پیام خوزستان
عبور یک سیارک به اندازه هرم بزرگ مصر از کنار زمین
پنجشنبه 7 فروردين 1404 - 21:03:51
پیام خوزستان - خبرآنلاین /یک سیارک عظیم به اندازه‌ی هرم بزرگ جیزه، روز چهارشنبه 26 مارس، با سرعتی سرسام‌آور از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد. با اینکه این جرم آسمانی در دسته‌ی "احتمالاً خطرناک" قرار دارد، اما دانشمندان تأکید دارند که هیچ تهدیدی برای زمین ایجاد نمی‌کند. این عبور که نزدیک‌ترین گذر این سیارک در بیش از 100 سال اخیر محسوب می‌شود، فرصتی منحصربه‌فرد برای مطالعه‌ی دقیق‌تر آن به پژوهشگران می‌دهد.
تینا مزدکی_ یک سیارک عظیم به اندازه‌ی هرم بزرگ جیزه، با سرعت 77,300 کیلومتر بر ساعت از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد. با اینکه این جرم آسمانی در دسته‌ی اجرام «احتمالاً خطرناک» قرار دارد، اما هیچ تهدیدی برای سیاره‌ی ما محسوب نمی‌شود.
روز چهارشنبه، 26 مارس، در ساعت 7:30 صبح به‌وقت شرقی، سیارک 2014 TN17 در فاصله‌ی 5.1 میلیون کیلومتری از زمین عبور خواهد کرد، یعنی حدود 13 برابر فاصله‌ی ماه تا زمین. بر اساس شبیه‌سازی‌های آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL)، این نزدیک‌ترین گذر این سیارک در بیش از 300 سال آینده خواهد بود.

پیام خوزستان


برآوردها نشان می‌دهد که این سیارک حدود 165 متر قطر دارد، یعنی تنها کمی بزرگ‌تر از ارتفاع هرم بزرگ جیزه در مصر و در صورت برخورد، می‌تواند یک شهر را به‌طور کامل نابود کند. با این حال، بر اساس داده‌های ناسا، هیچ خطری از سوی آن زمین را تهدید نمی‌کند.
ناسا سیارک‌هایی را که اندازه‌ی بزرگی دارند و گاهی به زمین نزدیک می‌شوند در دسته‌ی «احتمالاً خطرناک» قرار می‌دهد. اما این نام‌گذاری به معنی آن نیست که چنین اجرامی لزوماً تهدیدی برای زمین محسوب می‌شوند.
در عبور پیش رو، این سیارک از چشمان غیرمسلح یا تلسکوپ‌های آماتوری قابل مشاهده نخواهد بود. اما پژوهشگران قصد دارند با استفاده از رادار سیستم خورشیدی گلدستون ناسا (GSSR) در کالیفرنیا، این جرم را زیر نظر بگیرند. این رادار پیش‌تر توانسته بود شکل عجیب یک سیارک را که به «آدم‌برفی» شباهت داشت، کشف کند و حتی یک مینی‌ماه را در اطراف یک جرم آسمانی دیگر شناسایی کند.

پیام خوزستان

برخوردهای نزدیک دیگر
در حال حاضر، حدود 2500 سیارک «احتمالاً خطرناک» شناخته شده‌اند که هیچ‌کدام در آینده‌ی نزدیک تهدیدی برای زمین محسوب نمی‌شوند. با این حال، برخی از آن‌ها گذرهای نزدیکی خواهند داشت.
سیارک 2024 YR4 اوایل امسال خبرساز شد، چرا که احتمال برخورد آن با زمین در سال 2032 به 3.1٪ افزایش یافت، اما بعدها این احتمال به صفر کاهش پیدا کرد. با این حال، هنوز امکان برخورد آن با ماه وجود دارد. سیارک آپوفیس، که به «خدای آشوب» معروف است نیز، در سال 2029 از فاصله‌ای نزدیک‌تر از برخی ماهواره‌های زمین‌گرد عبور خواهد کرد. با اینکه در حال حاضر احتمال برخورد آن با زمین صفر است، برخی دانشمندان هشدار داده‌اند که برخورد احتمالی با یک سیارک دیگر در مسیر، ممکن است مدار آن را تغییر دهد و ما شاید تا سال‌ها متوجه این تغییر نشویم.
در سال 2022، ناسا با مأموریت DART توانست برای اولین بار مسیر یک سیارک را با برخورد یک فضاپیما تغییر دهد. اما این روش نیاز به هشدار زودهنگام و اطلاعات دقیق از جرم موردنظر دارد. از این رو، کشف و ردیابی سیارک‌های احتمالاً خطرناک، یکی از اولویت‌های اصلی دانشمندان در سال‌های آینده خواهد بود.
منیع: livescience

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1070978/عبور-یک-سیارک-به-اندازه-هرم-بزرگ-مصر-از-کنار-زمین
بستن   چاپ