پیام خوزستان
بانی اولین جشن گلریزان برای آزادی زندانیان که بود؟
جمعه 5 بهمن 1403 - 22:16:25
پیام خوزستان - شهرت حاج آقا علاء بیش از آنکه به سیاست یا اقتصاد مربوط باشد، با امور فرهنگی و خیریه گره خورده است. او که روح تشکیلاتی داشت، در کنار تأسیس صندوق‌های قرض‌الحسنه در سراسر ایران که تعداد آنها به یکصد صندوق می‌رسد، تأسیس بیش از یک‌صد مدرسه، سازمان تجهیز مدارس، مشارکت در تأسیس دانشگاه امام صادق (علیه السلام) و … را نیز در کارنامه دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید
سید اسدالله جولایی، مدیر عامل ستاد دیه کشور، از شکل‌گیری این مجموعه نیکوکارانه می‌گوید: «در سال 69 شهید لاجوردی رئیس سازمان زندان‌ها بود. او نکته‌ای را درباره زندانی‌هایی که به دلیل جرائم مالی در زندان عمرشان تلف می‌شد و خانواده‌های آنان دچار آسیب‌های جدی می‌شدند، مطرح کرد و گفت با جمع آوری کمک‌های مردمی و پرداخت دیون و بدهی این قبیل زندانی ها مشکلات آن‌ها را رفع کنیم. آقای میرمحمدصادقی از این ایده استقبال کرد و با کمک بزرگان دیگری نظیر آقای عسگر اولادی ، شفیق، امانی و… جلسه‌ای تشکیل شد و ایشان بانی اولین جشن گلریزان برای آزادی زندانیان شد. به این ترتیب این نهاد شکل گرفت و اکنون سه دهه از عمر آن می‌گذرد. تا کنون 115 هزار زندانی که به دلیل بدهی و جرائم غیر عمد در زندان بوده‌اند با اقدامات ستاد دیه آزاد شده‌اند. حاج سید علاء میرمحمدصادقی، عضو رسمی هیئت موسس، هیئت امنا و هیئت مدیره و از اعضای فعال ستاد بود.»
تاسیس بیش از یکصد صندوق قرض‌الحسنه گفته می‌شود حاج آقا علاء هرجا کار خیری در میان بود، پا پیش می‌گذاشت. او که در خیریه‌های بسیاری فعال بود هر جا می‌رفت برکت حضورش احساس می‌شد. به‌عنوان نمونه، یکی از دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) می‌گوید: «سال 83 یا 84 بود، آیت‌الله مهدوی کنی در نماز اعلام کرد هر کس بخواهد ازدواج کند، آقایان اعتمادیان و میرمحمدصادقی 5 میلیون وام بلاعوض می‌دهند. مبلغی که آن زمان واقعا کارگشا و مشوق ازدواج بود.»
میرمحمد صادقی، تأسیس مدارس و عضویت در هیئت امنا و تلاش در تأسیس دانشگاه امام صادق و مدیریت خیریه‌ها و آزادسازی زندانیان و… را در کارنامه خود دارد.
زنده‌یاد میرمحمدصادقی که در کودکی و نوجوانی تجربه فعالیت در کارخانه و بازار را داشت، علاوه بر حضور مؤثر در هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در دوره های مختلف، با فعالیت‌های فرهنگی و نیکوکارانه و همچنین حمایت از امور اجتماعی، نامی نیکو و ماندگار از خود در جامعه به یادگار گذاشت.
منبع خبر: همشـهری
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1037492/بانی-اولین-جشن-گلریزان-برای-آزادی-زندانیان-که-بود؟
بستن   چاپ