پیام خوزستان
بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی رویترز و در مارس 2025
تولید روزانه نفت اوپک 110 هزار بشکه کاهش یافت
سه شنبه 19 فروردين 1404 - 14:53:50
پیام خوزستان - نظرسنجی خبرگزاری رویترز نشان داد تولید نفت خام اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در مارس 2025 نسبت به فوریه 110 هزار بشکه کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، تازه‌ترین نظرسنجی این خبرگزاری نشان داد تولید اعضای اوپک در مارس پیش از آغاز برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه هشت عضو ائتلاف اوپک و متحدانش (اوپک‌پلاس) در پی افت مقدار تحویل نفت نیجریه به پالایشگاه‌های داخلی و افت عرضه شماری از اعضا به‌دلیل تشدید تحریم‌ها از سوی واشینگتن، با کاهش روبه‌رو شده است.
نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک در ماه مارس 26 میلیون و 630 هزار بشکه در روز نفت تولید کرد که روزانه 110 هزار بشکه کمتر نسبت به رقم بازنگری‌شده در ماه فوریه است.
هشت عضو ائتلاف اوپک‌پلاس تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه درمجموع روزانه 2 میلیون و 200 هزار بشکه‌ای خود را آغاز کرده‌اند و در ماه مه امسال هم قصد دارند روزانه 411 هزار بشکه از این کاهش عرضه را تعدیل کنند، گستره کامل این افزایش تا حدی به تأثیر تلاش‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای محدود کردن عرضه از ایران و ونزوئلا بستگی دارد.
این نظرسنجی نشان داد عرضه نفت نیجریه به‌دلیل کاهش تحویل به پالایشگاه «دانگوته» با افت روبه‌رو بوده است.
بر اساس این نظرسنجی، نیجریه اندکی بالاتر از تعهدش در ائتلاف اوپک‌پلاس تولید می‌کند و گابن کمترین پایبندی را در این زمینه دارد.
نظرسنجی رویترز نشان می‌دهد ونزوئلا در ماه مارس در بحبوحه اعمال تعرفه‌های ثانویه از سوی واشینگتن و لغو مجوز فعالیت در بخش انرژی، با کاهش صادرات نفت روبه‌رو بوده است.
بر اساس این نظرسنجی، تولید نفت در دو کشور تولیدکننده بزرگ اوپک، عربستان و عراق، با اندکی افزایش همراه بوده است و هر دو کشور پایین‌تر از تعهدهای خود در توافق ائتلاف اوپک‌پلاس عرضه کرده‌اند، در همین حال تولید نفت امارات متحده عربی مطابق با سهمیه‌اش در اوپک‌پلاس بوده است.
در حالی که نظرسنجی رویترز و داده‌های فوریه ارائه‌شده از سوی منابع ثانویه اوپک نشان می‌دهد امارات و عراق به سهمیه‌ها نزدیک می‌شوند، برآوردهای دیگر مانند پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی حکایت از آن دارد که این دو کشور به‌مقدار قابل‌توجهی افزایش تولید دارند.
نظرسنجی رویترز نشان داد که در ماه گذشته میلادی افزایش قابل‌توجهی در تولید وجود نداشت.
هدف نظرسنجی رویترز رصد عرضه نفت در بازار است که براساس داده‌های مربوط به رفت‌وآمد کشتی‌ها از سوی منابع خارجی، داده‌های گروه بورس اوراق بهادار لندن (LSEG)، اطلاعات شرکت‌های رصد حمل‌ونقل کشتی‌ها مانند شرکت پترولجستیک و کپلر و اطلاعات ارائه‌شده از سوی منابع شرکت‌های نفتی، اوپک و مشاوران انجام می‌شود.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1076925/تولید-روزانه-نفت-اوپک-110-هزار-بشکه-کاهش-یافت
بستن   چاپ