پیام خوزستان
تصویب 89 هزار میلیارد تومان برای توسعه خوزستان؛ نان‌آور یک ملت خود نه نان دارد نه هوا !
جمعه 5 بهمن 1403 - 13:11:26
پیام خوزستان - به گزارش نماد اقتصاد، مسعود پزشکیان در شرایطی که به همراه تیم و وزاری اقتصادیش راهی استان خوزستان شد که این استان سرشار از منابع نفت، گاز، کشاورزی و … بیش از یک قرن است محل ارتزاق یک ملت است، با این همه خوزستان که هشت سال مقابل دشمن غربی کشور چنان کوه ایستاد؛ همچنان با محرومیت دست به گریبان است و در برخی مناطق آن حتی آب آشامیدنی سالم، محلی از اعراب ندارد، تالاب‌هایش خشکانده شد و حدود دو دهه است گرفتار ریزگرد است، مازوت سوزی و سوخت‌های غیراستاندارد نفس مردم را بند آورده است و مصداق محرومیت و سوء مدیریت را باید این استان دانست؛ جایی که نان یک ملت را می‌دهد، اما خود نه هوا دارد نه نان!

پیام خوزستان

در چنین شرایطی سفر مسعود پزشکیان به خوزستان انجام شد؛ جایی که پزشکیان خود را وارث ناترازی یا همان ابر بحران‌های کشور توصیف کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سفر او به خوزستان چندین حاشیه داشت؛ جایی که رئیس جمهور به همراه معاون اجراییش لباس کارگری پوشید و نهضت ساخت مدرسه توسط مردم را خود استارت زد؛ نهضتی که او وعده داد ظرف یک سال به سراجام خواهد رسید. پزشکیان که در این ماه‌ها بارها نسبت به مناسبات تشریفاتی و سخنرانی‌ها معترض بوده است در خوزستان به صراحت عنوان کرد از سخنرانی بیزار است و دلش می‌خواهد کار کند. شاید به همین دلیل بود که طی همین سخنرانی‌ها دو توپوق لفظی‌اش در فضای مجازی وایرال شد و مخالفان سیاسی حسابی سعی کردند این حاشیه‌ها را برجسته کنند. رئیس جمهور در یکی از سخنرانی‌های دیگرش با حاشیه‌سازی یکی از خبرنگاران رسانه ملی نیز مواجه شد؛ رسانه‌ای که در پایین‌ترین سطح اعتبار نزد مردم برخوردار است!
اما روزها به سرعت و برق و باد می‌گذرند و پزشکیان اگر امروز وارث ناترازی‌هاست چنانچه در ماه‌های آینده ناترازی‌ها ادامه یابد خود نیز یکی از مسببان ناترازی لقب خواهد گرفت. اگر حذف رانت ارزی امروز خوشایند هوادارنش است چند صباحی دیگر چنانچه رونق به اقتصاد برنگردد، همان طرفداران او نیز ریزش خواهند کرد، طرفدارانی که با همراه رقیبش در مجموع کمتر از 50 درصد جامعه را تشکیل می‌دهند!
پزشکیان هم باید مدیریت بناها را عهده دار باشد؛ هم بنایی کند و هم آواربرداری اسب زین شده را نیز انجام دهد! آیا او موفق خواهد شد؟ آیا او با سیاست خارجی موفق و نه شعاری، قادر خواهد بود زمینه‌ساز حضور سرمایه‌گذاران خارجی برای کشور شود؟ فعلا که از سرمایه‌گذار خارجی خبری نیست و رئیس جمهور در پایان سفر به خوزستان از ارقام سنگینی برای توسعه خوزستان سخن به میان آورد.
شلمچه-بصره یکی از پروژه‌های زیربنایی
رئیس جمهور از تصویب 89 هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان در سفر به این استان خبر داد و گفت: 29 هزار میلیارد تومان از منابع دولت و 41 میلیون دلار منابع ارزی برای تکمیل مسیر شلمچه-بصره تصویب شد.
پزشکیان در پایان این سفر افزود: بانک‌ها حدود 11 هزار میلیارد تومان و مؤسسات دولتی 44 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌کنند و در مجموع حدود 89 هزار میلیارد تومان از منابع مختلف برای سال آینده مصوب شده‌ است.

پیام خوزستان

کل کشور بدهکار خوزستان
یکی از وزیرانی که رئیس جمهور را در سفر به خوزستان همراهی می‌کرد؛ فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی بود. او در آیین آغاز عملیات اجرایی احداث پایانه مرزی ریلی شلمچه اظهار کرد: کل کشور بدهکار استان خوزستان است که در طول دوران جنگ تحمیلی با گوشت، پوست و استخوان از کشور دفاع کردند و میزبان همه غیور مردان دوران جنگ شدند. پس باید طعم مطالبات و پاسخگویی به مطالبات را بچشند.
صادق با اشاره آغاز عملیات اجرایی پروژه ریلی اتصال شلمچه-بصره گفت: در مورد پایانه مرزی ریلی از همکاران تشکر می کنم که با جدیت و با عرق کار را پیش می‌برند زیرا این موضوع فقط یک پروژه کالبدی یا زیربنایی معمولی نیست، بلکه موقعیت جغرافیایی و ارتباطی که ایجاد می کند بسیار مهم است.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ایران و عراق دو کشور دوست و برادر و همسایه هستند که پیامدهای جنگ، مقابله و اثرات آن را حس کردند.
خبر پیشنهادی: دستفروشان باید مالیات بدهند؟ وی تاکید کرد: پایانه مرزی ریلی شلمچه را که امروز کلنگ می زنیم در پایان سال 1404 حتما افتتاح می کنیم.
صادق در ادامه اظهار کرد: در جریان تردد ریلی تا شلمچه با ریل باس، بر نوسازی این مسیر ریلی از خرمشهر تا شلمچه تاکید کردم و خواستار قرار گرفتن افزایش سرعت سیر در بخشی از این مسیر تا اربعین سال بعد شدم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پایانه مرزی ریلی شلمچه به بهترین وجه شکل گرفته است، گفت: نوسازی مسیر اهواز تا شلمچه و خرمشهر، را در دستور کار داریم و امیدواریم روزی برسد که اعلام کنیم مسیر مشهد-کربلا به وسیله راه آهن به هم متصل شده‌اند.
پروژه‌ای که پیش زمینه‌ی مین روبی جنگ 35 سال پیش است!
سید مصطفی داوودی معاون فنی و زیربنایی راه آهن نیز در این مراسم به مشخصات این پروژه اشاره کرد و گفت: احداث پایانه مرزی ریلی شلمچه قسمتی از پروژه اتصال ریلی ایران عراق از طریق مسیر شلمچه به بصره است که بعد از دو دهه شاهد شروع عملیات اجرایی آن در سفر رئیس جمهور پزشکیان به استان خوزستان هستیم.
وی افزود: پروژه‌ای با اعتبار 20 هزار میلیارد ریال که تنها مساحت پایانه خطوط مسافری آن 2 هکتار محوطه سازی 6 هکتار و یک هکتار نیز ساختمان‌های جانبی و ایستگاه خواهد داشت. پایانه مرزی ریلی شلمچه دارای سه سکوی تخلیه مسافر خواهد بود.
به گفته داوودی، از مهم‌ترین اتفاقات قبل از شروع عملیات اجرایی پروژه مین روبی به میزان 8205 مین و مهمات و به مسافت 16 کیلومتر از مسیر ریلی است.

پیام خوزستان

عذرخواهی از مردم و وعده جبران کم توجهی صنعت نفت
همچنین وزیر نفت، انتظار مردم خوزستان از نفت برای حل معضلات و مشکلات این استان را بجا دانست و گفت: تاکنون بیش از 13 هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های مرتبط با مسئولیت‌های اجتماعی در سطح استان خوزستان تعریف شده که حدود نیمی از این اعتبار هزینه شده است.
محسن پاک‌نژاد شامگاه پنجشنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه خوزستان با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری با بیان اینکه نام خوزستان با نام نفت هم‌قرینه اظهار کرد: نفتی پیشران توسعه اقتصادی کشور است و همه کشور از نعمت آن بهره‌مند هستند، اما استان خوزستان آن طور که شایسته و بایسته است از منافع نفت منتفع نبوده است.
وی با اشاره به اینکه ما در بعضی مواقع مردم خوزستان را در ارتباط با تأسیسات نفتی و استخراج نفت اذیت کرده‌ایم، افزود: اما در مقابل تلاش کردیم در طی سال‌های گذشته در قالب منابعی که برای مسئولیت‌های اجتماعی دیده می‌شود، تا حدودی جبران کنیم که کافی نیست.
تولیدکننده 30 درصد پتروشیمی ایران زیر خط فقر و غیرقابل زیست!
پاک‌نژاد تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور من به نمایندگی از شما به شهرستان‌های بندر ماهشهر و آغاجاری رفتم. شهرستان آغاجاری مشکلات عدیده‌ای دارد و شرایط شهر به گونه‌ای است که در حال از دست دادن قابلیت زیست است و جمعیت کثیری تحت پوشش کمیته امداد خمینی (ره) هستند.
وی با اشاره به اینکه فرصتی پیش آمد که در شورای اداری شهرستان ماهشهر با حضور مدیران پتروشیمی شرکت کنم، افزود: با توجه به اینکه شهرستان ماهشهر یکی از قطب‌های پتروشیمی کشور است و بیش از 30 درصد از مجموعه تولیدات پتروشیمی کشور در این شهر انجام می‌شود. در این نشست مشکلاتی مطرح شد که جزئیات آن را خدمت شما (رئیس‌جمهوری) ارائه خواهم کرد.
اولویت جذب نیروهای بومی در خوزستان پاک‌نژاد به درخواست جذب نیروهای بومی در خوزستان اشاره و اظهار کرد: قطعاً در جایی که تخصص مورد نیاز ما در صنعت نفت قابل تأمین باشد، بومی‌های منطقه در اولویت خواهند بود و بعد از این هم بیشتر پایش می‌کنم که این مهم انجام شود.
وی ادامه داد: بحث متحد شدن الگوهای قراردادهای استخدامی نیز مطرح شد، چون بخش عمده‌ای از عزیزان ما در استان خوزستان به نوعی همکار ما در صنعت نفت هستند، اما با مدل‌های قراردادی متفاوت که سبب شده در مواردی آنطور که شایسته و بایسته است نتوانیم حقوق آنها را به نحو مطلوب پرداخت کنیم.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1037067/تصویب-89-هزار-میلیارد-تومان-برای-توسعه-خوزستان؛ نان‌آور-یک-ملت-خود-نه-نان-دارد-نه-هوا-!
بستن   چاپ