پیام
خوزستان - به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، هجدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با انتشار تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «معبد زیرزمینی» نوشته معصومه میرابوطالبی در روستای رکن آباد شهرستان میبد استان یزد برگزار خواهد شد؛ روستایی که محل تولد و زندگی شهید رعیت رکن آبادی قهرمان و سوژه اصلی کتاب است.
این کتاب داستان جوانی به نام الیاس را روایت میکند.
الیاس، جوانی که در تنهایی و سرخوردگی فرو رفته و به دنبال شناخت خود و تغییر نگرش افراد نسبت به خود است. او از مذمتهای دایی خود خسته شده و در مقابل دیگران، تنها و منزوی شده است.
اما با آمدن «حاج غلامحسین»، مقنی از قم به روستای الیاس، زندگی او دگرگون میشود. این آشنایی باعث میشود که الیاس با دنیای تازهای آشنا شود که نیازمند شجاعت و شهامت است. اتفاقات تازه و غیرقابل پیشبینی در زندگی الیاس رقم میزند و او را به دنبال شناخت بهتر خود و پذیرش جنبههای جدید زندگی میکشاند. «معبد زیر زمینی» با شخصیتهای پویا و داستان جذاب خود، خواننده را به دنیای الیاس و همچنین مفاهیم عمیق انسانی میکشاند و باعث تأمل در مسیر شخصیتپردازی و رشد فردی میشود.
این کتاب در 163 صفحه توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر شده است.
میرابوطالبی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز با بیان اینکه بعد از شنیدن تقریض این کتاب توسط رهبری بسیار خوشحال شدم تصریح کرد: بیشتر خوشحالیم بابت این بود که روند نوشتن، چاپ و انتشار کتاب و خواست خدا چنین بود که زحمات این شهید که زحمات زیادی برای حفر تونل کرده بود دیده شود و نسل جوان منتقل شود و بدانند چه افراد بزرگی وجود داشتند که بدون هیچ چشم داشتی برای نگه داشتن خاک وطن چه تلاش هایی کردند.
نویسنده کتاب «معبد زیرزمینی» در خصوص سوژه کتابش گفت: داستان مربوط به حفر تونل توسط یک مقنی به نام شهید غلامحسین رعیت است که تاکنون روایت نشده است. در طول 8 سال دفاع مقدس کانال و تونل های زیادی داشتیم که شاید زمینه ساز این بودند که امروزه هم در غزه تونل هایی حفر می شود و این می تواند برای مخاطب جذاب باشد.
محمدعلی نباتی مسئول امور بین الملل انتشارات کتاب جمکران در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز با بیان اینکه از زمان اعلام تقریظ کتاب توسط مقام معظم رهبری، از مجموع های مختلفی همراهی و همکاری هایی صورت گرفت تا این کتاب به نحو احسن تبلیغ و ترویج شود گفت: پویش، برنامه های تبلیغی و ترویجی، برنامه های معرفی، رونمایی، نقد و بررسی، تبلیغات شهری، زیرنویس های تلویزیونی و گزارشات مکتوب و تصویری از جمله کارهایی بود که برای معرفی کتاب در سطح گسترده انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه کتاب «معبد زیرزمینی» یک کتاب خانواده است ادامه داد: این کتاب برای همه رده های سنی مناسب است و به جز رده سنی کودک، به واسطه شخصیت محوری، زبان روان نویسنده و مفاهیم خوبی که در کتاب است می تواند از نوجوان تا بزرگسال را شامل شود و از محتوای کتاب پند و عبرت بگیرد و مفاهیمی چون ایثار و شهادت را در کتاب پیدا کند و قلم نویسنده به گونهای است که می توان این کتاب را یک کتاب مناسب خانواده نامید.
در بخشی از کتاب می خوانیم:
حاجی از اتاق که آمد بیرون ، گفت باید برود جایی دنبال سروان میرحسینی. ما همین جا توی پایگاه بمانیم. ناهار هم همین جا می دهند. فقط خیلی توی دست و پای این وآن نرویم.
من و صمد و اکبرو حسن نشستیم روی صندلی گوشه محوطه و به تمرین سربازها نگاه کردیم. سرباز صفر بودند و دور محوطه میدویدند. تازه دیدم پشت سر سربازها حسین و احمد هم دارند میدوند. احمد هم میدوید هم از خنده غش کرده بود. بعد کشیدند کنار و به دیوار تکیه دادند.
سربازها منظم در چهار صف ایستادند و به سمت محوطه پشت ساختمان فرماندهی رفتند. یک دفعه صدای آژیرقرمزبلند شد. از جا پریدیم. نمی دانستیم پناهگاه کجاست. محوطه از آدم خالی شده بود. یک درجه دار از بین پنجره هوار کشید: «پشت ساختمان. بدوید. پناهگاه اونجاست.»..
انتهای پیام/
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1026389/«معبد-زیرزمینی»-داستانی-از-حفر-تونل-در-عملیات-فتح-المبین--توجه-رهبری-به-یک-رمان-دفاع-مقدسی