد، درحالی‌ خروجی کار مشابه با قبل است. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که مهارت‌های دانشجویی که با این روش درس‌خوانده و توانسته است خود را فارغ‌التحصیل کند، با دانشجوی پنج سال پیش یکسان است؟»
صالح‌اوف گفت:«مسئله‌ای که اکنون وجود دارد این است که ساختار ذهنی ما در حال تغییر است و ما نسبت به انسان نسل قبل متفاوت می‎شویم، همانطور که همیشه اتفاق افتاده است؛ اما جامعه و زندگی روزمره ما به این سرعت تغییر نمی‌کنند. فردی که عادت کرده است خیلی سریع به نتیجه برسد، اگر در اداره‌ای استخدام شود که سیستم اتوماسیون ضعیفی دارد، چون به زندگی باهوش مصنوعی عادت کرده است نمی‌تواند تطبیق پیدا کند و مجبور می‌شود استعفا بدهد.»
نمی‌توانیم به هوش مصنوعی اعتماد کنیم
او خاطرنشان کرد که همه این‌ها این به این معنا است که این سیستم برای یک فرد می‌تواند چالش‌های بسیاری ایجاد کند؛ چه برسد به اینکه در فضای بزرگ‌تر، بخواهیم برای دانش‌آموزان اجرا کنیم و دانش‌آموزان کل کشور باهوش مصنوعی ارتباط بگیرند. این کار، حتی چالش‌های اجتماعی ایجاد می‌کند و ممکن است حتی نوع دیگری از تایپ شخصیتی به وجود بیاورد.
این متخصص با فرض بر اینکه این خطرات وجود ندارد گفت: «فرض می‌کنیم افراد تطبیق پیدا کردند و نسل دیگری به وجود آمده است. بازهم مسائل مختلفی پیش می‌آید؛ یکی از مسائل ساده آن این است که نمی‌توانید اعتمادی که به انسان دارید را به سیستم هوش مصنوعی داشته باشید.»

پیام خوزستان


خطای هوش مصنوعی، قابل جلوگیری نیست!
او افزود:«به‌عنوان‌مثال ممکن است سیستمی که می‌خواهیم برای آموزش به کار ببریم را از طریق هوش مصنوعی درست کنیم، در اختیار دانش‌آموزان بگذاریم و نا مدتی مشکلی پیش نیاید، اما ممکن است این سیستم به هر نحوی دچار خطا شود. این خطا ممکن است سهوی باشد یا اینکه در پاسخ به دانش‌آموز، محتوایی را تولید کند که مناسب سن او نیست و یا ازنظر سیستم آموزشی آن کشور مسئله دارد؛ باید توجه کنیم که این اتفاق تا حد زیادی قابل جلوگیری نیست و ذات هوش مصنوعی است.»
او همچنین در مورد خطراتی که هوش مصنوعی را تهدید می‌کند نیز گفت: «نکته دیگر این است که درست مانند بسیاری دیگر از سامانه‌های هوشمند، به مدل‌های هوش مصنوعی نیز می‌تواند حملات سایبری صورت بگیرد. به‌عنوان‌مثال فرض کنیم چنین سیستمی در مدارس ایران وجود دارد؛ می‌توان مدلی تولید کرد که در حالت عادی، رفتار عادی دارد، اما اگر یک فرد متجاوز بخواهد اختلالی در سیستم ایجاد کند، می‌تواند به سیستم ورودی بدهد که هم‌زمان در کل کشور مسئله به وجود آورد یا محتوای نامربوط تولید کند.»
استفاده از هوش مصنوعی نیاز به سواد بالا دارد
بنابراین به گفته امیرمحمد صالح‌اوف متخصص هوش مصنوعی، استفاده از هوش مصنوعی در آموزش نیاز به سواد بالا و بررسی‌های زیادی دارد و حداقل در کوتاه‌مدت منطقی نیست که بخواهیم به فکر استفاده از آن در این ابعاد باشیم.
او در ادامه این موضوع گفت:«البته نباید در کل صورت‌مسئله را پاک‌کنیم. می‌توانیم امکاناتی را فراهم کنیم که حداقل مناطق محروم از امکانات درسی، بتوانند از سیستم‌های هوش مصنوعی به‌عنوان منابع کمک‌درسی استفاده کنند یا معلمان بتوانند در دروسی که نیاز به کمک دارند، از آن کمک بگیرند. اما این نباید باعث شود که تصور شود به‌عنوان‌مثال، می‌توان مشکل کمبود معلم را به کمک هوش مصنوعی جبران کنیم.»

پیام خوزستان


اخلاق در هوش مصنوعی...
این متخصص همچنین به اهمیت اخلاق در هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت:«موضوع دیگری که بیشتر در کشورهای دیگر دنبال می‌شود و در ایران هم در سطح آکادمیک وجود دارد، موضوع اخلاقیات هوش مصنوعی است. اخلاقیات هوش مصنوعی به این می‌پردازد که ما تا چه حد حق‌ داریم هوش مصنوعی را وارد زندگی و امور کنیم و با تبعات اخلاقی آن چطور برخورد کنیم.»
دروس پیش نیاز هوش مصنوعی از سرفصل‌ها حذف شده است
صالح‌اوف‌ در ادامه در مورد آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان گفت:«خیلی از دروس پیش‌نیاز هوش مصنوعی از سرفصل‌های دروس دبیرستان هم حذف‌شده است. زمانی که ما تحصیل می‌کردیم چیزهایی آموزش می‌دادند که بعدازآن می‌شد هوش مصنوعی را تا حدودی یاد گرفت. اکنون این دروس به دانشگاه منتقل‌شده و سرفصل‌ها باید تغییر کنند تا به دانش‌آموزان همچنین آموزشی بدهیم.»
او بابیان این موضوع که می‌توانیم از جنبه‌های دیگر هم به هوش مصنوعی نگاه کنیم گفت:« با آموزش هوش مصنوعی، افراد با چگونگی هوش مصنوعی آشنا می‌شوند و این حالت معجزه گونه هوش مصنوعی از بین می‌رود. این حس به وجود می‌آید که هوش مصنوعی چیزی است که مهندسان می‌سازند، می‌توانند ایده و تغییرات آن را درک کنند. این باعث می‌شود که نرخ کلاه‌برداری‌ها پایین بیاید. به‌عنوان‌مثال دانش‌آموز، متوجه می‌شود که می‌توان باهوش مصنوعی صدای افراد را تقلید کرد؛ بنابراین اگر برای او صدایی بفرستند و بگویند معلم فلان حرف را زده و ... دانش‌آموز، آزاری نمی‌بیند.»
به گفته این متخصص، در کل از بعضی جهات خوب است که آموزش هوش مصنوعی تا حدی فراگیر شود و افراد بتوانند تا حدودی آن را یاد بگیرند. این‌که افراد بخواهند باهوش مصنوعی آشنا شوند، ایده خوبی است، به‌خصوص اینکه بخواهند در امور روزمره خود از آن استفاده کرده و کمک بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/953173/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش هم‌بیت برای شرکت‌کنندگان شب ششم رقابت‌های سرزمین شعر

سخنان جالب عبدالجبار کاکایی

تاجیک: فضای ذهنی جامعه از فضای عینی منفی‌تر است

رئیس‌جمهور سالروز میلاد حضرت عیسی (ع) و آغاز سال نو میلادی را تبریک گفت

قالیباف: ایران قطعاً به دنبال برقراری امنیت در سوریه است

مشاور رئیس جمهور در امور احزاب: تلاش می‌کنیم مکان خاصی برای تجمع‌های اعتراضی ایجاد کنیم

مقام دولت رئیسی: طراحان «فتنه 88» شایعه استعفای رئیس‌جمهور را منتشر می‌کنند

ادعای نماینده آمریکا علیه ایران در نشست شورای امنیت

آمادگی مس سرچشمه برای برنامه‌های ویژه سالگرد شهادت حاج قاسم

10 گل در بازی به یادماندنی در آزادی/ سرخابی‌ها 6 تایی شدند

آزادی بیان به سبک غربی‌ها تنها برای سایر کشور‌ها اجرا می‌شود

پروین: با کریم باقری برای قبول سرمربیگری پرسپولیس صحبت می‌کنم

استقلال در ورزشگاه آزادی میزبان سپاهان نیست

ادارات و بانک های خوزستان فردا سه شنبه 11 دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات خوزستان فردا 11 دی 1403

ادعای جدید مدیر ورزشگاه آزادی

مایلی‌کهن: تغییرات در ورزشگاه آزادی واضح است

روز با شکوه ورزشگاه آزادی؛ 10 گل در خاطره‌بازی فوتبالی

استقلال و سپاهان در آزادی برگزار نمی‌شود

پوستر تراکتور برای بازی استقلال خوزستان +عکس

فولاد ستاره استقلال را می‌خواهد

در شرایط فعلی عدالت ظرفیت بیشتری نسبت به آزادی دارد

در بازگشایی دوباره استادیوم آزادی/ 10 گل در تقابل ملی پوشان 98 و ستاره‌های سرخابی رویید

بازی استقلال و پرسپولیس در قلعه حسن خان ؟

10 گل در بازی به یادماندنی در آزادی/ سرخابی‌ها 6 تایی شدند +ویدیو

بازی استقلال و سپاهان در ورزشگاه آزادی برگزار نمی‌شود

حسن روشن: آزادی باید سمبل ملی باشد/ موسیمانه مربی باثباتی نیست – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حسن روشن: آزادی باید سمبل ملی باشد/ موسیمانه مربی باثباتی نیست

علیرضا منصوریان: استقلال و پرسپولیس برای قلعه حسن خان نیستند

انتقاد احمدی از جایگاه بازسازی شده گزارشگرها در ورزشگاه آزادی + فیلم

نیکبخت: آزادی قشنگ شده سکوها را پرکنید

پیروزی پُرگل منتخب 98 مقابل پیشکسوتان استقلال و پرسپولیس

مراسم نخستین سالروز شهادت سید رضی در زنجان برگزار شد+تصاویر

روشن: ورزشگاه آزادی هنوز تکمیل نشده است/ موسیمانه ثبات ندارد

نیکبخت: گلزنی به الاتحاد بهترین خاطره‌ام در ورزشگاه آزادی است

600 فرهنگی خوزستانی به یادمان شهدای اروندرود اعزام شدند + تصاویر

بازگشایی ورزشگاه آزادی با پیروزی تیم منتخب 98 مقابل سرخابی‌ها

مهاجم سابق پرسپولیس: کریم باقری باید بماند اما متقاعد کردن او سخت است

یحیی گل‌محمدی به دنبال جذب ستاره کنگویی استقلال

پیشکسوتان ملی 6 – منتخب سرخابی‌ها 4؛ برنده واقعی بازگشایی آزادی «بیننده تلویزیونی» بود!

منصوریان: سرخابی‌ها به خانه باز می‌گردند؛ چمن آزادی کیفیت خوبی داشت

هفت آب شیرین کن با ظرفیت 21 هزار متر مکعب برای تامین آب هرمزگان در حال احداث است

واژگونی مینی بوس در بلوار چمران شیراز یک کشته و 9 مصدوم بجا گذاشت

درخشان: در هرتیمی که بودم توانستم استقلال را در آزادی ببرم!

منصوریان: سرخابی‌ها برای قلعه‌حسن‌خان نیستند!

روشن: شهریاری زود رفت که مریض نشود

با کریم باقری برای قبول سرمربیگری پرسپولیس صحبت می‌کنم

رهبری‌فرد: رئیس فدراسیون فوتبال باید فردی لایق باشد/ از باقری می‌خواهم سرمربی بماند

درخشان: 30سال خاطره برایم زنده شد؛ پرسپولیس نیاز به تدبیر دارد

دین‌محمدی: می‌خواهم پیکان را به لیگ برتر بیاورم

پیشکسوتان تیم ملی 6 – منتخب سرخابی‌ها 4؛ برنده واقعی بازگشایی آزادی «بیننده تلویزیونی» بود!