پیام خوزستان

آخرين مطالب

عطریانفر: لاریجانی دبیر شورایعالی امنیت ملی شود، واقع بینانه وارد مذاکره با آمریکا خواهد شد سیاسی

عطریانفر: لاریجانی دبیر شورایعالی امنیت ملی شود، واقع بینانه وارد مذاکره با آمریکا خواهد شد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره احتمال مذاکره میان ایران و آمریکا گفت: مهم نیست مسئولیت مذاکرات به دست وزارت خارجه باشد یا شورایعالی امنیت ملی، مهم این است که مذاکره کنندگان واجد صلاحیت های کافی باشند. در روزهایی که احتمالات بر سر مذاکره بین ایران و آمریکا مطرح می شود، خبر از سرگیری مذاکرات هسته ای میان ایران و اروپا نیز منتشر شد، سیگنالی مثبت به حل و فصل پرونده بلاتکلیف مانده برجام. اما آیا ایران و آمریکا در ادامه مسیر به سمت مذاکره خواهند رفت یا با فضاسازی تندروها دولت عقب نشینی خواهد کرد؟
خبرگزاری خبرآنلاین «یک سوال مشخص و مشترک» درباره مذاکره بین ایران و آمریکا را با طیفی از سیاسیون چپ، راست و معتدل به اشتراک گذاشته و نگاه آنها به «مذاکرات رفع تحریم‌ها» را مورد واکاوی قرار داده است.
محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز در این باره به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «من جز کسانی هستم که اصل مذاکره را به رسمیت می شناسم و تصور نمی کنم مذاکره بما هو مذاکره موضوعیتی داشته باشد، بعقیده من اصل تامین منافع ملت موضوعیت و مذاکره ابزار وجه طریقی تحقق موضوع است.»
وی با اشاره به اظهارات اخیر علی لاریجانی درباره مذاکرات میان تهران و واشنگتن بیان کرد: «آقای لاریجانی از چهره های سیاست ورز برجسته و هوشمند است و می تواند با مواضع واقع بینانه در مذاکرات خوب بدرخشد. ایشان مقطعی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور بودند و علی القاعده اگر رهبری و رئیس جمهوری، وی را در این سمت منصوب کرده و اقدامی در این باره صورت بگیرد، حضور ایشان در گفت و گوها موثر واقع می شود و می تواند روند مذاکرات را مناسب تر پیش ببرد.»
مشروح گفت و گوی محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح طلب را با خبرگزاری خبرآنلاین بخوانید؛
******
* با روی کار آمدن دولت ترامپ این روزها در قالب گمانه زنی، پیش بینی و تحلیل بحث مذاکره بین ایران و آمریکا مطرح می شود، سیگنال های متفاوتی که رئیس جمهوری جدید آمریکا برای حل و فصل اختلافات با ایران فرستاده از یک سو و عزم دولت پزشکیان برای حرکت در مسیر حل تحریم ها احتمالاتی را مبنی براینکه دو کشور پای میز مذاکره مستقیم بنشینند را مطرح می کند. در کنار این موضوع «ترس از مذاکره و هشدار به دولت» در طیف منتقدان دولت فعلی از تریبون های مختلف شنیده می شود. پیش شرط هایی که دو طرف پای میز مذاکره بنشینند و احتمالات درباره تحقق یا عدم تحقق از نگاه شما چیست و چه کسانی را پشت صحنه مخالف خوانی ها درباره مذاکره مستقیم تهران - واشنگتن می بینید؟
منتقدانی تلاش می کنند اصل مذاکره به خصوص با رقبا و کسانی که در مقام مخاصمه با ایران هستند، به یک تابو تبدیل کنند و از آن به عنوان یک امر خبیث نام می برند. به تصور من اولا مذاکره پایه حل اختلاف و رفع سوء تفاهم و بنای عقلایی و جهانی زندگی مشترک شهروندی در همه تاریخ بشری بوده است.
ثانیا مذاکره وجه طریقت دارد، به این معنا که اگر مذاکره بتواند ما را در فرایند تامین منافع ملی کمک بکند، حتما باید از ابزار گفتگو استفاده کنیم. طبیعتا اگر این مبنا را به رسمیت بشناسیم، مذاکره ابزاری برای تامین منافع کشور، ملت و مردم است.
کسانی که ما را به مقاومت در برابر گفت و گو دعوت می کنند، اساسا درک درستی از سیاست ندارند یا تامین منفعت مردم برای آنان اهمیت ندارد.
ما در یک مقطع بسیار کلیدی و حساس قرار گرفته ایم که در جهت تامین منافع مردم و رفع مشکلاتشان باید از هر فرصت و بهانه ای استفاده کنیم تا در جهت تامین منافع ملی قدمی به نفع ملت برداریم. با توجه به این حقیقتِ مسلم که شرع و قانون تکالیف مهمی را به دوش مسئولان برای ایجاد ارامش ملت گذارده نهادهای مسئول دولت و مقامات فراتر از دولت که در این زمینه ماموریت و مسئولیت دارند، باید به جِد تلاش کنند و نمی توانند خودشان را بی تفاوت نشان بدهند.
من جزء کسانی هستم که اصل مذاکره را به رسمیت می شناسم و تصور نمی کنم «مذاکره بما هو مذاکره» موضوعیتی داشته باشد، به عقیده من اصل تامین منافع ملت موضوعیت و مذاکره ابزار وجه طریقی تحقق موضوع است.
در رابطه با وضعیت فعلی در فرآیند مذاکرات، مقامات باید هدف گذاری کنند، جهت تعیین حداکثری منافع خودشان با رقیب مذاکره خواهند کرد، ما هم باید منافع حداکثری و حداقلی خودمان را تعریف کنیم، بر سر مذاکره به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به هدف تعیین شده خود دست پیدا کنیم.
اگر به منافع حداکثری خود دست پیدا کردیم باید به مذاکره کنندگان و کارگزاران دیپلماسی دست مریزاد گفت و اگر به منافع حداقلی دست پیدا کردیم که مشروع و مورد توافق مسئولان نظام و در جهت تامین منافع مردم و مقبول خواهد بود. اگر در فرآیند مذاکره منافع مردم حاصل نشد، باید میز مذاکره را ترک کرد و این داستان یکبار برای همیشه نیست. 

هر بار ما باید این مسئله را به عنوان مبنا برای رویکردهای سیاسی خودمان در عرصه جهانی به کار بگیریم. من باب مثال، در مقاطعی، ادامه مذاکرات منافع مردم را تامین نمی کرد و آن را متوقف کردیم. ممکن است در زمانی دیگر مطالبات مدنظر مردم را تامین کرد و باید آن را مجدد به کار بگیریم و داستان مذاکره را سیاه و سفید نکنیم. 
از سوی دیگر، آقای لاریجانی از چهره های سیاست ورز برجسته و هوشمند است و می تواند با مواضع واقع بینانه در مذاکرات خوب بدرخشد. ایشان مقطعی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور بودند و علی القاعده اگر رهبری و رئیس جمهوری، وی را در این سمت منصوب کرده و اقدامی در این باره صورت بگیرد، حضور ایشان در گفت و گوها موثر واقع می شود و می تواند روند مذاکرات را مناسب تر پیش ببرد. 
در وضعیت فعلی مسائل همه متوقف شده و شورای عالی امنیت ملی هم کاری نمی کند. اگر اراده رهبران سیاسی از عالی ترین مقام یعنی رهبر انقلاب تا رئیس جمهور و اعضای شورای عالی امنیت ملی مبنی بر تعدیل رفتارها و موضع گیری ها و رفع مشکلات باشد، علی القاعده باید از ظرفیت توانمندی مثل آقای لاریجانی استفاده کرد. حضور وی می تواند در این زمینه به دولت و کشور کمک کند. 
مهم نیست مسئولیت مذاکرات به دست وزارت خارجه باشد یا شورایعالی امنیت ملی، مهم این است که مذاکره کنندگان واجد صلاحیت های کافی باشند. در آن مقاطع چون یک ظرفیت توانمندی مانند آقای ظریف در پست وزارت خارجه قرار گرفته بود، علی القاعده ظرفیت گفتمان سازی ایشان موفق تر از حضرات دیگر بود. امروز هم وجود آقای عراقچی و روانچی بسیار موثر است. 
مسئله رفع تحریم و مذاکره با آمریکا، مرتبط با مجموعه ای از ظرفیت های سیاسی، امنیتی و نظامی کشور است، چه ماموریت بر عهده وزارت خارجه باشد و چه شورای عالی امنیت ملی، نسبت به یکدیگر نیازمند هستند.
اگر وزارت خارجه محور مذاکرات شد، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی باید همکاری تمام عیاری با دولت داشته باشد. اگر این ماجرا بالعکس هم رخ داد وزارت خارجه ابزار و کارگزار بسیار تعیین کننده و توانمندی است که درخدمت سیاست ها خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/992909/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نیامدی که ببینی دلم چه پر می زد

پشیمانی ندارد سود وقتی عاشقش باشی!

قابلیت هایی که از از نظر مولانا از سوی خدا و خلق خدا متفاوت است

آیین اختتامیه پنجمین کنگره ملی ادبی فخر ایران برگزار شد

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: احزاب فعال در کشور کمتر از انگشتان یک دست است

پاسخ سخنگوی دولت به احتمال مذاکره مستقیم ایران و آمریکا

وکیلی: دولت رنگین کمانی که پزشکیان تشکیل داده برای رسیدن به انسجام است

تصاویری از نشست صمیمانه رئیس مجلس با جمعی از مدیران رسانه‌های کشور

واکنش سخنگوی دولت به حذف استقبال مردمی در سفرهای استانی دولتمردان

تجدید میثاق نیروی دریایی ارتش با بنیانگذار کبیر انقلاب

آمادگی نیروی دریایی ارتش برای اجرای ماموریت مشترک با پدافند غیر عامل

ابطحی: سفر لاریجانی به لبنان را باید بخشی از تغییر استراتژیک دانست

فرمانده نداجا: به تلاشمان خواهیم افزود تا بیگانگان برای همیشه این منطقه را ترک کنند و اگر قرار است بیایند با تعظیم وارد شوند

سرلشکر باقری: پاسخ به اسرائیل ورای تصورات سران رژیم طرح‌ریزی شده است

100 راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد

نکوداشت «فاطمیه» به سبک محسن چاوشی

روز سوم نمایشگاه بین المللی متالورژی با حضور مقامات کشوری و استانی در غرفه شرکت فولاد خوزستان همراه بود

آماده‌باش 24 پایگاه و 27 شعبه هلال‌احمر خوزستان در بارندگی اخیر

آزادی 25 زندانی در اردوی جهادی بسیج حقوقدانان قزوین

چمران: نمی دانم مافیا کیست و چگونه است| فاکتورهای تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در موسسه همشهری غیرررسمی ارائه شده است

کوتاهی وزارت نیرو برای نصب نکردن فیلتر در نیروگاه‌های مازوت‌سوز

تمام محورهای خوزستان باز است

برگزاری مراسم دهه دوم فاطمیه در حسینیه شهدای بسیج

آزادی 25 زندانی در اردوی جهادی بسیج حقو قدانان

جنسیت مانع حضور در جبهه‌های مبارزه با ظلم نیست

دعوت به مشارکت در برپایی محفل روضه فاطمیه در سرزمین مجاهدان لبنانی

آزادی 25 زندانی نیازمند در اردوی جهادی بسیج حقوقدانان

پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایه‌گذار است

معرفی داوران بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت

صرفه‌جویی ارزی 3 میلیون دلاری در پالایشگاه شازند

ستون پنجم صهیونیست‌ها در لبنان چه می‌خواهد؟؛ بازگشت فالانژها با تانک‌های اسرائیلی!

مدیرعامل بی‌پی: تقاضای نفت همچنان ما را شگفت‌زده می‌کند

تشییع پیکرمطهر 8 شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز

نشست وزارتی اوپک‌پلاس به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار می‌شود

اتوبوس‌های تحویلی شهرداری چرا در پارکینگ‌ها متوقف هستند

«عایده»، از اولین جوانه‌های ادبیات بدون مرز

اجرای طرح مهر فاطمی در کاشان

بیشترین میزان بارندگی در خوزستان اعلام شد

برگزاری کارگاه آموزشی «تاریخ توصیفی دفاع مقدس» در مشهد

موتور محرک تولید محتوای فرهنگی‌وهنری در خوزستان روشن شده

چمران: پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایه‌گذار است

100 راس دام توسط عشایر روستا‌های نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد

برخی اتوبوس‌های خریداری‌شده از شرکت داخلی روشن نمی‌شوند

پویش برپایی مجلس روضه حضرت فاطمه (س) در لبنان

داوران بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت معرفی شدند

کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل

لبنان، تربیت شده مکتب نصرالله است

میزبانی شهر اهواز از 8 شهید خوشنام

کشف 36 سکه طلا از یک تبعه افغانستانی

دوران مرد سالاری خیلی وقته سر اومده