پیام
خوزستان - معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه صنعت پالایشی جزو صنایع راهبردی کشور بهشمار میآید، گفت: در توسعه ظرفیت پالایشگاهها، اولویت باید به طرحهای نیمهتمام و توسعهای داده شود.
به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیسجمهوری، محمدرضا عارف شامگاه یکشنبه (دوم دی) در نشست گزارش عملکرد و برنامههای راهبردی توسعه صنعت پالایش و پخش کشور که با حضور برخی از مدیران دولتی این حوزه و مسئولان پالایشگاههای کشور برگزار شد، با تقدیر از زحمات مدیران و کارگران فعال در این حوزه، اقدامهای آنها را کاری بزرگ خواند و اظهار کرد: صنعت نفت، صنعت پیشران ماست و همراه صنایع بالادستی آن مثل پالایشگاهها، صنایع راهبردی کشور بهشمار میآیند.
وی افزود: در شرایط کنونی، در مقایسه توسعه پالایشگاهها یا تأسیس پالایشگاههای جدید، اولویت باید به توسعه پالایشگاهها و تکمیل طرحهای نیمهتمام داده شود.
معاون اول رئیسجمهوری خطاب به مدیران پالایشگاههای کشور تصریح کرد: شما بزرگان صنعت پالایش نفت کشور، باید با انگیزه قدم بردارید و از فناوریهای «هایتک» و ظرفیت و استعداد جوانان مستعد ایران استفاده کنید.
عارف با بیان اینکه در گذشته، شاگردان ممتاز دوره دبیرستان معمولاً یکی از سه اولویت نخستشان برای ادامه تحصیل، دانشگاه صنعت نفت بوده است، گفت: امروز هم دوباره باید همان شرایط فراهم شود و به آن وضع برگردیم که نخبههای دانشگاهی در این صنعت مشغول فعالیت باشند.
وی افزود: در بخش رفع مشکلات گمرکی برای تجهیز و نوسازی پالایشگاهها، دولت نهایت همکاری را خواهد داشت، اما در مورد مسائل زیست محیطی و مجوزهای مربوط به آن، باید بهگونهای عمل کنید که به محیط زیست آسیبی وارد نشود.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه در توسعه ظرفیت پالایشگاهها، اولویت را به طرحهای نیمهتمام و توسعهای بدهید، تصریح کرد: افزایش بهرهوری که در قانون برای آن 2.8 درصد رشد از 8 واحد را در نظر گرفتهاند با استفاده از فناوریهای روز و «هایتک» انجامپذیر است که شما باید به آن سمت بروید.
عارف با بیان اینکه متأسفانه برخی اولویتها در این صنعت بهدرستی شناخته نشده است، گفت: چند دهه قبل هزینه گوگردزدایی در پالایشگاهها بسیار کمتر بود، اما برخی مقاومتها در برابر این کار سبب شده حالا مجبور باشیم چند برابر برای این کار هزینه کنیم.
وی به ناترازی انرژی اشاره و اظهار کرد: ناترازی، ضربهای سنگین به صنعت زده و این در حالی است که صنعت و سایر حوزهها مثل یک زنجیره به هم متصل هستند و ضربه به یک حلقه به سایر حلقهها نیز منتقل خواهد شد.
معاون اول رئیسجمهوری با تأکید بر اینکه باید اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت صورت گیرد، گفت: در آن صورت نهتنها از واردات رها میشویم، بلکه امکان صادرات هم برایمان پدید میآید.
عارف با تأکید بر توجه به آمایش سرزمینی تصریح کرد: توسعه پالایشگاهها، باید لزوماً براساس آمایش سرزمینی باشد و برنامه هفتم نیز مبتنی بر آمایش سرزمینی است.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1011613/توسعه-پالایشگاهها-با-تکمیل-طرحهای-نیمهتمام