پیام
خوزستان - به گزارش خبرنگار مهر، سیدمهدی مطیعی پیش از ظهر امروز یکشنبه در نشست خبری که در سالن شورای شهر اهواز برگزار شد به سفر رئیس جمهور به
خوزستان اشاره کرد و گفت: این سفر تأثیرگذار خواهد بود؛ شورای شهر در کنار مجموعههای خدمات رسان علی الخصوص استانداری خواهد بود و هرآنچه در توان داربم پای کار خواهیم آورد تا میزبان خوبی باشیم.
رئیس شورای اسلامی کلان شهر اهواز با بیان اینکه مجموعه شهرداری و شورای شهر در سفر سه موضوع را پیگیر خواهند بود، تصریح کرد: ابتدا بحث مهم مترو که داغی بر دل مردم شده است را به جد و خاضعانه خواهیم خواست تا به این مساله ورود و کمک کنند که به سرانجام برسد.
وی اضافه کرد: کمک به دفع آبهای سطحی مساله دیگر است، همچنین با توجه به حجم نابسامانیها، قیر رایگان و یارانهای را درخواست خواهیم کرد.
رئیس شورای اسلامی کلان شهر اهواز گفت: از روز اولی که شورای ششم شکل گرفت، نیازسنجی کرده و ارتباطی با مردم اقصی نقاط اهواز برقرار کردیم تا بتوانیم خواست آنها را احصا کنیم و در نهایت چهار اولویت آسفالت، دفع آبهای سطحی، انضباط مالی و اداری و نظافت مد نظر قرار داده شد.
مطیعی با اعلام اینکه در 5 ماه اخیر بیش از 100 جلسه مختص کمیسیونهای تخصصی تشکیل شده است عنوان کرد: اجازه نداده ایم هیچ لایحهای بر زمین بماند علاوه بر این مباحث کارشناسی صورت گرفته و تعیین تکلیف شده اند.
وی سامانه 137 را مختص پیگیری و ارتباط مردمی خواند و افزود: در بهنگام رسیدگی ایراد داریم که در جهت رفع آن حرکت کردیم به گونهای که میتوان گفت چهارسال اخیر روند بهبود بهتر بوده اما با خواستههایمان به شدت فاصله دارد.
بودجه تعیین کننده خط مشی حرکت در سال آینده
رئیس شورای اسلامی کلان شهر اهواز گفت: بودجه میتواند تعیین کننده خط مشی حرکت ما در سال آینده باشد لذا در تلاشیم تا از صاحب نظران، نظراتی گرفته و با ملاک قرار دادن آن کار را پیش ببریم.
مطیعی ادامه داد: مسئلهای که هزینه کرد حق آلایندگی را با چالش مواجه کرده این بوده که اطلاعات ناصحیح مطرح شده مبنی بر اینکه این حق آلایندگی برای اولین بار پرداخت میشود در حالی که در ادوار مختلف پرداخت میشد.
وی در خصوص میزان ارزش افزوده و حق آلایندگی دریافتی عنوان کرد: در سال 1399، یکصد و چهار میلیارد تومان ارزش و 342 میلیارد تومان حق الایندگی، در سال 1400 میزان ارزش افزوده 290 میلیارد تومان و حق آلایندگی 686 میلیارد تومان، سال 1401 مبلغ ارزش افزوده 887 میلیارد تومان و یک هزار و 400 میلیارد تومان حق آلایندگی و در سال 1402 نیز قریب به یک هزار و 600 میلیارد تومان ارزش افزوده و یک هزار و 200 میلیارد تومان حق آلایندگی بوده است.
رئیس شورای اسلامی کلان شهر اهواز اضافه کرد: حق آلایندگی و ارزش افزوده، بر اساس تشخیص اولویتها در شهر هزینه شده است و قبل از پایان سال ریز هزینه کرد ارائه خواهد شد.
مطیعی در خصوص گردشگری آبی بیان کرد: ساز و کار پرداخت به مسائل رودخانهای بر عهده سازمان آب و برق است، حتی در خصوص احداث جاده ساحلی نیز انجام کار با شهرداری بوده اما با موافقت سازمان آب و برق صورت گرفته است لذا در این خصوص مدیریت کار بر عهده این سازمان است.
وی ادامه داد: اخیراً سرمایه گذاری در خصوص گردشگری آبی خصوصاً استفاده از مواهب رودخانه کارون در شهر اهواز اقدام کرده و موافقت را گرفته است، ما نیز پای کار هستیم و از طریق سازمان آب و برق کار در حال انجام است و انشاءالله که به سرانجام برسد.
رئیس شورای اسلامی کلان شهر اهواز به موضوع آسفالت اشاره کرد و افزود: هر منطقه را با توجه به شرایط اقلیمی و زیرساختی باید مد نظر قرار دهیم، چالشهایی از جمله نمکی بودن زمین در بستر وجود دارد که طول عمر آسفالت را کاهش میدهد.
مطیعی با بیان اینکه کمربند سبز مسأله ای است که میتواند در آلودگی هوا گره گشا باشد اما از آن غفلت شده تصریح کرد: قانون گذار در خصوص کمربند سبز تعهدات و تکالیفی را تعیین کرده است؛ شهرداری اهواز در این زمینه مساحت هزار و 200 هکتار، راه شهرسازی یک هزار هکتار، گروه ملی 220 هکتار، نورد لوله 120 هکتار، فولاد کاویان 80 هکتار، مناطق نفت خیز جنوب یک هزار هکتار، فولاد
خوزستان 750 هکتار و فولاد اکسین 450 هکتار تعهد برایشان مشخص شده است.
وی اضافه کرد: مجموعه شهرداری از تعهدات خود 950 هکتار را در ادوار گذشته انجام داده ولی در سیل حدود 200 هکتار آن از بین رفت که کار واکاری این غرقابی انجام شده و قرارداد 250 هکتار باقیمانده نیز منعقد شده است.
رئیس شورای اسلامی کلان شهر اهواز با بیان اینکه نهالستانهای در اختیار مجموعههای شهرداری را فعال کرده که برخی توسط دانشگاهها مدیریت میشوند و نهال تولید میکنند تصریح کرد: در دوره قبلی کمیسیون محیط زیست تنها سه جلسه تشکیل داده اند در حالی که در دوره ششم بیش از 90 جلسه داشته اند. همچنین شورای شهر برای اولین بار به قراردادهای فضای سبز ورود کرده است.
مطیعی اظهار کرد: ایرادی وارد است که هیچگاه در کلان شهر اهواز هیچ پروژهای را با اشراف به قوانین ملی، ذیل ردیفهای بودجه اعتبارات ملی نبرده ایم.
عملکردمان در حوزه سرمایهگذاری بسیار بد است
وی گفت: متأسفانه در حوزه سرمایه گذاری نمره بسیار بدی داریم و نمیتوان از دستاورد شاخصی یاد کرد که قابل ارائه باشد اما قدمهایی برداشته شده که در مراحل ابتدایی کار هستند.
رئیس شورای اسلامی کلان شهر اهواز افزود: نگاه به سرمایه گذاری باید در بستر قانون و با پیوست فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی صورت گیرد. همچنین سرمایه گذاری در اهواز باید با آینده نگری انجام شود.
مطیعی بیان کرد: لایحه بودجه 1404 چهار روز گذشته ارسال شد اما هنوز هیچگونه بررسی صورت نگرفته لذا نمیتوان جزئیات آن را بیان کرد ولی در برنامه ویژه رسیدگی خواهد شد. انشاءالله در اولین جلسهای که برگزار شود ریز دادهها را به رسانهها اعلام خواهیم کرد.
وی به مسئله مترو اشاره و عنوان کرد: نمیدانم همکارانم با چه مستنداتی رقم اعلام کرده اند اما با توجه به محاسباتی که در این خصوص صورت گرفته برای فاز اول و دوم به طول حدود 11.5 کیلومتر قریب به 17 همت اعتبارات نیاز داریم که مجموعه مدیریت شهری پیشنهاد دارد 8.5 همت برعهده مجموعه شهرداری اهواز و درون استان باشد، مابقی را مجموعه دولت پای کار بیاید.
به گفته مطیعی، برای راه اندازی فاز اول مترو 24 ماه زمان لازم است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا از سوی شورای حل اختلاف نامه عزل سه عضو شورا آمده است، صحت دارد؟ عنوان کرد: بنده در جریان این مسئله نیستم، همچنین نامهای نیامده و داده در این خصوص وجود ندارد که بتوانم ارائه کنم.
رئیس شورای اسلامی کلان شهر اهواز با بیان اینکه ساختمانهای ناایمن از نظر اجرا، بر عهده معاونت شهرسازی فرمانداری و استانداری هستند تصریح کرد: با توجه به اتفاقات متروپل و یا ساختمان 6 طبقه، مجموعه شورا برای بهره برداری ساختمانهای ساخته شده در اهواز سخت گیری ها را بیشتر شده است و ارائه گزارش به مجموعه بالادستی تنها اقدام و وظیفه شورا است.
به گفته مطیعی، ایمنی ساختمان برعهده شهرداری نیست و با سازمان نظام مهندسی است.
کد خبر 6351710
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1032656/مدیریت-شهری-اهواز-چه-خواستهای-از-رییسجمهور-دارند؟