پیام
خوزستان - برنامه امواج شبهه در گفتوگو با جواد یوسفی کارشناس و تحلیل گر حوزه رسانه و فرهاد پاشاوند کارشناس مسائل رسانه و بین الملل به بررسی موضوع «چگونگی تطهیر و سفید کردن تروریست توسط رسانههای بیگانه» پرداخت.
یوسفی کارشناس و تحلیل گر حوزه رسانه گفت: اکنون درگیر مسئلهای تحت عنوان تروریست شویی توسط رسانههای ضدمقاومت هستیم که محوریت اصلی آن رسانههای انگلیس هستند و در ایالات متحده نیز سی ان ان در خصوص این موضوع بسیار فعالیت میکند.
وی افزود: در اتفاقات ده سال گذشته، وقتی داعش تقریبا تمام کشور سوریه را در دست گرفته بود، مردم سوریه به دلیل خشونتهای بیش از حد و چهره خشنی که تحت عنوان جهاد از خود ساخته بودند، نپذیرفتند. آنها میخواستند در همه مسائل با خشونت بسیاری و به اسم اجرای دین و آموزههای دینی ورود کنند. بنابراین؛ اکنون بواسطه تجربه پیشین چرخشی در اتاق فکر آنها اتفاق افتاده است و تصمیم گرفتند تا افراد امروزی پسند را از درون قالبهای جهادی خارج کنند و به افراد اصلاح گر تبدیل کنند و طبیعتا این روند بیشتر مورد پذیرش افراد قرار خواهد گرفت. بالخص اینکه در خصوص این موضوع یک مانور رسانهای نیز انجام دادهاند و این فرد را یک شخص دانشگاهی و تحصیل کرده در حوزه پزشکی نشان دادند که از دانشگاه انصراف داده و اِلمانهایی از یک فرد امروزی و جوان پسند را دارد.
وی با تاکید بر اینکه وارد عرصه تروریست شویی شدهایم، گفت: اینبار این تروریست شویی با محوریت زنان و نقش جدی بانوان در انعکاس اخبار اتفاق خواهد افتاد.
مدل اتوکشیده جولانی یک نقاب است
یوسفی درباره شعارهای جولانی درباره توسعه و آزادی در سوریه گفت: به شدت باور دارم نگاه اصلی پروژه جولانی، ایران است و در صحبتهای خود مانند جملات نتانیاهو را تکرار کرد که ما با مردم ایران کاری نداریم. این در صورتی است که جا پای او در سوریه تثبیت نشده، حرف از ایران میزند.
وی با اشاره به اینکه جولانی و دستیاران او ساختارپذیر نیستند، گفت: این افراد برای آدم کشی و جنایت تربیت شدهاند و این مدل اتوکشیده آنها نقابی بیش نیست. آنها شروع به دستگیری علویها در سه شهر سوریه کردهاند و دقیقا مدل داعش را اجرا میکنند.
یوسفی درباره جریان شناسی جولانی گفت: باید جریانشناسی جولانی را به مخاطب منتقل کنیم. آنها باید بدانند که این فرد برای سربریدن تربیت شده است. او در اتفاقات سوریه در ده سال گذشته سر افراد بی گناه را میبرید و اکنون اتوکشیده و مرتب ظاهر شده است. این در حالی است که هنوز ایالات متحده درگیر این ماجرا است که آیا تحریرالشام و این فرد را از لیست تروریست خارج کند یا خیر. آنها برای دستگیری یک تروریست جایزه گذاشته بودند و اکنون به ظاهر حاکم کشوری شده و سعی دارد تا در آن یک جریان سیاسی و فرهنگی تشکیل دهد، این سوال پیش میآید که آنها چگونه و با چه فرمولی میخواهند او را از لیست تروریستها خارج کنند؟! اگر مخاطب تاریخ این موضوع را به یاد نیاورد، قطعا در مورد پروژه جولانی و جولانیها دچار خطا و اشتباه خواهد شد.
قهرمان پروری و قهرمان سازی ویژگی اصلی جریان ضدمقاومت است
وی با اشاره به اینکه دم خروسها در مقایسه رفتارهای گذشته و حال بیشتر قابل شناسایی خواهد بود، گفت: قهرمان پروری و قهرمان سازی ویژگی اصلی جریان ضدمقاومت است. آنها با ساختن فردی که ممکن است حتی واقعیت برونی نیز نداشته باشد، سعی دارند قهرمانی را برای جریان ضدمقاومت، تولید کنند و با توجه به حجم انبوه و تکنیکهای بسیار موفقی که در رسانههای خود دارند، تاثیرگذار هم است. بنابراین؛ اگر مخاطب میخواهد واقعیتها را تشخیص دهند باید به مقایسه حرفهای آنها با گذشته بپردازند. همچنین رسانه با اشاره دادن به جزئیات بصری باید دید مخاطبان را باز کنند. بنابراین؛ باید به جزئیات توجه کرد. این جریان یک جریان واقعی مردمی و مطالبه مردمی نیست. بلکه یک تغییر ذائقه و به نوعی یک فست فود مضر است. اگر نشانههای آن را به مخاطب منتقل کنیم. قطعا مخاطبان دم خروسها را در مسیر مشاهده خواهند کرد.
یوسفی بیان کرد: هیچ کس نمیتواند منکر تاثیری باشد که بانوان بر تحولات تمدنی میگذارند. تا جایی که به جمله معروف امام خمینی (ره) از دامن زن، مرد به معراج میرسیم. حتی در تحولات سال 88 و 1401 نشان میدهد که موضوع زنان برای هر دو جبهه مقاومت و غیر مقاومت یک رکن به شمار میآید. فرمایشات امروز مقام معظم رهبری یک تبیین و تعیین استراتژی دقیق برای ورود بانوان به عرصه تبیین در حوزه مقاومت بوده است. در تاریخ فقاهت در حوزه بانوان، امروز شاهد یک جمله عجیب و سنت شکنانهای بودیم که حضرت آقا فرمودند: " زنان نه تنها مجاب بلکه باید از فقههای بانوان تقلید کنند" این تحول و این جمله 50 درصد از مناسبات و برنامه ریزیهای اتاق فکر جریان ضدمقاومت را به هم خواهد ریخت.
وی اضافه کرد: وقتی که بانوان میتوانند در حوزه جهادی که تاکنون مرد سالارانه بوده است، ورود کنند. آیا در حوزه تبیین جریان مقاومت که میشود حوزه تبیین جریان ضد تروریستی است، نباید ورود کنند؟ آیا ما در این حوزه نباید از خبرنگاران توانمند و باسواد زنان ایرانی و جریان مقاومت برای تبیین بهره بگیریم؟
یوسفی خاطرنشان شد: حتی در جریان مقاومت، مردان جریان مقاومت از دامن زنان جریان مقاومت به معراج میرسند. بنابراین؛ اگر زنان جریان مقاومت زینب وار و تا حد اجتهاد وارد حوزه تبیین نشوند، مردان حوزه مقاومت قطعا با چالش روبه رو خواهند شد.
پاشاوند کارشناس مسائل رسانه و بین الملل در این باره گفت: پشت رسانههای بیگانه تنها یک کارشناس و سردبیر نیست. بلکه این رسانهها اتاق فکر و امنیت محور هستند و یک عقبه راهبردی و رسانهای پشت آن قرار دارد.
وی افزود: در اتفاقات قبلی سوریه داعش با نگاه و برخورد خشن پیش آمد و به این نتیجه رسید که اینبار باید یک رفتار صحیح و متمدنانه از خود نشان بدهند. آنها براساس یک طراحی امنیتی هوشمندانه به میدان آمدهاند و براساس آن پیش میروند و قطع به یقین یکی از ابتداییترین کار آنها تطهیر چهره جولانی است.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1008609/از-ابتداییترین-کارهای-رسانه-بیگانه،-تطهیر-چهره-جولانی-است