پیام
خوزستان - سیاره مریخ بیستوسوم دی به نزدیکترین فاصله از زمین میرسد، این پدیده با تلسکوپ یا دوربین دوچشمی قابل رصد است.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، مدار سیاره مریخ یکشنبه -بیستوسوم دی- آن را به نزدیکترین فاصله از زمین، حضیض زمینی، میبرد که از فاصله 0.64 واحد نجومی ما عبور میکند، از آنجایی که اندازه و روشنایی سیاره مریخ در آسمان شب هنگام نزدیک شدن به زمین افزایش پیدا میکند، بهترین زمان برای رصد آن است.
این پدیده برای مریخ بهطور کامل واضح و مشخص است زیرا همسایه ما در منظومه شمسی است و کمی دورتر از خورشید در فاصله متوسط 1.52 AU میچرخد، در نتیجه بسته به اینکه دو سیاره در دو طرف مقابل خورشید باشند یا در مدارهای مربوطه خود از کنار یکدیگر عبور کنند، بیشترین حد تفاوت را در بین تمام سیارات در فاصله خود از زمین دارد.
در موقعیت حضیض، خورشید، زمین و مریخ در یک خط مستقیم قرار دارند و زمین در وسط قرار دارد، در نتیجه مریخ دقیقاً در مقابل خورشید در آسمان ظاهر میشود، نیمهشب به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد و تقریباً کل ساعات شب قابل مشاهده است؛ هر حضیض زمینی مریخ با یک تقابل خورشیدی به صورت تقریباً همزمان همراه است، اما این دو رویداد به دلیل بیضی بودن قابل توجه مدار مریخ معمولاً با فاصله چند روز از یکدیگر رخ میدهند، در این موقعیت مریخ به حداکثر قطر زاویهای 14.6 ثانیه قوسی در نزدیکترین فاصله و حداکثر روشنایی با قدر منفی 1.4 خواهد رسید؛ حتی در نزدیکترین فاصله سیاره سرخ از زمین، هرگز نمیتوان مریخ را بیش از یک نقطه نورانی ستاره مانند به رنگ قرمز با چشم غیرمسلح تشخیص داد.
سیاره مریخ از اصفهان از ساعت 18:11 قابل رصد است، به طوری که هفت درجه بالاتر از افق شمال شرقی شما واقع میشود، سپس ساعت 00:37 حدود 82 درجه بالاتر از افق جنوبی شما قرار میگیرد و ساعت 06:47 نیز از دسترس خارج میشود.
سیاره زهره در وضعیت دوگانگی سیاره زهره یکشنبه -بیستوسوم دی- در ظهور خود به فاز نیمه میرسد و با قدر منفی 4.4 به شدت میدرخشد، این پدیده از اصفهان در موقعیت مناسب قرار میگیرد و در زمان طلوع خورشید به ارتفاع 42 درجه بالای افق میرسد؛ مدار سیاره زهره به خورشید نسبت به مدار زمین به خورشید، نزدیکتر است، به این معنا که همیشه نزدیک به خورشید به نظر میرسد و در بیشتر مواقع در تابش خیرهکننده خورشید محو میشود؛ هربار که سیاره زهره به بزرگترین جدایی از خورشید میرسد، برای چند ماه قابل مشاهده است. لحظاتی که از آن به عنوان بزرگترین کشیدگی یاد میشود، این اتفاق تقریباً هر 1.6 سال یک بار تکرار میشود.
در این مواقع، سیاره زهره بهقدری درخشان است که پس از خورشید و ماه، سومین جرم درخشان در آسمان در نظر گرفته میشود و اغلب به آن ستاره صبح یا ستاره عصر گفته میشود؛ فاز زهره با توجه به موقعیت آن نسبت به زمین متفاوت است، برای نمونه زمانی که بین زمین و خورشید قرار میگیرد طرفی که به سمت زمین میچرخد مانند ماه نو بهطور کامل روشن نیست؛ برعکس، زمانی که در مدار خود در مقابل زمین قرار میگیرد و تقریباً از پشت خورشید عبور میکند، مانند ماه کامل روشن به نظر میرسد.
در این زمان، سیاره زهره در دورترین فاصله خود از زمین قرار دارد، بنابراین در واقع کمنورتر از زمانهای دیگر است؛ سیاره زهره در یک نیمه فاز میانی، به نام دوگانگی در دورترین فاصله از خورشید به نظر میرسد.
کد خبر 828741
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1026910/سیاره-مریخ-در-وضعیت-حضیض-زمینی-قرار-میگیرد