پیام خوزستان
تیپ شخصیتی خود را بشناسید
پنجشنبه 7 فروردين 1404 - 21:11:31
پیام خوزستان - ایرنا /کتاب «تحول و مسیر تعالی تیپ‌های انیاگرام» نوشته مهشید رضوی رضوانی به معرفی تیپ‌های شخصیتی مختلف و دسته بندی و تشریح ویژگی‌های هر یک و تحول و دگرگونی شخصیت‌ها پرداخته است.
گورجیف نویسنده و فیلسوف قرن نوزدهم معتقد بود که زندگی انسان های متمدن امروز، نه تنها پیچیده، بلکه بسیار مادی و بی معنی است. او اعتقاد داشت که انسان های امروزی در واقع همیشه در خوابند و مقدار کمی از توانایی هایشان را به کار می برند، او این زندگی را خواب بیداری می نامید، گورجیف اظهار می کرد که در جامعه امروز به تولید و کارایی اهمیت زیادی داده می شود و سؤال کردن و کنجکاوی که در کودکی وجود دارد به زودی در این سیستم آموزشی از بین خواهد رفت.
او بر این باور بود که ما زندگی معنوی را نمی شناسیم، شناخت واقعی از هیچ چیز نداریم و با زمین و طبیعت ناآشنا هستیم پیوند و رابطه خود را با جهان هستی نمی شناسیم و نقش و مقام خود را در آفرینش نمی دانیم. این جمله از انسان معنوی و دغدغه مندی است که در کوشش های خود به همراهی دوست فیلسوفش پی دی آسپنسکی عنوان راه چهارم را بر این طریق نهاد، عنوانی که در نام امروزی آن بنام انیاگرام یا در اصطلاح آناگرام به جامعه عمومی معرفی شد.
بازار
دکتر سوزان رولدز مشاور و محقق در دانش روانشناسی شناختی در کتاب خود به نام «انیاگرام هولاریک» گورجیف را مردی مرموز می داند. که با معرفی این دانش به جامعه غربی در طول این چند دهه موجبات انقلاب و تحول عظیمی را در اروپا و آمریکا فراهم آورده است.
قدمت دانش انیاگرام به بیش از 2500 هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد. هنگامی که گورجیف در مسیر سفرهای خود به همراه تعدادی از پژوهشگران حوزه های دیگر با عنوان جستجوگران حقیقت به طرح اولیه نمودار انیاگرام در منطقه بین النهرین دست یافت، به اذعان خود او این دانش را به طور کامل و جامع تری در نزد صوفیان زمان خود آموخت و با عنوان راه چهارم به کشور خود گرجستان و پس از آن به اروپا و آمریکا منتقل کرد.
این مقدمه ای از کتاب «تحول و مسیر تعالی تیپ‌های انیاگرام» نوشته مهشید رضوی رضوانی است که به مباحث «پیشینه انیاگرام»، «تیپ کمال‌گرا»، «تیپ یاری‌رسان، مهربان»، «تیپ موفقیت‌طلب»، «تیپ رمانتیک احساساتی»، «تیپ پژوهشگر»، «تیپ بازرس»، «تیپ خوش‌گذران»، «تیپ رئیس»، «تیپ صلح‌جو» و «پذیریش‌های کلی» می‌پردازد.
لغت انیاگرام، واژه یونانی است که به معنی نه‌گانه یا 9 الگوست و به معرفی 9 تیپ شخصیتی می‌پردازد. هرگونه تیپ شخصیتی ویژگی‌های خود را داشته و با روش خود می‌اندیشد، احساساس کرده و در نتیجه عمل می‌کند.
9 تیپ شخصیتی بر روی نمودار انیاگرام به‌صورت عدد معرفی می‌شوند. 9 تیپ شخصیتی در سه گروه سه‌تایی تقسیم شده‌اند که مرکز ادراکی و انرژی هر یک از این سه‌گانه‌ها شامل غریزه (شکم)، قلب و مغز است. این سه گروه، گروه‌های غریزی، شعوری (1، 8، 9)، هیجانی یا احساسی (2، 3، 4) و گروه‌های ذهنی یا فکری (5، 6، 7) نام دارند.
در صفحه 17 کتاب به معرفی برخی از ویژگی های برجسته در تیپ های انیاگرام می پردازیم. این ویژگی ها اغلب شامل آن دسته از خصوصیات تیپ شخصیتی می باشد که بسیار مشاهده شده است. ویژگی هایی که معمولاً هر تیپ در خودش می بیند و دیگران نیز آن را قبول دارند.
تیپ یک
اخلاق گرا، هدفمند، کمال گرا، نگاه صفر و صدی داشتن، منتقدی سخت، کنترل کننده، بسیار کوشا و کاری، ارزش مدار، صریح، منظم
تیپ دو
مهربان، بخشنده، مردمدار، مثبت اندیش، رابطه مدار، مددکار، دوستدار عشق، بزم آرا، صمیمی، دگرخواه
تیپ سه
پرانرژی، فعال، کاردان، مدیر پیش برنده، با اعتماد به نفس، بازاریاب موفق
تیپ چهار
رمانتیک، اصالت گرا، هنرمند اهل معنا، زیباشناس، خلاق، منحصر به فرد، اجتناب کننده از روزمرگی، دلسوز رنج دیگران، عارف مسلک
تیپ پنج
ناظر، عینیت گرا، تحلیل گر، یادگیرنده، پژوهشگر، عمیق، متفکر، فلسفه گرا، منطقی، مستقل، گذران زندگی با حداقل
تیپ شش
منصف، عدالت خواه، راستگو و صادق، متعهد و مسئول، تحلیگر، قابل اعتبار با سیاست، بازرس، وفادار
تیپ هفت
مثبت اندیش، پرشور، با ذوق، خلاق در موضوعات ذهنی، برخوردار از تنوع در کار و یادگیری، امیدوار و با انگیزه، برون گرا و شاد
تیپ هشت
رهبر، برانگیزاننده دیگران، صریح و محکم، پرانرژی و قوی کنترل کننده، با اراده و مصمم، قاطع و مطمئن، متکی به خود
تیپ نه
صلح جو، صبور و آرام، خاکی و کم توقع مثبت اندیش، بی آزار، میل به هماهنگی و یگانگی، راحت و خونسرد
نویسنده در پایان معرفی هر کدام از تیپ‌های شخصیتی به تحول و دگرگونی شخصیت‌ها نیز پرداخته است. او این کتاب را کوششی برای معرفی 9 تیپ شخصیتی انیاگرام می‌داند و تاکید دارد برای شناخت بیشتر از هر تیپ نیازمند کسب تجربه‌های دیداری و شنیداری بیش از یک نوع تیپ داریم. هر تیپ شخصیتی هم می‌تواند با به‌کاربردن جملات تاکیدی مناسب تیپ شخصیتی‌اش به تغییر و تحولاتی در مسیر بهبود زندگی و کار برسد.
کتاب «تحول و مسیر تعالی تیپ‌های انیاگرام» در 80 صفحه از سوی نشر ماه خورشید خرد روانه بازار شده است.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1071005/تیپ-شخصیتی-خود-را-بشناسید
بستن   چاپ