پیام خوزستان
افزایش ضریب هوشی نوزادان از جمله مزایای تغذیه با شیر مادر
دوشنبه 25 فروردين 1404 - 10:47:23
پیام خوزستان - کارشناس اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازگفت: افزایش ضریب هوشی نوزادان، ایجاد ارتباط عاطفی قوی بین مادر و نوزاد و تکامل شخصیت روانی-اجتماعی کودک از مزایای تغذیه با شیر مادر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، دکتر حسین کاملی با بیان اینکه ارتقای شاخص تغذیه با شیر مادر می‌تواند سالانه جان بیش از یک میلیون نفر را در جهان نجات دهد، اظهار کرد: این مهم می‌تواند از 20 هزار مرگ مادر بر اثر سرطان پستان جلوگیری کند و بروز دیابت نوع دو را هم تا 35 درصد کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مادر، سالانه مبالغ هنگفتی را برای دولت‌ها و خانواده‌ها صرفه‌جویی می‌کند، افزود: کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، کاهش چربی‌های پرخطر و کنترل وزن مادران و نوزادان از جمله فواید تغذیه با شیر مادر برای مادران است.
کارشناس اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با تاکید بر اینکه شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌هایی است که از مادر به نوزاد منتقل شده و سیستم ایمنی او را تقویت می‌کند و از او در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند، اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر از دو طریق با حذف پروتئین‌های غیرانسانی موجود در شیر خشک و جذب آنتی‌ژن از طریق لوله گوارش و تولید آنتی‌بادی ترشحی در شیر مادرمی‌تواند در پیشگیری از آلرژی نوزادان موثر باشد.
دکتر کاملی احتمال انتقال عفونت از طریق وسایل آماده‌سازی شیر خشک و سیستم لوله‌کشی آلوده، از معایب مهم تغذیه با شیر خشک دانست و گفت: برخی مطالعات نشان داده‌اند که شیشه شیر‌های پلاستیکی حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است به شیر خشک نفوذ کنند، به ویژه هنگام گرم شدن یا افزودن آب گرم.
وی خاطر نشان کرد: شیر خشک به دلیل وجود عناصر مختلف، ممکن است در دستگاه گوارش نوزاد مشکل ایجاد کند و هضم آن دشوار باشد. همچنین، به دلیل داشتن قند مصنوعی زیاد، می‌تواند سبب اضافه وزن و چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت شود.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1080228/افزایش-ضریب-هوشی-نوزادان-از-جمله-مزایای-تغذیه-با-شیر-مادر
بستن   چاپ