پیام خوزستان

آخرين مطالب

درباره حضور استاندار در فجازی! اجتماعی

درباره حضور استاندار در فجازی!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - در روزهای اخیر، محمدرضا موالی‌زاده با حضور چند باره در فضای مجازی که گاهاً و به اختصار، فجازی خوانده می‌شود، به گفتگوی مستقیم و بی‌پرده با تعدادی از شهروندان خوزستانی پرداخت. سنتی که برای اولین بار از سوی نماینده عالی دولت در استان بنا نهاده شده چه تا پیش از این، استانداران خوزستان یا اساساً باوری به ضرورت تعامل بی‌واسطه با شهروندان نداشتند و یا جامعه و افکار عمومی را در همان حلقه‌ی اطرافیان خود خلاصه می‌دیدند و‌ البته تا پیش از این، استانداران معمولاً در مقام پاسخ‌گویی، یا به یک سری پرسش‌های از پیش طراحی شده توسط سایت‌ها و کانال‌های مجازی همسو پاسخ می‌گفتند و یا در مناسبت‌های خاص و با حضور در رسانه انحصاری صوتی تصویری استان، به تعدادی پرسش کنترل‌شده و غیرچالشی، پاسخ‌هایی عمدتاً کلی و تکراری می‌دادند.

اتفاقاً همین فاصله‌ی رو به رشد و قابل توجه میان مدیران عالی اجرایی استان و افکار عمومی به ویژه در سال‌های گذشته بود که زمینه‌ساز وایرال شدنِ حضور اخیر استاندار در فجازی و البته استقبال جالب توجه شهروندان و اصحاب رسانه از آن شد.
به دیگر سخن و بدون توجه به محتوای پیام‌های استاندار در گروه‌های واتساپی، نفس حضور وی در فجازی، با استقبال گرم شهروندان مواجه شد. و البته علاوه بر نفس حضور، پاسخ‌های قابل ملاحظه‌ی موالی‌زاده به پرسش‌ها و نکات عمدتاً تخصصیِ مطروحه، خبر از سطح تسلطِ قابل قبول استاندار بر مسائل مبتلا به و عمده‌ی استان می‌داد. پالس مثبتی که نشان می‌داد با وجود دوری از خوزستان، موالی‌زاده در بیش از دو دهه‌ی اخیر، از مسائل استان دور نبوده است. 
از طرف دیگر، در تمامی این سال‌ها احزاب سیاسی استان - به ویژه احزاب اصلاح‌طلب - به دلایل گوناگون از جمله فشارهای محدودکننده‌ی همیشگی و البته دلسردی و عدم استقبال افکار عمومی، نتوانسته‌اند آن‌چنان که باید و شاید کارویژه‌ی محوری خود یعنی برقراری پیوند میان افکار عمومی و حاکمیت و در ادامه، پیگیری خواسته‌های مردم با حضور و نقش‌آفرینی در جایگاه‌های حاکمیتی را تحقق ببخشند.
بخش اعظم فضای رسانه‌ای استان نیز از پیِ همان فشارهای پیش گفته و البته الزامات مالی برای ادامه‌ی حیات در عرصه‌ی مطبوعاتی، چاره‌ای جز خود سانسوری و حتی بعضاً بدل شدن به روابط عمومی ادارات و سازمان‌های مختلف استان نداشته است. در چنین شرایط نامقبول و نامساعدی که احزاب و مطبوعات به عنوان دو رکن اساسی جوامع دمکراتیک در آن گرفتار آمده‌اند و به نظر هم نمی‌رسد در کوتاه‌مدت از آن خلاصی یابند، بی‌شک فجازی می‌تواند بسترِ به نسبت آزادتر و شفاف‌تری را برای طرح پرسش‌های اقشار مختلف جامعه از جزیی‌ترین مشکلات افراد و سازمان‌ها تا ابربحران‌هایِ به غایت پیچیده و چالش‌برانگیز استان فراهم آورد.
بر این اساس، شایسته است دولت محلی و در راس آن استاندار، از ظرفیت قابل اعتنای فضای مجازی بیشینه بهره ممکن را برده و پیش از هر چیز، موالی‌زاده حضور در فجازی را به شکل مداوم و منظم ادامه دهد چه استمرار در این راه، هم بی‌شک منجر به چاره‌اندیشیِ جامع‌تر در راستای حل مشکلات استان خواهد شد، هم دیگران مدیران استان را به آزمودن راه‌های ارتباط مستقیم با شهروندان ترغیب خواهد کرد و هم البته سنت پسندیده‌ای برای مدیران آینده بر جای خواهد نهاد تا زنجیر ارتباط مستمر و شفاف با مردم پاره نشود. علاوه بر شهروندان عادی، از آن‌جا که امکان ارتباط چهره به چهره‌ی بسیاری از کارشناسان حوزه‌های گوناگون با استاندار وجود ندارد، فضای مجازی - مشخصاً اپلیکیشن‌های واتساپ و کلاب هاوس که امکان شکل‌گیری دیالوگ در آن‌ها بیش‌تر است - می‌تواند به سادگی بستر بهره‌مندی دولت محلی از نظرات کارشناسی این قبیل متخصصان را فراهم آورد.
حضور منظم و هدفمند استاندار در فضای مجازی علاوه بر پایه‌گذاریِ سنت نیکویِ بهره‌مندی دولت محلی از نقطه نظرات طیف‌ها و اقشار مختلف مردم، به صورت خودکار امکان باز تولیدِ سنت سیئه‌ی شکل‌گیری گعده‌ها و حلقه‌ها - این پاشنه آشیلِ معروف بسیاری از مدیران حاضر، سابق و اسبقِ استان - پیرامون موالی‌زاده را منتفی می‌کند چه هنگامی که رییس دولت محلی با اقشار مختلف مردم و طیف‌های متنوع سیاسی اجتماعی در ارتباط باشد، جایی برای انحصار و انحصارطلبان باقی نخواهد ماند.
در این میان البته هر چه فرآیند ارتباط دو طرفه میان استاندار و اقشار مختلف مردم سطح گسترده‌تر و جدی‌تری از موضوعات مبتلا به استان را بدون در نظر گرفتنِ مصلحت‌اندیشی‌های معمول و کاذب پوشش دهد، بی‌شک مجموعه دستاوردهای ارزشمند‌تری هم برای مردم و هم برای دولت محلی به همراه خواهد داشت.
علاوه بر نقش بی‌بدیلی که فضای مجازی در تغذیه‌ی دولت محلی از رهگذرِ کانال‌های متعدد ارتباطی با نوع نگاه متنوع و متفاوت بر عهده دارد، این فضا محیط مناسبی برای مواجهه‌ی عریان و صریحِ استاندار با حقایقی است که بعضاً و به دلایل مختلف از سوی دستگاه‌های رسمی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و اغلب با لحنی انتقادی و حتی عتاب‌آمیز از سوی شهروندان مطرح می‌شود.
امری که می‌تواند تراز تاب‌آوری مقامات ارشد دولت محلی در برابر شهروندان مطالبه‌گر را به شکل قابل ملاحظه‌ای ارتقا دهد. در طرف مقابل، استاندار نیز می‌تواند از فجازی برای انتقال نظرات و پیام‌هایی که عمدتاً از طریق رسانه‌های رسمی قابل طرح در جامعه هدف نیستند، به نحو مناسبی استفاده کند و افکار عمومی را به صورت مستقیم و بی‌واسطه مورد خطاب و تحت تاثیر قرار دهد.
در این میان، هرچند مطالب در فضای مجازی به صورت منسجم و هدفمند فهرست‌ نمی‌شود و شاید همین پراکندگی یکی از نقاط ضعف آن باشد اما بی‌شک حضور مکرر، منظم و سودمندِ مدیران عالی اجرایی دولت در فجازی به ویژه در پلتفرم‌های فیلتر شده که در آن‌ها از تشریفات عمدتاً زائد اما معمول و پذیرفته‌شده در سازمان‌های دولتی خبری نیست، علاوه بر فوایدی که پیش‌تر مورد اشاره قرار گرفت، می‌تواند نهادهای تصمیم‌گیر را به تدریج به این نتیجه برساند که فیلترینگ و مسدود کردن دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های محبوب، راه چاره‌ی برخورد با مسائل مبتلا به جامعه نیست.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/988324/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حضرت حق همیشه از ما مراقبت می‌کند

معاون فرمانده ارتش: اقتدار دفاعی ایران برخلاف نظام سلطه در خدمت ملت و برای صلح جهانی است

زاکانی: در جنگ تمام‌عیار هستیم

تکذیب انتساب شعر روزنامه کیهان به رهبر انقلاب

کنایه لاریجانی به هدف قرار گرفتن محله «المزه» مکانی نزدیک جلسه‌اش با بشار اسد

دیدار امیر نصیرزاده با وزیر کشاورزی ونزوئلا

مولوی عبدالحمید: دکتر پزشکیان مردم زحمت‌کش استان سیستان‌ و بلوچستان را مورد تفقد قرار دادند

جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح: همه دنیا ایستادگی مردم غزه را تحسین می‌کنند

خبری عجیب از بازسازی ورزشگاه آزادی!

روس‌ها در نهایت کنار اسراییل خواهند بود

ادای احترام و تجدیدمیثاق بسیجیان تربت‌جامی با آرمان‌های مقدس شهیدان

خبر بد برای پرسپولیس و استقلال برای میزبانی در لیگ برتر

الگوی بسیج پیشران حرکت مقاومت در منطقه شده است

واژگونی پژو در محور آبادان به اروندکنار 5 مصدوم برجای گذاشت

ظرفیت مغفول مانده تولید لنج‌های چوبی دکوری در شهرهای آبادان و خرمشهر

قیمت طلا و سکه امروز یکم آذر

جزئیات حمله به ابوالفضل طاهری‌نژاد و قطع انگشتش

کاهش محسوس دما در خوزستان تا اواسط هفته آینده

عکس/چهره جالب میترا رفیع در 30 سالگی

بسیجیان تربت‌جامی با آرمان‌های مقدس شهیدان تجدید میثاق کردند

دستگیری محکومان متواری در عملیات پلیس حمیدیه

احساس مسئولیت و بصیرت شاخصه اصلی بسیجی است

ابراهیمی: باید از قلعه نویی قدردانی کرد/ فوتبال تهران و خوزستان مرده است

برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد

گرانول پی وی سی (PVC) چیست و چه کاربردی دارد؟

دما خوزستان کاهش می یابد

اعلام جزئیات رزمایش «الی بیت‌المقدس» در خوزستان

مقاومت فلسطین: وتوی قطعنامه آتش‌بس دروغ‌های آمریکا را فاش کرد

بدهی پرسپولیس برای اجاره ورزشگاه آزادی چند میلیارد تومان است؟

کشف کالای قاچاق در خرمشهر

«زودپز» همچنان فاتحِ صدرِ جدول فروش سینماهای سراسر کشور

اگه زودتر می‌دونستم یه سری حرفامو این‌جوری بهت می‌گفتم!

«هیوشیما» با تهیه‌کنندگی نوید محمدزاده اجرا می‌شود

شخصیت‌های ماندگار کودک سینما و تلویزیون

همونجاست که تکلیف آدم روشن میشه

آغاز پیش فروش «هفتاد سی»

بازیگر آمریکایی از نوشیدن قهوه استارباکس خودداری کرد!

با گل و شیرینی میره در خونه دختره

چرا سروش صحت در آثارش به بخشش توجه ویژه‌ای دارد؟!

یک ربات کوچک، 12 ربات بزرگ را گروگان گرفت!

جان کارگران معدن های سنتی در خطر است

دستگیری 20 محکوم متواری در حمیدیه

5 مصدوم در حادثه واژگونی پژو در آبادان

آغاز رزمایش 60 هزار نفری بسیج در خوزستان

روایت قهرمان المپیک از حسن یزدانی

«سربازان ساسانی در جامعه اسلامی» در کتابفروشی‌ها

پزشکیان: قرار است از کارشناسان بین‌المللی برای مشورت دعوت کنیم؛ با رهبری هم صحبت شده است

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پیام صادر کرد

نماینده زاهدان: حضور رئیس‌جمهور در سیستان و بلوچستان باعث تحول خواهد شد

وزیر بهداشت: اوایل انقلاب فکر می‌کردیم اگر یک نفر، یک صفت بد دارد باید از قطار انقلاب پیاده بشود