پیام
خوزستان - به گزارش خبرنگار مهر، نشست «تأثیر زنان مقاومت» با عنوان «سرزمین را زنانش نگه می دارند» با حضور سید هدی موسوی خواهر شهید سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزب الله لبنان، لیلا موسوی دختر شهید سید رضی موسوی و بتول سالم دیب مادر فلسطینی و دانشجو پزشکی اهل غزه توسط کانون ادبی بانوی فرهنگ در سالن مرحومه صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
ریشههای انقلاب اسلامی در عراق، لبنان، یمن و فلسطین دیده میشود
سید هدی موسوی در ابتدای این نشست گفت: بچههای مقاومت در خط مقدم بودند و هستند. در خط مقدم مبارزه مهم است چه کسی به جنگ برود و مبارزه کند. گاهی به بچههای خط مقدم گفته میشد برای استراحت و جان تازه گرفتن به عقب برگردید اما آنها مخالفت کرده و گوش نمیکردند.
وی افزود: این سوال پیش میآید که آنها از چه انگیزه و عقیدهای برخوردار هستند که اصرار دارند بایستند، بجنگند و عقب نشینی نکنند؟ این انگیزه و عقیده چگونه شکل گرفته است؟ این انگیزه و عقیده از ذکر، کلام خدا و ارادت به اهل بیت (علیهم السلام) شکل گرفته و بروز پیدا کرده است. جبهه برای مجاهدان محلی برای دفاع نبود بلکه آنجا محفلی برای ذکر خداوند بود. جبهه همیشه مملو از ذکر خدا است. دلهای مجاهدین پر از عشق برای دیدار با خدا است. حس مسئولیت و مقاومت از ذکر خدا متولد شد. آنها از لحاظ اخلاقی احساس میکنند باید از مظلومان و ستم دیدگان حمایت کنند، به خاطر همین دست به قیام میزنند.
حزب الله وقتی تشکیل شد تعداد اعضایش از انگشتان یک دست کمتر بود
خواهر دبیرکل سابق حزب الله لبنان در ادامه سخنان خود گفت: آرامش و طمانینه دلهای مجاهدان از ذکر خدا و عبادت سرچشمه میگیرد و آرام است. جبهه ایمان مجاهدان فی سبیل الله را تقویت میکند. به آنها قوت قلب میدهد. کسانیکه بدون ذکر و یاد خدا زندگی میکنند در غفلت به سر میبرند و هر آنکس دچار غفلت شود راه مقاومت را گم میکند و شکست میخورد. آنکه به ذکر خدا تمسک بجوید پیروز است؛ اول بر نفس خودش و بعد بر دشمن خارجی. برای مجاهد فرقی نمیکند شهید بشود یا پیروز در هر صورت او تسلیم خداوند است، در هر صورت خود را پیروز و خوشبخت میداند. بر اساس اندیشه امام خمینی (ره) هم خون بر شمشیر پیروز است و این راز باقی ماندن مقاومت است.
به گفته سید هدی موسوی، امام راحل یک مکتب بزرگ و جامع بود. او بر دلها تصرف داشت. انقلاب امام بر پایه عقاید الهی و سخنان پیامبر (ص) شکل گرفت؛ پس طبیعی است فراتر از ایران و مرزهای جهان اسلام باشد و به این سطح عالی برسد. امروز ریشههای انقلاب اسلامی در عراق، لبنان، یمن و فلسطین دیده میشود. مبنا و اساس جنگ اخیر لبنان و طوفان الاقصی و حملات یمن علیه رژیم صهیونیستی، انقلاب اسلامی است و قائد این حرکت و جریان امام خمینی (ره) و آیت الله العظمی سید علی خامنه ای (مدظله العالی) است. مجاهدان از چنین مدرسه و مکتبی فارغ التحصیل شده اند.
وی اضافه کرد: برادرم سید عباس موسوی با گروه کوچکی که از انگشتان یک دست کمتر بودند، نزد امام آمد و از او برای ایستادگی، مقاومت و مقابله با رژیم صهیونیستی کمک خواست. حضرت امام ایشان را با لبخند و نگاه پر از تحسین تشویق کردند و گفتند: «به خاطر قدمی که میخواهید بردارید به شما تبریک می گویم. برای شما پیروزی و نصر نوشته شده است.» برخی به برادرم میخندیدند اینها قرار است حزب تشکیل بدهند؟ با این تعداد میخواهید مقاومت کنید؟ آیا توانایی مقابله به اندازه یک میخ دارند؟ تمرکز همین تعداد کم روی آیه «أَلا بِذِکرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ القُلُوبُ» بود. باور داشتند با ذکر خدا قوی و پیروز میشوند.
مقاومت زنان کمتر از مقاومت مردان سلاح به دست نیست
خواهر دبیرکل سابق حزب الله لبنان ادامه داد: مردم با دیدن سبک زندگی و سلوک مجاهدان جذب مقاومت میشوند. امروز مقاومت به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده است. زنان هم خودشان را عضوی از مقاومت میدانند. بچههایشان را به امید عضویت در مقاومت با روحیه عزت، کرامت و پایداری تربیت میکنند. زنها در جنگ اخیر لبنان قهرمانی را به تصویر کشیدند. لبنان کربلا شده است. بچههای زنها زیر آوارها هستند، شهید شده اند، میایستند و میگویند: «فدای مقاومت.» از هر خانه حداقل دو شهید تقدیم مقاومت شده است. هر چه دشمنی دشمن بیشتر میشود، مقاومت نیز بزرگتر میشود.
به گفته وی، اتفاقهایی که برای لبنان افتاد از انفجار پیجرها گرفته تا ترور فرماندهان ارشد و سید حسن نصرالله، شاید اگر غیر از لبنان برای هر کشور دیگری میافتاد مقاومت را رها میکردند اما در لبنان اینطور نشد؛ با وجود همه اتفاقات مردم به سمت مقاومت آمدند و این را مدیون تربیتی هستیم که سید عباس موسوی و سید حسن نصرالله آغاز کننده آن بودند. سید حسن عبایش را روی جامعه لبنان کشید. لبنان قلب نبرد است. با وجود سختیهای جنگ، آوارگی و مشکلات اقتصادی زنان نه تنها عقب نشینی نکردند بلکه دوشادوش مردان با صبر و تربیت فرزندان جهاد کردند. صبر این بانوان از روی عزت است نه تسلیم و ترس. زنان سکوی رسانهای شده اند. پول جمع میکنند و برای آوارگان غذا و لباس تهیه میکنند. این نوع مقاومت زنان لبنانی کمتر از مقاومت مردانی که سلاح به دست میگیرند، نیست.
فرماندهان، فرمانده به دنیا نمی آیند؛ تربیت زنان فرمانده ساز است
وی با بیان اینکه مقاومت موضع عزت است، افزود: زنان در کانون توجه اشغالگران صهیونیستی قرار دارند چون به خاطر نقش بنیادینی که در اجتماع دارند روحیه مقاومت در خانواده را بالا میبرند. بانوان زینبی روحیه مردان مجاهد را بالا میبرند و آنها را به ایستادگی و مقاومت تشویق میکنند. زن مدرسه است. فرماندهان، فرمانده به دنیا نمی آیند بلکه به خاطر تربیت زنان در خانه و خانواده به فرماندهی می رسند. هر خانهای که در راه مقاومت شهید داده است، در آن خانه مربی زن بوده است. برادرم سید عباس موسوی معتقد بود زن در خانه و خانواده مانند شعله است. این شعله باعث میشود مقاومت در آن خانه روشن بماند و اهل آن خانه به فکر مقاومت باشند. امتی که فرماندهانش شهید هستند امتی زنده است. یک شهید برود شهید دیگر متولد و زنده میشود.
سید هدی موسوی گفت: زن ایرانی الگو است. او در تمام میدانها از سایر زنان جهان پیشی گرفته است. عزم و اراده آنها از ذکر خدا و اطاعت از اهل بیت (علیهم السلام) سرچشمه گرفته است. اهل بیتی که یک روز و ذرهای مقابل ظلم سر خم نکردند. از خانمهای ایرانی که بانوان مجاهد لبنانی را تنها نگذاشتند تشکر میکنم. زنهای ایرانی بدون هیچ چشم داشتی و خالصانه پیرو منویات رهبر معظم انقلاب هدایای مادی و معنوی و طلاهایشان را برای ما ارسال کردند. تمسک به ولایت فقیه تمسک به ولایت رسول الله (ص) است.
بتول سالم دیب در ادامه نشست مذکور گفت: بانوان فلسطین بانوان حافظ قرآن هستند. حضرت خدیجه (س) و حضرت آسیه (س) الگوی زنان در غزه هستند. مقاومت این بانوان از دل قرآن سرچشمه میگیرد. زنان در غزه با وجود اینکه از سادهترین حق و حقوقی که میتوانند از آن برخوردار باشند، محروم هستند، طلاها و خانههایشان را میفروشند و به جبهه مقاومت کمک میکنند.
وی افزود: برای تحصیل به ایران آمده ام. دانشجوهای فلسطینی بعد از اتمام تحصیلاتشان به وطنشان بازخواهند گشت. دغدغه باز پس گیری سرزمین اشغال شده فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، سینه به سینه و نسل به نسل منتقل میشود، اینطور نیست که نسل جدید از این قضیه غافل باشد یا نسبت به آن بی تفاوت باشد. فلسطین که بودم به خاطر شرایط جنگ همیشه در حال جا به جایی و نقل مکان بودیم. تنها خانهای که به مدت ده سال در آن زندگی کردم بمباران و خراب شد. روزی که به فلسطین برگردم، اولین جایی که بروم آن خانهای است که در آن ده سال خاطره داشتم. خانه را میتوان دوباره بازسازی کرد اما آدمها و خاطرهها را که دیگر نیستند نمیشود برگرداند.
صبر و مقاومت را باید از کودکی به فرزندان آموزش داد
لیلا موسوی از سخنرانان دیگر نشست مذکور گفت: پدرم رفته بود شش ماه در سوریه بماند اما شش ماه شد 27 سال و من در دمشق به دنیا آمدم. هشت ساله بودم که برای اولین بار متوجه حساسیت شغل پدرم شدم. پدرم موقع رفتن به مأموریت برای من نامه نوشته بود. یک ساعت طول کشید تا با سواد یک کودک هشت ساله بتوانم نامه پدر را بخوانم. پدر نوشته بود: «لیلا سادات کل خانواده را به تو سپردم. جایی میروم که شاید برنگردم.»
وی افزود: مفهوم صبر و مقاومت را باید از کودکی به فرزندان آموزش داد و پدرم نیز فرزندانش را از سنین کودکی با مقاومت آشنا کرد. پدرم در تمام درگیریهای سوریه حتی یک شب اجازه ندادند چراغ حرم حضرت زینب (س) خاموش بماند.
کد خبر 6347153
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1029398/گزارش-مهر-از-نشستی-با-حضور-خواهر-دبیرکل-شهید-حزبالله-لبنان؛-مقاومت-قطعا-ادامه-دارد