پیام خوزستان
تدوین سند راهبردی برای توسعه زیرساخت‌های هنری
سه شنبه 2 بهمن 1403 - 16:39:47
پیام خوزستان - افشین آزادی، مدیرکل حوزه هنری استان ایلام، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری موج موج اظهار داشت: حوزه هنری یک دستگاه هنری است، نه یک دستگاه فرهنگی یا تبلیغاتی و گاهی ماموریت‌های ما با ماموریت‌ دستگاه‌های فرهنگی اشتباه گرفته می‌شود، در حالی که ما تمرکزمان بر هنر و عمق تمدنی آن است.
وی اظهار داشت: در بدو آغاز به کار، تدوین یک نقشه تحول و سند راهبردی آغاز شده که این سند براساس گفتگو با نخبگان و هنرمندان استان و بررسی نقاط قوت و ضعف تهیه شده و در تلاشیم تا پایان امسال، یک برنامه راهبردی و عملیاتی برای چهار سال آینده تدوین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای توسعه زیرساخت‌های هنری، باید فضاهایی ایجاد شود که مردم بتوانند در آنجا فعالیت‌های هنری داشته باشند و از آن بهره‌مند شوند و امیدواریم با همکاری مسئولین و تمامی دست‌اندرکاران، بتوانیم این اهداف را محقق کنیم.
مدیرکل حوزه هنری استان ایلام، اظهار داشت: ما با استفاده از چهار رکن مسجد، آموزش و پرورش، بسیج و هیئت‌ها به دنبال شناسایی و حمایت از استعدادهای هنری در سراسر استان هستیم و هدف ما این است که به دور از میزان نزدیکی به مرکز استان، این استعدادها را شناسایی کنیم.
وی همچنین به برگزاری لیگ‌های کتابخوانی و انیمیشن اشاره کرد و گفت: هدف از این لیگ‌ها، تقویت قدرت تفکر و تحلیل در بین دانش‌آموزان است و ما در تلاشیم دانش‌آموزان با نقد و بررسی آثار فرهنگی، قدرت تجزیه و تحلیل خود را افزایش دهند و برای مواجهه با مسائل اجتماعی مختلف آماده شوند.
آزادی ادامه داد: تفکر و تحلیل صحیح، از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری می‌کند و به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا در مواجهه با مشکلات زندگی، تصمیمات بهتری بگیرند.
وی همچنین اشاره کرد: در برخی استان‌ها شهرداری‌ها با همکاری حوزه هنری، پردیس‌های سینمایی ساخته‌اند، اما در استان ایلام هنوز این اتفاق نیفتاده است. 
آزادی بیان کرد: استان ایلام از نظر سالن سینما وضعیت مناسبی ندارد و جزو استان‌های فاقد امکانات فرهنگی محسوب می‌شود.
آزادی همچنین به پروژه "برج هنر" اشاره کرد و گفت: این پروژه نیاز به حمایت و توجه مسئولین برای افتتاح دارد و باید به عنوان نمادی از هنر و فرهنگ منطقه شناخته شود.
وی با اشاره به تلاش برخی دستگاه ها برای تبدیل برج هنر به فضای اداری افزود: برج هنر باید به عنوان یک مرکز فرهنگی و هنری افتتاح شود و به هیچ وجه نباید به فضای اداری تبدیل گردد.
این مسئول اضافه کرد: با توجه به محدودیت‌های بودجه‌ای، بودجه‌های تخصیص‌یافته به حوزه فرهنگ و هنر بسیار کمتر از نیازها و انتظارات است. 
وی با بیان اینکه مدیران استان فرهنگ را در اولویت قرار نمی‌دهند افزود: با وجود محدودیت‌ها، ما و همکارانمان سعی کرده‌ایم کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی را برای هنرمندان و نویسندگان برگزار کنیم تا سطح آگاهی و مهارت‌ها را افزایش دهیم. 
آزادی تأکید کرد: ادبیات پایداری در ایلام بسیار مهم است و نیاز به ثبت و روایت تجربیات مردم در دوران جنگ داریم.
این مسئول با اشاره به کیفیت تولیدات فرهنگی بیان کرد: علی‌رغم تولید کتاب‌های زیادی در حوزه دفاع مقدس، بسیاری از آن‌ها خوانده نمی‌شوند و نیاز به تولید کتاب‌های با کیفیت بیشتر احساس می‌شود.
آزادی افزود: ایلام به سالن‌های سینما و فضاهای فرهنگی نیاز دارد و باید این مهم به صورت ویژه مورد توجه مسئولان مربوط قرار گیرد.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1034524/تدوین-سند-راهبردی-برای-توسعه-زیرساخت‌های-هنری
بستن   چاپ