پیام خوزستان
تدوین قوانین جدید برای جهش تولید شرکت‌های دانش‌بنیان‌
دوشنبه 6 اسفند 1403 - 15:58:27
پیام خوزستان - رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد: برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، قوانین جدیدی مانند قانون جهش تولید دانش‌بنیان و قانون حمایت از این شرکت‌ها تدوین شده است.

به گزارش خبرنگار شانا، محمدصادق خیاطیان امروز (دوشنبه، ششم اسفند) در آیین اختتامیه سومین همایش پتروتک با بیان اینکه با سیاست‌های علمی، دانشی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه نفت، پیشرفت‌های چشمگیری حاصل می‌شود، اظهار کرد: برگزاری چنین رویدادهایی به معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان و ارتباط آنها با صنعت کمک می‌کند.
وی به نقش شرکت‌های بزرگ در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: سرمایه‌گذاری و فعالیت شرکت‌های بزرگ در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان آثار و برکات مثبتی خواهد داشت.
فعالیت 10 هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه هم‌اکنون نزدیک به 10 هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کنند که در حوزه‌های مختلف مشغول به کار هستند، گفت: پارسال این شرکت‌ها بیش از 520 همت فروش داشتند. طبق پیش‌بینی‌ها، در برنامه هفتم توسعه سهم فروش شرکت‌های دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی (GDP) باید به حدود 7 درصد برسد.
خیاطیان با بیان اینکه مسیر نوآوری در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌خصوص در دهه‌های 60 و 70 با تمرکز بر تحصیلات عالی و نیاز به تحصیل در خارج از کشور و یادگیری مهارت‌های مختلف آغاز شد، اظهار کرد: این روند با سیاست‌های بورسیه و دیگر روش‌های مشابه همراه بود. در دهه‌های 80 و 90 با تأسیس زیرساخت‌های علمی و شکل‌گیری شهرک‌های علمی تحقیقاتی، این روند تقویت شد، همچنین قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 1389 نقطه عطف این تحولات بود که به رشد این شرکت‌ها کمک زیادی کرد.
وی با بیان اینکه با تصویب قانون دانش‌بنیان در سال 1389، بسیاری از مشکلات این شرکت‌ها حل شد، افزود: قانون جهش تولید دانش‌بنیان در سال 1401 به سمت تقاضا و سرمایه‌گذاری در فناوری و مشوق‌های مالیاتی توجه ویژه‌ای داشت. به همین منظور افزون بر حمایت‌های سمت عرضه، اکنون تقاضای فناوری و سرمایه‌گذاری در این بخش نیز مورد حمایت قرار گرفته است. این رویکرد به رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کرده و در حوزه‌های راهبردی مانند پتروشیمی و داروسازی آسیب‌های ناشی از وابستگی به خارج را کاهش داده است.
استفاده از شرکت‌های بزرگ برای توسعه فناوری
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفای با اشاره به اینکه قوانین حمایتی در این حوزه، به‌ویژه در قالب قانون دانش‌بنیان و قانون جهش تولید دانش‌بنیان، نقش مهمی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان ایفا کرده‌اند، گفت: در آینده نزدیک می‌توان شاهد اثرات مثبتی در اقتصاد کشور بود.
خیاطیان به اهمیت بهره‌وری در صنایع و نقش شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: بر اساس پژوهشی که در سال‌های 1392 و 1393 انجام شده است، دانشجویان تمایل دارند در شرکت‌های معتبر و بزرگ کار کنند، از این رو شرکت‌های بزرگ می‌توانند محملی برای جذب استعدادهای برتر باشند و از نقاط قوت این شرکت‌ها می‌توان به دسترسی گسترده به بازار، نیروی کار باتجربه و سرمایه یاد کرد.
وی به نقاط ضعف شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اشاره کرد و گفت: این شرکت‌ها اغلب دسترسی مناسبی به بازار ندارند و منابع آنها محدود است، در مقابل شرکت‌های بزرگ می‌توانند از این فرصت استفاده کنند و با همکاری دانشگاه‌ها و استارت‌آپ‌ها، این نقاط ضعف را پوشش دهند. از سوی دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان دارای تیم‌های با انگیزه و دانش بالا هستند و ظرفیت رشد سریع را دارند.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین به نقش نهادهای میانجی در تجاری‌سازی فناوری‌ها و تسهیل ارتباطات بین شرکت‌های بزرگ و استارت‌آپ‌ها اشاره و اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری می‌تواند ارزش افزوده زیادی به همراه داشته باشد، باید از تجربه‌ها و شبکه‌های گسترده شرکت‌های بزرگ برای ارتقا و توسعه فناوری استفاده کرد.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1057529/تدوین-قوانین-جدید-برای-جهش-تولید-شرکت‌های-دانش‌بنیان‌
بستن   چاپ