پیام خوزستان
هراس اسرائیل از ظهور السنوار جدید
چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 02:18:16
پیام خوزستان - کدخبر:
130947
17 بهمن 1403
01:00
سیاست
چگونه باید عمل کنیم تا سنوار 2 در میان زندانیان آزاد شده ظاهر نشود این تیتر مطلب روزنامه یدیعوت آحارونوت پس از 3 تبادل در مرحله اول آتش‌بس است.
در این سه تبادل، 233 فلسطینی محکوم به ابد به ازای آزاد شدن 10 اسیر اسرائیلی مبادله شده‌اند. زندانیان آزاد شده یک چالش امنیتی جدید برای سرویس‌های امنیتی اسرائیل خواهند بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
داستان از اینجا شروع می‌شود که نیم‌نگاهی به گذشته نشان می‌دهد، زندانی شدن فلسطینی‌ها هیچ بازدارندگی‌ای برای اسرائیلی‌ها ایجاد نکرده است. بخش بزرگی از زندانیان آزاد شده در مبادله‌های قبلی به فعالیت‌های مسلحانه مقاومت بازگشته‌اند.
در ژوئن 2023، دادستان نظامی سابق در کرانه باختری در ارتش اسرائیل فاش کرد که 55 تا 60 درصد از زندانیان آزاد شده به فعالیت مسلحانه بازگشته‌اند. اما در این مورد، ماه گذشته «رونن بار» رئیس شاباک، درصد نگران‌کننده‌تری برای صهیونیست‌ها به وزرای کابینه امنیتی ارائه کرده و گفته بود 82 درصد از زندانیان آزاد شده در مبادله مشهور شالیت در سال 2011 به فعالیت مسلحانه بازگشته‌اند!
یدیعوت آحارونوت در این یادداشت تأکید می‌کند، حتی مواردی از زندانیان سابق وجود دارد که رهبران برجسته گروه‌های مقاومت مسلحانه شده‌اند که مشخصاً بارزترین نمونه آن شهید یحیی سنوار است که در توافق شالیت آزاد شد و مدت کوتاهی پس از آزادی به رهبر اول حماس در نوار غزه تبدیل شد و تل‌آویو او را طراح اول طوفان‌الاقصی می‌داند.
به باور این روزنامه عبری، دلیل این مسأله این است که فلسطینی‌ها از یک ایدئولوژی ریشه‌دار و اعتقادات مذهبی عمیق هدایت می‌شوند، زیرا معتقدند این کار، یعنی بازگشت به اقدامات مسلحانه کار درستی است. زندان اعتقادات آنها را تغییر نمی‌دهد و آنها همچنان وجود اسرائیل را اشتباهی می‌دانند که باید اصلاح شود.
اشاره یدیعوت آحارونوت به اقدامات حماس و جهاد اسلامی در زندان‌هاست؛ این دو جنبش به نوعی زندگی اسرا در زندان‌ها را کاملاً هدایت و در مسیرهای مختلف تربیتی طرح‌ریزی می‌کنند. کتابخوانی، دوره‌های عقیدتی با حضور کمیته‌های مختلف شکل گرفته، مدیریت می‌شوند و اسرا پس از دو یا سه دهه اسارت، پس از آزادی، آماده بازگشت به مقاومت هستند.
یک مسأله دیگر که صهیونیست‌ها در مقابل آزادی اسرا با آن مواجهه‌اند، محل تبعید اسرا پس از آزادی است. در کجا رها می‌شوند؟ آیا تبعید اقدام مؤثری است؟ چگونه می‌توان فعالیت‌های آنها را پس از آزادی پیگیری و کنترل کرد؟ اینها سؤالاتی است که پاسخ واضحی برای آنها وجود ندارد.
هریس یکی از مقامات سابق شاباک که به عنوان رئیس منطقه قدس و کرانه باختری و همچنین رئیس بخش سایبری آژانس مسئولیت داشته در مقابل پیشنهاد تبعید اسرا به غزه می‌گوید: “اسرائیل اشتباه انتقال زندانیان از کرانه باختری به غزه را نباید تکرار کند. در جریان معامله شالیت، باور غالب این بود که انتقال زندانیان کرانه باختری به غزه محاصره‌شده‌ای که تحت کنترل حماس است، خطر آنان را (نسبت به حضورشان در کرانه باختری) کاهش می‌دهد. اما این ایده صفحه جدیدی را آغاز کرد و در نهایت در چهره ما منفجر شد.”
از سوی دیگر کارشناسان امنیتی صهیونیستی هم معتقدند، انتقال اسرای غزه به کرانه یا بازگشت برخی از اسرای سابقه‌دار به کرانه باختری خطرناک‌ترین کار ممکن است. حتی تشکیلات خودگردان فلسطین هم این را نمی‌خواهد، زیرا می‌ترسد که این اقدام به محبوبیت حماس و جهاد اسلامی در کرانه باختری منجر شود. ایده نهایی آنها اخراج به خارج از سرزمین فلسطین است؛ ایده‌ای که در مذاکرات چندان پیش نرفت و جز تعداد اندکی مورد پذیرش حماس واقع نشد و مخالفان امنیتی داخلی زیادی داشت که معتقدند خروج آنها از دسترس، کنترل آنها را دچار چالش خواهد کرد. مثال این تبعید، شیخ صالح العاروری است که به خارج تبعید و به یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات رژیم در لبنان تبدیل شد.
منبع:+

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1046313/هراس-اسرائیل-از-ظهور-السنوار-جدید
بستن   چاپ