پیام خوزستان

آخرين مطالب

جلوه های مقاومت در سیره حضرت زهرا گفتگو

جلوه های مقاومت در سیره حضرت زهرا
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رجبی معاون فرهنگی‌ تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران کشور در گفت‌وگویی با اشاره به جلوه های مقاومت در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها گفت: بر اساس واقعیت هایی که در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها در مقاطع مختلف زندگی ایشان وجود دارد می توان آن حضرت را مادر مقاومت نامید.
وی با اشاره به برخی از این واقعیت ها گفت: درهمان دوران کودکی و نوجوانی حضرت فاطمه سلام الله علیها و در زمانی که مشرکان با پیامبر برخوردهای خشونت آمیز داشتند و ایشان را در شعب ابیطالب محاصره و حصر اقتصادی کردند، همچنین در زمان هجرت از مکه به مدینه حضرت زهرا سلام الله علیها در کنار پدر و محافظ و مراقب پدر و دلداری دهنده پدر بودند یعنی در همه این عرصه ها و صحنه ها در کنار رسول الله حضور داشتند، و همراه با رسول الله در این مقاومت ها مشارکت فعال و راهبرانه داشتند.
معاون فرهنگی‌ تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران کشور ادامه داد: همچنین در سال دوم هجرت زمانی که با امیرالمومنین علیه السلام ازدواج کردند وارد فصل جدیدی از زندگی شدند و در کنار همسر بزرگوارشان و در همراهی با رسول الله (ص) فعالیت های اجتماعی و در حقیقت کنشگری‌های اجتماعی و سیاسی جدی داشتند و در بعضی از جنگ ها از جمله در فتح مکه حضور داشته و در بعضی از جنگ‌ها نقش پرستاری را ایفا می کردند، در جنگ احد در جنگ بدر و در موقعیت‌های گوناگون از جمله کارهایی که حضرت زهرا (س) داشتند مراقبت و پرستاری از بیماران و مجروحان بوده و این یکی از کارهای مهم حضرت در این فصل از زندگی شان به شمار می‌آید.
حجت الاسلام رجبی ادامه داد: در فصل دیگری از زندگی فاطمه شهیده، مادر و اسوه مقاومت سلام الله علیها می توانیم به دوران بعد از ارتحال رسول اعظم و ماجرای سقیفه اشاره کنیم، که با اقدام شورای جعلی توطئه برانگیز سقیفه مقابله کرد و با خلیفه بیعت نکرد و در حقیقت یک مبنا و معیار و محوری برای شناخت حقیقت شد، ایستاد و در جریان مصادره فدک خطبه‌ای خواند و در دفاع از ولایت امیرالمومنین (ع) خانه به خانه در بین انصار و مهاجرین حضور پیدا کرد و حق را روشن کرد، خطبه های آتشین سرشار از علم و معرفت خواند که معروف ترین آن ها خطبه فاطمیه است که گاهی به آن خطبه فدکیه هم گفته می‌شود.
وی با بیان اینکه حضرت فاطمه(س) در این خطبه در حقیقت قدرت زمانه خود را به چالش کشید گفت: حضرت در آغاز خطبه، مبانی مستحکم توحیدی و حقایق بنیادین اندیشه اسلامی را در ابعاد گوناگون تبیین می کند و به بیان فلسفه احکام و فلسفه سیاسی اسلام می‌پردازد و در نهایت با استدلال های مستحکم و صریح و قاطع و کوبنده، قدرت زمانه خود را مورد خطاب قرار می دهد که : تو که از قول پدرم رسول خدا صلی الله علیه وآله بیان می کنی که ما گروه پیامبران، ارث به جا نمی‌گذاریم این را بدان که در قرآن کریم در مورد میراث آل یعقوب و میراث داود به سلیمان ذکر شده و در مورد سایر انبیا گفتگوها و آیاتی در این باره وجود دارد که قابل تامل است و سخن خلاف تو نمی تواند مستند کلام پدر من باشد، درواقع برای بیدارسازی و تنبیه جامعه مخاطب خودش که تازه رسول خدا را از دست داده این مطالب را بیان می‌کند.
حجت الاسلام رجبی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از میراث معنوی ماندگار حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، تسبیحات معروف به تسبیحات حضرت زهرا (س) و مصحف حضرت فاطمه(س) است گفت: خطبه فاطمیه را در گذشته شیعیان فرزندان خودشان را امر می کردند که خطبه فاطمیه را حفظ کنند یا حداقل خوانده بشود، ما در کنار همه مجالسی که می گیریم به عنوان هیئت های دینی و مذهبی و درصدد شناخت فاطمه زهرا سلام الله علیها بر می آییم شایسته است که خطبه فدکیه خوانی را باب کنیم و در هیئت ها زمانی را به خواندن فرازهای خطبه فاطمه زهرا(س) اختصاص دهیم و توضیح داده و ترجمه کنیم، این یکی از وظایف سنگینی است که باید همه مبلغان دینی و همه کسانی که درصدد شناساندن فاطمه زهرا و سیره آن حضرت هستند به صورت جدی به این موضوع بپردازند چرا که ما در کنار این شور گسترده فاطمی که در این ایام به پا می‌شود باید شعور و معرفت فاطمی را هم بر اساس این میراث ماندگار در جامعه توسعه دهیم و این یکی از وظایف جدی است که همه ما باید بر عهده بگیریم.
وی با بیان اینکه حضرت زهرا سلام الله علیها مادر و اسوه مقاومت بودند در جنبه های مختلف، این سیره و این روش را به یادگار گذاشتند تصریح کرد: حضرت بعد از واقعه سقیفه به خانه سران مهاجر انصار رفتند و مسئله غدیر را توضیح دادند و یادآوری کردند و به دفاع از امیرالمومنین در جمع زنان مهاجر و انصار سخنرانی کردند، همچنین در جمع همه اصحاب در مسجد پیامبر اکرم (ص) خطبه آتشین فاطمیه معروف به فدکیه را خواندند که این در حقیقت یک اعتراض بزرگ و یک واکنش و کنشگری سیاسی بزرگ بود که حضرت زهرا سلام الله علیها از خود به یادگار گذاشتند .
معاون فرهنگی‌ تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران کشور در پایان تاکید کرد: شایسته است همه انسان ها اعم از مردان و زنان به این جلوه الگوی بزرگ مقاومت در طول تاریخ توجه کنند، امام زمان (عج) می فرماید که مادر ما فاطمه زهرا سلام الله علیها الگوی حسنه من است، اسوه حسنه من است، من از ایشان الگوبرداری می کنم. پس خوب است که همه ما نسبت به این موضوع بیش از پیش توجه کنیم.
وی ادامه داد: حضرت زهرا سلام الله علیها در کنار همه این کنشگری های اجتماعی و سیاسی یکی از مهم ترین کارهایی که انجام می دادند مرجعیت علمی و فکری برای بانوان بود، البته مردان نیز به محضر ایشان حاضر می شدند و می آموختند اما بیش از آن و مهم تر از آن این بود که مرجعیت علمی جامعه بانوان را بر عهده داشتند و به پرسش های مردم پاسخ می گفتند و نیازهای دینی مردم را برطرف می کردند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/991314/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

40 دانشجوی‌ دانشکده علوم پزشکی شوشتر مسموم شدند

مجروح شدن ماموران انتظامی در درگیری با سارقان خرمشهر

چهل دانشجو در شوشتر مسموم شدند + علت چه بود؟

هشدار به اهالی 29 استان کشور/ پیش بینی بارش شدید برف و باران

رونمایی از پوستر ویژه فولاد مقابل حریف گمنام+عکس

پیش بینی ولایتی از یک تحول مهم بین المللی / به نظر می رسد روسیه پیروز خواهد شد

مردم مطمئن باشند کمک‌ها به لبنان و غزه می‌رسد

قصابی صدام در اندیمشک+ فیلم و عکس

ماجرای مسمومیت 40 دانشجوی دانشکده علوم پزشکی شوشتر چه بود؟

قاتلی که از چوبه دار نجات یافت روز خوش ندید

غرب بزرگ‌ترین کشور اروپا را فدای خود کرد

هواشناسی ایران 1403/9/4؛ هشدار نارنجی برای کشاورزان 29 استان

راهکار مهران مدیری برای رسیدن به آزادی و دموکراسی (فیلم)

انتقال پایتخت از تهران جدی شد؟

شهید مدرس الگوی آزادی با شجاعت است

طرح انتقال پایتخت به شورای تهران رسید

به شهر زیرزمینی مقاومت خوش آمدید | روایت لیبراسیون؛ تونل‌های شگفت انگیزی که به سوریه می‌رسند! | تاریخ تونل در فلسطین و لبنان

واکنش چمران به انتقال زباله‌های شمال به تهران

جدول خاموشی برق اهواز فردا دوشنبه 5 آذر 1403 اعلام شد+زمان قطعی برق خوزستان دوشنبه 5 آذر 1403

پیام شهدا با ابزار هنر به نسل جوان منتقل شود

خام‌فروشی محصولات معدنی باید متوقف شود

بزرگ‌ترین کشور اروپا فدای غرب شد

خشم اردنی‌ها در پی مجازات قانونگذار حامی مقاومت فلسطین

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1403/09/04

توضیحات معاون وزارت بهداشت در خصوص مسمومیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شوشتر

مسمومیت دانشجویان علوم پزشکی در خوزستان | اعزام مسمومان به بیمارستان

روند قیمت انواع سکه و طلای 18 عیار در بازار؛ جدول قیمت ها

خداباوری و شهادت طلبی ارکان اصلی قدرت در جبهه مقاومت هستند

تصویر پالایشگاه نفت آبادان سال1352

چرا زباله‌های ساری به تهران منتقل شد؟ / توضیح چمران

تیم فوتسال مدارس ابتدایی رامشیر به مصاف هم می‌روند

توضیح وزارت بهداشت درباره مسمومیت دانشجویان/ 15 نفر بستری شدند

کمک 88 میلیارد ریالی مردم خراسان جنوبی به جبهه مقاومت

منع تجمع در اسلام آباد در آستانه آزادی عمران خان

بازدید مدیر حوزه علمیه کرمانشاه از مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) کنگاور

کمک محسن چاوشی به آزادی مادران یزدی

دستگیری یک سارق با 16 فقره سرقت خشن در خوزستان

قیمت طلا و سکه امروز 4 آذر 1403 | قیمت سکه امامی 225 هزار تومان ارزان شد

قیمت طلا، دلار، سکه و ارز 1403/09/04

افتتاح نمایشگاه کتاب در کتابخانه مرکزی اهواز

چهره ها/ سلفی فقیهه سلطانی با آقای خواننده در جشن حافظ

استایل جدید بازیگر «ابرا» در سریال یاغی با یک کت ابری!

حواس پرتی و تو فکر فرو رفتن دلیلش یا غمه، یا نگرانی!

حرف‌های جالب عباس جمشیدی‌فر درباره جواد عزتی

ملیکا شریفی‌نیا خبر ازدواجش را تکذیب کرد!

استایل بازیگران زن در جشن حافظ

جایزه جشنواره کمرایمج به درام دانمارکی رسید

آقای قاضی و رضا عطاران در جشن سینمایی حافظ

پایان تصویربرداری «هزار و یک شب» مصطفی کیایی در اطراف تهران

باکتری زباله‌ها رگ‌های خونی را پیر می‌کند