پیام خوزستان
هاشمی پاسخ می‌دهد| مهمترین برنامه فرهنگی دولت چیست؟
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 20:17:13
پیام خوزستان - معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه شایسته سالاری و آزادی بیان از اصول عدالت هستند، گفت: دولت معتقد است آزادی بیان باید توسعه پیدا کند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سیدضیاء هاشمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فرهنگ حوزه بسیار حیاتی است، لذا باید تعریف درستی از فرهنگ داشته باشیم، فرهنگ صرفاً به معنای تبلیغات و شعار نیست که البته آن در جایگاه خودش نیز مهم است، فرهنگ به معنای دستورالعمل انجام کارها و هنجارهای زندگی است، فرهنگ در همه حوزه‌ها وجود دارد.
فرهنگ روش زندگی است.
وی عنوان کرد: ما در فضای رسانه، دانشگاه، صنعت، کسب و کار عمومی و ... همواره با یک روشی داریم کار می‌کنیم، شاخص‌های فرهنگ مثلاً صداقت، اگر صداقت در جامعه نباشد بازار می‌خوابد، چون شما اعتمادت از بین می‌رود و در سیاست نیز همین طور است، اگر حرمت افراد حفظ نشود، جامعه دچار رخوت و سستی می‌شود. بنابراین وقتی پلیس سر چهارراه کار می‌کند و دارد به جامعه خدمت می‌کند این انتظار وجود دارد که مردم قدردان آن پلیس باشند و بالعکس پلیس هم باید برای جامعه احترام بگذارد.
هاشمی ابراز کرد: بنابراین حرمت، حفظ ادب، صداقت، عدالت و ... اصول فرهنگ است، همواره این مسئله مطرح بود که عدالت رکن مدیریت است. عدالت یک اصل فرهنگی و اجتماعی است یعنی به تعبیر حضرت امیرالمؤمنین(ع) اقتدار جامعه با عدالت میسر خواهد شد، حتی اگر یک نظام کفر مبتنی بر کفر بتواند استمرار پیدا کند ولی یک نظام مبتنی بر ظلم نمی‌تواند استمرار پیدا کند چون تعارض ایجاد می‌شود و جامعه تحمل نمی‌کند این‌ها جزو اصول فرهنگی است.
وی با تاکید بر اینکه عدالت با گفتن تنها تحقق پیدا نمی‌کند، افزود: شایسته سالاری و آزادی بیان از اصول عدالت هستند و به تعبیر بسیاری از صاحب نظران، آزادی یکی از شعب عدالت است، چرا؟ چون عدالت یعنی اینکه افراد بتوانند به حقشان برسند.یک استاد دانشگاه، یک دانشجو، یک رسانه و ...باید بتواند در چهارچوب قانون با حفظ حرمت دیگران حرف خود را بزند و نقد کند، اگر ما حق آزادی را بگیریم این خلاف عدالت استو بنابراین دولت معتقد است آزادی بیان باید توسعه پیدا کند و باید از حقوق رسانه دفاع شود باید از حقوق دانشگاه دفاع شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: اگر یک استاد دانشگاه به اعتبار اینکه یک بیانیه را امضا کرده یا یک نظری مشفقانه و دلسوزانه داده و حالا شاید نظر مثل من را قبول نکنند، ولی به اعتبار اینکه اگر نظری داده ما بیاییم آن‌را از حقوقی محروم کنیم، این خلاف عدالت است. بنابراین عدالت به این نیست که ما بگوییم آنچه سلیقه من است با قوه قهریه می‌خواهیم اجرا کنم، عدالت به این است که ما از حقوق دفاع کنیم حتی انجایی مخالف ما هستند.
هاشمی با اشاره به اینکه آنکه با ما اختلاف نظر دارد نیز حقی دارد و باید از حق او هم دفاع کنیم، ادامه داد: بنابراین دانشجویان، استادان، فرهنگیان، فرهیختگان، هنرمندان و ... باید بتوانند در جامعه ایفای نقش کنند و حرف بزنند و نظر دهند، طبق سلیقه خودشان البته در چارچوب قوانین کلان و شفاف و قانون نیز باید به شکل شفاف و عادلانه اجرا شود نه به شکل سلیقه‌ای.
وی خاطرنشان کرد: در این صورت آن وقت مسئله دیگری ایجاد می‌شود بنام سرمایه اجتماعی. ما معتقد هستیم سرمایه اجتماعی باید ارتقا پیدا کند، چگونه ارتقا پیدا می‌کند؟ وقتی اعتماد در جامعه افزایش پیدا کند و سطح آگاهی در جامعه بالا رود و وقتی ارتباطات متقابل بتواند بارور و بالنده شود.
هاشمی اظهار کرد: گروه‌های مرجع و ذی‌نفوذ در این حوزه بسیار موثر هستند و وقتی وارد خواهند شد و اثرگذار خواهند بود که جامعه و حاکمیت به آنها اعتماد کند اگر ما به نخبگانمان اعتماد کنیم نخبگان نیز به ما اعتماد می‌کنند و این هم البته باز شعار نیست و یک مقدار هزینه دارد، نخبگان دیدگاه‌های مختلف دارند باید بپذیریم این تنوع و تکثر را و نخبگان هم البته باید در چارچوب قانون و ضوابط به اظهار نظر بپردازند و به تولید محتوا بپردازند و آن موقع جامعه بالنده می‌شود، اعتماد اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و امید به آینده بیشتر خواهد شد.
انتهای پیام/

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1045166/هاشمی-پاسخ-می‌دهد|-مهمترین-برنامه-فرهنگی-دولت-چیست؟
بستن   چاپ