پیام خوزستان
افزایش بیش از 10 درصدی فروش نفت ونزوئلا در 2024
دوشنبه 17 دي 1403 - 14:44:37
پیام خوزستان - صادرات نفت ونزوئلا در سال 2024 میلادی در بحبوحه ناآرامی‌های سیاسی بیش از 10 درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز ، صادرات نفت ونزوئلا در سال 2024 با وجود بی‌ثباتی سیاسی و تغییر در سازوکار تحریم‌های آمریکا علیه این کشور، 10.5 درصد افزایش یافت، زیرا شریکان شرکت دولتی نفت ونزوئلا (پدوسا) با مجوزهای اعطاشده از سوی واشینگتن نفت بیشتری به بیرون از این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ارسال کردند.
در حالی که نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا آماده می‌شود هفته آینده سومین دوره ریاست جمهوری خود را پس از نتایج بحث‌برانگیز انتخابات آغاز کند، صادرات نفت این کشور آمریکای جنوبی برای دومین سال پیاپی افزایش یافت و درآمدی را برای کمک به رشد اقتصادی فراهم کرد.
تحویل نفت خام به آمریکا، اروپا و هند با مجوز ایالات متحده به بعضی از شریکان سرمایه‌گذاری مشترک و مشتریان پدوسا، از جمله شورون، رپسول، انی، مورل اند پروم و صنایع ریلاینس مجاز است. واشینگتن ژوئیه امسال برای شفافیت در تجارت نفتی با ونزوئلا، مجوز انفرادی اعطا کرد.
این مجوز به شرکت‌های تولیدکننده اجازه داده است میلیون‌ها دلار بدهی معوق خود از ونزوئلا را پس بگیرند.
با توجه به اقدام‌های آمریکا و مجوزهای جداگانه صادرشده برای بعضی از شریکان سرمایه‌گذاری مشترک پدوسا، با توجه به داده‌های ردیابی نفتکش‌ها چین پارسال همچنان مقصد اصلی نفت ونزوئلا بود و پس از آن ایالات متحده و اروپا در رده‌های بعدی قرار دارند.
بر اساس داده‌های مربوط به حرکت نفتکش‌ها و شرکت‌های کشتیرانی، پدوسا و سرمایه‌گذاری‌های مشترک این شرکت پارسال در مجموع به‌طور میانگین روزانه ​​772 هزار بشکه نفت صادر کرده‌اند که بیشترین مقدار از سال 2019، زمان اعمال محدودیت‌ها علیه بخش انرژی ونزوئلا برای نخستین بار از سوی آمریکا، به‌شمار می‌آید.
این دستاوردها ممکن است پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب، به خطر بیفتد.
ترامپ در نخستین دوره ریاست جمهوری خود تحریم‌های شدیدی را علیه ونزوئلا اعمال کرد و اکنون مقام‌هایی را انتخاب کرده است که می‌توانند واردات نفت ونزوئلا را از آمریکا کاهش دهند.
دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا، مشوق‌هایی را برای تشویق انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا ایجاد کرد، اما پس از اینکه شرایط اولیه برای رأی‌گیری عادلانه تأمین نشد، مجوزهای گسترده‌ را برای بخش انرژی لغو کرد، در عوض مجوزهای انفرادی برای شرکت‌ها صادر کرد.
بخش بزرگی از دستاوردهای صادراتی سال 2024 میلادی در پی ارسال محموله‌های نفت خام ونزوئلا به آمریکا از سوی شورون با مجوز واشینگتن پدید آمده است.
مجموع صادرات روزانه نفت ونزوئلا به آمریکا در سال 2024 میلادی با 64 درصد افزایش به 222 هزار بشکه رسید و ایالات متحده را پس از چین به دومین بازار بزرگ صادراتی این کشور عضو اوپک تبدیل کرد.
چین در دوره مورد بررسی به‌طور میانگین روزانه 351 هزار بشکه از ونزوئلا وارد کرده است که نسبت به سال 2023 میلادی 18 درصد افزایش نشان می‌دهد.
مجوزهای ایالات متحده به تولیدکنندگان اروپایی از جمله انی، رپسول، مورل اند پروم به‌طور مشابه صادرات نفت ونزوئلا به اروپا را با افزایش سه برابری به حدود 75 هزار بشکه در روز رساند.
داده‌ها نشان می‌دهد که صادرات روزانه نفت ونزوئلا به هند در سال 2024 میلادی از 10 هزار و 300 بشکه به 63 هزار و 115 بشکه رسید.
در حالی که پارسال ونزوئلا با توقف چندباره فعالیت پالایشگاه‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کرد، صادرات نفت خام و سوخت به متحد سیاسی خود کوبا که با بحران شدید انرژی روبه‌روست، از رقم روزانه 56 هزار بشکه در سال 2023 به حدود 32 هزار بشکه در روز رسید.
این اسناد نشان می‌دهد صادرات نفت ونزوئلا در دسامبر به 756 هزار بشکه در روز رسیده است، در حالی که این رقم در نوامبر پارسال 974 هزار بشکه در روز بود، زیرا یکی از چهار دستگاه واحدهای رقیق‌کننده نفت شرکت پدوسا با مشکلات عملیاتی روبه‌رو شده بود.
بر اساس داده‌ها، واردات سوخت و رقیق‌کننده‌های کلیدی ونزوئلا برای تولید انواع نفت خام قابل صادرات از رقم روزانه 60 هزار بشکه در سال 2023 میلادی به حدود 92 هزار بشکه رسید که بیشتر از طریق مجوز سوآپ‌ با شریکان تولیدکننده نفت و مشتریانش بود.
بر اساس ارقام اعلامی به اوپک، تولید نفت خام ونزوئلا در 11 ماه سال 2024 با 17 درصد افزایش به 914 هزار بشکه در روز رسید، در حالی که این رقم در دوره مشابه 2023 حدود 780 هزار بشکه در روز بود.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1022811/افزایش-بیش-از-10-درصدی-فروش-نفت-ونزوئلا-در-2024
بستن   چاپ