پیام خوزستان
گفت‌وگوی تسنیم با هنرمندی که تصاویر شهدا را نقاشی می‌کند‌
سه شنبه 9 بهمن 1403 - 14:27:40
پیام خوزستان - زهرا قنبری یکی از هنرمندان انقلابی شهرستان اندیمشک است که افتخار ترسیم تصاویر شهدای را در کارنامه هنری خود دارد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اندیمشک، تماشای تصاویر شهدای شاخص و گمنام دیروز انقلاب و دفاع مقدس و امروز مدافع حرم و حاج قاسم عزیز حس و حال غریبی را در وجودم به قلیان کشید رشادت و جان‌فشانی انسان‌هایی از دل مردم با نیازه و مسائلی مشابه آن‌ها اما با افکاری ورای دنیا مادی ما به راستی نشانه‌هایی روشن در دنیایی امروز محسوب می‌شوند نشانه‌هایی که برای هم نوعان‌شان پیام آور آرامش و امنیتی ماندگار شدند.
در گوشه گوشه خانه رقص قلم بر صفحه بی‌رنگ و روح بوم در دستان هنرمند توانمند در مقابل چشمان حیرت زده‌ام به خوبی خودنمایی می‌کرد.
به همین بهانه با زهرا قنبری یکی از هنرمندان انقلابی شهرستان اندیمشک که متولد سال 1376 است و در زمینه تدریس طراحی و نقاشی فعالیت داردبه گفت وگو پرداختیم.
وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: بیش از 10 سال است که در زمینه نقاشی و طراحی فعالیت دارم و عضو فعال مؤسسه فرهنگی هنری طلوع غدیر جنوب هستم.
این هنرمند اندیمشکی افزود: علاقه من به نقاشی به همان دوران کودکی برمی‌گردد و جالب اینکه یادم است در همان دوران کودکی که معمولاً از ما می‌پرسیدند می‌خواهید در آینده چه کار شوی، من می گفتم نقاش و از همان دوران، نقاشی کشیدن را شروع کردم و هرچیزی که تصویرش برای من جالب و جذاب بود، مثل تصویر جلد دفترها، عکس روی کوله پشتی یا تیشرت و ... را با همان ذوق کودکانه می‌کشیدم.
وی تصریح کرد: با توجه به علاقه‌ای که داشتم در هنرستان رشته گرافیک را انتخاب کردم و در سیزدهمین دوره مسابقات علمی کاربردی هنرستان‌های کار و دانش سال 1394 مقام دوم کشوری را به دست آوردم.
قنبری عنوان کرد: در دانشگاه رشته نقاشی را ادامه دادم و به صورت حرفه‌ای‌تر این رشته را دنبال کردم و همیشه با تلاش و تمرین زیاد سعی می‌کردم کارم را بهتر کنم و از نظر و تجربیات اساتید هنری در این زمینه استفاده کنم و همچنان هم در حال یادگیری و تمرین و تلاش مستمر هستم.
وی با اشاره به اینکه در سال‌های اول بیشتر کارهای تمرینی و کپی از آثار هنری انجام می‌دادم بیان کرد: سال 1395 در دو نمایشگاه گروهی نقاشی شهرستان دزفول شرکت کردم و در سال 1396 موفق به برپایی نمایشگاه انفرادی نقاشی در شهرستان اندیمشک شدم و کم کم با تمرین و آزمون و خطا سعی کردم بیشتر کارهای خود را به صورت شخصی‌سازی، طراحی و نقاشی و چیدمان انجام دهم و سبک شخصی خودم را پیدا کنم البته هنوز هم این تمرین و ممارست ادامه دارد.
این مدرس و طراح نقاشی با بیان اینکه در سال‌های اخیر نیز در نمایشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی شرکت داشته ام ادامه داد: سبک مورد علاقه‌ام در نقاشی بیشتر هایپر رئال و امپرسیونیسم و تکنیک رنگ روغن است.
وی اضافه کرد: با توجه به علاقه‌ای که در زمینه‌های مختلف مذهبی و حماسی و دفاع مقدس دارم، همیشه سعی می‌کنم اطلاعاتم را در این زمینه بالا ببرم، کارهای مختلف ببینم و همچنین با مطالعه کتاب‌های مربوط به شهدا و زندگینامه و سرگذشت آنها باعث شد که بیشتر از قبل به شهدا و رزمندگان علاقه داشته باشم و مشتاق‌تر شدم که از شهدا شناخت بیشتری داشته باشم و از صمیم قلب دوست داشتم که راه شهدا را الگو قرار دهم و اینکه بتوانم از هنرم برای آنها استفاده کنم و در واقع عواطف و احساسات درونی خودم را با نقاشی نشان دهم.
قنبری ابراز کرد: همین موضوع شروعی بود برای کشیدن تابلوی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی عزیز که بعد از اتمام تابلو در مراسم چهارمین سالگرد سردار شهید از نقاشی تمثال مبارک ایشان رونمایی شد و با استقال خوبی از طرف مردم رو به رو شدم، اشک و احساسات و ارادتی که مردم نسبت به سردار دل‌ها و تمثال شهید داشتند، خیلی برایم زیبا و ارزشمند بود و در واقع همین نقطه عطف و شروعی شد که مصمم‌تر از قبل در این مسیر و برای شهدا کار کنم و تصمیم گرفتم چهره شهدای مدافع حرم شهرستان اندیمشک را شروع کنم و همزمان زندگینامه و کتاب‌هایی که در مورد شهدای مدافع حرم اندیمشک بود را مطالعه می‌کردم و دوست داشتم اطلاعات بیشتری در رابطه با شهدایی که کار می‌کردم داشته باشم.

پیام خوزستان

وی افزود: احساس نزدیکی با شهدا داشتم و همانطور که در قرآن می‌خوانیم وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ ( آل عمران 169 ) هرگز کسانى را که در راه خدا کشته شده‏‌اند مرده مپندار بلکه زنده‏‌اند که نزد پروردگارشان روزى داده مى ‌شوند)، حضور شهدا را در کارگاه نقاشی حس می‌کردم و گاهاً با آن‌ها صحبت می‌کردم و از آن‌ها می‌خواستم در این مسیر یاری‌ام کنند.
وی گفت: در مدت 6 ماه تابلوی شهدا را کار کردم و در تاریخ 17 مرداد 1403 به مناسبت بزرگداشت شهدای مدافع حرم، مراسم یادواره ای در شهرستان اندیمشک برگزار شد و هشت تابلوی چهره شهدای مدافع حرم که کار کرده بودم، در این مراسم به خانواده شهدا تقدیم شد.
عضو فعال مؤسسه فرهنگی غدیر مطرح کرد: با رفتن تابلوی شهدا از کارگاه جای خالی آنها خیلی احساس می‌شد و همیشه دلم می‌خواهد برای شهدا کار کنم و شهدا میهمان کارگاه کوچک من باشند.
وی تصریح کرد: در این مسیر هنری به موضوعات دیگری مثل مظلومیت مردم غزه و موضوعات عاشورایی پرداختم و در رویدادهای هنری که در شهرهای مختلف برگزار می‌شد شرکت کردم.
قنبری بیان کرد: از مشکلاتی که ما هنرمندان در شهرستان‌های کوچکتر داریم این است که دسترسی به اساتید با تجربه در زمینه‌های مختلف هنری نداریم که بتوانیم از تجربیات آنها استفاده و در مورد کارهای خود با آنها مشورت کنیم.

پیام خوزستان

وی اضافه کرد: خاصیت رویدادهای هنری که در شهرهای مختلف برگزار می‌شود این است که به صورت خودجوش و با علاقه و اشتیاق و صمیمیت در کنار هم برای موضوعات انقلابی، حماسی و مذهبی در کنار اساتید شروع به خلق اثر می‌کنند و همین جمع‌های هنری باعث می‌شود که با هنرمندان مختلف کشور بیشتر آشنا شده و مشتاقانه‌تر از قبل کار کنیم.
این هنرمند اندیمشکی عنوان کرد: همچنین به مناسبت حماسه چهارم آذر سال 1365 که طولانی‌ترین بمباران هوایی در دوران دفاع مقدس بوده و همیشه خاطرات و تلخی آن روز را از بازماندگان می‌شنیدم، علاقه داشتم بتوانم طرحی در این زمینه بکشم و بعد از جمع‌آوری اطلاعات و دیدن عکس‌های باقی مانده از آن زمان شروع به کار کردم و با یاری خدا توانستم تابلویی هم در این زمینه خلق کنم.
وی گفت: در تاریخ 29 آذر 1403 به مناسبت بزرگداشت سردار شهید حمید صالح‌نژاد، مراسم یادواره‌ای در شهرستان دزفول برگزار شد که به سفارش مؤسسه فرهنگی هنری غدیر، چهره شهید را کار کردم و در این مراسم به خانواده این شهید بزرگوار تقدیم شد.

پیام خوزستان

قنبری خاطرنشان کرد: از مسؤلان تقاضا دارم که با حمایت‌های خود بستر مناسبی را برای رشد و تعالی هنرمندان داشته باشند و با ایجاد همین جمع‌های هنری مختلف، زمینه را برای پیشرفت آنها فراهم و در عرصه‌های مختلف از آنها استفاده کنند.
وی در پایان یادآور شد: خداوند مهربان را شاکرم که هنر و استعداد نقاشی را به من عطا کرده و همیشه از خدا خواسته‌ام در راه درست قدم بردارم و هنرم را خرج راه و مسیری کنم که شهدا انتخاب کرده‌اند و ادامه دهنده راه آن‌ها باشم.
انتهای پیام/

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1040338/گفت‌وگوی-تسنیم-با-هنرمندی-که-تصاویر-شهدا-را-نقاشی-می‌کند‌
بستن   چاپ