پیام خوزستان
احیای خط ترانزیت نفتی در بندر خرمشهر
يکشنبه 14 بهمن 1403 - 17:52:02
پیام خوزستان - تین نیوز |
به فاصله یک هفته از اظهارنظر سعید رسولی، معاون حمل ونقل وزارت راه و شهرسازی و سرپرست فعلی سازمان بنادر و دریانوردی کشور مبنی بر اینکه سازمان بنادر به دنبال ایجاد ظرفیت های ترانزیت نفتی در کشور است، اما حالا خبرهایی درباره ترانزیت یک محموله نفتی 10هزار لیتری 10میلیون تن از بندر خرمشهر در رسانه ها منتشر شده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصاد سرآمد، افزایش سهم ترانزیت نفتی بنادر ایران یکی از برنامه هایی است که می تواند زمینه ساز رونق فعالیت های بیشتر در بنادر اصلی کشور شود. سازمان بنادر و دریانوردی نیز به عنوان اصلی ترین دستگاه حاکمیتی مرتبط با حوزه بنادر، در حال برنامه ریزی برای افزایش سهم ترانزیت نفتی کشور از فعالیت های تجاری در بنادر است.
در جریان سفر استانی مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و جمعی از اعضای هیات دولت چهاردهم به استان خوزستان بود که سعید رسولی، سرپرست سازمان بنادر در بازدید از بندر امام خمینی ره با اشاره به اجرای طرح های زیرساختی در اراضی توسعه ای 600هکتاری و همچنین طرح های حمل ونقل و پایانه های مکانیزه، این اقدامات را به عنوان عوامل کلیدی در افزایش ظرفیت اقتصادی و ارتقای نسل بنادر کشور معرفی کرد.
در جریان این بازدید بود که عنوان شد تکمیل واگذاری اراضی مجتمع بندری به فعالان اقتصادی، به عنوان یک دستاورد مهم در جلب مشارکت بخش خصوصی به شمار می آید. رسولی همچنین به نگاه ویژه سازمان بنادر به ارتقای ظرفیت های ترانزیتی اشاره کرد و گفت: ایجاد ظرفیت های ترانزیتی در قالب چهار پروژه اجرایی به ارزش جمعاً 33هزار میلیارد ریال، با واگذاری چهار قطعه زمین در سایت های اختصاصی نفتی، به جریان ترانزیت نفتی منطقه کمک شایانی خواهد کرد.
سازمان بنادر و دریانوردی در سال های اخیر با هدف بهبود زیرساخت ها و افزایش ظرفیت های اقتصادی، پروژه های متعددی را در بنادر کشور آغاز کرده است. برخی کارشناسان معتقدند که در اقتصاد و تولید، حمل ونقل و لجستیک، بخش های پیشران هستند و با چنین نگاهی باید شرایط برای تسهیل فعالیت های اقتصادی در بنادر فراهم شود. با رونق فعالیت بنادر کشور، چرخ کارخانجات به خوبی خواهد چرخید، اشتغال پایدار بیشتری ایجاد خواهد شد و این گونه به افزایش درآمدهای کشور کمک می شود.
آمارهای رسمی منتشرشده از میزان سرمایه گذاری صورت گرفته، نشان می دهد که مسیر خوبی در سازمان بنادر و دریانوردی طی شده است. در چنین شرایطی باید حمایت از بخش خصوصی به عنوان یک بهبود مستمر و به عنوان یک هدف کلی مورد نظر دستگاه های مختلف قرار گیرد. همچنین موضوع واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی واقعی به عنوان یک اقدام بسیار مهم در دستور کار دولت قرار گرفته است و می توان گفت که شاهد روند رو به رشد در این حوزه هستیم و البته باید با شفاف سازی تلاش کرد تا این مسیر ادامه یابد.
ترانزیت محموله 10هزار تنی مواد نفتی از بندر خرمشهر مدیرکل اداره بندر و دریانوردی خرمشهر از ترانزیت محموله 10هزار تنی مواد نفتی از بندر خرمشهر به بنادر حوزه خلیج فارس برای اولین بار خبر داد. علی عسکری، مدیرکل اداره بندر و دریانوردی بندر خرمشهر در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت:
با توجه به ظرفیت ها و زیرساخت های مناسب و کم نظیر بندر خرمشهر، نخستین محموله مواد نفتی پس از سال ها از بندر خرمشهر به مقصد بنادر حوزه خلیج فارس ترانزیت شد. وی افزود: بر همین اساس 10هزار تن مواد نفتی از طریق استان سلیمانیه عراق به کشورمان ارسال و سپس از طریق مرز دریایی بندر خرمشهر به بنادر حوزه خلیج فارس ترانزیت شد. مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: بندر خرمشهر از امکانات زیرساختی و روساختی مناسبی برخوردار است و با توجه به وجود ظرفیت 11میلیون تنی در سال، محل مناسبی برای سرمایه گذاران و صاحبان کالاست.
عسکری خاطرنشان کرد: بندر خرمشهر مجهز به امکانات و تجهیزات تخلیه و بارگیری مواد نفتی است که سرمایه گذاران می توانند با تسهیلات و بسترهای فراهم شده در این حوزه سرمایه گذاری کنند. مدیرکل اداره بندر و دریانوردی خرمشهر عنوان کرد: مجوز ترانزیت 10هزار تن مواد نفتی با پیگیری شرکت اتصال پترو اروند از طریق اداره کل گمرک خرمشهر و هماهنگی و پیگیری های مکرر اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر از سازمان بنادر و گمرک کشور برای نخستین بار در تاریخ بندر خرمشهر صادر شده است. 
عسکری اعلام کرد: با توجه به وجود محدودیت تردد در آبراه اروند، این فرآورده های نفتی در قالب 4شناور 2500تنی و در چهار مرحله بارگیری و به مقصد بنادر حوزه خلیج فارس ترانزیت می شود. وی با بیان اینکه فعال شدن ترانزیت محموله های نفتی از بندر خرمشهر به بنادر حوزه خلیج فارس، ایجاد اشتغال را به همراه دارد، بیان کرد: همچنین برای افراد بومی شهرستان خرمشهر به صورت مستقیم و غیرمستقیم بستر کار به ویژه در امر حمل ونقل و تخلیه و بارگیری این محموله های نفتی مهیا شده است. مدیرکل اداره بندر و دریانوردی خرمشهر افزود: تداوم بستر ترانزیت محموله های نفتی به بنادر حوزه خلیج فارس و کشورهای همسایه و فعال کردن دیگر ظرفیت ها و تجهیزات بندر خرمشهر به منظور رونق و توسعه از اهداف اصلی ماست.
ترانزیت نفتی و رونق فعالیت بندر خرمشهر برخی کارشناسان و صاحب نظران معتقدند که با به کار گیری این ظرفیت در بندر خرمشهر، فعالیت چندمنظوره این بندر تجاری رسما فعال شده و بسیاری از فعالان اقتصادی آماده ورود برای سرمایه گذاری هستند. به بیان دیگر، فعال شدن صادرات فرآورده های نفتی از بندر خرمشهر به کشور امارات، ایجاد اشتغال را به همراه دارد که در پی آن به صورت مستقیم و غیرمستقیم به ویژه در امر حمل ونقل و تخلیه و بارگیری این فرآورده های نفتی، برای افراد بومی زمینه کار مهیا شده است. بندر خرمشهر از امکانات زیرساختی و روساختی مناسبی برخوردار بوده و با توجه به داشتن ظرفیت 11میلیون تنی در سال، محل مناسبی برای سرمایه گذاران و صاحبان کالاست.
رشد تخلیه و بارگیری در بندر خرمشهر براساس گزارش های رسمی منتشرشده تا پایان دی ماه، 29هزار تن عملیات تخلیه و بارگیری در بندر خرمشهر انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد 46درصدی داشته است. طبق این گزارش ها در 10ماهه سال جاری، عملکرد بندر خرمشهر در امر کانتینری و کالاهای عمومی به یک میلیون و 840هزار تن رسید. تا پایان دی ماه، 29هزار تن عملیات تخلیه و بارگیری در بندر خرمشهر انجام گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد 46درصدی داشته است. عملیات حمل ونقل ریلی در این بازه زمانی، آمار 4000تن را به ثبت رسانده که در مدت مشابه سال گذشته، رشد 32درصدی داشته است. در عملکرد کالاهای عمومی، فله مایع با 23هزار و رشد 100درصدی و واردات با 120هزار و رشد 41درصدی به ثبت رسیده است. در حال حاضر و با توجه به ظرفیت ها و زیرساخت های مناسب و کم نظیر بندر خرمشهر، نخستین محموله مواد نفتی پس از سال ها از بندر خرمشهر به مقصد بنادر حوزه خلیج فارس ترانزیت شده است.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1044195/احیای-خط-ترانزیت-نفتی-در-بندر-خرمشهر
بستن   چاپ