پیام
خوزستان - ـ حجت الاسلام محمدباقر مشکاتی ،کارشناس تاریخ اسلام ضمن عرض تسلیت شهادت امام علی النقی(ع) گفت:دوران امامت ایشان مصادف بود با حکومت خلفای عباسی که با شدت و حدت به شیعیان ستم میکردند. با این حال، امام هادی علیه السلام با تمام وجود در برابر ظلم و ستم ایستادگی کردند و به عنوان نمادی از مقاومت و مبارزه در تاریخ اسلام درخشیدند و برای همیشه الگوی الهام بخش شیعیان و آزادگان جهان شدند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او افزود: مقابله با ظلم و ستم، حفظ وحدت شیعیان، توجه به تربیت شاگردان و تعلیم ادعیه و زیارات ارزشمند به شیعیان، شکیبایی و مقاومت در زندگی و مسیر مبارزه فرهنگی، برخی از خصوصیات و ویژگیهای امام هادی علیه السلام است که در سراسر سیره مبارزاتی و زندگی پربرکت آن حضرت جلوه گر بوده است.
کارشناس تاریخ اسلام گفت:امام هادی علیه السلام در شرایطی که حکومت عباسی به شدت به دنبال تضعیف و حذف هویت شیعی بود، با تمام وجود برای حفظ و تقویت هویت شیعی تلاش کردند.
حجت الاسلام مشکاتی گفت:در آن دوره، برخی از گروهها با انحراف از آموزههای اصیل اسلام، به ترویج عقاید باطل و خرافی میپرداختند. امام هادی علیه السلام با روشنگری و بیان حقایق، با این انحرافات مبارزه کردند.
او افزود:امام هادی علیه السلام با تاکید بر وحدت و همدلی شیعیان، در برابر تفرقهافکنیها و توطئههای دشمنان ایستادگی کردند.
این کارشناس تاریخ اسلام امام هادی علیه السلام به تربیت نسل جوان و آیندهساز شیعه بسیار اهمیت میدادند.
مشکاتی گفت:ایشان در شرایطی که حکومت عباسی به شدت بر شیعیان فشار میآورد، با تدبیر و شجاعت به مبارزه با ظلم و ستم پرداختند و از ابزارهای فرهنگی مانند تعلیم، ترویج معارف اسلامی و تربیت شاگردان و شبکه سازی شیعیان برای مقابله با دشمنان استفاده میکردند.
او گفت: ایشان با استفاده از ابزارهای فرهنگی، به حفظ هویت شیعی، مبارزه با انحرافات، تقویت وحدت و تربیت نسل آینده پرداختند. بنابراین، ایشان به حق نماد و الگوی مقاومت فرهنگی برای همه شیعیان و آزادیخواهان هستند.
کارشناس تاریخ گفت: قطعا تعلیم زیارت جامعه کبیره و زیارت غدیریه از سوی امام هادی علیه السلام در راستای ترویج و تعمیق فرهنگ مقاومت فرهنگی در جامعه شیعی بوده است.
او افزود:همانطور که امروزه با پدیده جهانی شدن و هجوم فرهنگهای غربی مواجه هستیم، امام هادی علیه السلام نیز در زمان خود با تهدید فرهنگهای غیر اسلامی و تحریفی و بیگانه روبهرو بودند. امام هادی علیه السلام بیشتر از ابزارهای نرم مانند آموزش، تربیت و تبلیغ استفاده میکردند تا ابزارهای سخت. این رویکرد با مفاهیم مقاومت فرهنگی که بر اهمیت فرهنگ، هنر و رسانه تاکید دارند، همخوانی دارد.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1021273/امام-باقر(ع)؛-پرچمدار-مبارزه-فرهنگی-در-عصر-اختناق