استفاده از سیستم GIS یک الزام است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - جام جم آنلاین - خوزستان، عباس صدریان فر صبح امروز (چهارشنبه 7 آذر) درنشست تخصصی سیستم اطلاعات مکانی GIS در صنعت آب و برق که در سالن همایشهای گیت بوستان اهواز برگزار شد اظهار کرد: امروز GIS نقش مهم و اساسی در برنامه ریزی و تصمیم گیری در جهان ایفا میکند. یکی از چالشهای امروز دنیا، موضوع ناترازی در بخشهای مختلف است که نشات گرفته از توسعه خدمات، رشد جمعیت و کمبود منابع میباشد و دسترسی سریع به دادههای دقیق میتواند به برنامه ریزی برای مدیریت این ابر چالش کمک اساسی کند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در ادامه به ظرفیتهای استان خوزستان در توسعه کشور اشاره کرد و افزود: خوزستان با دارا بودن بخش مهمی از انرژی، کشاورزی، صنعت و شیلات نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد.
وی گفت:سازمان آب برق خوزستان به عنوان یکی از تامین کنندگان آب و برق کشور، حدود 75 درصد تولید برقابی کشور، حدود یک سوم آبهای سطحی کشور و قریب به 40 درصد داراییهای فیزیکی وزارت نیرو را مدیریت میکند وبالطبع سازمانی با این درجه اهمیت برای برون رفت کشور از ناترازی نقش مهمی را ایفا میکند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در ادامه به چگونگی مدیریت ناترازی اشاره و بیان کرد: برای برون رفت از این ناترازی باید درک صحیح از منابع و مصارف خود داشته باشیم. امروز اجازه نداریم مثل گذشته با روشهای میدانی و بصری، اطلاعات را جمع آوری و تحلیل کنیم چرا که وقت آن را نداریم و از سوی دیگر نه منابع کافی برای این امر داریم و نه جامعه تاب آوری این تعلل در تصمیم گیری را دارد. باید به سمت روشهای نوین برویم.
صدریان فر ادامه داد: امروزه تغییر اقلیم یکی از واقعیتهای حوزه ماموریتی ماست. ما در تابستان 1401 در شرق خوزستان شاهد بارندگیهای سیل آسای مونسان و در غرب استان شاهد خشکسالی بودیم. برخورد با این پدیده و مدیریت آن نیازمند تصمیم گیری سریع با اتکا به اطلاعات دقیق بود و نمیتوان با روشهای سنتی این مسائل را مدیریت کنیم.
رئیس شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق خوزستان اظهار کرد: امروز نه تنها شاهد تغییر اقلیم هستیم بلکه رفتار آب بعنوان یک کالای اساسی، متاثر از رشد جمعیت، توسعه و رفتارهای جدید بشر، متغیر و متفاوت شده است و نمیتوان به روش قدیمی با آن برخورد کنیم.
صدریان فر تصریح کرد:برای مدیریت مناسب آب ضمن بهره گیری از تجارب جهانی، باید بدانیم که آب بر چه فاکتورهای اثرگذار و یا اثربخش است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزود:یکی از تکالیفی که در موضوع آب داریم، مدیریت بهم پیوسته یا IWRM است. یکی از ارکان اصلی مدیریت بهم پیوسته، مدیریت مشارکتی یعنی دخالت دادن ذینفعان و ذی مدخلان در تصمیم گیریها و تصمیم سازی هاست تا اعتماد سازی لازم برای اجرایی شدن تصمیمات فراهم شود.
وی بیان کرد: استفاده از روشهای نوین بعنوان یک ضرورت و الزام مطرح است و در سازمان آب و برق خوزستان تلاش کردیم تا به علوم روز دنیا مسلط شویم تا در مواجهه با موضوعات مختلف بتوانیم بهترین تصمیم را بگیریم.
صدریان فر در پایان افزود:یکی از مهمترین رویکردهای ما در سازمان آب و برق خوزستان، انتقال اطلاعات و یافته هایمان به کارشناس دستگاههای مختلف در سراسر کشور میباشد که برگزاری مدرسه فصلی و این نشست در همین راستا میباشد.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/993751/