پیام
خوزستان - بخشدار نیسان با ابزار گله مندی از نحوه هزینهکرد عوارض آلایندگی گفت: پرداخت حق آلایندگی به استان
خوزستان حرکتی بسیار عظیمی است، اما متاسفانه آنچنان که مورد انتظار بود نصیبی از این حق نصیب شهرستان هویزه نشد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرنگار تسنیم از هویزه، جلسه طرح زراعت چوپ و کاشت یک میلیارد درخت در سالن جلسات فرمانداری هویزه برگزار شد.
طبری؛ معاون اداره کل منابع طبیعی استان
خوزستان با تشریح مزایای کاشت نهال و زراعت چوب در سطح شهرستان و به ویژه کانون های ریزگردها گفت: در سطح استان
خوزستان کارهای بسیار خوبی در حوزه کاشت نهال و زراعت چوب انجام شده اما در حال حاضر کافی نیست و لازم است این طرح توسعه پیدا کند.
وی افزود: وجود درخت مثمر و غیرمثمر برکات فراوانی از جمله محو کردن کانون ریزگردها، کاهش دما،کاهش آلایندگی جوی، استفاده اقتصادی از چوب از درختان غیرمثمر و نیز بهرمندی از درختان مثمر و ایجاد اشتغال پایدار با درآمد سرشار دارد.
منصور سیلاوی؛ بخشدار نیسان نیز با ابزار گله مندی از نحوه هزینهکرد عوارض آلایندگی گفت: پرداخت حق آلایندگی به استان
خوزستان حرکت بسیار عظیمی است اما شهرستان هویزه آنچنان که مورد انتظار بود نصیبی نداشته است.
سید ناجی حسینی؛ بخشدار مرکزی نیز با اشاره به لزوم تمرکز بر توسعه کیفی طرح زراعت چوب گفت: این طرح باید بیشتر در کانون های ریزگرد متمرکز شود و این مناطق را تبدیل به منطقه گردشگری کند تا با هزینه معقول بتوان دستاورد بیشتری به دست آورد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیز با تاکید بر جانمایی پیاده سازی طرح گفت: جانمایی این طرح اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین دقت این امر حساسیت فزاینده را میطلبد. همچنین کاشت مرحله ای بسیار آسان و هزینه و زمان کمتری به خود اختصاص می دهد اما مهمتر از کاشت بحث نگهداری آن است. شهرستان و ادارات و ارگان های دخیل سابقاً کشت نهال بالایی داشتند اما بیش از نیمی از کشت نهال به ثمر نرسیده و نابود شده است. لذا مرحله نگهداری بسیار حائز اهمیت است و پیشنهاد می کنم پیش از آغاز این طرح با دهیاری ها تفاهم نامه ای در خصوص کشت و نگهداری منعقد شود.
عباس پور عاطف؛ سرپرست فرمانداری هویزه نیز گفت: در شهرستان هویزه در حوزه کشاورزی، در کاشت و اشتغال باید تحولی جدی ایجاد شود و اذهان عمومی و تاکیداً باید سرمایه گذاران و کشاورزان را توجیه و اقناع کرد که طرح زراعت چوب و کاشت نهال به ویژه کاشت نهال اوکالیپتوس هم از لحاظ کشاورزی، بیابان زدایی و هم صرفه اقتصادی بالایی میتواند عاید آنها شود. در دهه اخیرا سرمایه گذاران بسیاری به کاشت نهال روی آورده و از چوب و مشتقات این درخت در مصارف اقتصادی و تجاری خود استفاده بهینه ای داشتند و به سودآوری بسیار مطلوبی رسیده اند، فلذا سرمایه گذاران داخلی چنانچه لازم باشد در جلسات توجیهی و اقناع سازی واقعی دعوت شده و طرح توجیهی کاشت درخت اوکالیپتوس تشریح و تفصیل شود.
عباس پور عاطف افزود: در گذشته برای هر هکتار زراعت چوب با توجه به شرایط منطقه و درصد تبخیر و نفوذ آب، 12 هزار مترمکعب تا 15 هزار مترمکعب آب به صورت غرقابی و سنتی مصرف میشد، اما اکنون با اقدامات انجام شده و راهکارهای علمی و به کارگیری روشهای آبیاری زیرسطحی، قطرهای، بارانی، مهپاش، مصرف آب به کمتر از یک هزار مترمکعب در هر هکتار کاهش یافته است.
سرپرست فرمانداری هویزه با بیان اینکه در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، کشاورزی حفاظتی به طور دقیق اجرا میشود، گفت: این طرح بدون شخم زدن و زیر و رو کردن خاک و تنها با چالهکنی برای کاشت نهال اجرا میشود و تردد ماشینآلات کشاورزی نیز به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد، زیرا در فصلهای پاییز و زمستان از آب سبز یا آب باران و در فصلهای مورد نیاز از روشهای نوین آبیاری قطرهای، بارانی و تیپ برای درختان زراعت شده استفاده میشود.
وی با بیان اینکه دبیر کارگروه زراعت چوب، جهاد کشاورزی است و باید پیگیری ها توسط این نهاد انجام شود، گفت: انتظار می رود دهیاران و بخشداران بخش مرکزی و نیسان مشارکت جدی تری در این طرح داشته باشند و اهالی روستا نیز برای کاشت نهال اقدام کنند. همچنین مسئولان و ادارات دخیل در این طرح جهت حمایت از سرمایه گذاران اهتمام جدی داشته باشند و اقدامات لازم را تسهیل شود.
عاطف درباره آبیاری نهالهای اوکالیپتوس با توجه به کمآبی در کشور نیز گفت: علاوه بر اینکه این نوع درخت نیاز به آب چندانی ندارد در حال حاضر سیستم آبیاری قطرهای و بارانی را در این طرح حائز اهمیت میدانیم و مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به عنوان کمیته علمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و پژوهشکده آبخیزداری و حفاظت خاک با همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، زمینههایی را فراهم کردهاند تا با استفاده از روشهای نوین آبخیزداری و آبخوانداری، پرورش نهال در موقعیت مکانی صحیح و مقاومسازی و تابآوری نهالهای تولیدی در برابر گرما و کمآبی، تنظیم زمان کاشت و مکانیابی درست و علمی عرصههای کاشت و با ترکیب این روشها، مصرف آب در زراعت چوب بهینه شود.
طرح تولید و کاشت یک میلیارد نهال با دستور مقام معظم رهبری از امسال به مدت چهار سال در کشور آغاز شده و در قالب این طرح هر ایرانی باید سالانه سه نهال در کشور بکارد.
در خوزستان6.4 میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی وجود دارد که یکمیلیون هکتار از این میزان جنگل خودرو است.
خوزستان جزو 11 استان زاگرسی کشور محسوب میشود.
یکمیلیون و 275 هزار هکتار عرصه بیابانی در
خوزستان وجود دارد که 350 هزار هکتار از این میزان کانون ریزگرد و 350 هزار هکتار نیز ماسه روان است.
انتهای پیام/
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1046018/حق-آلایندگی-به-هویزه-که-رسید-آب-شد