پیام
خوزستان - ایلنا / یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: هیچ راهی نداریم جز اینکه به پیمانهای بین المللی مثل FATF بپیوندیم، هیچ راهی نداریم جز اینکه خودمان را در جامعه جهانی ادغام کنیم. اگر آقایان از مذاکره میترسند باید بدانند پیامبر اسلام (ص) زمانی که به مدینه تشریف آوردند آنجا با یهودیان مدینه پیمان صلح بستند و حقوق اعتقادی و اقتصادی آنها را محترم شمردند. ویتنام با میلیونها کشته در جنگ با آمریکا، امروز بزرگترین شریک اقتصادیش آمریکاست حماسی که در جنگ اخیرغزه آماج بمبهای ویران کننده آمریکائی بود، امروز دم از مذاکره با آمریکا میزند. برای مصالح ملت و دفع شر تحریم ویرانگر چه اشکالی دارد، که با آمریکا مذاکره کنیم.
غلامرضا انصاری در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که علیرغم اظهارات ترامپ برای مذاکره با ایران و آمادگی ایران برای مذاکره شاهد هستیم که برخی از نمایندگان در مجلس نطقهایی علیه دولت انجام میدهند این کار با چه هدفی از سوی نمایندگان در این برهه انجام میشود، گفت: وضعیت ایران کنونی بیشباهت به آلمان پس از جنگ جهانی 1945 نیست. چند گزاره زیر، مشتی از خروار چالشهای ایران است. اکوسیستمهای چند میلیونساله ایران در حال نابودی است و به شکلی اورژانسی نیاز به بازسازی خود دارد. بسیاری از صنایع ایران نیازمند نوسازی است. زیرساختهای ارتباطی عمیقاً نیازمند سرمایهگذاری است و دولت از پس آن برنمیآید. در روابط با همسایگان خود نیازمند استراتژی کارآمد هستیم.
وی ادامه داد: در روابط جهانی خود نیازمند افقگشایی و آینده نگری هستیم. اعتماد شهروندان خود را نسبتا از دست داده و نیازمند اعتمادسازی هستیم. جمعیتی جوان با ایدههای جهانی در ایران شکل گرفته است که با اندیشههای پسین همنوایی ندارد، آرمان و آرزوهای آنان متفاوت است. مدعیان توانمندی در کرانههای جنوب و شمال غرب ایران صف آرایی کردهاند که چشم طمع در منابع و منافع ایران دارند. هویت ایرانی که قوام بخش پایداری ایران در طول تاریخ است در حال تهدید است. ظرفیتهای گردشگری ایران، این پایدارترین منابع خلق ثروت در جهان امروز، بیبهره و هزینهبردار شدهاند. مهاجرت پدیدهای فراگیر برای فرار از ایران شده است. قناتهای ایران، پیچیدهترین نظام مهندسی ایران باستان در حال بیآب شدن هستند. کشاورزی و سایر منابع درآمدی سنتی ایران نیازمند رویکردهای نو هستند. ساختار اجرایی ایران کارکرد خود را از دست داده و نیازمند بازنگری است. ساختار حقوقی نیاز به تغییر نگرش دارد. از این دست گزارهها بیشمارند و ایران نیازمند اقدام شجاعانه برای نجات کشور است. اقدام متهورانهای که ساختارهای زهوار در رفته را التیام بخشد و ایران را با مقتضیات و شرایط روز جهان هماهنگ کند. بیگمان درک این شرایط و اتخاد استراتژی کارآمد گام نخست در مسیر پرچالش خروج ایران از این وضعیت است.
وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل تندرویهایی که کاسبان تحریم و دلواپسان متحجر در فضای سیاسی دامن میزنند و منفعتشان وابسته به تحریم و رانتهای تحریم است، اینها فضای کشور را در شرایطی قرار داده اند، که چالشها تبدیل به ابربحران شده است. مهمترین سرمایه یک کشور اتکا به مردم آن کشور است. هیچ چیز خطرناکتر از این نیست که جامعهای بسازیم که در آن بیشتر مردم حس کنند که هیچ سهمی در آن ندارند. مردمی که حس میکنند سهمی در جامعه دارند از آن جامعه محافظت میکنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: اگر به جنگ هشتساله و دفاع مقدس نگاه کنیم میبینیم که حضور مردم بود که توانست کشور را از آن بحران نجات دهد و در هر برههای بعد از انقلاب که مردم حضور جدی داشتند، تقابل با مشکلات آسانتر بود.
انصاری تصریح کرد: هیچ راهی نداریم جز اینکه به پیمانهای بین المللی مثل FATF بپیوندیم، هیچ راهی نداریم جز اینکه خودمان را در جامعه جهانی ادغام کنیم. اگر آقایان از مذاکره میترسند باید بدانند پیامبر اسلام (ص) زمانی که به مدینه تشریف آوردند آنجا با یهودیان مدینه پیمان صلح بستند و حقوق اعتقادی و اقتصادی آنها را محترم شمردند. ویتنام با میلیونها کشته در جنگ با آمریکا، امروز بزرگترین شریک اقتصادیش آمریکاست حماسی که در جنگ اخیرغزه آماج بمبهای ویران کننده آمریکائی بود، امروز دم از مذاکره با آمریکا میزند. برای مصالح ملت و دفع شر تحریم ویرانگر چه اشکالی دارد، که با آمریکا مذاکره کنیم.
وی ادامه داد: مذاکره کردن که اشکالی ندارد، وقتی ما یک اصول مشخص داریم و رهبری مشخص کردهاند که در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت میتوانیم پیش برویم چرا مذاکره نکنیم؟ امریکا هم امروز در یک رقابت بسیار تنگاتنگ اقتصادی چه با اروپا چه با شرق آسیا چین و کشورهای توسعه یافته جدید، وارد مذاکره میشود، ترامپ هم با «منطق معاملاتی» می تواند برخلاف پیش بینیها به گونه دیگر عمل نماید. بنابراین چه اشکال دارد که ما هم مذاکره کنیم و در یک بازی برد برد مشکل مردم را حل کنیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: آقای ترامپ هم یک سیاستمدار تاجر مسلک است و قطعاً تامین منافع اقتصادی برای کشورش از اولویتهای اساسی و استراتژیک ایشان است همانطور که خود ایشان هم گفته بازار ایران بازار بکری است. ما از نظر سرمایههای انسانی در ایران شرایط بسیار ایده الی داریم. منابع اولیه اینجا بسیار گسترده است و بستر سرمایهگذاریهای بسیار کلان در ایران وجود دارد، اگر در دوران برجام این اجازه را دولت آقای روحانی پیدا میکرد که شرکتهای آمریکائی هم به ایران ورود پیدا کنند، شاید برجام شکست نمیخورد. امروز هم اگر از اشتباه استراتژیک خودمان دست بکشیم و به دنبال مذاکره برویم خوب است. رهبری هم فتوا دادهاند که ما دنبال سلاح هستهای نیستیم و این موضوع را بارها و بارها به مسئولین کشور اعلام کردند بنابراین شرایط بسیار خوبی برای مذاکره وجود دارد.
وی ادامه داد: باید ورود به مذاکره به صورت جدی و مستقیم با خود آمریکا صورت بگیرد، از طریق واسطه عمل کردن به جائی نمیرسد چراکه واسطهها هم منافع خودشان را میبینند ما شک نکنیم که کل کشورهای منطقه دوست ندارند که ایران از چالش و مشکل رهایی پیدا کند. حتی روسیه را که امروز به عنوان دوست خطاب میکنند و قرارداد دراز مدت با آن بستیم یا چین که قرارداد دراز مدت با آن منعقد کردهایم، اینها منافعشان در این است که ایران ضعیف و توسری خور بوده و مورد هجمه کل دنیا باشد. یک ایران ضعیف خواسته اکثر این کشورهایی است که خودشان را رقیب ما میدانند.
انصاری تصریح کرد: از آن طرف حتی اروپائیها و امریکائیها نمیخواهند به این موضوع تن بدهند که به جز تمدن روم که یک تمدن تاریخی است تمدن ریشهدارتری هم وجود دارد و آن تمدن ایرانی است. ایرانی که تو سری خور باشد، ایرانی که در حال جنگ و نزاع باشد و مشکلات اقتصادی و معیشتی و اجتماعی داشته باشد برای آنها مناسب است. در چنین شرایطی معتقدم که مستقیم باید با خود امریکا، مذاکره کنیم و قطعاً با توجه به سطح و توان بالای دیپلماتیک که ما در دولت شاهد و ناظر آن هستیم، این مذاکرات میتواند انشالله برکات بسیار میمونی را برای کشور به وجود بیاورد و از این حالت نه جنگ نه صلحی که امروز در آن قرار گرفتهایم و بحرانهائی که متعاقب آن برای مردم در کشور به وجود آمده انشالله بتوانیم رهایی پیدا کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که این نطقهای تندی که علیه دولت در مجلس شنیده میشود تا چه حد میتواند سنگ بر سر کار دولت ایجاد کند، گفت: قطعا دولت پزشکیان بدون نظر رهبری ورود به این قضیه نمیکند امروز که رئیس جمهور یا معاون راهبردی ایشان بحث مذاکره را اعلام میکنند قطعاً موافقت رهبری را در این باره گرفته اند. سر و صدای کاسبان تحریم آب در هاون گوبیدن است و کسانی حیات ننگین خودشان را در همین شرایط بحرانی میبینند و میدانند که در میان مردم پایگاهی ندارند. آقای پزشکیان و دولت ایشان باید این شجاعت و شهامت را داشته باشند و این بحرانی که در طول سه دهه گذشته کمر مردم و نظام را شکسته است را حل کنند و از هوچیگریها، سر و صداهای این افراد واهمه نکنند و با شجاعت و قدرت کار را دنبال کنند تا انشالله نتایج میمونی برای مردم به همراه داشته باشد.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1047330/فعال-اصلاح-طلب--هیچ-راهی-نداریم-جز-اینکه-خودمان-را-در-جامعه-جهانی-ادغام-کنیم