پیام
خوزستان - گروه بینالملل دفاعپرس: توانایی محور مقاومت در اداره جنگ طولانیمدت در غزه، نشاندهنده مدیریت راهبردی، مقاومت مردمی، توسعه تسلیحاتی و تاکتیکی، قدرت رسانهای و حمایت منطقهای است. این توانمندیها، رژیم صهیونیستی را در یک بحران فرسایشی گرفتار کرده و موجب تغییر معادلات در منطقه شده است.
اگر بخواهیم توانمندیهای محور مقاومت را مورد بررسی و کنکاش قرار بدهیم در ابتدا باید به توانمندی نظامی و تسلیحاتی آن اشاره کنیم.
این توانمندیها شامل توان دفاعی و تهاجمی پیشرفته، تولید و توسعه موشکی، پهپادهای تهاجمی و شناسایی و تونلهای استراتژیک است.
در حوزه توانمندی دفاعی و تهاجمی پیشرفته باید به این موضوع اشاره کرد که گروههای مقاومت فلسطینی مانند حماس و جهاد اسلامی، در کنار سایر گروههای مقاومت توانستهاند با استفاده از تاکتیکهای جنگ نامتقارن، سیستم دفاعی رژیم صهیونیستی را به چالش بکشند. نمونه بارز و روشن آن را میتوانیم در عملیات «طوفانالاقصی» در هفتم اکتبر سال 2023 درنظر بگیریم که دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی این رژیم اشغالگر را با بحران بی سابقهای روبهرو کرد.
تولید و توسعه موشکی هم حوزه مهم دیگری است که طی این مدت، گروه مقاومت فلسطینی حماس با وجود محاصره شدید، موفق به تولید و بهبود برد، دقت و قدرت تخریب موشکها شده است. البته این موضوع فقط به حماس منحصر نشده و حزبالله لبنان، گروههای جهادی عراقی و بویژه انصارالله یمن نیز در این حوزه بسیار خوب عمل کردند. ضمن اینکه این موضوع خودش را در 15 ماه جنگ غزه به خوبی نشان داد و مقاومت توانست با انجام عملیاتهای موشکی ضربات سخت و دردناکی را به دشمن صهیونیستی وارد کند.
در حوزه توانمندی پهپادهای تهاجمی و شناسایی نیز کارنامه و عملکرد گروههای مقاومت حماس، حزبالله، انصارالله و حتی گروههای جهادی عراقی نیز کاملا روشن و افتخارآمیز است. زیرا در طول یک سال و سه ماه جنگ غزه شاهد بودیم که تمامی گروههای مقاومت در منطقه از پهپادهای شناسایی برای جمعآوری اطلاعات از مواضع دشمن استفاده کرده و در تکمیل اقدامات خود با به کارگیری پهادهای تهاجمی و انتحاری حملات دقیقی را علیه دشمن صهیونیستی انجام دادند.
اما بیشک یکی نقاط قوت محور مقاومت و بالطبع گروههای مقاومت در منطقه در میدان نبرد با رژیم صهیونیستی توانمندی در حوزه ساخت و بهرهمندی از تونلهای استراتژیک است. به عنوان نمنونه باید گفت که شبکه تونلهای زیرزمینی غزه به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای بقا و مانورهای تاکتیکی مقاومت عمل کرده است. ضمن اینکه مبارزان حماس با استفاده از این تونلها موفق شدند تا امروز ضربات فراوانی را به نظامیان و ارتش رژیم صهیونیستی وارد کنند.
از طرف دیگر، اگر بخواهیم توانمندیهای محور مقاومت را در حوزه اطلاعاتی و امنیتی بررسی کنیم باید به مواردی، چون حفظ انسجام اطلاعاتی، نفوذ امنیتی در سیستم اطلاعاتی دشمن و مدیریت عملیاتهای سایبری اشاره کنیم. در حوزه حفظ انسجام اطلاعاتی باید گفت که محور مقاومت موفق شده است اطلاعات حساس خود را از دسترس رژیم صهیونیستی دور نگاه دارد و عملیاتهای اطلاعاتی را به صورت موفقیتآمیز انجام دهد.
نفوذ امنیتی در سیستم اطلاعاتی دشمن حوزه دیگری است که ازجمله توانمندیهای محور مقاومت محسوب میشود. ضمن اینکه بر اساس اخبار و گزارشهایی که تا امروز در رسانههای فلسطینی، منطقهای و حتی بینالمللی منتشر شده نیروهای مقاومت در چندین مورد، توانستهاند به اطلاعات نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی دست پیدا کنند.
در حوزه توانمندی اطلاعاتی و امنیتی محور مقاومت، مدیریت عملیاتهای سایبری نیز نقش و تاثیر قابل توجهی در فعالیتها و عملیاتهای گروههای مقاومتی دارد. بر همین اساس نیز باید گفت که محور مقاومت در جنگ سایبری علیه رژیم صهیونیستی فعال بوده و تا امروز با طراحی، برنامه ریزی و انجام چندین عملیات سایبری به زیرساختهای دیجیتالی و امنیتی این رژیم اشغالگر ضرباتی سنگین و جبرانناپذیری را وارد کرده است.
اما یکی دیگر از توانمندیهای محور مقاومت در میدان نبرد با دشمن صهیونیستی، مدیریت صحیح و هوشمند منابع در شرایط محاصره توسط دشمن صهیونی بوده است. زیرا استمرار جنگ برای بیش از 15 ماه نشان میدهد که محور مقاومت توانسته است در شرایط محاصره شدید، تأمین تسلیحات، مهمات و نیازهای اساسی خود را مدیریت کند.
در پایان خاطرنشان میشود که عملکرد همزمان و برنامه ریزی شده گروههای محور مقاومت در لبنان، عراق، یمن و سوریه نقش مهمی در افزایش فشار بر رژیم صهیونیستی داشتند و توانستند جبهههای متعددی را علیه آن فعال نگاه دارند. بر همین اساس هم باید گفت حملات هماهنگ از سوی حزبالله لبنان، حوثیهای یمن و گروههای مقاومت عراقی به رژیم صهیونیستی و منافع آن، نشاندهنده هماهنگی راهبردی محور مقاومت است.
انتهای پیام/ 134