پیام
خوزستان - مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: با توجه به حجم نفت درجای مخازن بنگستانی، در صورت موفقیتآمیز بودن این پروژه پایلوت، تزریق آب میتواند نقش بسزایی در افزایش ذخایر نفت قابل برداشت مخازن مناطق نفتخیز جنوب، به مقدار بیش از 5 میلیارد بشکه داشته باشد.
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، فرخ ناصریکریموند یکشنبه (23 دی) در حاشیه دومین روز پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت
خوزستان اظهار کرد: ازدیاد برداشت از دیرباز، در مبحث بهبود و افزایش برداشت از مخازن نفت و گاز، ارزیابی تکنیکهای پایه گازی، آبی و انتخاب مناسبترین روش در صدر برنامههای شرکتهای نفتی قرار داشته است.
وی با اشاره به اینکه مطالعات امکانسنجی در میدانهای تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نشان میدهد روشهای ازدیاد برداشت مخزنمحور برای مخازن زیراشباع (عمدتاً بنگستانی) و مخازن اشباع در اولویت قرار دارد، بیان کرد: استفاده از روشهای پایه گازی در اینگونه مخازن، ممکن است با ریسک قابل ملاحظهای همراه باشد، به همین دلیل مطالعه روشهای پایه آبی در مخازن متراکم غیرشکافدار اهمیت ویژهای دارد و در سالهای اخیر کانون توجه کارشناسان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بوده است.
مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب افزود: تزریق آب در مخزن ایلام میدان اهواز بهعنوان نخستین پروژه عملیاتی ازدیاد برداشت پایه آبی در مخازن مناطق نفتخیز در قالب پنج بسته شامل مطالعات مخزن، اعتبارسنجی تزریق، برنامه چاه، پایش و تأسیسات سطحالارضی آغاز شد.
ناصریکریموند ادامه داد: بسیاری از فعالیتهای انجامشده در این پروژه همانند مدلسازی مخزن بهمنظور تزریق آب، طراحی آزمایشهای پیشرفته، مشخصهسازی مخزن در مقیاس آزمایشگاه، چاه و مخزنمحور برای نخستین بار در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با موفقیت انجام شد.
وی گفت: همچنین برای نخستین بار تزریق و سیلابزنی آب کمشور (پس از طراحی با نرمافزارهای تخصصی) برای بررسی ظرفیت تزریقپذیری در چاه 402 اهواز بنگستان در حدود یک ماه و تا دبی 5 هزار بشکه در روز انجام شد که با وجود خصوصیات تقریباً ضعیف این مخزن، آنالیز اولیه نتایج حاکی از موفقیتآمیز بودن آزمایش در چاه مذکور بود.
مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به دستاوردهای این پروژه اظهار کرد: تغییر تکمیل چاههای تزریقی و تولیدی در ناحیه پایلوت، روزآمد کردن تأسیسات سطحالارضی مورد نیاز با هدف تزریق، تهیه بسته اجرایی و پایش پایلوت، انجام آزمایشهای پیشرفته (با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت) و استفاده از مشاوران با سابقه درخشان بینالمللی در پروژههای تزریق آب دنیا را میتوان از دستاوردهای مهم این پروژه برشمرد.
ناصریکریموند با اشاره به اینکه مقدمات و ارزیابیهای لازم برای اجرای آزمایش بلندمدت تزریقپذیری و اجرای پایلوت تزریق آب کمشور انجام شده است، گفت: بهزودی تزریق آب در مخزن بنگستان میدان اهواز آغاز میشود، همچنین برای بهبود و تکمیل روند ارزیابی پایلوت، افزایش عملکرد تزریق از طریق ایجاد شکاف هیدرولیکی و ظرفیتسنجی روشهای پایش همانند آزمایش ردیاب نیز در دستور کار قرار دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به حجم نفت درجای مخازن بنگستانی، در صورت موفقیتآمیز بودن این پروژه پایلوت، تزریق آب میتواند نقش بسزایی در افزایش ذخایر نفت قابل استحصال مخازن مناطق نفتخیز جنوب داشته باشد.
به گزارش شانا، پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت
خوزستان 22 تا 25 دی (شنبه تا سهشنبه) در اهواز دایر و بازدید از آن از ساعت 9 تا 17 برای عموم آزاد است.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1027934/پروژه-پایلوت-تزریق-آب-به-مخازن؛-روشی-نوین-برای-افزایش-ذخایر-نفت