پیام
خوزستان - به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، شیخ غازی حنینه، رئیس هیئت امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان، روز دوشنبه در نشست مجازی «پیشنشست حوزوی همایش بینالمللی الهیات مقاومت» با موضوع «ابعاد تحولآفرین الهیاتی مقاومت در طول تاریخ» به تبیین جایگاه تاریخی و دینی مقاومت اسلامی پرداخت.
وی با اشاره به ماهیت دفاعی همه نبردهایی که مسلمانان در طول تاریخ با عنوان اسلام اصیل در آن شرکت کردهاند، تأکید کرد: اسلام هرگز آغازگر ظلم و تجاوز نبوده و نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گفته او، تمام جنگهایی که از سوی مسلمانان صورت گرفته، صرفاً در راستای دفاع از مظلومان و مستضعفان و مقابله با ظلم و طغیان بوده است.
رئیس هیئت امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان با استناد به حدیث قدسی «ای بندگان من! همانا من ظلم را بر خود حرام کردم و آن را میان شما نیز حرام قرار دادم؛ پس به یکدیگر ستم نکنید»، تصریح کرد: جنگهای اسلامی بر پایه عدالت و دفاع مشروع شکل گرفتهاند و به همین دلیل با پیروزی همراه بودهاند.
وی با مروری بر تاریخ مقاومت مسلمانان در برابر استعمار و تجاوز، از ایستادگی در برابر صلیبیها و پیروزی مسلمانان در آن دوره، مقابله با یورش مغولان و پیروزی در مصر تحت رهبری شیخ عزالدین بن عبدالسلام، تا مقاومت ملتهای الجزایر، مصر، سوریه، لبنان و فلسطین در برابر استعمار فرانسه و انگلیس، به تشریح جلوههای تاریخی مقاومت اسلامی پرداخت.
چهرههای الهیات مقاومت در تاریخ معاصر
وی از مقاومت شیخ عزالدین قسام در برابر استعمار انگلیس و تشکیل هستههای نخستین مقاومت در فلسطین، به عنوان نمونهای بارز از الهیات مقاومت یاد کرد و تأکید کرد: راه او توسط مجاهدان فلسطینی ادامه یافت. همچنین به نقشآفرینی امام موسی صدر و شهید سید عباس موسوی در شکلگیری مقاومت در لبنان اشاره کرد و مقاومت اسلامی را عامل دفاع از دین، خاک، جان و کرامت مسلمانان دانست.
نقش ایران در تقویت جبهه مقاومت
شیخ حنینه در ادامه به حمایت جمهوری اسلامی ایران از جریان مقاومت پرداخت و خاطرنشان کرد: این حمایت از زمان امام خمینی (ره) آغاز شد و با رهبری حکیمانه امام خامنهای ادامه یافت.
وی افزود: به برکت این حمایتها، امروز مقاومت به پیشرفتهترین سلاحها دست یافته و قادر است عمق سرزمینهای اشغالی را هدف قرار دهد.
«طوفان الاقصی» نبردی طولانی که رژیم صهیونیستی را متزلزل کرد
وی در ادامه نمونهای از پیروزیهای معاصر، به نبرد «طوفان الاقصی» اشاره کرد و افزود: این عملیات بیش از هجده ماه ادامه داشته و رژیم صهیونیستی را دچار وحشت و تفرقه درونی کرده است.
شیخ حنینه با ذکر نام فرماندهان شهید مقاومت همچون سید حسن نصرالله، سید هاشم صفیالدین، شیخ اسماعیل هنیه، یحیی السنوار و دیگر مجاهدان حزبالله و گردانهای قسام، تصریح کرد: راه شهدا همچنان ادامه دارد و خون پاک آنان چراغ راه آزادسازی قدس و تمام فلسطین خواهد بود.
وی با تأکید بر وحدت اسلامی میان شیعه و سنی در پرتو مقاومت، اظهار داشت: این وحدت در برابر دشمن صهیونیستی و حامیان غربی و برخی رژیمهای عربی، نماد کرامت و عزت امت اسلامی است.
غزه و لبنان؛ نماد پایداری در برابر محاصره و ویرانی
وی ضمن محکوم کردن سکوت جهانی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی، به ایستادگی مردم غزه در شمال، جنوب و مرکز نوار غزه، و همچنین پایداری ملت لبنان در مناطق مختلف همچون ضاحیه بیروت، هرمل، صیدا، صور و نبطیه اشاره کرد و گفت: علیرغم تمام محاصرهها و ویرانیها، مقاومت همچنان زنده و پویا است.
شیخ حنینه با تأکید بر اینکه مقاومت از مواضع خود عقبنشینی نخواهد کرد، گفت: مسیر جهاد باز است و وعدهی قطعی خداوند درباره پیروزی نزدیک است؛ همان طور که در قرآن کریم آمده است «اگر خدا را یاری کنید، او نیز شما را یاری میکند و گامهایتان را استوار میسازد.»
وی با اشاره به هدف مشترک تمامی ادیان الهی و پیامبران الهی، تأکید کرد: همه آنها برای کرامت، عزت و سربلندی انسان از سوی خداوند متعال ارسال شدهاند.
پنج ضرورت فقه اسلامی؛ بنیان احکام دفاع و جهاد
وی با اشاره به نظریه پنج ضرورت در فقه اسلامی شامل عقل، دین، نفس، مال و عرض، خاطرنشان کرد: شریعت اسلام برای حفظ این اصول، احکامی جامع وضع کرده است. یکی از مهمترین این احکام، جهاد در راه خداست که هدف آن دفاع از این اصول و کرامت انسان، بهویژه در برابر ظلم و تجاوز است.
رئیس هیئت امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان با استناد به آیات متعدد قرآن، مشروعیت جهاد را پس از هجرت پیامبر اسلام (ص) از مکه به مدینه یادآور شد و تصریح کرد: خداوند به مؤمنان اجازه دفاع داد، زیرا آنان مورد ظلم قرار گرفته بودند.
وی افزود: در قرآن کریم بارها به جهاد اشاره شده است سوره حج آیه 39 آمده است «به کسانی که جنگ بر آنان تحمیل شده، اجازه داده شده است و همچنین در آیه 75 سوره نسا «چرا در راه خدا و نجات مستضعفان نمیجنگید؟» این آیات نشان میدهد جهاد در اسلام، دفاعی و در راستای مقابله با ظلم است.
وی وحدت صفوف را یکی از اصول مهم در احکام جهاد دانست و تأکید کرد: خداوند از مؤمنانی که در صفی واحد و به سان بنیانی محکم در راه او مبارزه میکنند، تمجید کرده است؛ لذا تحقق وعده نصرت الهی تنها در سایه وحدت و اخلاص و یاری دین خدا ممکن است، چنانکه قرآن کریم میفرماید: «اگر خدا را یاری کنید، خدا نیز شما را یاری میکند.»
غازی حنینه در ادامه با مرور غزوات پیامبر اسلام (ص) از جمله بدر، احد و فتح مکه، تصریح کرد: تمام این نبردها در دفاع از حقوق مسلمانان و پایان دادن به ظلم و شرک صورت گرفت. وی فتح مکه را نقطه عطفی در تاریخ اسلام دانست که طی آن بتپرستی از میان رفت و توحید ابراهیمی احیا شد.
رئیس هیئت امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان همچنین با اشاره به تاریخ پرشکوه جهاد دفاعی در تمدن اسلامی، افزود: مسلمانان همواره در برابر هجوم دشمنان، چه در مواجهه با صلیبیان و تاتارها و چه در دوران معاصر در کشورهای اسلامی مانند الجزایر، مصر، سوریه، لبنان و فلسطین، از سرزمین و کرامت خود دفاع کردهاند.
مجاهدان مقاومت؛ ادامهدهندگان راه اسلام ناب محمدی
وی با تأکید بر اینکه جهاد در اسلام هیچگاه تهاجمی و تجاوزگرانه نبوده، به مقاومت معاصر در منطقه پرداخت و گفت: شخصیتهایی چون شهید عزالدین قسام، امام موسی صدر، سید عباس موسوی، شیخ احمد یاسین و سید حسن نصرالله به عنوان پرچمداران جبهه مقاومت اسلامی هستند.
رئیس هیئت امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان با بیان اینکه این مجاهدان با الهام از اسلام ناب محمدی، پرچم دفاع از حق و کرامت را بر دوش کشیدهاند یادآور شد: مؤمنان به وعدههای خداوند ایمان دارند و یقین دارند که این مسیر، با وجود سختیها، رنجها و شهادتها، به پیروزی نهایی ختم خواهد شد. وی تصریح کرد که مقاومت اسلامی تا آزادی کامل سرزمین فلسطین از اشغال و بازگشت آوارگان به سرزمین مادریشان، به راه خود ادامه خواهد داد.
انتهای پیام/
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1080881/مقاومت-اسلامی-رمز-پیروزی-در-برابر-استعمار-و-ظلم-است