پیام
خوزستان - گروه استانهای دفاعپرس- «علی بابازاده» دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در یادداشتی به مناسبت روز دانشجو از هویت دانشگاه و رسالت دانشجویان نوشت.
16 آذر یادآور مقاومت و ایستادگی دانشجویانی است که در سال 1332 در دانشگاه تهران به استبداد و بیکفایتی رژیم خودفروخته و فاسد ستمشاهی اعتراض کردند و با شجاعت و غیرت دینی خود در برابر زیادهخواهیهای استکبار جهانی سینه سپر نمودند.
جنبش دانشجویی بیش از هفت دهه است که در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران نقشی تأثیرگذار داشته است، همچنین باید علاوه بر حضور تأثیرگذار، پرسشگر و اصلاحگر در جریانات و رویدادهای مهم کشور، لحظهای نیز از تحول و اصلاح خود غافل نماند.
هویت دانشگاه و دانشجو با تحلیل، نقد و مطالبهگری و کنشگری سیاسی اجتماعی در سطوح کشوری و بین المللی است، اما متأسفانه به صورت اصولی تحقق نیافته و حتی بعضاً با موانع سلیقهای هم روبهرو شده است.
امروز در حوزه فعالیتهای تشکیلاتی ضعفهایی وجود دارد. برخی در پی منافع شخصی هستند. این درحالی است که جنبش دانشجویی، ضمن احصای چالشهای اصلی کشور، میبایست راهحلهای علمی آن را نیز ارائه دهد.
این روزها اغلب دیدگاهها به تشکیلات به عنوان یک جسم بی روح و فضایی وقت پر کن است؛ واقعیت این است که تشکلهای دانشجویی نتوانسته اند به حوزه بین الملل به صورت تخصصی ورود پیدا کنند و صرف داشتن یک واحد بین الملل در تشکلها نیازهای جامعه مرتفع نمیگردد.
مقام معظم رهبری با تأکید بر ارجحیت جنبههای کیفیتی و تحلیل سیاسی فرمودهاند: تشکلهای دانشجویی نوع برنامه ریزی و کار را به کیفیتی قرار دهید که دانشجو قدرت تحلیل سیاسی پیدا کند، هر حرفی را به آسانی نپذیرد و هر احتمالی را به آسانی در ذهن خودش راه ندهد یا رد نکند.
اما میشود گفت مهمترین آفتی که جریان دانشجویی را تهدید میکند تأثیرپذیری از هیجانات سیاسی است که برای مبارزه با این آسیبها چارهای جز تقویت بنیه علمی، و جریان شناسی نیست. تشکلهای دانشجویی در مسیر فعالیت خود نباید تحت تاثیر جریانها و فعالیتهای سیاسی قرار گیرند.
وظیفهی دیگری برای تشکّلها وجود دارد و آن توسعهی مخاطبان در سطح دانشجویی است؛ تعداد کسانی که مخاطب تشکلهای دانشجویی هستند بسیار کم است. دانشجویان باید بکوشد ببینند جامعه چه میخواهد و چه نیازی دارد؟ و خود را برای تأمین نیازها و ایفای یکی از نقشهای مورد نیاز جامعه آماده کند.
دانشجویان باید با آگاهی بخشی و روشنگری برای اقشار مختلف جامعه و بهویژه در فضای مجازی خطرات سلطهجویی قدرتهای خارجی را برای مردم تبیین کرده و نمونههایی عینی و عملی از پایداری، تعهد و عدالت جویی را ارائه کنند.
تبیین، اساس کار دانشجویی است. دانشجویان باید در سطوح بین المللی همچون مسئله جبهه مقاومت تبیین کند.
یکی از مسائل حائز اهمیت ارتباط و مراوده با کشورهای غربی است. دانشجویان باید واحد بین الملل تشکلهای دانشجویی، تبیین مواضع و آرمانهای جمهوری اسلامی را در اولویت خود قرار دهند، زیرا بسیاری از موضوعها برای شفاف نیست و تاکنون عملکرد مثبتی به از سوی تشکلها صورت نگرفته است.
نگاه آرمانخواهانه در حوزه مقاومت و استکبار ستیزی که دانشجویان میراثدار آن هستند، بیشاز پیش باید توسط تشکلهای دانشجویی تجلی پیدا کند. لازم است دانشجویان بهعنوان افسران جنگ نرم این نگاه آرمانخوهانه را احیا کنند و تشکلهای دانشجویی ترویج این نگاه معرفتی آرمانخواهانه را در اولویت کاری بهعنوان وظیفه خود در قبال جبهه مقاومت و کشور باید دنبال کنند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط رشد 2 برابری نمایشگاه پژوهش و فناوری پزشکیان: دانشجویان ایرانی آنطور که باید به جنایات صهیونیستها اعتراض نکردند
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1000606/دانشجویان-میراثدار-حوزه-مقاومت-و-استکبارستیز