پیام
خوزستان - چین مرحله دوم پروژه ای را برای ذخیره سازی انرژی هوای فشرده اجرا کرد که ظرفیت ذخیره 1.2 میلیون متر مربع هوا را دارد.
«شرکت هواننگ» چین به نقطه عطفی در ذخیره سازی انرژی دست یافته است. این شرکت مرحله دوم پروژه «ذخیره انرژی هوای فشرده Jintan Salt Cavern» را در ایالت جیانگسو تکمیل کرده است.
سیستمهای ذخیرهسازی انرژی هوای فشرده (CAES) یک تکنیک بسیار امیدوارکننده برای ذخیره انرژی اضافی هستند.
ذخیره سازی انرژی به این دلیل ضروری است که چرخههای در دسترس بودن انرژیهای تجدیدپذیر دارای الگوهای تغییرات روزانه و فصلی بسیار قابل توجهی هستند.
در این روش از انرژی برای فشرده کردن هوا که یک کالای آزاد به حساب میآید، تا بالای 70 بار (هفتاد برابر فشار هوای معمولی) استفاده میشود. در صورت نیاز، هوای فشرده به یک توربین هدایت میشود که انرژی را بازتولید کند.
در هر حال قرار است این طرح بزرگترین واحد ذخیره سازی انرژی هوای فشرده(CAES) جهان باشد که پروژه نوین را با جدیدترین فناوریها یکپارچه میکند تا بازده، ذخیره سازی و ظرفیت و کارآمدی انرژی را ارتقا دهد و از سوی دیگر بنچمارکی برای راه حل های انرژی پایدار ایجاد کند.
«لی یائوکویانگ» مدیر گروه سالت چین در این باره میگوید: این نخستین پروژه ذخیره سازی انرژی هوای فشرده جهان در سطح صنعتی است.
مرحله دوم این پروژه شامل 2 واحد CAES مکمل غیرسوختی 350 مگاواتی با ظرفیت ذخیره سازی ترکیبی 1.2 میلیون متر مکعب خواهد بود. این طرح امکان ذخیره سازی 2.8 گیگاوات ساعت برق را در هر بار شارژ کامل فراهم میکند که فراتر از قدرت هر تأسیسات CAES دیگری در جهان به شمار میآید.
این واحد طوری طراحی شده تا سالانه 330 چرخه شارژ و تخلیه شارژ داشته باشد و از فناوریهای فعلی واحدهای تولید برق تک واحدی سریع است و کارآمدی بیشتری دارد. مرحله نخست این پروژه یک واحد 60 مگاواتی بود که چشم اندازی عملیاتی برای گسترش مقیاس عملکرد فاز 2 فراهم کرد.
این پروژه پتانسیل فناوری CAES برای کمک به ایجاد شبکه توزیع برق با انتشار کربن اندک را نشان میدهد. به هرحال چین با اجرای مرحله دوم پروژه ذخیره سازی هوای فشرده در این حوزه پیشرو میشود و یک مدلقابل ارتقا برای انطباق پذیری جهانی فراهم میکند.
پروژههای ذخیره سازی هوای فشرده در سراسر جهان در حال گسترش هستند و شرکتهای مختلف در کشورهایی مانند استرالیا و انگلیس وارد مراحل مختلف برنامهریزی، ایده پردازی و ساخت واحدهای CAES هستند تا نیازهای ذخیره انرژی را تامین کنند.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1013013/چین-بزرگترین-واحد-ذخیره-سازی-انرژی-از-هوای-فشرده-را-به-نام-خود-ثبت-کرد