پیام
خوزستان - به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، «مهدی خانعلیزاده» پژوهشگر مطالعات امنیت بینالملل در نشست «ایران و مقاومت؛ مسئله فقط اسرائیل نیست» از سلسله نشستهای تخصصی فتح قریب که در مرکز نمایشگاهها و همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار داشت: اتفاقات اخیر در خاورمیانه تقابل دو واحد سیاسی نیست بلکه مسئله فراتر از این بوده و به همین دلیل ابعاد، پیروزی و شکست آن متفاوت است.
وی افزود: اتفاقاتی که در حال حاضر در منطقه غرب آسیا درگیر آن هستیم از زمان فروپاشی عثمانی و جنگ جهانی اول آغاز شده است. حدود 100 سال پیش منطقه تحت حکومت امپراطوری عثمانی بود و پس از جنگ جهانی اول این امپراطوری فرو پاشید.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بعد از فروپاشی عثمانی در سال 1915، دو ژنرال فرانسوی و انگلیسی طرح تقسیم منطقه را بین این دو کشور طراحی کردند از همین رو موافقتنامه «سایکس-پیکو» را امضا کردند. این توافقنامه با هدف تقسیم سوریه، عراق، لبنان و فلسطین میان فرانسه و بریتانیا امضا شد در صورتیکه این مناطق پیش از آن تحت کنترل عثمانی بود.
خانعلیزاد، تصریح کرد: بریتانیا و فرانسه در جنگ جهانی دوم نتوانستند این اهداف خود را در خاورمیانه محقق کنند و فرانسه رفته رفته از منطقه حذف شد و انگلستان نیز از آسیبهایی که دیده بود حوالی دهه 70 منطقه را ترک کرد.
وی گفت: پس از جنگ جهانی دوم در سال 1948 اسرائیل تاسیس شد، جو بایدن که در آن دوران یک سناتور بود، اذعان داشت که اگر اسرائیل وجود نداشت آمریکا باید اسرائیلی دیگر خلق میکرد. در واقع اسرائیل یک پروژه و فرایند بود تا بتواند دوران پسا جنگ و اهداف آنان را محقق کند.
این نویسنده و مترجم با اشاره به جنایات اسرائیل در لبنان و فلسطین خاطرنشان کرد: جنگ قانا در 18 آوریل 1996 رخ داد که در آن ارتش اسرائیل محوطه سازمان ملل روستای قانا در جنوب لبنان را زیر آتش سنگین توپخانهای قرار داد، این حمله در جریان نبردهای شدید بین نیروهای دفاعی اسرائیل و حزبالله صورت گرفت.
نتیجه جنگ 33 روزه، پیروزی حزب الله بود
پژوهشگر مطالعات امنیت بینالملل خاطرنشان کرد: سال 2000 اسرائیل توسط حزبالله عقب رانده شد و در سال 2006 جنگ 33 روزه رخ داد که خروجی این جنگ، شکست اسرائیل و پیروزی حزبالله بود.
خانعلیزاده بیان داشت: وقتی که با عملیات نظامی موفق نشدند، تصمیم گرفتند به سراغ جنگ سیاسی بروند، از همین رو طرح «ابراهیم» را مطرح کردند؛ این طرح بیانیه مشترک بین اسرائیل، امارات و ایالات متحده بود که در 13 اوت 2020 منعقد شد که میخواست به توافقنامه عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل منجر شود؛ لذا در طرح ابراهیم، دستاوردی که در 100 سال نظامیگری محقق نشد، میخواستند با طرح سیاسی به آن دست یابند.
طوفانالاقصی، جریان مقاومت را احیا کرد
وی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه اینجا است که سه روز قبل از اجرای عملیات طوفانالاقصی، قرار بود فرایند و عادیسازی صورت گیرد و شکل منطقه تغییر کند، اگر این عملیات انجام نشده بود آنان به اهداف 100 سال پیش خود رسیده بودند.
پژوهشگر مطالعات امنیت بینالملل با اشاره به اینکه طوفانالاقصی اتفاق درستی بود و اگر این مساله اتفاق نمیافتاد قرار بود همان بلائی که سر سرخپوستان آمریکا آوردند سر مردم فلسطین بیاورند، افزود: اگر مسئله مقاومت نباشد، فلسطین از بین میرفت و طوفانالاقصی جریان مقاومت را احیا کرد.
خانعلیزاده ادامه داد: هرچند ما در جریان این مساله، سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و جمعی از فرماندهان محور مقاومت را از دست دادیم، اما جلوی تحقق نقشه آنان گرفته شد.
اقتصاد اسرائیل از بین رفت
وی افزود: پس از آتشبس با حماس، اسرائیل به 100 سال قبل بازگشت و دوباره زمینه برای بازسازی مقاومت و فلسطین ایجاد شده است.
پژوهشگر مطالعات امنیت بینالملل اظهار داشت: اسرائیل از طریق کانال سوئزو باب المندب مبادلات اقتصادی و صادرات و واردات خود را انجام میداد، اما با مقاومت مردم یمن این کانال در حال حاضر تقریبا متروکه و اقتصاد اسرائیل مختل شده و 24 درصد اقتصاد اسرائیل از بین رفته است.
خانعلیزاده یادآور شد: روند تحولات و اتفاقات خاورمیانه نشان میدهد اسرائیل ضعیفتر از همیشه است و از زمان تاسیس با چند کشور عربی از جمله مصر، سوریه، لبنان و برخی کشورها جنگیده است و اکنون در ضعیفترین حالت ممکن قرار گرفته است و صهیونیستها از 7 اکتبر از سرزمینهای اشغالی فرار کردند و تاکنون بازنگشتهاند.
وی با بیان اینکه آمریکا تاکنون 300 میلیارد دلار به اسرائیل تجهیزات داده است، تصریح کرد: اگر حمایتهای آمریکا نباشد آنها حتی یک روز هم دوام نمیآورند.
وی با بیان اینکه آمریکا تاکنون 300 میلیارد دلار به اسرائیل تجهیزات داده است، تصریح کرد: اگر حمایتهای آمریکا نباشد آنها حتی یک روز هم دوام نمیآورند.
عملیات وعده صادق 2 نتیجه مطالبهگری مردم بود
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکا دیگر در منطقه غرب آسیا بازیگر نیست عنوانن داشت: وظیفه ما مطالبهگری است، یکی از بالهای موفقیت ما در وعده صادق 2 مطالبهگری مردم بود. اگر پیروزی حاصل شود این به نفع همه ما است، اما اگر شکست بخورد تکتک ما مسئول هستیم و لذا باید مطالبهگر باشیم.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط ارتش: پیروزی بزرگ غزه اراده مقاومت را مستحکمتر کرد ایزدی: صهیونیستها چارهای جز پذیرش آتشبس نداشتند اژهای: رژیم صهیونیستی از سر استیصال به آتشبس تن داد
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1031533/آتشبس-با-حماس،-اسرائیل-را-به-100-سال-قبل-بازگرداند