پیام
خوزستان - اردوی درمانی، آموزشی و فرهنگی ویژه جانبازان اعصاب و روان و خانواده معظم این عزیزان، به همت اداره کل پیشگیری و بهداشت روانی معاونت بهداشت و درمان و اداره کل امور ورزشی و اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران از پنجم تا ١٤ دیماه در رامسر برگزار شد.
به گزارش «ایثار»، جلال سیانی، رئیس اداره بهداشت روانی و آموزش اداره کل پیشگیری و بهداشت روانی در رابطه با این برنامه اظهار کرد: با هدف تقویت و توسعه نشاط و سلامت خانواده ایثارگران، پیرو برنامهریزی مشترک میان اداره کل پیشگیری و بهداشت روانی معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران و اداره کل ورزشی و اردویی معاونت فرهنگی و آموزشی و نیز همکاری اداره کل بنیاد شهید استان مازندران اردوی درمانی، آموزشی و فرهنگی ویژه جانبازان معزز اعصاب و روان به همراه خانواده، از 19 استان کشور از جمله استانهای تهران، آذربایجان شرقی آذربایجان غربی، شهرستانهای استان تهران، قزوین، لرستان، اردبیل، زنجان، قم، مرکزی، چهارمحال بختیاری، مازندران، البرز، سمنان، همدان، اصفهان، کردستان، ایلام و خراسان جنوبی در سه دوره متوالی در استان مازندران، شهرستان رامسر، هتل کوثر برگزار شد.
وی افزود: این اردو با محوریت پایش تخصصی، ویزیت عمومی و تخصصی، آموزشهای درمانی و برنامههای تفریحی و مسابقات ورزشی ویژه جانبازان اعصاب و روان به همراه خانواده آنان، با حضور پزشکان متخصص، پزشکان پایش سلامت، روانشناسان و کارشناسان فرهنگی برای تعداد 320 نفر (228 جانباز و همسرانشان،92 نفر فرزندان) برگزار شد.
رئیس اداره بهداشت روانی و آموزش اداره کل پیشگیری و بهداشت روانی در خصوص برنامههای این اردو گفت: محورهای پایش و غربالگری، ویزیت تخصصی جانبازان و همسرانشان و کلاسهای آموزشی سلامت خانواده، توانمندسازی، مهارت تاب آوری، راز شادکامی ماندگار برای جانبازان و همسران و همچنین دوره آموزشی ارتباط موثر، آشنایی با فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و خطرات ناشی از آن برای فرزندان نیز از برنامههای این اردو بود.
سیانی اهم برنامههای انجام شده در این اردو را شامل موارد زیر عنوان کرد:
برنامههای پایش تخصصی و عمومی:
با توجه به شرایط روحی و روانی خاص جانبازان اعصاب و روان و همسران آنان که به نوعی مراقبین سلامت جانبازان اعصاب و روان محسوب می شوند، توسط متخصصین روانپزشکی داخلی، روانشناسی و پزشک پایش سلامت به تعداد 228 نفر از جانبازان اعصاب و روان و همسران آنان مورد ویزیت قرار گرفتند و مداخلات تخصصی و مشاورههای درمانی برای این افراد برنامهریزی شد و اطلاعات سلامت ویزیت آنان نیز در سامانه سجایا بنیاد ثبت شد. شایان ذکر است برای هر دوره ، یک روز کامل برنامه ویزیت و پایش سلامت این عزیزان در نظر گرفته شده بود.
برنامههای آموزشهای درمانی:
کلیه شرکت کنندگان این برنامه در قالب سه گروه جانبازان اعصاب و روان همسران و فرزندان آنان بصورت گروهبندی آموزشهای پیشگیرانه از قبیل آشنایی با روانپزشکی در سالمندی، مهارت خود مراقبتی، مهارت تاب آوری مهارت شادکامی، مهارت ارتباط موثر، تحکیم خانواده توسط روانشناسان با تجربه تحت آموزش قرار گرفتند و بازخوردهای مطلوبی از سوی شرکت کنندگان دریافت شد.
برنامههای تفریحی و ورزشی:
در این برنامه فعالیتهای تفریحی، ورزشی و فرهنگی از قبیل بازدید از موزه تاریخی رامسر، برگزاری مسابقات ورزشی به همراه جایزه نفر اول تا سومی در گروههای مختلف و برنامههای تفریحی خاطرهگویی برگزاری جنگ شادی و خانوادگی و اجرای موسیقی زنده با مشارکت اداره کل ورزشی و اردویی برای هر سه دوره برگزار شد. شایان ذکر است در جمع بندی نظرسنجی این برنامه، ایثارگران نسبت به برگزاری این دورهها بصورت سالانه متوالی، تاکید زیادی داشتند.
برنامههای ارزیابی سلامت روان :
در این برنامه از کلیه جانبازان و همسران شرکت کننده تستهای ارزیابی روانشناختی از قبیل بررسی سلامت روانی اجتماعی، بررسی کیفیت زندگی، بررسی اضطراب و افسردگی به عمل آمد که نتایج آن برای برنامهریزیهای بعدی برای این گروه هدف مورد استفاده قرار میگیرد.
سیانی با اشاره به اینکه اجرای اینگونه اردوها بصورت منطقهای و استانی در قالب اردوهای یک روزه و چند روزه برای سالهای آتی برای گروه هدف برنامهریزی میشود، تاکید کرد: رویکرد اینگونه برنامهها با محوریت پیشگیری و درمانی در نظر گرفته می شود.
انتهای پیام/
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1032376/اردوی-درمانی،-آموزشی-و-فرهنگی-جانبازان-اعصاب-و-روان-برگزار-شد