پیام
خوزستان - پروژه اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب در شهر کمبرخوردار
حمیدیه با هدف محرومیتزدایی، بهبود شرایط بهداشتی و ارتقای سطح سلامت مردم منطقه، توسعه زیرساختهای شهری و جلوگیری از آلودگی منابع آبی و حفظ محیطزیست رودخانه با تخصیص 50 میلیارد تومان اعتبار از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکت ملی نفت ایران کلید خورد.
به گزارش شانا به نقل از هفته نامه مشعل، چند سال پیش بود که شکایت از نبود زیرساختهای شبکه فاضلاب در شهرستان
حمیدیه استان خوزستان، ورود فاضلاب این شهرستان به رودخانه کرخه و سپس خطرات زیستمحیطی ناشی از آن، رسانهای و پای فعالان محیطزیست به این موضوع باز شد.
اینجا بود که مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران، همسو با عمل به برنامههای مسئولیت اجتماعی خود، با جدیت تمام پای کار آمد، تا آنجا که پروژه اجرای خطوط اصلی شبکه فاضلاب
حمیدیه و ملاثانی را با صرف اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان انجام و آن را به بهرهبردار تحویل داد.
تأثیر ورود آبهای خاکستری، یعنی همان فاضلابهای تولیدشده در خانه به رودخانهها و به دنبال آن تبعات زیستمحیطی آن، بر کسی پوشیده نیست. حال اگر این فاضلاب و پساب به رودخانهای همانند کرخه وارد شود که علاوه بر زمینهای کشاورزی اطراف آن، موجودات بسیار دیگری هم از آن سیراب میشوند، موضوع شکلی بغرنجتر و حادتر به خود میگیرد.
خروج شهر از بحران آلایندههای آبی
فاضلاب موجود در
حمیدیه و ملاثانی، به دلیل نبود شبکه فاضلاب، از طریق جویهای روباز و ریزش آن به کانالهای روباز بهعنوان جمعکننده فاضلاب دفع میشد که در بیشتر اوقات این فاضلاب به کل منطقه پس میزد. آبهای خاکستری رهاشده در شهر، از لحاظ بهداشتی شرایط بحرانی و نامساعدی را در کوچه و خیابانهای این منطقه بسیار محروم ایجاد میکرد و سلامت و بهداشت مردم را با تهدیدی جدی روبهرو میساخت.
بر همین مبنا، پروژه اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب در شهر کمبرخوردار
حمیدیه با هدف محرومیتزدایی، بهبود شرایط بهداشتی و ارتقای سطح سلامت مردم منطقه، توسعه زیرساختهای شهری و جلوگیری از آلودگی منابع آبی و حفظ محیطزیست رودخانه با تخصیص 50 میلیارد تومان اعتبار از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکت ملی نفت ایران کلید خورد که به گفته حمید محمودی عابد، مجری طرح فاضلاب
اهواز، این طرح در 2 بخش خطوط انتقال و ایستگاههای پمپاژ و شبکههای جمعآوری فاضلاب اجرا و از سال 1400 گامهای بلندی برای تکمیل آن برداشته شده است.
پاسخ به مطالبات مردمی
بر اساس نقشههای تهیهشده از سوی مشاور طرح، طول شبکه طراحیشده برای جمعآوری فاضلاب حمیدیه، حدود 8 هزار و 500 متر بوده که اجرای آن، یعنی احداث شبکه و خطوط انتقال فاضلاب کوی کارگران، به اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان و تکمیل آن در منطقه کوی انقلاب، ایستگاه پمپاژ و خط خروجی مشترک مناطق مذکور و همچنین پکیج تصفیه به 50 میلیارد تومان (درمجموع به 200 میلیارد تومان) اعتبار نیاز است که با توجه به محدودیت اعتبارات طرحهای عمرانی، سریعترین راهکار موجود، استفاده از اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی شرکت ملی نفت ایران بود. از آنجا که هدف از اختصاص این اعتبارات، محرومیتزدایی و توجه ویژه به مناطق حاشیهای و کمبرخوردار است و با توجه به مطالبه اهالی این منطقه محروم، در نتیجه پیگیریهای ویژه و اخذ اعتبارات لازم، پروژه ایجاد شبکه فاضلاب برای رفع آلایندههای آبی کلید خورد.
اینجا بود که مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران، همسو با عمل به سیاست مسئولیتهای اجتماعی خود پای کار آمد و اجرای پروژه احداث خطوط اصلی شبکه فاضلاب
حمیدیه و ملاثانی را با اعتباری افزون بر 50 میلیارد تومان انجام و به دستگاه بهرهبردار (شرکت آب و فاضلاب) تحویل داد. این پروژه، گامی مهم در مسیر بهبود زیرساختهای بهداشتی و رفاهی این مناطق است که تأثیر بسزایی بر تسهیل زندگی مردم، ارتقای استانداردهای بهداشتی و بهبود کیفیت زندگی جوامع محلی خواهد داشت. شرکت ملی نفت ایران با اجرای این طرح که نمونهای از نقش فعالش در ایجاد زیرساختهای پایدار و حمایت از جوامع محلی است، بار دیگر بر تعهد خود نسبت به توسعه مناطق کمبرخوردار و توجه به رفاه عمومی در چارچوب مسئولیتهای اجتماعی تأکید کرد.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1048658/خـداحافظی-حمیدیه-با-آبهای-خاکستری