پیام خوزستان
آوینی از تحول در خود تا تصریف در فرهنگ انقلاب
چهارشنبه 20 فروردين 1404 - 19:28:49
پیام خوزستان - پس از پایان عصر جنگ سخت و با ورود به دوره جنگ نیمه سخت ، ما شاهد ورود ، استفاده و اثر ابزارهای فرهنگی برای دستیابی به تسلط بر جوامع و کشورها هستیم ، این مهم پس از شروع جنگ نرم (1990.م) به اختصاص و با قدرت، کاربردی تر شده و در حال حاضر با استفاده از جنگ شناختی-ادارکی( هیبریدی ) مؤلفه اول قدرت در مهندسی افکار عمومی و مهندسی فرهنگی جامعه گردیده است .
نظام ، ساختار و حکومتی در قرن حاضر موفق است و علاوه به رسیده به اهدافش؛ برای خود در سطح منطقه و جهان هژمونی ایجاد می کند که با آموزش و فرهنگ سازی این شاخص ها، برای خود بهره مکفی ببرد.
امامین انقلاب اسلامی برای همین تأکید فراوان بر مسأله فرهنگ ، فرهنگ سازی و مقابله با تهاجم فرهنگی می نمایند.
« مقاومت وقتی گفته می شود، فوراً ذهن میرود به مقاومت نظامی و امنیّتی و امثال اینها. خب بله، آن هم قطعاً مقاومت است، امّا بالاتر از آن، مقاومت فرهنگی است. حصار فرهنگی، خاک‌ریز فرهنگی در کشور اگر سست باشد، همه‌چیز از دست خواهد رفت.» ( مقام معظم رهبری 1395/٠5/31 )
یکی از پیشگامان این حوزه در عصر حاضر سید شهدای اهل قلم ، شهید سید مرتضی آوینی بوده است .
مقام معظم رهبری : 
( شهید آوینی پیشاهنگ کارهای فرهنگی بود. این پیشاهنگی سبب می شد او گاه تنها باشد …)
سید مرتضی در شهریور سال 1326 ، در خانواده‌ای پر جمعیت و مستأجر در شهر ری به دنیا آمد که از نظر معیشتی در تنگنا بودند .
وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه‌ خود را در شهرهای زنجان ، کرمان و تهران به پایان رساند و سپس به عنوان دانشجوی معماری 
وارد دانشکده‌ هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد.
سید مرتضی پس از پیروزی انقلاب اسلامی معماری را کنار گذاشت و به اقتضای ضرورت‌های انقلاب به فیلمسازی مشغول گردید.
اواخر سال 1370 "موسسه‌ی فرهنگی روایت فتح" به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا به کار فیلم‌سازی مستند و سینمایی درباره‌ی دفاع مقدس بپردازد و تهیه‌ی مجموعه‌ی روایت فتح را که بعد از پذیرش قطع‌نامه رها شده بود ادامه دهد. شهید آوینی و گروه فیلم‌برداران روایت فتح سفر به مناطق جنگی را از سر گرفتند و طی مدتی کم‌تر از یک سال کار تهیه‌ی شش برنامه از مجموعه‌ی ده قسمتی "شهری در آسمان" را به پایان رساندند ومقدمات تهیه‌ی مجموعه‌های دیگری را درباره‌ی آبادان، سوسنگرد، هویزه و فکه تدارک دیدند. شهری در آسمان که به واقعه‌ی محاصره، سقوط و باز پس‌گیری خرمشهر می‌پرداخت در ماه‌های آخر حیات زمینی شهید آوینی از تلویزیون پخش شد، اما برنامه‌ی وی برای تکمیل این مجموعه و ساختن مجموعه های دیگر با شهادتش در روز جمعه بیستم فروردین 1372 در قتلگاه فکه ناتمام ماند. 
سید مرتضی از زمان خودش جلوتر بود و به مسائل فرهنگی می پرداخت که بسیاری از مدعیان عرصه فرهنگ آن را درک نمی کردند ، هنوز هم در برخی مسائل دوره فهم تفکر او فرا نرسیده و این امر گاهی باعث تنهایی وی ، دوری از او و حتی جثارت به ایشان می شد و سید مرتضی را مظلوم نمود و اگر حضور ناگهانی رهبر فرزانه انقلاب بر سر جنازه این شهید و دادن لقب «سید شهیدان اهل قلم» نبود ، هنوز هم پس از حدود 3 دهه از نبودش در جمع ما هنوز هم مظلوم در عرصه فرهنگ بود . 
برخی از آثار سید شهدای اهل قلم با توجه به شرایط جامعه و شعار سال :
مقاله، از دیکتاتوری پول تا اقتصاد صلواتی ، کتاب های ؛ توسعه و مبانی تمدن غرب ، حلزون‌های خانه به‌دوش و آینه جادو. 
سالروز شهادت سید شهدای اهل قلم ، سید مرتضی آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی گرامی باد .

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1077691/آوینی-از-تحول-در-خود-تا-تصریف-در-فرهنگ-انقلاب
بستن   چاپ